Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 08. 2025. 16:56

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 418 posts ]  Go to page Previous  1 ... 17, 18, 19, 20, 21
Author Message
 Post subject: Re: Metal pravac koji vam ne lezi
PostPosted: 26. 05. 2008. 23:50 

stari serator wrote:
samo se sjeti Destructionovih frizura ;)

ZISKO ZISKO VODI ME U DISKO

haaaahahaha :lol: jeb ga nisam mogo da se ne nasmijem :lol:

mada je meni Destruction bio vrh u Sarajevu 2002 u Slozi, salu nastranu

PS.
Jbg S. sta ce ovaj forum da uradi od ljudi to nisu ni svjesni

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 01:45 

hahaha,ludilo :twisted:

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 04:06 

ne valja ovaj forum za ljude koji odrastaju bukvalno na njemu i svoj ukus usmjeravaju prema njemu. okoti komplexase. i ljude koji se samo znaju izjasnit preko tastature i iza monitora.
sodome, nisam ni ja bleker neki veliki, al je glupo tako pricat, prica zvuci krajnje trinaestogodisnje....

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 10:38 
Addi wrote:
ne valja ovaj forum za ljude koji odrastaju bukvalno na njemu i svoj ukus usmjeravaju prema njemu. okoti komplexase. i ljude koji se samo znaju izjasnit preko tastature i iza monitora.
sodome, nisam ni ja bleker neki veliki, al je glupo tako pricat, prica zvuci krajnje trinaestogodisnje....

ej sad.pa ako neko moze rec da mu ne valja testament i da anthrax nije za thrash podforum onda se i ja mogu vala nasmijat blackerima.
postujem sve vrste muzike (osim turbo folka :D ) al kad mi nesto zvuci monotono i ne svidja mi se logicno je da necu slusat.kao sto sam vec gore napisao,presluso sam ja dosta tih bendova al ne lezi i bog,e sad ako jedan beherit i darkthrone cine black metal scenu kvalitetnom onda je to i vise nego jadno.

PostPosted: 27. 05. 2008. 11:44 

ljudi okanite se tih ubjedjivanja,nek slusa ko sta hoce,zna se kakvi su danasnji metalci,danas govore ovo,a poslije par mjeseci ce se kleti u DARKTHRONE i ekipu : :razz: ,doduse svi znamo da se slabo divani blek u tom dijelu bosne odakle dolazimo SODOM i ja,sve je to uticaj okoline "sta ekipa slusa,slusam i ja " bez obzira svidjalo mi se to ili ne :lol: tako to ide.......

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 13:39 

SODOM wrote:
Addi wrote:

ej sad.pa ako neko moze rec da mu ne valja testament i da anthrax nije za thrash podforum onda se i ja mogu vala nasmijat blackerima.
postujem sve vrste muzike (osim turbo folka :D ) al kad mi nesto zvuci monotono i ne svidja mi se logicno je da necu slusat.kao sto sam vec gore napisao,presluso sam ja dosta tih bendova al ne lezi i bog,e sad ako jedan beherit i darkthrone cine black metal scenu kvalitetnom onda je to i vise nego jadno.

isto ko sto ti mozes rec za bendove da ti ne valjaju tako isto neko moze i za testament, to je sve stvar ukusa. a anthrax i jest bivsi speed bend, samo sam htio dokazat da ovdje nema tog podforuma.

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 14:43 
speed=thrash.sta bi onaj tip,da ih strpa u gothic?

PostPosted: 27. 05. 2008. 16:18 
Moderator

Kakve veze imaju speed i thrash sad s ovom temom ba :lol:

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 17:36 
Moderator

ee filozofi..

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 18:02 

Burnt iN Effigy wrote:
SODOM wrote:
speed=thrash.sta bi onaj tip,da ih strpa u gothic?

Jarane, znas kolku si sad glupost izjavio, nije da napadam, nego samo ukazujem . . . SPEED i THRASH su dva razlicita svijeta, samo sto ih mnogi dovode u medjusobni odnos . . To mozes primijetiti prema strukturi pjesme, muzike, kako pjesma tece, evo jedan primjer, SLAYER - HELL AWAITS (1985) je cisti thrash u svojoj izvornoj, agresivnoj formi, s druge strane RAZOR - EVIL INVADERS (1985), je cisti speed metal, sa uticajima tradicionalnog zvuka, to je valjda jasno kao dan, ili jos jedan primjer speed metala, PAINKILLER, kanadski EXCITER itd . . . . Ja mislim da razliku izmedju speed i thrash metala najbolje opisuju prva dva albuma koje sam naveo, prati malo strukturu pjesama pa ces skontati koja je razlika . . . .

trudis se bezze, pusti nek svako ima svoja uvjerenja :)

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 18:08 
pa de reci jel speed toliko dobro povezan s bilo kojim drugim zanrom neg sa thrashom.

PostPosted: 27. 05. 2008. 18:44 

black nije los, samo treba oprezno probirat sta ces pustit jerbo bi se moglo desit da naletis na gestapo ss il taku neku pisuriju :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 23:18 

SODOM wrote:
pa de reci jel speed toliko dobro povezan s bilo kojim drugim zanrom neg sa thrashom.

iz speeda nasto thrash ;-)

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 23:24 

Burnt iN Effigy wrote:
thrashtilldeath wrote:
SODOM wrote:

iz speeda nasto thrash ;-)

Upravo, da nije Motorheada, Judasa i Venoma, Destruction ne bi nikad ni zasviro :) evo jos jedan primjer "Show No Mercy" . . . .

dobra primjer, ma tanka je nit izmedju speeda i thrasha. Speed je puno brzi al ne tako zestok, dok je thrash zestok ali opet ne tako brz! ( JBG MOJE SHVACANJE ) show no mercy je vala sredina po meni, al opet vise na speedachicu vuce :D

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 23:30 

Burnt iN Effigy wrote:
Vise speed ravnjaka ko sto kolega Libija voli :mrgreen: Klasicni thrash, riff, riff, ravnjak (tema) koji se proteze kroz pjesmu, i onda opet riff, riff . . . . :razz:

... ma vala sve dok ima speeda i thrasha muzika valja!!! pa kako god :lol: :lol: :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 23:31 
Burnt iN Effigy wrote:
SODOM wrote:

Speed/heavy (korijeni tradicionalni metal), speed/black (In The Sign Of Evil) . . . . Upravu si da je najvise povezan s thrashom . . . .

jebo vas tespih,s vama rasprave lice na one rasprave sa vehabijama.sad treba neko da mi pere mozak da speed nije najvise povezan sa thrashom radi in the sign of evil-a i jos 5-6 takvih albuma.
grupe se klasifikuju:
death metal,black metal....i thrash/speed metal.dakle u 90%slucajeva stoji oznaka "thrash/speed" a u ostalih cener il je sam thrash il ima i posebno speed.,ne kazem ja da speeda nema u blacku,heavy-ju isl.al brate dragi speed je uvijek bio burazer thrashu i obrnuto.

PostPosted: 27. 05. 2008. 23:33 

SODOM wrote:
Burnt iN Effigy wrote:
SODOM wrote:

Speed/heavy (korijeni tradicionalni metal), speed/black (In The Sign Of Evil) . . . . Upravu si da je najvise povezan s thrashom . . . .

jebo vas tespih,s vama rasprave lice na one rasprave sa vehabijama.sad treba neko da mi pere mozak da speed nije najvise povezan sa thrashom radi in the sign of evil-a i jos 5-6 takvih albuma.
grupe se klasifikuju:
death metal,black metal....i thrash/speed metal.dakle u 90%slucajeva stoji oznaka "thrash/speed" a u ostalih cener il je sam thrash il ima i posebno speed.,ne kazem ja da speeda nema u blacku,heavy-ju isl.al brate dragi speed je uvijek bio burazer thrashu i obrnuto.

lijepo ja objasni u par postova iznad ;-)

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 23:38 
thrashtilldeath wrote:
Burnt iN Effigy wrote:
Vise speed ravnjaka ko sto kolega Libija voli :mrgreen: Klasicni thrash, riff, riff, ravnjak (tema) koji se proteze kroz pjesmu, i onda opet riff, riff . . . . :razz:

... ma vala sve dok ima speeda i thrasha muzika valja!!! pa kako god :lol: :lol: :lol: :lol:

ma tako je ba

Post new topic Reply to topic  [ 418 posts ]  Go to page Previous  1 ... 17, 18, 19, 20, 21

All times are UTC + 1 hour [ DST ]