Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 08. 2025. 16:59

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 135 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 14:47 

Janne Warman

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 22:47 

ShadowLord wrote:
uzalud ti shvaćanje tehnike kad nemaš dovoljno talenta ni sposobnosti. to me više podsjeća na umjetnost DJ-inga, gdje od DJ-inga prave umjetnost, a u biti tehnika sve radi za njih. tu bih i ja bio virtuoz.

Eh, ne kontas opet.. poanta navedenih neoklasicara je sto su pored ocite tehnicke potkovanosti u stanju iskoristiti tu svoju sposobnost i emulirati taj zvuk, ne, tocnije prenijeti taj jedan osjecaj na nesto umjetno i sprovoditi to bolje od ostalih.. puno vise stvari tu ima nego sto ti shvacas i ovako banaliziras posto nisi nit klavijaturist nit pijanist.. to ih dize iznad konkurencije uglavnom.. poslusaj originalne Chopinove notturne na pianu pa onda Kuprijeve keys varijacije istih na albumu.. mozda shvatis..

Quote:
btw. čini mi se da uopće nema smisla s tobom raspravljati kad uopće ne poznaješ dobro područje. i ne shvaćaš pojam same genijalnosti.

aksiom('lord', 'nenadjebiv').

Hehe.. *grohotom se nasmija..*

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 23:22 

chopin je za rahmaninova nula (makar svaka čast chopinu). kladim se da nijedan od ovih nemre skinuti rahmanjinova, a lord može i jedno i drugo.

aksiomi se ne trebaju dokazivati. ne možeš ga ni pobiti. samo se smij.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 09. 2005. 00:11 

Cekaj malo.. usporedjujes ranoromanticarsku eru s modernom.. istina Rachmaninoff jest tzv. neoromanticar i moderna era je poznata po tome sto im skladatelji djeluju pod jako mnogo utjecaja, al opet ima skoro 30 godina prednosti od same smrti Chopina.. usporedjivati Chopina s primjerice Lisztom bi bila sasvim druga stvar, to su suvremenici, a Rachmaninoff je, piano djela naravno, pod njihovim preocitim utjecajem.. druga stvar je sto je Chopin skladao skoro exkluzivno piano kompozicije i neke od njegovih kompozicija tipa Funeral March il Etudes And Notturnos predstavljaju vrh piano virtuoznosti, a nemalo njih se smatraju nekim od tehnicki najzahtjevnijim djela na doticnom instrumentu a istovremeno sadrzavaju u sebi neizmjernu romanticarsku vrijednost.. Rachmaninoff je vec ipak u svojevrsnoj prednosti perioda koji slijedi iza romanticarskog i kojeg su romanticari uvjetovali svojim radom, uvodjenjem naglasene disonance te samim povecanjem standardnog broja orkestra.. a ipak romanticari su bili i prvi pravi tzv. virtuozi instrumenta koji su nastupali solo, bilo da se radilo o pianu (Liszt, Chopin), violini (Paganini) il cemu vec.. Rachmaninoff se nastavlja na to uz cinjenicu da je on pored sto se jedno vrijeme po uzoru na Liszta i Chopina i ociti utjecaj, ustvari mahom varijacije na temu Chopina I Liszta, orijentira na piano virtuosso, bio i skladatelj i ravnatelj.. i to bloody dobar, ali tu nije poanta.. stoga stani malo.. tesko je tu raspravljati tko je sta, previse varijabli..

Aksiomi ovise o nemogucnosti dokazivanja njihove istine/neistine.. Lord, kao subjekt logickog procjenjivanja i osporavanja, does not..

Last edited by Archangel on 09. 09. 2005. 02:34, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 09. 2005. 02:19 

Lord, aksiomatski, nenadjebiv.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 09. 2005. 19:52 
Martin powell

Post subject:
PostPosted: 10. 02. 2006. 04:33 

Mustis iz Dimmu Borgir
ma luda sam za njim :)))))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 02. 2006. 05:19 
Administrator

onaj iz Evergreya,mrsko mi trazit ime...covjek mozda i nije tolko dobar,al ih zna iskoristit kako treba,meni vala njabolje od svih.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 04. 2006. 03:14 

Jane Virman i onaj iz Stratovariusa, manijak

Last edited by Hedon on 10. 04. 2006. 03:58, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 04. 2006. 03:38 

Kako neko moze onog gene.. ah nevermind..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 04. 2006. 08:45 

TUOMAS HOLOPAINEN!!! On je za mene definitivno najbolji! Pogledajte Nightwish, oni su power metal, a zamislite ih bez klavijatura!!! Nidje veze!!! Klavijature nisu tu da daju samo neke efekte...ja to znam jer i sviram klavijature...a vi sto mislite da su one tu samo da popune prazno mjesto POSLUÅ AJTE MALO BOLJE NEKE BENDOVE!!!!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 04. 2006. 16:02 

jimi hendrix

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12. 04. 2006. 18:02 

meni je najbolji maxim mrvica (valjda se 'vako pise).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 04. 2006. 04:07 

Al vis' u pravu je covjek mora se reci jednostavno.. Mislim, volio neko ne volio Nightwish, slusao ne slusao, prezirao il ga jednostavno bolio kurac za doticnim, Holopainen je jedan od najsposobnijih klavijaturista (pa i textopisaca donekle) out there danas, to bilo tko da svira to il da se bavi time mora priznati.. jednostavno tocno zna sta radi u svakom datom momentu i svaki ton mu je na mjestu i on je taj koji dize bend na neki visi nivo, nastranu sad sto nekome mogu biti gay, nekome jebeni zakon i slicno, pusti to.. treba znati stvoriti atmosferu, napraviti melodiju da vodi pjesmu, a tu je taj covjek majstor jebiga.. lako je biti ultrabrz i 'zajeban', to je vec samo stvar tehnike, skalaze i zelje, al istinski osjecaj za skladanje i atmosferu, s tim se moras roditi ipak..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 04. 2006. 09:35 

sarah(MDB) :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 04. 2006. 00:30 

Archangel wrote:
Al vis' u pravu je covjek mora se reci jednostavno.. Mislim, volio neko ne volio Nightwish, slusao ne slusao, prezirao il ga jednostavno bolio kurac za doticnim, Holopainen je jedan od najsposobnijih klavijaturista (pa i textopisaca donekle) out there danas, to bilo tko da svira to il da se bavi time mora priznati.. jednostavno tocno zna sta radi u svakom datom momentu i svaki ton mu je na mjestu i on je taj koji dize bend na neki visi nivo, nastranu sad sto nekome mogu biti gay, nekome jebeni zakon i slicno, pusti to.. treba znati stvoriti atmosferu, napraviti melodiju da vodi pjesmu, a tu je taj covjek majstor jebiga.. lako je biti ultrabrz i 'zajeban', to je vec samo stvar tehnike, skalaze i zelje, al istinski osjecaj za skladanje i atmosferu, s tim se moras roditi ipak..

Tako je...Svaka cast!!! Ali s ovima sto ne znaju cijeniti ono sto je dobro netreba se ni raspravljati!!! Postoje mnogi bendovi koje ja ne slušam, ali ih opet cijenim, jel znam cijeniti ono sto je dobro i kvalitetno makar to i ne volio!!! A Tuomas jeste jedan od najboljih klavijaturista, to svi moraju priznati!!!!!!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 04. 2006. 03:55 

ja ne rekoh da neko ne zna svirat... da ne zna vjerovatno ne bi sviro u takvom komercijalnom bendu, samo kazem da je karina od muzike i da nevaljaju pjesme...
a sarah iz MDB ga moze ucit kako se svira hahahaha ;-)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 04. 2006. 11:36 

neb' se reklo :D

neg mensecheene da na ovom forumu vlada opca nejebica, sto homoseksualnog, sto heteroseksualnog karaktera. nego, da predjem na stvar...... preporucio bih odredjenim ljudima (uglavnom onim koji nastoje ne voditi zdravu objektivnu raspravu, koliko god istu bilo tesko voditi) da si fino nadju pristojan primjerak suprotnog (istog?) spola, tj vulgaris narodno receno picke il' kurca, pa prionite na posao, il si ga/ju izdrkajte, bit ce vam lakse....... ak ne, ucinite svijetu uslugu i PRESTANITE VISE SRATI!!!!!

ziv'li

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 04. 2006. 15:50 

Ev ova poruka gore neka ostane kao podsjetnik :!:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 05. 2006. 19:20 

Martin Foul (COF),
Janne Warman (COB)
Jordan Rudess (DT).

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 135 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]