Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 06:43

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 878 posts ]  Go to page Previous  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44  Next
Author Message
 Post subject: Re: bendovi koji su vam mrski
PostPosted: 11. 11. 2007. 21:17 

@metalik_andjelka: jes ti ikad razmislila da uzmes kitu u ruke umjesto tastature? :D

Profile  

PostPosted: 12. 11. 2007. 16:25 

pa znaš...tako nikoga ne iritiram pa nije zabavno :?

Profile  

PostPosted: 13. 11. 2007. 00:01 

metallic_angel wrote:
pa znaš...tako nikoga ne iritiram pa nije zabavno :?

Legendo!!! ;-)

Profile  

PostPosted: 18. 11. 2007. 02:25 

sto se mene tice lista bi bila preduga, pa je lakse opisati grupacije :
u biti sve sa glupim tekstovima /od sotoniziranja na najpapeticniji nacin, preko 'odrezacu ti glavu i polomiti kosti' pa do - pokupite maceve idemo u vjecnu borbu' /, jadnom muzickom pozadinom /preseravanje uzrokovano zavrsenom muz. akademijom, drop d i ne znam ja drugacije svirat, nerazumljivi zvukovi od samoprozvanih tripuoza, ajmo odsvirat na sto brzi i brutalniji nacin iako nam to nije jaca strana...itd..itd/, i naravno pederskim ili preprenerazumljivim glasom /rikanje, podrigivanje i to/

u biti, ne valja nista sto nije savrseno, ili barem bozanstveno izbalansirana svaka uloga u kompoziciji. iz toga slijedi - jedan veliki stop naivnom stvaranju muzike.
znaci dobar scream, growl, gotivna melodika, smisaona solaza, kao ravnjak a i riff, dublji smisao tekstova, znaci dobro razradjena ideologija, ozbiljan pristup samoj koncepciji albuma.

btw. ne razumijem cemu tenzije na temi 'najmrzi bedovi', dovoljno je mrzit muziku ;-)
uzdravlje :))

Profile  

PostPosted: 18. 11. 2007. 03:55 

jesi ti izbirljiva (postade i kriticarka) bogte neće :lol: :P

Uostalom tema kurac, (govorim po ko zna koji put) koga boli kurac šta ko sluša, za svakog ima po nesto u biti samo nek je veselo :D

Profile  

PostPosted: 18. 11. 2007. 13:33 

emire dragi, pa i ti si kriticar, svi smo kriticari jer biramo i odbacujemo muziku. zar ne? 8)

a eto, zivjele svinje, ali ne u tom kontekstu. ;-)

Profile  

PostPosted: 18. 11. 2007. 15:54 

Da donekle sam kriticar ali se ne osvrcem toliko, ukusi su razliciti mozda se neko nalazi gore u navedenim elementima koje ti ne volis, to mi pravo glupo koliko i tema "bandovi koji su vam mrski" nemoj me pogresno shvatit, ali ovo treba jednom prevazic... da ne bude ono kod ljudi on slusa to necu da se druzim s njim :lol:

Profile  

PostPosted: 18. 11. 2007. 19:13 
Moderator

ja ne zelim da se druzim s blekerima, lose uticu :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 18. 11. 2007. 20:28 

Oarice moram da te za taj "drop i ne znam drugacije" ispravim,
danas ti je isviraniji standardni shtim od dropa 10 puta,sve je vec vidjeno i ispresipano iz supljeg u prazno..
+ ima bendova koji sviraju na dropu jebenije,smisljenije i ljepse od onih na standardu 100 puta,nije do stima vec do tehnike,tako da Standard ili Drop su stvar ukusa,a ne prestizha i luxuza.Neke stvari sa Dropa su nemoguce za odsvirati na Standardnom stimu,cisto radi tonalne strukture i intervala.
Nile je na Dropu cijelu karijeru,njima se nishta ne moze osporit to znas..jesi sigurna da ne znaju drugacije?Jednostavno ne zele,vole strukturu Drop-a 8)
a nek se nadje osoba koji ce rec da je Nile LAGAN na gitari,i da ne znaju svirat,volio bih i to vidjet!
Pantera ima more pjesama u Dropu,sve prva klasa,
Children of Bodom posljednji album je na Dropu kompletan,zvucno i tehnicki odlican..naravno pored i ostalih pjesama tipa Sixpounder sa starih albuma koje su na Dropu
Nenadjebivi All Shall Perish je Drop isto tako..mogu do sutra ovako :twisted:

Profile  

PostPosted: 18. 11. 2007. 22:27 

mislim da svi koji prvi put uzmu gitaru u ruke uce sa normalnim stimom..pa tek onda slijedi drop ako dodje uopste do toga...
tako je faruk ;)
NILE je dokaz !!! :D
NILE je savrshenstvo!!

Profile  

PostPosted: 18. 11. 2007. 22:27 

Faruk dragi, ajd procitaj jos jednom moj post

ili ne pojednostavicu ti, zar nisi shvatio da ja ne pricam uopce o svim bendovima na taj fol, znaci ne generalizujem, nego samo da ih ima bruka koji su u 'svoje vrijeme bili takvi', to za Nile hvala ti, ali brate mislim da dovoljno znam o njima kroz ovih nekoliko godina slusanja. A i za ostale bendove koje si nabrojao, govoris mi stvari koje vec odavno znam. S druge strane, neko NE mora znati dobro crtati da bih znao cijeniti umjetnost...nemoj biti naivan, prema tome mani se tog citanja posta izmedju redova.

Bit ovoga je bilo, kao sto sam i napisala, -stop- naivnom stvaranju muzike, sto se odnosi na apsolutno sve komponente koje direktno uticu na kvalitet i ozbiljnost rada jednog afirmisanog benda, ne napadam melo death, kao ni death, ni black, ni progressive, naprotiv veliki sam fan sve i do jednog zanra...Znaci volim metal u svim njegovim formama izrazavanja, ali govorim ti da ima razlike medju njima, i to pogoleme, jedno je dobro jedno ja sranje, ili sto bi se primitivno reklo - jedno se slusa drugo se pljuje.

valjda si sad skontao _gg_ volim ti ja brate drop ;-)

Last edited by Black_Rose_Oara on 18. 11. 2007. 22:34, edited 2 times in total.

Profile  

PostPosted: 18. 11. 2007. 22:32 

eh drago mi je da smo to rijesili,mislio sam da si drop poistovjetila sa naivnim stvaranjem muzike :twisted:
ne volim kad neko truni po dropu,ja licno obozavam drop :D 8) drago mi je da smo se nashli :D

Last edited by Riot on 18. 11. 2007. 22:36, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 18. 11. 2007. 22:33 

Burnt iN Effigy wrote:
nile karina,pantera karina,ol šel periš karina.... ispadanje zakon :lol: :lol:

dobro je brutalni brate 8) :twisted:

Profile  

PostPosted: 18. 11. 2007. 22:36 

ajdede, vidimo se na pivi da to malo bolje raspravimo hehehe :razz: :DD

Profile  

PostPosted: 18. 11. 2007. 22:39 

Burnt iN Effigy wrote:
ispadanje zakon :lol: :lol:

:lol:

Nema vise savrsenstva sve je prevazidjeno, od tehnike do zvuka itd itd...zasto uopste teziti savrsenstvu ljudi kad je doslo takvo vrijeme i nema smisla, e sad sta je za nekog savrsenstvo to je pitanje... uzivajte u onome sto postoji i onoj muzici koju volite ono sto ne volite mozete a i ne morate pljuvat, ja licno cijenim svaciji rad i trud u muzici na bilo koji nacin iako moze a i ne mora da me tangira...

Profile  

PostPosted: 18. 11. 2007. 22:40 

ja volim cokolino da jedeeemm
DROP ima svojih prednosti ali i mana...kombinacija dropa i standarda je vec nesto..

Profile  

PostPosted: 18. 11. 2007. 22:41 

Burnt iN Effigy wrote:
ma zajebajem se ba... volim ja tebe baaa :lol: :lol:

duuuuusha :oops: :o
Striker wrote:
DROP ima svojih prednosti ali i mana...kombinacija dropa i standarda je vec nesto..

isto tako kombinacija pive i tequille kroz par skala u korneru nije losa jelde maca :D hehehe

Last edited by Riot on 18. 11. 2007. 22:43, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 18. 11. 2007. 22:44 

ja eto svrshavam na Aqua - Barbie Girl \.m./ super zvuci pod distorzijom :D

Profile  

PostPosted: 18. 11. 2007. 22:45 

Black_Rose_Oara wrote:
sto se mene tice lista bi bila preduga, pa je lakse opisati grupacije :
u biti sve sa glupim tekstovima /od sotoniziranja na najpapeticniji nacin, preko 'odrezacu ti glavu i polomiti kosti' pa do - pokupite maceve idemo u vjecnu borbu' /, jadnom muzickom pozadinom /preseravanje uzrokovano zavrsenom muz. akademijom, drop d i ne znam ja drugacije svirat, nerazumljivi zvukovi od samoprozvanih tripuoza, ajmo odsvirat na sto brzi i brutalniji nacin iako nam to nije jaca strana...itd..itd/, i naravno pederskim ili preprenerazumljivim glasom /rikanje, podrigivanje i to/

u biti, ne valja nista sto nije savrseno, ili barem bozanstveno izbalansirana svaka uloga u kompoziciji. iz toga slijedi - jedan veliki stop naivnom stvaranju muzike.
znaci dobar scream, growl, gotivna melodika, smisaona solaza, kao ravnjak a i riff, dublji smisao tekstova, znaci dobro razradjena ideologija, ozbiljan pristup samoj koncepciji albuma.

btw. ne razumijem cemu tenzije na temi 'najmrzi bedovi', dovoljno je mrzit muziku ;-)
uzdravlje :))

ti malo isfrustrirana jel? :D

treba cijeniti svaciji rad..ma kako on losh bio...bar se nesto radi..i koliko-toliko se ulaze trud...

sjedi ba oguli jabuku...popi pivu...

Profile  

PostPosted: 18. 11. 2007. 22:47 

Riot wrote:
Striker wrote:

isto tako kombinacija pive i tequille kroz par skala u korneru nije losa jelde maca :D hehehe

moze moze..fina kombinacija..samo me onaj konobar nervira..napitacu ga snijegom iduchi put

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 878 posts ]  Go to page Previous  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]