Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 08. 2025. 16:36

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 46 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: kolko su vam bitni tekstovi
PostPosted: 31. 08. 2008. 22:22 

u metal muzici ? za mene je jako bitno imati tekst koji ide u skladu sa muzikom -primjer tog savrsenstva mogu da nadjem u dosta bendova-majstori svog zanata su za mene definitvno dark tranquillity-in flames -toumas iz nightwisha sa njegovim tekstovima koji ocaravaju,zatim stari amorphis-the kovenant ...opeth ima isto opustajuce tekstove i tako to :)

Profile  

Post subject: Re: kolko su vam bitni tekstovi
PostPosted: 31. 08. 2008. 23:29 
Moderator

Darkest Hour vrh vrhova što se tiče tekstova, tekstovi Korna pravo gotivni, Slipknota, Disturbeda. Zanimljivi su mi i Necrophagistovi pošto ima pun kurac nakih čudnih riječi. Ne zanimaju me previše ali kada je riječ o konceptualnim albumima moraju biti na prvom mjestu. Otep ima sjebane tekstove pravo, Shamaya Otep ih piše - žestoki sjeb kako opisuje svijet. Ali Meshuggahine pizdarije...posebno sa albuma Nothing uhhhh. The Dillinger Escape Plan ima samo ljubavne tekstove - bez obzira ko je vokal bio svaka je pjesma bila ljubavna, mislim da je to Mike Pattonu malo išlo na nerv ali morao se uklopiti :mrgreen: .

Btw. Kako se zove onaj band čiji tekstovi su posvećeni samo kurvi od vokala? Svaka pjesma banda samo njoj a pravo je poznat taj metal band.

Profile  

PostPosted: 31. 08. 2008. 23:59 
ma nebitni su mi textovi...
divim se bentonu kako jos uvijek pronalazi inspiraciju za textove :twisted: :twisted:

PostPosted: 01. 09. 2008. 00:17 

ne znam kako mu ne dopizdi vise pjevat vazna o sejtanu..sto se tice textova,deicide definitivno bezveze,ok su mi textovi recimo obituary,anarcho pristup textovima Napalma Deatha,mračni textovi Morbid Angela,zanimljive (mnogima dosadne) tematike textova Tool i APC,textovi Anatheme..
dosadni su mi textovi arch enemy,children of bodom,amon amarth i sl.grupa.vazda isto jebiga
a textovi su,kada se gleda cjelokupna slika benda,itekako bitni..

Profile  

PostPosted: 01. 09. 2008. 00:24 
Moderator

textovi Deeds of Flesha, Morbida, Iced Eartha..dok ne podnosim one Sataaaan, i te kurce.

Profile  

PostPosted: 01. 09. 2008. 00:25 
Moderator

o da i power metal textovi tipicni o zmajevima i tim zajebancijama, dugama, rijekama, sumama, jednorozima, totaly retarded..

Profile  

PostPosted: 01. 09. 2008. 00:44 
Moderator

Darkest Hour, Death, Mudvayne, Tool, su mi 4 top najbolja/najdraza, isto tako i Disturbed. Ovo sve naravno moje misljenje da se zna ;-)

Profile  

PostPosted: 01. 09. 2008. 08:39 

Bez dvojbe Death i Kreator.U muzici je bitno imati iskren stav,koji ćeš čuvati bez obzira šta drugi govorili.Po meni ljubavni tekstovi su najvećI proljev,jer su neorginalni,neiskreni i napravljeni čisto radi zarade i hrpe 15-godišnjakinja na nastupima,a to ljudi moji nije muzika,već S.R.A.N.J.E.

Violent Revolution

Society failed to tolerate me
And I have failed to tolerate society
Still I can’t find what you adore
Inside I hear the echoes of an inner war
Nothing can take the horror from me
Your sick world the loss of all morality
My hate has grown as strong as my confusion
My only hope my only solution
is a Violent Revolution

Violent Revolution, Violent Revolution
Reason for the people to destroy

I do not need a cause for my rage
I just despise the nature of the human race
When all I see is repulsion and hate
Violence becomes my only friend, my saving grace
When love is lost beyond your control
A pale shadow of lust can not enlight your soul
So keep your ice cold bitter illusions
I don’t need your empty world my only solution
is a Violent Revolution

Violent Revolution, Violent Revolution
Reason for the people to destroy

Beauty is no more it’s all gone
And utopia will not come
Trust I can not feel, only pain
And my burning mind has gone insane

Profile  

PostPosted: 01. 09. 2008. 10:13 

bitni, bitni itekako..

Profile  

PostPosted: 01. 09. 2008. 10:19 
tjeskoba wrote:
ne znam kako mu ne dopizdi vise pjevat vazna o sejtanu..sto se tice textova,deicide definitivno bezveze,.

pa sta ocekujes od cojka sa obrnutim krstom na glavi...kad ne bi pisao takve textove to bi tek bilo bezze...al deicide textovi imaju nesto posebno a ne ko drugi bendovi koji furaju antikrscanstvo,nekako su kod deicidea mocniji...puno puno mocniji :twisted: :twisted:

PostPosted: 01. 09. 2008. 11:35 

SODOM wrote:
tjeskoba wrote:
ne znam kako mu ne dopizdi vise pjevat vazna o sejtanu..sto se tice textova,deicide definitivno bezveze,.

pa sta ocekujes od cojka sa obrnutim krstom na glavi...kad ne bi pisao takve textove to bi tek bilo bezze...al deicide textovi imaju nesto posebno a ne ko drugi bendovi koji furaju antikrscanstvo,nekako su kod deicidea mocniji...puno puno mocniji :twisted: :twisted:

Jebiga,Benton izravno vrijeđa Boga,dok npr. Immolation pokriva blasfemiju nekom metaforom.Al' ovaj zadnji album Deicide-a je 'mekan' što se tiče tekstova,garant su skontali da je vrijeme za nešto zrelije :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 01. 09. 2008. 11:39 
Pathologist wrote:
SODOM wrote:
tjeskoba wrote:

Jebiga,Benton izravno vrijeđa Boga,dok npr. Immolation pokriva blasfemiju nekom metaforom.Al' ovaj zadnji album Deicide-a je 'mekan' što se tiče tekstova,garant su skontali da je vrijeme za nešto zrelije :mrgreen:

da ali ne vrijedja boga "ofirno" ko neki,ono npr."I will eat christ" isl. (jest da ima i takvih textova kod deicidea).Benton to fino zapakuje :mrgreen: :mrgreen:

PostPosted: 01. 09. 2008. 11:52 

ma isti kurac sve to

Profile  

PostPosted: 01. 09. 2008. 13:36 

joj ado jest ti slaba rezolucija na avataru oci me zabolise :lol:

nego ..textovi..
kako kad..
nekad nadjem bend sa extra muzikom al me vokal nervira..onda slusham brisuci vokal iz pjesme i samo slusham svirku..
a da bi jedan bend bio kompletan svaki aspekt mora biti zadovoljen... pa i tekstovi naravno..
Nile bez premca ima najzanimljivije tekstove..
Inache prvo slusham svirku pa ako mi se to svidi onda tekstove..
I cesto mi se desi da josh vishe bend pocnem cijeniti zbog tekstova.. naravno ima i obrnutih situacija..
Mada me nerviraju ljudi koji misle da su textovi svih BDM bendova debilni...
Npr. Cannibali.. ako ne kontas sta hoce da kazu i ako ne kontas poentu onih tekstova onda je to tvoja stvar..

Profile  

PostPosted: 01. 09. 2008. 13:49 
Striker wrote:
joj ado jest ti slaba rezolucija na avataru oci me zabolise :lol:

Mada me nerviraju ljudi koji misle da su textovi svih BDM bendova debilni...
Npr. Cannibali.. ako ne kontas sta hoce da kazu i ako ne kontas poentu onih tekstova onda je to tvoja stvar..

Ljudi dali bendu ime Cannibal Corpse...zar ocekujete filozofske textove :roll: :roll:
isto kad procitam recenziju (ukljucuje i sharana) za deicide i cojk napise "zar ne znaju pisat ni o cem drugom"...halo ba... kakvo ime takav bend

PostPosted: 01. 09. 2008. 13:53 

Et ne znas ni ti sta je bit tih tekstova :D
dobro...blenton je debil...
cannibali su nesto drugo..
sto se zovu tako kako se zovu?
ima neka poruka ..nije sve bez smisla..

Profile  

PostPosted: 01. 09. 2008. 14:01 
She was so beautifull...I had to kill her...ovo bi trebala bit neka poruka :mrgreen: :mrgreen:

bit textova kod cannibala je da nauce ljude biologiju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
vidis da znam

PostPosted: 01. 09. 2008. 14:18 

ne znam imajul textovi CC neku poruku,al ja sam siguran da su se oni dobro zabavljali dok su pisali te textove i da je to vise zajebancija,nego nesto ozbiljno sto sa sobom nosi neku poruku.btw.textovi CC su super,interesantni,zanimljivi,a nekima su i poučni 8)
CC jebene legende

Profile  

PostPosted: 01. 09. 2008. 14:21 

SODOM wrote:
She was so beautifull...I had to kill her...ovo bi trebala bit neka poruka :mrgreen: :mrgreen:

bit textova kod cannibala je da nauce ljude biologiju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
vidis da znam

Cannibal C. "pjeva" o svemu sto je odvratno ljudima, cega se ljudi plashe i imaju more.
Neko bi rekao da su ti tekstovi svi isti ... naravno ko ne razmisli malo vishe..

umjesto She was so beautifull...I had to kiss her.. je kill her..
U pocetku su Cannibali isli od kluba do kluba i vlasnici klubova im nisu dali svirati zbog tekstova.. od 100 klubova svirali su u 2. A vidi ko su i sta su sada?! Institucija jarane!
upravo takvi tekstovi su privukli paznju ljudi.. tim tekstovima oni na svoj nacin izrazavaju bunt protv svega oko sebe.. najvishe prema KICU!!!
a Fucked with a Knife je prava ljubavna pjesma :D znas vec sta kaze Corpsegrinder prije te pjesme...."for all the ladies out there" FUCKED WITH A KNIFE!!!
Eto ti najbolji primjer za kic,trivijalu izlizanost.. "for all the ladies out there" - ovo ces cuti na svakom drugom pop koncertu.. i tu cannibali ulete i kazu.. :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 01. 09. 2008. 15:22 

zavisi o kakvom je metalu rječ, Nevermore npr ne bi bio nista bez svojih tekstova i bolesnih balada, Katatonia isto, takvi bendovi moraju imati dobre(ozbiljne) tekstove

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 46 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]