Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 08. 2025. 16:49

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 316 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Next
Author Message
 Post subject: METALCI I METALKE
PostPosted: 13. 12. 2006. 16:36 

Evo jos jedna moja egzistencijalna dilema... 8)
Prije svega zelim naglasiti da nisam ni u kojem slucaju neki seksist ili maskilist(ak’ se tako kaze na naski-nije u smislu da ubijam mase, vec kontra od feminist... :lol: ). Naprotiv mislim da su djevojke (jos bolje ako metalke) nesto najljepse sto kroci ovom planetom. Hehe, captatio benevolentiae da ne moze bit’ evidentniji. Interesuje me sljedece: u mom dugogodisnjem metalicnom iskustvu sam primjetio da kada muskarci udju u ove vode, vise iz njih ne izlaze. Sve to za njih postane de facto nacin zivota, gore od mafije: kad si jednom unutra, ne izvuce te vise ni Muhamed a.s. :twisted: Dok zenske relativno mlade pocnu slusati rock/metal, sa nekih 13-14 godina. Valjda ih tad fascinira tama i misterija metala, uopste.. (jhoj sto volim napisat’ “uopste” i gdje ne treba.. Nele docet. :wink: ). I na kraju ispa’ne da je to sve bila neka vrsta mode za njih, jer sa 21-22 su vec out iz svega sto im je nekad bilo poput religije (znam nekoliko slucajeva). Eto, kladim se da se i ovdje na forumu mogu na prste nabrojati djevojke over 21 - nek’ se jave sve koje spadaju u tu kategoriju (nije lijepo dame pitati za godine, ali u ovom slucaju prolazi..)
Imam li iteke pravo?
Ili serem? :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2006. 17:54 

ima jos mnogo toga.....

Profile  

Post subject: Re: METALCI I METALKE
PostPosted: 13. 12. 2006. 19:10 

Hapa wrote:
Prije svega zelim naglasiti da nisam ni u kojem slucaju neki seksist ili maskilist(ak’ se tako kaze na naski-nije u smislu da ubijam mase, vec kontra od feminist... :lol: ). Naprotiv mislim da su djevojke (jos bolje ako metalke) nesto najljepse sto kroci ovom planetom. Hehe, captatio benevolentiae da ne moze bit’ evidentniji. Interesuje me sljedece: u mom dugogodisnjem metalicnom iskustvu sam primjetio da kada muskarci udju u ove vode, vise iz njih ne izlaze. Sve to za njih postane de facto nacin zivota, gore od mafije: kad si jednom unutra, ne izvuce te vise ni Muhamed a.s. :twisted: Dok zenske relativno mlade pocnu slusati rock/metal, sa nekih 13-14 godina. Valjda ih tad fascinira tama i misterija metala, uopste.. (jhoj sto volim napisat’ “uopste” i gdje ne treba.. Nele docet. :wink: ). I na kraju ispa’ne da je to sve bila neka vrsta mode za njih, jer sa 21-22 su vec out iz svega sto im je nekad bilo poput religije (znam nekoliko slucajeva). Eto, kladim se da se i ovdje na forumu mogu na prste nabrojati djevojke over 21 - nek’ se jave sve koje spadaju u tu kategoriju (nije lijepo dame pitati za godine, ali u ovom slucaju prolazi..)
Imam li iteke pravo?

fakat da si u pravu...trebe se pocnu furat na metal zato sto im se svidja "darkerska" furka...stas mama im neda napolje sa 13/14 pa do 20/21 pa onda mrze sebe i citav svijet kontaju sta sam ja bogu skrivila pa onda i njega pocnu mrzit i tako se radjaju tzv force of evil trebe koje takodje neki zovu metalkama

haj et cast izuzetcima ima stvarno i opicenih cura koje stvarno zive i mos mislit cak i slusaju metal al njih je plafon 10%

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2006. 19:17 

pa dobro to sam reko da se kokosi nebi previse bunile :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2006. 19:18 

ma ja "metalke".... slusaju HIM, oblace crno, psuju i eto im njihovog metalstva
A tamo krisom, slusaju Britney, Shakiru i sl.....

Cast izuzecima ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2006. 21:12 
Moderator

hapa, sereš definitivno... :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2006. 21:57 

Pa dajte, ima nas i 3% :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2006. 21:57 
Moderator

Treba li se javiti ak' imaš preko 25?Hahahahahaha..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2006. 21:58 
Moderator

jbg covjek je u pravu.....imam dosta prijateljica koje su "furale" taj neki darkerski stil par godina(pocne u 6-7 razredu).....vec u srednjoj promjena teska....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13. 12. 2006. 22:32 

pa eto, kako god skontam svega znam dvije metalke starije od 25... liliana (the chasm connection) i eto sion sto sam upozno preko foruma...

enough said :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2006. 01:42 

istina je da vecina curica nakon nekog vremena prijeđe na britney i te stvari, ali opet ima i deckica koji su neko vrijeme mracni, zli i tko zna sto jos, a onda tamo nakon nekog vremena neke narodnjake slusaju. ovo je sve viđeno. tako da nije takva stvar samo kod cura.
ima i nas starijih koje jos uvijek slusamo metal. istina je da se tokom vremena mijenjamo (ali mijenjaju se i decki), a kako se i mi same mijenjamo, mijenja se i nas glazbeni ukus, otkriva se nova muzika, bendovi - tek se s vremenom glazbeni ukus izkristalizira. neki ljudi otkriju da im metal zapravo ne pase, neki obrnuto, a neki samo otkriju da ima pase neka druga vrsta metala.
ali ne mislim da je to samo kod cura..
i ja mozda nemam preko 25 god, ali imat cu uskoro, a evo i dalje volim poslusati dobar metal bend, pjesmu.. sve zapravo ovisi o osobi. a da neki zele biti zli i drugaciji pa zato slusaju metal, to je istina. na zalost to zna biti smijesno.
i malo serem jer sam umorna, ali eto..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2006. 01:48 

Djevojke brze odrastaju :lol:

Profile  

Post subject: Re: METALCI I METALKE
PostPosted: 14. 12. 2006. 03:07 

DoMa wrote:
Hapa wrote:
Imam li iteke pravo?

fakat da si u pravu...trebe se pocnu furat na metal zato sto im se svidja "darkerska" furka...stas mama im neda napolje sa 13/14 pa do 20/21 pa onda mrze sebe i citav svijet kontaju sta sam ja bogu skrivila pa onda i njega pocnu mrzit i tako se radjaju tzv force of evil trebe koje takodje neki zovu metalkama

haj et cast izuzetcima ima stvarno i opicenih cura koje stvarno zive i mos mislit cak i slusaju metal al njih je plafon 10%

procitao si mi telepatski rijeci. upravo bas to. jos bi dodo da ima dobar broj njih koji zele jednostavno biti dio necega i loviti dugokose muskarcine da i to malo isprobaju. to su sve faze i na kraju se pokaze istina. nazalost, to je fakt. poznajem samo jednu djevojku koja se stvarno fura na metal, nazalost slusa samo black metal, ali tu je apsolutni majstor i zna vise bandova nego bilo ko drugi koga poznajem.

sad but true.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2006. 12:42 
Moderator

ma bolje i to neg da se samo furaju a pojma nemaju.....
znam i ja dosta blckerki, pa kad pocnu pricat o nekim bendovima za koje nikad nisam cuo(a ima ih na bacanje) jednostavno popizdim....
blackera k'o govana :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2006. 20:08 

corpse666 wrote:
ma bolje i to neg da se samo furaju a pojma nemaju.....
znam i ja dosta blckerki, pa kad pocnu pricat o nekim bendovima za koje nikad nisam cuo(a ima ih na bacanje) jednostavno popizdim....
blackera k'o govana :P

Black ti najvise pogoduje pubertetskom buntovnistvu! 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 12. 2006. 22:09 

Symphony, mani se pausalnih ocjena, molim te!!! Istinski poznavaoci black-a "sazriju" negdje oko 30-e, upravo zato sto se "na prvo/il' par slusanja sve to cini jebenom "bukom", a u stvari... Mislim da je upravo u black-u i klasici najteze razgraniciti sta je to sranje, a sta genijalno. Nadam se da ces shvatiti kad prodje jos koja godina. Muzika i afinitet prema istoj je stanje duha, ukoliko se zaista konzumira iz nasusne potrebe. Stanje tvog duha ne podnosi black i to je ok. sto se mene tice, al' pusti druge...

A sto se tice teme... Nisam sovinista, seksista, niti to objektivno mogu biti, ali, generalno gledajuci, postotak zena u iskrenoj metal prici, kod nas, je vise nego porazavajuci. Na kraju krajeva, to je i vise nego ocigledno analizirajuci nivo aktivnog ucesca zenki u necemu sto se naziva bh metal scena (da li putem aktivnog ucesca u nekom band-u ili putem pisanja recenzija i ostalog za fanzine, webzine...). Ja bih to analizirala sa socio-psiholoskog stanovista. Prvo, opsteprihvacena je pretpostavka i postulat u nasem drustvu da zenke jednostavno "nisu napravljene od materijala za neke extremnije price". Koliko god ovu tezu argumetovano obarali, ona je, ponavljam, postulat i zenke se, nakon 25, u tzv. "ozbiljnim godinama" (u kojima su, inace, mnogo pragmaticnije od jaceg pola - prirodna uslovljenost radi opstanka) okrecu od te price, pokusavaju da je zaborave i izbrisu trazeci pogodnu zrtvu za formiranje porodice (koja, naravno, ispunjava neke kriterije: posao, stan, kurci, palci...a to, uglavnom, metalci nisu). Sve zenke koje poznajem sa exYU prostora, a koje su aktivno dio scene ili iskreno furaju ovu pricu, sa metalom su se susrele u ranom djetinstvu. Metal je, dakle, postao stil njihovog zivota u trenucima kada one nisu mogle birati. I tako je i ostalo.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2006. 12:35 

Ode after Litany wrote:
Ja bih to analizirala sa socio-psiholoskog stanovista. Prvo, opsteprihvacena je pretpostavka i postulat u nasem drustvu da zenke jednostavno "nisu napravljene od materijala za neke extremnije price".

ma i nema to veze tolko...
koji je procenat zena na sceni kod nas, na balkanu whatever??
koji je procenat zena medju 100 svjetskih bendova koje gotivis?

tu negdje.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2006. 19:28 

meni je i suvisno to furanje (ako slusam rock, metal, punk, ...) moram se i tako oblaciti, cisto sranje. ili ono kazes nisi cuo za taj band odmah to nije ok i slicno ...
puno raje znam da se oblace normalno, a samo slusaju npr. metal (nema onih preseravanja sa majicama (u normalnim mjerama), sa dugom kosom, ...

ps: prije su bili slicni ovima koji govore da je to super, vako-nako ..., ali eto, ostarili su i dosli su "pameti"
vidjet cemo vas za koju godinu!

peace :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 12. 2006. 22:13 

Ode after Litany wrote:
Symphony, mani se pausalnih ocjena, molim te!!! Istinski poznavaoci black-a "sazriju" negdje oko 30-e, upravo zato sto se "na prvo/il' par slusanja sve to cini jebenom "bukom", a u stvari... Mislim da je upravo u black-u i klasici najteze razgraniciti sta je to sranje, a sta genijalno. Nadam se da ces shvatiti kad prodje jos koja godina. Muzika i afinitet prema istoj je stanje duha, ukoliko se zaista konzumira iz nasusne potrebe. Stanje tvog duha ne podnosi black i to je ok. sto se mene tice, al' pusti druge...

Ne dijelim misljenje, al respect. Sto se tice prolaska godina, dalo bi se pricati, ali dobro... A generalno sto se zena tice, gdje ih to ima jednako kao i muskaraca? Nigdje :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16. 12. 2006. 22:10 

@Symphony: al' to je ipak do samih zenki, zar ne? Malo, ako nista drugo, umisljenih muda ne bi falilo...

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 316 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]