Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 09. 2025. 06:53

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 171 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Author Message
 Post subject: Re: Metallica - New Album
PostPosted: 25. 03. 2008. 21:59 

dinko wrote:
Riot wrote:
slazem se, a i da ovaj bude karina, ja cu opet potajno vjerovat u sljedeci :D

potpisujem, koliko god bilo karina ipak ce i dalje biti nenadjebivi

kakve retardirane rijeci!!!

Profile  

PostPosted: 26. 03. 2008. 10:59 

hahahahaha dobaaar!

http://www.metallicanewalbum.com

Profile  

PostPosted: 27. 03. 2008. 05:13 

trebo izac u februaru pa u martu sad u septembru...mozda cemo cekat ko i na G"N"R jedno 13 godina ...ko zna mozda se James opret nacuga i Kirk prestane uzimat koku i sminkati se pa dobijemo sta u narednih 10 godina...mozda ljudi imaju privatni zivot i nose odjela ko Nele...ko zna...jebi ga trebe mjenjaju zivotni stil

Profile  

PostPosted: 27. 03. 2008. 12:20 
Moderator

a ko je to cekao gnr?

Profile  

PostPosted: 27. 03. 2008. 14:40 
Moderator

Ko jebe GnR,najvece smece rokenrola ikada,zajedno sa dugmetom...

Metallica ove godine treba da izda,najesen,nadam se da nece biti razocarenje ko Sv. Bijes...

Profile  

PostPosted: 27. 03. 2008. 15:02 

gansi su odradili svoje, u svoje vrijeme naravno, i to kako treba, odprilike ko i metalika. necu nikad pljuvat po njima jer to je bend koji sam slusao jos u ratu po kasetama od rodjaka, kad sam bio klinac al onaj mali :-) tako, respect za stare, a ovo novo ako ikad izadje i pogotovo s onim novim kantama od clanova, ne sumnjam da ce bit smece ono zadnje.

no ovo je tema o metaliki, tako da i ja ulazem velike nade u ovaj novi; jedini razlog je odlazak pop roka (bob roka) s mjesta producenta i njihove bukvalno "dadilje" kako je jamz rekao u nedavnom video intervju-u, i ne sumnjam da ce rik rubin pokusat, bar pokusat da vrati djelic stare metalike. e sad ako i oni sami se prisjete kako je dobro "prasit" to ce bit odlicno :)

Profile  

PostPosted: 27. 03. 2008. 20:41 

Mozda sam to i rekla negdje na ovom forumu, al' kad je Lars rekao ono oko St. Angera (prije no sto je izasao) da ce biti povratak staroj Metallicinoj svirci i nije to toliko daleko od istine, ako se hoce pazljivo poslusat. Daleko od toga da smatram da je to dobar/zadovoljavajuci album, mislim, nidje veze, al' riffovski jeste na tragu rane Metallice (naravno, ne aludiram da riffovi Angera jesu mocni, nego vise u kontekstu koncepcije, slaganja). No, u produkciji zvuka PREDALEKO od iste, dvije jebene planete, tako da je, fakat, bitna ta produkcija kod njih pravo. Vidjecemo sta ce cika Rubin napravit, ja, takodjer, ZELIM BITI BAS OPTIMISTA.

Profile  

PostPosted: 29. 03. 2008. 00:40 

Podsjecat ce na kurac metallica je bila bend do Mastera od tad su samo sranja izbacivale,zgade cojeku i ono sto su prije uradili

Profile  

PostPosted: 29. 03. 2008. 01:56 

to je justice i black sranje albumi?
pogledaj dokumentarac oficijalni the classic album, pa ces vidjet sta je album.
samo sto se taj album smatra kako metal tako i rock gigantom (sto ne znaci da je mjesavina ta 2 pravca nego govori o velicini albuma)

Profile  

PostPosted: 29. 03. 2008. 14:43 

Addi wrote:
gansi su odradili svoje, u svoje vrijeme naravno, i to kako treba, odprilike ko i metalika. necu nikad pljuvat po njima jer to je bend koji sam slusao jos u ratu po kasetama od rodjaka, kad sam bio klinac al onaj mali :-) tako, respect za stare, a ovo novo ako ikad izadje i pogotovo s onim novim kantama od clanova, ne sumnjam da ce bit smece ono zadnje.

no ovo je tema o metaliki, tako da i ja ulazem velike nade u ovaj novi; jedini razlog je odlazak pop roka (bob roka) s mjesta producenta i njihove bukvalno "dadilje" kako je jamz rekao u nedavnom video intervju-u, i ne sumnjam da ce rik rubin pokusat, bar pokusat da vrati djelic stare metalike. e sad ako i oni sami se prisjete kako je dobro "prasit" to ce bit odlicno :)

sve potpisujem.

Profile  

PostPosted: 30. 03. 2008. 01:47 

Ja mislim da se Metallica pocela gubiti kad je pogino Cliff, jer doso je kreten Jason, koji se po meni nikako nije uklopio u Metallicu. Cliff je bas bio veliki dio Metallice, od pravljenja muzike do tekstova. Al et Jason je otisao hvala kurcu, a ovaj novi basista puno obecava (znam da je bio i na st.angeru al je upao navrat na nos i nije imo puno prilike da se dokaze).

Profile  

PostPosted: 30. 03. 2008. 03:48 

haha respect za klifa, on je veliki umjetnik i dio stare, one prve metalike, respect i za roba, al samo zato sto je bio u bls-u, st-u i kod ozzija, sto se mene tice on je cista fula za metaliku. nastranu sto je odlican muzicar. jason je metalika. u svakom smislu, sto se basa tice naravno. samo njemu nije bilo bas dozvoljeno da se dokazuje i iznosi previse ideja svojih. ako je vec morao otic on, trebali su uzet peppera iz down-a i coc-a, jer je i on bio na audiciji, plus jedan od najboljih jamesovih prijatelja, savrsen muzicar, prvo gitarista pa onda basista, jedno od najvecih imena juznjackog metala. koliko znam njega su i htjeli izabrati, pod uslovom da ostavi svoje bendove da bi se mogao posvetit metaliki, sto je ovaj ocigledno odbio. al jebiga, nadam se da ce se robert vratit u bls il kod ozija a da ce jaymz i lars uzet nekog poput peppera il jasona. naravno ovo su mastarije samo :)

Profile  

PostPosted: 30. 03. 2008. 16:53 
Moderator

hehe, ma to, ne znam ko dovede roberta, ne mogu ga ocima, jason je bog naspram njega, e da se on hoce vratiti, bilo bi bolje :)

Profile  

PostPosted: 30. 03. 2008. 17:13 

cuj robert... ne moze metallica valjat ako se basista zove robert..
cuj robert...

Profile  

PostPosted: 30. 03. 2008. 17:23 

hahahaha
ma dobro, jason jest bolje zvucalo :D

Profile  

PostPosted: 30. 03. 2008. 17:37 

sto Sale kaze,"da je Cliff ziv, ja bi danas na chelu imao Metallica tetovirano" hahahaha :mrgreen: :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 30. 03. 2008. 19:33 

Addi wrote:
jason je metalika.

UPRAVO!!!

Profile  

PostPosted: 30. 03. 2008. 21:05 

Striker wrote:
cuj robert... ne moze metallica valjat ako se basista zove robert..
cuj robert...

:D :D :D

Profile  

PostPosted: 30. 03. 2008. 21:38 

~°~ wrote:
Addi wrote:
jason je metalika.

UPRAVO!!!

nidje veze! ne slazem se nikako...nema teorije..
3 rijeci: Master Of Puppets..
istina, svaka cast Jasonu, ali Cliffu opepelit ne mozhe..
sama instrumentala Orion je dovoljan Cliffov testament..muzicka perfekcija, za pochetak jel ishta Jasonovo moze primirisat Orionu?
Sigurno ne jedan My Friend Of Misery..
Na kraju krajeva kakav Orion, 50% riffova je chovjek pravio dok ga je bilo..

Profile  

PostPosted: 30. 03. 2008. 21:50 

puno se prica o metallici, mnogi seru naravno.
prvo da rijesimo stvar oko basista, cliff je bio jebena legenda, sto se tice sviranja i njgovog ponasanja van scene, to stoji za sva vremena. Bio je tu i ron nekada davno, jeb ga, nit je valjo kao basista nit se mogao posvetit bandu kako treba.
jason, veliki covjek, veliki muzicar, bio je rame uz rame sa cliffom sto se tice popularosti i odanosti bandu, mada mislim da je vise bio odan nego cliff ili bilo ko drugi od ostalih clanova, jasnon je bio metallica pa smijem se usuditi rec i najvise od svih ostalih clanova i bivsih clanova.
robert dobro svira ali kako stanje stoji on je nesto poput rippera u vrijeme judasa, veliki muzicar ali kao da odbija od ostatka.
kada bi se jason vratio ja bi otisao na hadz.
sto se tice st angara i izjave da ce vratiti stari duh metallice, to je istina jedna velika, nakon tog labuma su njihove svirke postale barem dva puta brze i agresivnije nego su to bile od sredine devedesetih pa do pocetka novog milenia.
slusam ovaj band od malih nogu i molio bi eke ljude da ne spamaju po temi. jedva cekam novi album, i da bude karina zaboli kurac ljude koji inace ne slusaju metallicu, pravo komentarisanja imaju ljudi koji se razumiju u historiju banda ili oni koji su makar nekad vidjeli original cd.
sta iamm ja srat po bendu ciji sma album skinuo sa neta, nema smisla.

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 171 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]