Puno se zadnje vrijeme spominjalo o mogućnosti da na ovogodišnjem metal cirkusu Ozzfestu, Sepultura napravi nešto što još nitko nije. Naime, govorkalo se da će bivši frontman Sepulture, Max Cavalera koncert odraditi sa svojim Soulfly, pa će se kasnije pridružiti svojem bivšem bendu da odsviraju koncert sa stvarima s njihovih albuma "Roots" i "Chaos A.D.".
Naravno, nakon toga, Seputura bi odradila i svoj klasiÄni koncert sa sadaÅ¡njim pjevaÄem Derrick Greenom.
Max je nedavno dao intervju jednom britanskom portalu (
http://www.rockreview.co.uk) u kojem je jedno od pitanja, naravno, bilo i o toj škakljivoj temi. Prenosimo samo dio:
Max, ima li ikakve istine u tim glasinama?
Da, postoje takve glasine... Sve Å¡to ja sada sa svoje strane mogu reći da bih pristao, ali samo ako je s pravim razlogom i na pravi naÄin. Nisu mi jasna neka ponovna okupljanja bendova koja su se dogaÄ‘ala u zadnje vrijeme, novac tu ne bi smio igrati najvažniju ulogu...
A što bi? Što bi tebe moglo nagnati da ponovno sa Sepulturom zapjevaš "Arise" ili "Roots"?
Fanovi. Jedino oni zaslužuju takav reunion i on se može dogoditi samo ukoliko oni to budu zaista željeli. Moguće je da me opet vidite u Sepulturi ali ne zbog mene, ne zbog Sepulture, ne ni zbog novca... Samo zbog fanova, jer oni su diljem svijeta Sepulturu uÄinili ikonom i kultnim bendom.
S druge pak strane, nakon Å¡to su glasine prvotno bile potvrÄ‘ene od strane sadaÅ¡nje Sepulture, ovih dana dogodio se novi obrat. SadaÅ¡nji pjevaÄ i gitarist Sepulture o tome su govorili za britanski Äasopis Terrorizer.
Andreas kaže: "O tome se Å¡uÅ¡ka već godinama. ÄŒim je Max otiÅ¡ao iz benda, mene su nakon pet minuta ispitivali kada ćemo se opet okupiti. Puno bendova trenutno radi te reunion turneje - Judas Priest, Anthrax i time odbacuju sve Å¡to su postigli u zadnjih 15 godina. Totalno sranje! Å to se Maxa tiÄe, on svaki put govori drugo. Prvo kaže da nikad viÅ¡e ne bi svirao sa Sepulturom, pa onda izjavi da bi svirao samo sa svojim bratom (Igor, bubnjar Sepulture, op.a.). Ne znam Å¡to bih vjerovao. Imam preveliki respekt prema fanovima i Derricku da bi sad jednostavno gubili reputaciju s ovakvim egzibicijama. Ni novci nemaju veze s ovim. Ni milijun funti ne bi me na to natjeralo!"
Na kraju dodaje: "Max mi nedostaje. Zbilja! Sada imam troje djece, a Max je upoznao samo jedno. Isto tako je i s Igorom, on ima Äetvero. Sagradili smo neÅ¡to predivno, i neke jebeno glupe stvari nam zagorÄavaju život. S Maxom nisam razgovarao gotovo 10 godina, joÅ¡ od zadnjeg koncerta u prosincu 96."
Derrick je samo nadodao: "Te glasine su apsurdne, i reći ću vam zaÅ¡to. Svi ti bendovi koji hvataju taj lažni val 'nostalgije' gube bilo kakvu originalnost i kreću se u natrag samo kako bi odsvirali stare stvari. I onda kad zavrÅ¡i turneja, Å¡to onda?! Ako snimite novi album, bit će sranje. Takve bendovi su za mene mrtvi. Ako se Max vrati bit će to ogromna pljuska i za mene i za bend, pa i za fanove. Nikad ne reci nikad, ali mislim da se to nikada neće dogoditi. Naravno da izdavaÄka kuća to želi jer 'To je dobra lova. JebeÅ¡ bend, ovo je za malo zarade!' JebeÅ¡ to! Zato mrzim tu glazbenu industriju!"
Jesu li se predomislili samo zbog Äinjenice da ih je iznenadio Maxov pristanak, joÅ¡ ne znamo, ali sa da je malo jasnije da 'staru' Sepulturu viÅ¡e nećemo vidjeti na pozornici. Poslije ovakvih rijeÄi, ne bi ni bilo poÅ¡teno.