Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 14. 08. 2025. 08:08

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 276 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 08. 03. 2006. 23:00 

Puno se zadnje vrijeme spominjalo o mogućnosti da na ovogodišnjem metal cirkusu Ozzfestu, Sepultura napravi nešto što još nitko nije. Naime, govorkalo se da će bivši frontman Sepulture, Max Cavalera koncert odraditi sa svojim Soulfly, pa će se kasnije pridružiti svojem bivšem bendu da odsviraju koncert sa stvarima s njihovih albuma "Roots" i "Chaos A.D.".

Naravno, nakon toga, Seputura bi odradila i svoj klasični koncert sa sadašnjim pjevačem Derrick Greenom.

Max je nedavno dao intervju jednom britanskom portalu (http://www.rockreview.co.uk) u kojem je jedno od pitanja, naravno, bilo i o toj škakljivoj temi. Prenosimo samo dio:

Max, ima li ikakve istine u tim glasinama?
Da, postoje takve glasine... Sve što ja sada sa svoje strane mogu reći da bih pristao, ali samo ako je s pravim razlogom i na pravi način. Nisu mi jasna neka ponovna okupljanja bendova koja su se događala u zadnje vrijeme, novac tu ne bi smio igrati najvažniju ulogu...

A što bi? Što bi tebe moglo nagnati da ponovno sa Sepulturom zapjevaš "Arise" ili "Roots"?
Fanovi. Jedino oni zaslužuju takav reunion i on se može dogoditi samo ukoliko oni to budu zaista željeli. Moguće je da me opet vidite u Sepulturi  ali ne zbog mene, ne zbog Sepulture, ne ni zbog novca... Samo zbog fanova, jer oni su diljem svijeta Sepulturu učinili ikonom i kultnim bendom.

S druge pak strane, nakon što su glasine prvotno bile potvrđene od strane sadašnje Sepulture, ovih dana dogodio se novi obrat. Sadašnji pjevač i gitarist Sepulture o tome su govorili za britanski časopis Terrorizer.

Andreas kaže: "O tome se šuška već godinama. Čim je Max otišao iz benda, mene su nakon pet minuta ispitivali kada ćemo se opet okupiti. Puno bendova trenutno radi te reunion turneje - Judas Priest, Anthrax i time odbacuju sve što su postigli u zadnjih 15 godina. Totalno sranje! Što se Maxa tiče, on svaki put govori drugo. Prvo kaže da nikad više ne bi svirao sa Sepulturom, pa onda izjavi da bi svirao samo sa svojim bratom (Igor, bubnjar Sepulture, op.a.). Ne znam što bih vjerovao. Imam preveliki respekt prema fanovima i Derricku da bi sad jednostavno gubili reputaciju s ovakvim egzibicijama. Ni novci nemaju veze s ovim. Ni milijun funti ne bi me na to natjeralo!"

Na kraju dodaje: "Max mi nedostaje. Zbilja! Sada imam troje djece, a Max je upoznao samo jedno. Isto tako je i s Igorom, on ima četvero. Sagradili smo nešto predivno, i neke jebeno glupe stvari nam zagorčavaju život. S Maxom nisam razgovarao gotovo 10 godina, još od zadnjeg koncerta u prosincu 96."

Derrick je samo nadodao: "Te glasine su apsurdne, i reći ću vam zašto. Svi ti bendovi koji hvataju taj lažni val 'nostalgije' gube bilo kakvu originalnost i kreću se u natrag samo kako bi odsvirali stare stvari. I onda kad završi turneja, što onda?! Ako snimite novi album, bit će sranje. Takve bendovi su za mene mrtvi. Ako se Max vrati bit će to ogromna pljuska i za mene i za bend, pa i za fanove. Nikad ne reci nikad, ali mislim da se to nikada neće dogoditi. Naravno da izdavačka kuća to želi jer 'To je dobra lova. Jebeš bend, ovo je za malo zarade!' Jebeš to! Zato mrzim tu glazbenu industriju!"

Jesu li se predomislili samo zbog činjenice da ih je iznenadio Maxov pristanak, još ne znamo, ali sa da je malo jasnije da 'staru' Sepulturu više nećemo vidjeti na pozornici. Poslije ovakvih riječi, ne bi ni bilo pošteno.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 03. 2006. 13:01 

joj kako bi se obradovao kad bi se ponovo sastali i odjebali sve pjesme se pulture na kojima nije radio max i kad bi odjebali maxov band.da snime poteno nekih novih stvari u starom death thrash fazonu.nista me vise ne bih obradovalo

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2006. 21:34 

Pročitah ovdje da većina ne voli baš Chaos AD i Roots fazu ..hmm
meni su ta dva albuma vrh vrhova metala. S njima su pokrenuli nešto veliko,utjecali na puno bendova. Netko je naveo da je Korn nastao pod utjecajem Roots-a ..ne bih rekao, Korn je prije izdao album.
U jednoj rock enciklopediji Roots je stavljen u vrh najboljih metal ostvarenja uopće. Al album je tako originalan i neponovljiv! Meni nikako da dosadi. Upravo taj album me usmjerio na stil u metalu koji preferiram.
Naravno,ne zaboravljam Arise i Beneath the remains(imam original :D ).
Shizophrenia me nije baš nešto oduševila,naravno osim Escape to the void,a Morbid Visions da ne spominjem (iako ima svijetlih točaka u vidu pjesme Troops of doom).
Što se tiče "nove" Sepulture meni je Dante XXI dosad najbolji u Derick Green fazi. Pravo mi je krivo što su izgubili onaj duboki štim gitara i one moćne riffove,a valjda ih je Max odnio u Soulfly koji mi je zakon bend!
Kad bismo sad išli u detalje moglo bi se Maxu puuuno toga zamjerit.
Ne znam,ja ne doživljavam metal toliko duboko kao što sam zaključio da to čine neki ovdje na forumu,što nije nužno loše.
Ipak,neosporiva je kvaliteta Sepulture i njen značaj za komplet metal-scenu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 03:00 

odlican post, primjer kako treba komunicirat na forumu. ne slazem se stobom al super post.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2006. 02:36 

dinko wrote:
joj kako bi se obradovao kad bi se ponovo sastali i odjebali sve pjesme se pulture na kojima nije radio max i kad bi odjebali maxov band.da snime poteno nekih novih stvari u starom death thrash fazonu.nista me vise ne bih obradovalo

al bi oni to mogli u kurcu uradit, mislim da bi Max Geycina sam pogorso situaciji sepulture!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2006. 22:20 

hahahahaaaaaaaa

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 03. 2006. 16:56 

treba Derricka poslat na plantazu pamuka...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 03. 2006. 17:52 

Derrick Green je 110% u HC fazonu.

Meni je jak skroz kao pjevac.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 08. 2006. 21:09 

oni nikad nece uspjeti da urade nesto kvalitetno jer nisu dovoljno jaki da se suoce da maxa vise nema s njima. treba jednostavno odjebu maxa i nastave ono sto su poceli sa ili bez njega

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 08. 2006. 00:04 

Max je dio Sepulture, uvijek bio i osto... Max je sad posto jedan obichni papak... al' ostaje chinjenica da ono shto su SEPULTURA i MAX uradili nikad neche uspjet da urade Kisser i Derrick...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 08. 2006. 20:48 

al ne trba da citavo vrijeme kukaj za maxom i cekaju kad ce on da se vrati

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 08. 2006. 23:33 

leviathanica wrote:
al ne trba da citavo vrijeme kukaj za maxom i cekaju kad ce on da se vrati

on se neche vratit i ne treba se vratit... ono shto je Sepultura uradila, uradila je... Sepultura is no more...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 08. 2006. 16:37 

Libijac wrote:
jebala vas Sepultura. Karinetina od benda. Dva tri 'nako albuma. Nikakve legende ni fantazija. Vazda bili pizde, pizde ostali.

ccc...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 08. 2006. 13:51 

e sad da su pizde

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 08. 2006. 13:28 

SCAR wrote:
crnčuga je jednom prilikom izjavio da ima bolji glas od maxa i da će on napraviti sa sepulturom što max nikada nije.
ma nek ide ganjat lavove po africi:)

hoce al u ZUTOM[/b]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 08. 2006. 18:24 

Nemam predrasude ni po kakvom osnovu sto se tice porijekla,rase i slicno, ali je cinjenica da Sepultura ne valja otkad je on u njoj. Dalje...ovo najnovije izdanje Dante i rimski number je toliko uzasno da je to cudo. Nabavila davno i nisam pisala jos, ali et spominjem sad. Sve gore.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 31. 08. 2006. 09:21 

SYMPHONY wrote:
Nemam predrasude ni po kakvom osnovu sto se tice porijekla,rase i slicno, ali je cinjenica da Sepultura ne valja otkad je on u njoj. Dalje...ovo najnovije izdanje Dante i rimski number je toliko uzasno da je to cudo. Nabavila davno i nisam pisala jos, ali et spominjem sad. Sve gore.

to jest istina, ali, dante je bolji od prethodnih albuma otkako su sa derrickom, mada ni on nije nesto, ali ne bih se slozio da sepultura ne valja samo otkako je max otisao. meni licno, zasrali su nakon arisea, da bi sve to dostiglo kulminaciju sa rootsom, jer ipak u poredjenju sa arise, beneath the remains, schizophrenia, meni je roots sranje, dok chaos a.d. ipak ima nekih svijetlih momenata.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 09. 2006. 21:06 

agent_orange wrote:
SYMPHONY wrote:

to jest istina, ali, dante je bolji od prethodnih albuma otkako su sa derrickom, mada ni on nije nesto, ali ne bih se slozio da sepultura ne valja samo otkako je max otisao. meni licno, zasrali su nakon arisea, da bi sve to dostiglo kulminaciju sa rootsom, jer ipak u poredjenju sa arise, beneath the remains, schizophrenia, meni je roots sranje, dok chaos a.d. ipak ima nekih svijetlih momenata.

To je zato što završno s Arise-om umire :cry: slavna thrash era Sepulture i ono što smo čuli na Chaos A.D. i onda na Roots albumu je nešto što su tada shvatali jedino oni u Sepulturi i malo ko mimo njih...Ja lično nisam, meni je to sve izgubilo na ozbiljnosti i počelo mi zvučat kao totalna zajebancija. A onog momenta kad je Max napustio bend, za mene je tog dana umrla Sepultura. Sve poslije njega mi nije vrijedno spomena, uz svo uvažavanje preostala 3 člana ( pa i Greena...).

NEMA VIÅ E SEPULTURE...SAMO SPOMINJANJE...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 09. 2006. 14:19 

arise je nesto najbolje od sepulture i slazem se sa tobom mirza da poslije sve sto su pravili ako uzmemo par izuezetaka nije vrijedno spomena. poceli su sve da pojednostavljuju nakon arise i da bi se na kraju skoro sve svelo na neki cisti ritam brazilskog porijekla. kad je max napustio sepulturu, top je bilo to za sva vremena. drago mi je da je i igor napustio sep. i da je poceo da suradjuje sa bratom. ipak je najvaznija bratska ljubav koja je proizasla iz citave te price.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15. 09. 2006. 17:48 

Quote:
i ono što smo čuli na Chaos A.D. i onda na Roots albumu je nešto što su tada shvatali jedino oni u Sepulturi i malo ko mimo njih...Ja lično nisam, meni je to sve izgubilo na ozbiljnosti i počelo mi zvučat kao totalna zajebancija.

Jako neozbiljna izjava.
Chaos i Roots su jako kvalitetni albumi, samo sto nisu death metal. I odmah da ti kazem da grijesis sto mislis da ljudi nisu reagovali na ta dva albuma. Znam masu ljudi kojim su bas ta dva albuma najbolja, tj. slusljiva. A to je zato sto su izasli iz okvira standardnog metala i priblizili ovu muziku ljudima koji inace ne podnose metal, pankeri, koreri, rokeri itd...
Zvuk je najbolji, najpuniji i najoriginalniji na Roots!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 276 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]