Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 31. 08. 2025. 22:35

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 171 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Author Message
 Post subject: Re: Metallica - New Album
PostPosted: 30. 03. 2008. 21:55 

dinko wrote:
puno se prica o metallici, mnogi seru naravno.
prvo da rijesimo stvar oko basista, cliff je bio jebena legenda, sto se tice sviranja i njgovog ponasanja van scene, to stoji za sva vremena. Bio je tu i ron nekada davno, *** ga, nit je valjo kao basista nit se mogao posvetit bandu kako treba.
jason, veliki covjek, veliki muzicar, bio je rame uz rame sa cliffom sto se tice popularosti i odanosti bandu, mada mislim da je vise bio odan nego cliff ili bilo ko drugi od ostalih clanova, jasnon je bio metallica pa smijem se usuditi rec i najvise od svih ostalih clanova i bivsih clanova.
robert dobro svira ali kako stanje stoji on je nesto poput rippera u vrijeme judasa, veliki muzicar ali kao da odbija od ostatka.
kada bi se jason vratio ja bi otisao na hadz.
sto se tice st angara i izjave da ce vratiti stari duh metallice, to je istina jedna velika, nakon tog labuma su njihove svirke postale barem dva puta brze i agresivnije nego su to bile od sredine devedesetih pa do pocetka novog milenia.
slusam ovaj band od malih nogu i molio bi eke ljude da ne spamaju po temi. jedva cekam novi album, i da bude karina zaboli kurac ljude koji inace ne slusaju metallicu, pravo komentarisanja imaju ljudi koji se razumiju u historiju banda ili oni koji su makar nekad vidjeli original cd.
sta iamm ja srat po bendu ciji sma album skinuo sa neta, nema smisla.

a jesi li bio na nekom od koncerata poslije St.Angera?

Profile  

PostPosted: 30. 03. 2008. 23:35 

halo ne zamarajte se previse 8)

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 00:48 

Riot wrote:
istina, svaka cast Jasonu, ali Cliffu opepelit ne mozhe..
sviracki, slazem se, sto se tice tehnike sviranja i toga slicnog, klif je bolji basista mozda, to stoji, al ne radi se o tome. jason je bio ikona metalike, kontas postava, james lars kirk i jason, to se vise urezalo u moj mozak, metaliku slusam haman 15 godina od kad sam klinac i to onaj pravi, a mogu mislit ovim sto jos duze slusaju. i meni su najdraza prva 3 albuma, al ne pricamo o tome. mislim, dovoljno je pogledat samo jedan dvd njihov, live shit, na 2 dvd-a, e ono kad se ponovi ja tom bendu skidam kapu.

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 00:50 

dobro tu se i ja slazem, Jason kao pojava sigurno, jedan Seattle uh..muzicki Cliff ostaje..posteno

Profile  

PostPosted: 31. 03. 2008. 18:20 

Riot wrote:
dinko wrote:
puno se prica o metallici, mnogi seru naravno.
prvo da rijesimo stvar oko basista, cliff je bio jebena legenda, sto se tice sviranja i njgovog ponasanja van scene, to stoji za sva vremena. Bio je tu i ron nekada davno, *** ga, nit je valjo kao basista nit se mogao posvetit bandu kako treba.
jason, veliki covjek, veliki muzicar, bio je rame uz rame sa cliffom sto se tice popularosti i odanosti bandu, mada mislim da je vise bio odan nego cliff ili bilo ko drugi od ostalih clanova, jasnon je bio metallica pa smijem se usuditi rec i najvise od svih ostalih clanova i bivsih clanova.
robert dobro svira ali kako stanje stoji on je nesto poput rippera u vrijeme judasa, veliki muzicar ali kao da odbija od ostatka.
kada bi se jason vratio ja bi otisao na hadz.
sto se tice st angara i izjave da ce vratiti stari duh metallice, to je istina jedna velika, nakon tog labuma su njihove svirke postale barem dva puta brze i agresivnije nego su to bile od sredine devedesetih pa do pocetka novog milenia.
slusam ovaj band od malih nogu i molio bi eke ljude da ne spamaju po temi. jedva cekam novi album, i da bude karina zaboli kurac ljude koji inace ne slusaju metallicu, pravo komentarisanja imaju ljudi koji se razumiju u historiju banda ili oni koji su makar nekad vidjeli original cd.
sta iamm ja srat po bendu ciji sma album skinuo sa neta, nema smisla.

a jesi li bio na nekom od koncerata poslije St.Angera?

samo BG.
a ima jos nesto za jasona sto nisam dodaocovjek je uz dobro sviranje znao i da pjeva dobro. Naravno da je ljepota gledati jedan cliff em all i tu se najbolje moze vidjeti sta je cliff bio za metallicu. Volim i onaj snimak od pola sata iz neke kafane( vjerovatno the stone) gdje jos sviraju sa dave-om, sve je to lijepo, ali kada vidis jasona u moskvi, ili citav live shit pa sve do onog dvd-a iz 98 godine gdje se bina raspada mozes jasno da vidis koliko je jasnon dao za metallicu duse. zdravlje svoje je ostavio u tom bandu, koliko znam njemu suz doktori zabranili da banga jos pocetkom devedesetih ali covjek je ostao dosljedan bandu.

Profile  

PostPosted: 01. 04. 2008. 15:25 

Quote:
live shit, na 2 dvd-a, e ono kad se ponovi ja tom bendu skidam kapu.

E bas to 8) !!!

Sto se tice poređenja cliffa i jasona, to je apsurdno, obojica su dala sve od sebe i bili odani, mada s muzicke strane cliff je vise doprinjeo ali to je logicno, jer je on prvi i bio je na vise dobrih albuma neg jason.

Profile  

PostPosted: 01. 04. 2008. 20:05 

E upravo u tom kontekstu oko kojeg ste se slozili Addi i ti rekoh Faruce ;-) Uz mali dodatak, hahaha, naravno... Rekla bih, a, usput, citiram tvoje, NE ".. muzicki Cliff ostaje..", nego, prije svega, instrumentalnom vjestinom Cliff ostaje. Bar meni, bez obzira na nekoliko extra svijetlih Klifovih riffovskih momenata. Drugo, koliko je Jason bitan u cjelokupnoj sintezi energija u bandu govori jedno jedino prosto preslusavanje za me najboljeg njihovog albuma, naravno, Justicea.

Profile  

PostPosted: 05. 04. 2008. 15:47 

LoL ima na torrentima skidati novi album metallice... 2008..smao ima jedan problem...album je FAKE. Iako likovi su jako dobro obradili metallicu. Glas je veoma slican, a i nacin sviranja prilicno...

Profile  

PostPosted: 05. 04. 2008. 22:40 

Master wrote:
LoL ima na torrentima skidati novi album metallice... 2008..smao ima jedan problem...album je FAKE. Iako likovi su jako dobro obradili metallicu. Glas je veoma slican, a i nacin sviranja prilicno...

nikakve obrade vec jednostavno vokal ima slican glas.. eternal decision - je ime benda

American Christian thrash metal band. Musically the band blends Pantera influenced riffs, with a mix of James Hetfield/Phil Anselmo styled vocals. In 1997 the band released their critically acclaimed self titled debut throughout the United States and 16 other different countries. They have since gone on to release 2 more full length studio albums, 1999's "Ghost in the Machine" and 2002's "E.D. III. Their second album "Ghost in the Machine" had 2 songs chart in the top 5 on the Pure Rock Report

Mainly due to the similarities in vocal style, the group is often mistaken for Metallica.

Profile  

PostPosted: 06. 04. 2008. 04:04 

i pred stanger se pricalo o tome... al nemozes nasjest na to ba... :)

Profile  

PostPosted: 06. 04. 2008. 22:55 

Sta ima bilo koji i nasjedat i koji klinac ? :roll: Sacekajte album i cao.

Profile  

PostPosted: 07. 04. 2008. 00:55 

ha? :-)

Profile  

PostPosted: 07. 04. 2008. 13:36 

Jebote, cijelo vrijeme samo kopaju neka sranja, polemisu... Kao da ce Hitler ustati iz mrtvih a ne Metallica izdati album!

Profile  

PostPosted: 07. 04. 2008. 17:10 

hehe a jes to...

Profile  

PostPosted: 08. 04. 2008. 17:23 

Jbg, ne bi to bila Metallica da se ne pretrese svaki pojedinacni detaljcic i to visestruko, zato to, izmedju ostalog, i jeste veliki band ;-) Mozes je obozavati ili mrziti, ali tesko da se moze biti ravnodusan prema ovom bandu. Naravno, odnosi se na one koji se, ako nista drugo, smatraju metalcima...

Profile  

PostPosted: 09. 04. 2008. 00:10 

Mozda bih se ja mogla nazvati indiferentnom prema doticnim. Iako se to mozda iz mojih postova ne bi dalo tako zakljuciti. Enivej, postoje momenti kada su ljudi uradili tako vrsne stvari (meni recimo ponajvise na Musteru i Rideu), ali postoje i momenti kada su uradili i dno. Kad se sve to sabere jedan bend koji ima suvise slabih tacaka da bi meni bili najveci, a takodjer dovoljno dobrih da bih ih stavila negdje na marginu. Krajnji rezultat = ravna crta 8)

Profile  

PostPosted: 09. 04. 2008. 00:58 

al je fazon sto nijedan album nije dno. ja razumijem da se nekom gadi load, jer ne voli tu vrstu muzike... al to nije dno.
a kako nije, pa to je jedan od najvecih metal i rock opcenito bendova svih vremena.... to je neupitno, samo neko voli neko ne voli.... ko i svaki drugi bend veliki naravno....

Profile  

PostPosted: 09. 04. 2008. 03:19 

SIK wrote:
Ja mislim da se Metallica pocela gubiti kad je pogino Cliff, jer doso je kreten Jason, koji se po meni nikako nije uklopio u Metallicu. Cliff je bas bio veliki dio Metallice, od pravljenja muzike do tekstova. Al et Jason je otisao hvala kurcu, a ovaj novi basista puno obecava (znam da je bio i na st.angeru al je upao navrat na nos i nije imo puno prilike da se dokaze).

oprosti,ali jason je bio odličan i tu se nikako ne mogu složiti s tobom. on je prije nego što je došao u metallicu bio velik fan i to se u njegovu sviranju čuje jer je on svirao zbog glazbe,a ne zbog love i drogiranih kurva,a ne ovaj šonjo rob trujillo (ili kako mu se već piše jebeno prezime,nije ni bitno) koji je i to malo što je ostalo od metallice skroz zasrao...

Profile  

PostPosted: 09. 04. 2008. 15:02 

ma nije rob nista zasro, ja mislim da on nije tona napiso na stangeru, naprotiv on je savrsen basista bio u suisajdlu i kod ozija i u bls, al je jason bolje odgovarao metalici, o tom se pricalo....

Profile  

PostPosted: 09. 04. 2008. 16:23 
Moderator

Trujillo nema veze sa St. Angerom, bas na tom albumu je odsvirao Bob Rock!

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 171 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]