Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 31. 08. 2025. 22:35

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 48 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: After golden years . . .
PostPosted: 20. 05. 2008. 06:37 

BlackThrash je jedini dobar thrash :mrgreen:

pisam , povracam, i serem se na Anthrax :evil:

Jebiga prenio si me ruzno sa Scepterom, TH, Profanatorom...

to je meni sve BT...cim je krdza i cim ih "boli kurac" za melodicne vokale...

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 07:42 

stari serator wrote:

sad bi boro reko pa ja,pa to je to hahaha

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 09:16 

Sepultura - "Arise"

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 13:44 

stari serator wrote:

ne volim ni ja one melodicne niti heavy vokale u thrash metalu. al ne mora bit iskljucivo black thrash da nema takvih vokala :-P

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 14:19 

Cyclone - Inferior To None
definitivno jedno od boljih izdanja ranih 90-tih

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 19:45 
Moderator

bywar bywar bywar

Profile  

PostPosted: 21. 05. 2008. 20:28 

stari serator wrote:
Time does not Heal i slicni albumi su upravo razlog zasto nisam obracao paznju na Thrash Metal do nekog kasnog puberteta :evil: Dok nisam otkrio Venom, Bathory, Possessed, al to bas i nije striktno "thrash"...bar tada nije bilo (u doba silnih Forbiddena i Sacred Reichova...govana)

To se PRVO otkriva, majku mu... Inace zajebane praznine, sve ima svoj/bi trebalo prirodan tok :mrgreen: I kako nije thrash, cak i strikno. Tad je bio striktno thrash, e, sad, sto su rodili black i death to je pedeseta prica... Za me je to i danas thrash, bio mrtav il' ofarban u crno. Genealogija nasilu je kucka!

Profile  

PostPosted: 21. 05. 2008. 20:37 

Btw., znam koji je najbolji svih vremena, meni naravno...

Image

Profile  

PostPosted: 22. 05. 2008. 16:25 

~°~ wrote:
stari serator wrote:
Time does not Heal i slicni albumi su upravo razlog zasto nisam obracao paznju na Thrash Metal do nekog kasnog puberteta :evil: Dok nisam otkrio Venom, Bathory, Possessed, al to bas i nije striktno "thrash"...bar tada nije bilo (u doba silnih Forbiddena i Sacred Reichova...govana)

To se PRVO otkriva, majku mu... Inace zajebane praznine, sve ima svoj/bi trebalo prirodan tok :mrgreen: I kako nije thrash, cak i strikno. Tad je bio striktno thrash, e, sad, sto su rodili black i death to je pedeseta prica... Za me je to i danas thrash, bio mrtav il' ofarban u crno. Genealogija nasilu je kucka!

Izvini, ali ja sam 86-e imao tri godine. Ono sto je dominiralo u Thrash Metalu kad sam ja poceo slusat Metal je uglavnom mrtvi fuj, bilo i ostalo. Ne pocinje se slusat muzika odzada, nego od "sta je kul u dano vrijeme"...I da, ja sam proveo sedam godina u Libiji, nisam imao Tarika Groshu da mi snima sa ploca na kasete ;)

Must Missa iz Estonije su jednom fino rekli, ili neko o njima, "jeben Metal sa Rock n' Roll afinitetima se radja upravo u onom predjelu gdje se gube granice izmedju Thrasha i Blacka"

Profile  

PostPosted: 22. 05. 2008. 18:25 

huh, libijac u pravu si za fensi thrash versus blackerski (ili pankerski, heh) thrash metal. meni prvo dosadi bas zato jer nema te r'n'r sirovine u sebi. al ovo drugo kad je bend pravo dobar, zna napravit jednostavne a efektne stvari, nema boljeg za onak neobavezno gustanje u svemu sto vole mladi :mrgreen: u devedestima je bas prevladavao taj fensi thrash, pa sam ga bio i otpisao, ali eto, ima opet tog street thrasha, je da nema mozd onu svjezinu neceg sto je nekad bilo novo i provokativno, al cisto muzicki, svira se odlicno.

Profile  

PostPosted: 22. 05. 2008. 23:10 
ma ima jako puno sila albuma shto povratnickih (code red,the antichrist,omega conspiracy...) to i novih nada (svi albumi municipal waste-a,oba violatorova,slaverov ep...) al kad sam cuo the storm before the calm,prvo sam otiso preslusat par puta ponovo reign in blood,justice for all i ostale gigante i zakljucio da je the storm before the calm NAJBOLJI THRASH METAL ALBUM SVIH VREMENA.
(sad slijedi pljuvanje)

PostPosted: 22. 05. 2008. 23:44 

SODOM wrote:
ma ima jako puno sila albuma shto povratnickih (code red,the antichrist,omega conspiracy...) to i novih nada (svi albumi municipal waste-a,oba violatorova,slaverov ep...) al kad sam cuo the storm before the calm,prvo sam otiso preslusat par puta ponovo reign in blood,justice for all i ostale gigante i zakljucio da je the storm before the calm NAJBOLJI THRASH METAL ALBUM SVIH VREMENA.
(sad slijedi pljuvanje)

Ne slijedi pljuvanje, al' tako nesto rec... Dekapitator je svakako kvalitet i vidi se/cuje se da ljudi sviraju jer obozavaju thrash, al da bi za neki thrash album reko da je najbolji on mora biti iz perioda 80-tih. Zasto? Zato sto je thrash tada definisan i u "spontanoj", originalnoj formi pravljen, tj Dekapitator, Violator, Bywar itd. sviraju vec definisan zanr i gotov "sablon" (i rade odlican posao pri tome, jer su pravi metalci ( :lol: ). Nekako, oni su samo logican nastavak, da tako kazem. Zato ce analogno tome npr DEATH uvijek biti najbolji dm bend :lol: 8) Kosto kaze Burnt, zaletis se prvim dojmom...

Profile  

PostPosted: 22. 05. 2008. 23:55 
daleko od prvog dojma.albumu vec ima godinu dana a zbavio sam ga i prije neg je izasao sto znaci da sam ga preslusao vise od jedno 500-600 puta.
daleko daleko od prvog dojma.storm gubi na vrijednosti zbog godine izlaska tj.najvjerojatnije ga ne bi bilo da nije bilo reigna i ostalih a kada bi zanemarili godine i uporedimo albume...pobjedjuje dekapitator.

PostPosted: 28. 05. 2008. 09:39 

tesko je biti objketivan i konkretan i univerzalan...ali slazem se s tezom vezanom za reign in blood efiiigggyy

Profile  

PostPosted: 29. 07. 2008. 11:42 

pa sad ne bih ulazio u raspravu koji je najbolji poslije '80- ih, ali samo bih napomenuo da je tu jedan Overkill i njihov Horrorscope....

Profile  

PostPosted: 29. 07. 2008. 15:38 
Burnt iN Effigy wrote:
Je li ko slusa Destruction System od Morbid Sainta, izdan kao neoficijelni LP, koji je trebao biti album . Moze uci u konkurenciju olako, iako je truba poslije Spectrum Of Deatha-a, jebiga tesko je savrsenstvo nadjebati :)

ma nista posebno...bas ono ...solidan uradak 90-tih...

PostPosted: 18. 08. 2008. 10:58 
SODOM wrote:
Burnt iN Effigy wrote:
Je li ko slusa Destruction System od Morbid Sainta, izdan kao neoficijelni LP, koji je trebao biti album . Moze uci u konkurenciju olako, iako je truba poslije Spectrum Of Deatha-a, jebiga tesko je savrsenstvo nadjebati :)

ma nista posebno...bas ono ...solidan uradak 90-tih...

na cemu li sam bio kad ovo izvalih????

PostPosted: 18. 08. 2008. 17:51 
Burnt iN Effigy wrote:
:lol: :lol: Meni je bolji od svega sto su Kreator ili Slayer izbacili poslije 90 ;-)

Samo produkcija je karinada, pljunem producenta u mrtvi grob, nigdje vise one ostrine riffova, agresivnosti sto je njih krasilo, al brzo skontas da to nije toliko do nacina sviranja koliko do produkcije ;-)

endles pain i pleasure to kill jedino sto mi lezi od kreatora (cak mi i coma ide na zivce)

al u tim 90-tim je najjaci Code red ocam...

PostPosted: 18. 08. 2008. 23:59 

Burnt iN Effigy wrote:
:lol: :lol: Meni je bolji od svega sto su Kreator ili Slayer izbacili poslije 90 ;-)

Samo produkcija je karinada, pljunem producenta u mrtvi grob, nigdje vise one ostrine riffova, agresivnosti sto je njih krasilo, al brzo skontas da to nije toliko do nacina sviranja koliko do produkcije ;-)

dobar je album vopra, al sto kazes, produkcija ga malo ujeba... al spectrum of death ja mislim da malo sta moze nadjebat, od sveg thrasha..... fakat je savrseno, po mom ukusu pravo...

Profile  

PostPosted: 19. 08. 2008. 01:24 

haha beton, samo koji je kurac s majicom bubnjara, ko da slika ide i preko golog stomaka? il me oci jebu :mrgreen:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 48 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]