Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 31. 08. 2025. 22:35

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 76 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 09. 08. 2005. 03:24 

Away wrote:
Nele, sta je s onim thrash stvarima sto je undertaker napravio? Plaho se govorilo o tome i kako je jeben materijal i na kraju nista od toga... Inace i ja sam bas zadnjih dana razmisljala o tome i skontala da ne fali samo thrash metal band. Ako bi htjeli razvijat scenu moraju i bendovi drugih metal pravaca bit u igri. No, dobro. Polako...

Covjek je vjerovatno zaokupljen nekim drugim stvarima. Al ja vjerujem u njega i to ce definitvno biti nesto jebiga dobro, kad se zavrsi...
Ono sto sam cuo je odlicno..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 08. 2005. 03:30 

Snake wrote:
Vecina muzicara (nazovi muzicara, prije muzikanata) na ovim prostorima ide na vec dobro poznati šablon sviranja vec odsviranog (raznorazni tribute projekti i svirke) tj. tezgarenja. Ono sto fali metal sceni (ako je mozemo nazvati scenom) u BiH su kvalitetni i kreativni AUTORI!!! Jebemu sunce, lako je uzeti tabove, nastrebati 15ak stvari, izaci pred publiku i otprasiti iste. Problem je sto su ljudi lijeni koristiti ono malo sive tvari u glavi i ispalit nesto novo, makar ispalo i lose. Vise ce te po tome cijeniti nego po nekom tamo nasviranom One-u, Be Quicku etc.

Ne znam stvarno o cemu ti govoris. Ja prvi put cujem da neki Metal bend u BH "tezgari".. :? Ljudi smisljaju i sviraju i snimaju al ti ocigledno nista to ne slusas, vec samo pricas ovde nesto bezze... Tek da nesto kazes...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 08. 2005. 15:17 

Acronian wrote:
Snake wrote:
Vecina muzicara (nazovi muzicara, prije muzikanata) na ovim prostorima ide na vec dobro poznati šablon sviranja vec odsviranog (raznorazni tribute projekti i svirke) tj. tezgarenja. Ono sto fali metal sceni (ako je mozemo nazvati scenom) u BiH su kvalitetni i kreativni AUTORI!!! Jebemu sunce, lako je uzeti tabove, nastrebati 15ak stvari, izaci pred publiku i otprasiti iste. Problem je sto su ljudi lijeni koristiti ono malo sive tvari u glavi i ispalit nesto novo, makar ispalo i lose. Vise ce te po tome cijeniti nego po nekom tamo nasviranom One-u, Be Quicku etc.

Ne znam stvarno o cemu ti govoris. Ja prvi put cujem da neki Metal bend u BH "tezgari".. :? Ljudi smisljaju i sviraju i snimaju al ti ocigledno nista to ne slusas, vec samo pricas ovde nesto bezze... Tek da nesto kazes...

gle, znam da ima bendova koji rade svoje, a znam i da ima onih koji "tezgare". Evo ti Mostar kao cisti primjer grada u kojem jos nema nijednog jebenog metal benda (a nekad ih je bilo, i to veoma dobrih). Jedino sto mozes cuti je sviranje obrada Metallice, Maidena, Sepulture itd. Ako nekog upitas da li nesto radi, reci ce ti radi. Upitaj ga opet za pola godine isto, dobit ces isti odgovor, a nista konkretno nije izaslo, vec samo prica....

A sada back on topic: Zašto nemamo thrash metal bend?

Last edited by Snake on 09. 08. 2005. 19:03, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 08. 2005. 18:04 

Vidiš, Zenica, isti problem, isto sranje, ni jedan autorski metal bend, jedna dobra tezga (koja se raspala, zvali su se RockTron, današnji HANGAR 18, tj. večina članova RockTron su u HANGAR 18, sada sviraju heavy, 3 pjesme, ljubavne... kako sam skužio, i masa tazge) Nema thrasha ni za lijeka! Zaštooooooo?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 08. 2005. 23:07 

Snake wrote:

Uf...
U BiH nemere uspjet grupa koja pjeva na engleskom, a da pisu thrash metal tekstove na nasem, zvucalo bi debilno. Zato nema bh thrash metal bendova i nece ih nikad ni bit. Jedini nacin da nase thrash grupe uspiju je da odu u Ameriku i tamo pjevaju na engleskom, al onda to vise nisu nase grupe.

Jedini sa ovih prostora koji su uspjeli poslozit super tekstove na nasem (koji nisu o ljubavi, prijateljstvu, itd.), a da ne zvuce papanski su Indexi, Azra i Haustor, al oni nijesu metal, tako da... :?:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 08. 2005. 00:17 

jeretik wrote:
Snake wrote:

Jedini sa ovih prostora koji su uspjeli poslozit super tekstove na nasem (koji nisu o ljubavi, prijateljstvu, itd.), a da ne zvuce papanski su Indexi, Azra i Haustor, al oni nijesu metal, tako da... :?:

i ti si se ochito naslusho domachih metal bendova...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 08. 2005. 03:24 

Acronian wrote:
Away wrote:
Nele, sta je s onim thrash stvarima sto je undertaker napravio? Plaho se govorilo o tome i kako je jeben materijal i na kraju nista od toga... Inace i ja sam bas zadnjih dana razmisljala o tome i skontala da ne fali samo thrash metal band. Ako bi htjeli razvijat scenu moraju i bendovi drugih metal pravaca bit u igri. No, dobro. Polako...

Covjek je vjerovatno zaokupljen nekim drugim stvarima. Al ja vjerujem u njega i to ce definitvno biti nesto jebiga dobro, kad se zavrsi...
Ono sto sam cuo je odlicno..

Acronian, hvala ti na podrsci i na pohvalama.

Istina je da sam zaokupljen mnogim stvarima.
Kao sto sam vec negdje spomenuo ja sam van granica BiH, tako da zaista nemam vremena da se posvetim muzici onoliko koliko bi ja zelio.
Pocetkom Novembra sam u BiH i za tada je planirano da se snime barem 2 pjesme koje sam zavrsio.

Do tada

Keep Metal Flow

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 08. 2005. 09:47 

Shakhbuurz wrote:
jeretik wrote:
Snake wrote:

i ti si se ochito naslusho domachih metal bendova...

Mislim da govorimo o komercijalno uspjesnim bendovima...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 08. 2005. 10:39 

jeretik wrote:
U BiH nemere uspjet grupa koja pjeva na engleskom, a da pisu thrash metal tekstove na nasem, zvucalo bi debilno. Zato nema bh thrash metal bendova i nece ih nikad ni bit. Jedini nacin da nase thrash grupe uspiju je da odu u Ameriku i tamo pjevaju na engleskom, al onda to vise nisu nase grupe.

:shock: nidje veze. metal uopce, ma kakav metal, rock nemoze uspjeti u BIH, prema tome ovo ne drzi vodu sto si napiso. ovo nije u biti uopce problem...problemi su mnogo veci od ovoga za jedan thrash bend, ali onda kad se dodje na razinu bilo kakvog uspjeha Bosna ne podrzava nijedan bend koji iole zvuci rokerskije, slobodnije i pjeva na engleskom.
U Bosni moras imat punog Babu i pjevat najodvratnije slagere da bi uspio.

E jebo majku bas me zanima sta bi se desilo kad bi neko s golemom lovom poguro recimo KRV, da li bi mogli uopce se pojavit na nekoj drzavnoj sceni uz velika ledja. Mislim da bi, ali da nebi dugo trajali jer nas narod u vecini, koji se preko noci europeizirao, ne konta ove folove...to su sve spanska sela... koja jos pri tome zvuce lose.

sta uradit, nemam pojma. fakat je Bosna u kurcu golemom. O cemu god pocnes razmisljat - buducnost, umjetnost, unapredjenje rada... samo dodjes do zida i zakucas se. Tako je bilo u ratu, tako je danas, deset godina nakon rata. Jadno covjece. :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 08. 2005. 10:56 

Uriel wrote:
jeretik wrote:

:shock: nidje veze. metal uopce, ma kakav metal, rock nemoze uspjeti u BIH, prema tome ovo ne drzi vodu sto si napiso. ovo nije u biti uopce problem...problemi su mnogo veci od ovoga za jedan thrash bend, ali onda kad se dodje na razinu bilo kakvog uspjeha Bosna ne podrzava nijedan bend koji iole zvuci rokerskije, slobodnije i pjeva na engleskom.
U Bosni moras imat punog Babu i pjevat najodvratnije slagere da bi uspio.

E jebo majku bas me zanima sta bi se desilo kad bi neko s golemom lovom poguro recimo KRV, da li bi mogli uopce se pojavit na nekoj drzavnoj sceni uz velika ledja. Mislim da bi, ali da nebi dugo trajali jer nas narod u vecini, koji se preko noci europeizirao, ne konta ove folove...to su sve spanska sela... koja jos pri tome zvuce lose.

sta uradit, nemam pojma. fakat je Bosna u kurcu golemom. O cemu god pocnes razmisljat - buducnost, umjetnost, unapredjenje rada... samo dodjes do zida i zakucas se. Tako je bilo u ratu, tako je danas, deset godina nakon rata. Jadno covjece. :(

Jebiga, ima i tog :D

Koooo je ta sexy chiiicaaa...

Image
Image
Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 08. 2005. 17:03 
Moderator

ja se ne slazhem da tekstovi thrash orjentacije na bosanskom su ofirni. sjetimo se hellera...

sveću ti palim, grob ću da ti razvalim...

veruješ u boga, umireš od toga, jebo te anđeo gebrijel, hahahahah, ovo je zakoooon :D

Profile  

Post subject: Re: ZaÅ¡to nemamo thrash metal bend?
PostPosted: 10. 08. 2005. 17:56 

Lord Cunt wrote:
Za Thrash STVARNO morash imati bar solidnu muzičku podlogu, htjeli neki priznati ili ne, u death i black metalu prlazi svashta

Na ovo nemam sta dodati posto sam bas htjela ovo reci.Svaka cast za konstataciju!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 10. 2005. 14:35 

jeste, jeste, mada ne bih volio da raspravljam o ovome, sve je otislo u kitu ili sta vec, sve neka black i death sranja, sve neki vikinzi. ccc

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 10. 2005. 13:58 

agent_orange wrote:
jeste, jeste, mada ne bih volio da raspravljam o ovome, sve je otislo u kitu ili sta vec, sve neka black i death sranja, sve neki vikinzi. ccc

Odajem priznanje! :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 10. 2005. 20:04 
Moderator

sve neki vikinzi...hahahha, jeste, i pored vikinga, ovi djederi što razmrljavaju bubrege po zidovima, a svirju folk...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 10. 2005. 01:59 

Acronian wrote:
Cuj nemamo.... a Bogamber??? Sta to Bogamber svira ??? Folk mozda?? :P

BOGAAAAAAMBEERRRR :!: :!: :!:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 10. 2005. 02:07 

unsaved wrote:
ja jedino znam da ako bude thrash bend na ovom prostoru da ce SUHI i necko bit u njemu hehehe

i bogamber malo da se uozbilji, da naprave koji mocan riff i nesto vise od zajebancije, eto pravo dobrog benda... vako je to vise ko neka parodija iako do bola zanimljiva al jebi ga, nije svakom.

ma meni su rifovi bogambera i vise nego mocni, a to sto se zajebaju bas odgovara, nevjerujem da bi bilo zanimljivo ovoliko da nije tako.
nele, suhi, samo vako nastavite ;-)
a sad Grošin komentar za front cover albuma: "ova baba im garant govori hajte vise bog vas jebo, fajront, vidite koliko je sati!" naravno, dok je izgovarao ove rijeci tu je bio njegov karakteristicni osmjeh :8
...i naravno maratonski joint ;-)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 10. 2005. 05:31 

ja topika :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 10. 2005. 02:15 

ja avatara bog te...

Profile  

Post subject: Re: ZaÅ¡to nemamo thrash metal bend?
PostPosted: 02. 07. 2008. 19:25 

evo malo zapadno-bosanskog thrash metala....

http://www.box.net/shared/9xb160d4cs

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 76 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]