Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 31. 08. 2025. 22:33

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 76 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: ZaÅ¡to nemamo thrash metal bend?
PostPosted: 06. 08. 2005. 16:46 
Moderator

Krenula je priča na temi Old skool maniaks o tome kako nemamo nikakav old skool thrash metal bend u bih. Sve su tu neki moderni bendovi, kenjanja sa klavijaturama i slično, niko se ne sjeća lasteksa i majica metallice bez rukava. Ah, lijepi anthrax... ma ne, mislim, ovo je što ja mislim. Za Thrash STVARNO morash imati bar solidnu muzičku podlogu, htjeli neki priznati ili ne, u death i black metalu prlazi svashta (samo pogledajte Libijca i šta sve on sluša).

Druga stvar, postoje određeni bendovi koji se nazivaju thrash bendovima, ali meni je to više neka zajebancija, parodija thrash metala. Ljudi se boje da pokušaju, evo kaže jurijel, izgubiću se u silnim projektima, a fali mi stvarno da osnujem jedan thrash metal band da sa njim rokam. Otvoren oglas, ko želi, hajmo! Ja sam basista, ostatak se traži, ako hoćete da lupate old school, hajmo lupati jebeni old skool, ja sam za, i pun sa entuzijazma, ali čini se da ljudi oko mene nisu. Ja sam tu, pa hajmo...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 08. 2005. 17:04 

DA, to nam treba. I ja bih volio da se to odradi.

Profile  

Post subject: Re: ZaÅ¡to nemamo thrash metal bend?
PostPosted: 06. 08. 2005. 18:15 

Lord Cunt wrote:
Krenula je priča na temi Old skool maniaks o tome kako nemamo nikakav old skool thrash metal bend u bih. Sve su tu neki moderni bendovi, kenjanja sa klavijaturama i slično, niko se ne sjeća lasteksa i majica metallice bez rukava. Ah, lijepi anthrax... ma ne, mislim, ovo je što ja mislim. Za Thrash STVARNO morash imati bar solidnu muzičku podlogu, htjeli neki priznati ili ne, u death i black metalu prlazi svashta (samo pogledajte Libijca i šta sve on sluša).

Druga stvar, postoje određeni bendovi koji se nazivaju thrash bendovima, ali meni je to više neka zajebancija, parodija thrash metala. Ljudi se boje da pokušaju, evo kaže jurijel, izgubiću se u silnim projektima, a fali mi stvarno da osnujem jedan thrash metal band da sa njim rokam. Otvoren oglas, ko želi, hajmo! Ja sam basista, ostatak se traži, ako hoćete da lupate old school, hajmo lupati jebeni old skool, ja sam za, i pun sa entuzijazma, ali čini se da ljudi oko mene nisu. Ja sam tu, pa hajmo...

ja bi ovo pod oglase...ili pod offtopic :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 08. 2005. 21:39 
Moderator

hahaha, da, da, cim sa ja odmah u offtopic, ma ne, pitanje je postavljeno jasno i glasno, zashto nemamo thrash bend?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 08. 2005. 01:30 

zato sto nam je scena u kurcu... i zato sto nemamo tradicije, moras odrast na heavy/thrash furci da bi ga sviro, a danas se prvo nabavi NILE pa onda Laaz Rockit, ako ikad... i zato sto se trebe ne pale na thrashere...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 08. 2005. 02:18 

khasma wrote:
zato sto nam je scena u kurcu... i zato sto nemamo tradicije, moras odrast na heavy/thrash furci da bi ga sviro, a danas se prvo nabavi NILE pa onda Laaz Rockit, ako ikad... i zato sto se trebe ne pale na thrashere...

:lol: :lol: :lol:

slazem se sa ovim prvim...scena je u kurcu totalno...ovo malo bendova nas izvlaci itekako mada nije uopce thrash...al et bitno je da je metal..pa sad valjda ce biti bolje... :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 08. 2005. 03:17 

Cuj nemamo.... a Bogamber??? Sta to Bogamber svira ??? Folk mozda?? :P

Profile  

Post subject: Re: ZaÅ¡to nemamo thrash metal bend?
PostPosted: 07. 08. 2005. 11:01 

Lord Cunt wrote:

Ja mislim da je jedan od najvecih problema to sto na nasem jeziku nemeres napisat thrash metal tekst koji ozbiljno zvuci

Jebiga, zamisli Show No Mercy na nasem jeziku, crnjak covjece :D Zajebalo bi dzigaru po papanluku :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 08. 2005. 19:35 

Niko nije reako da treba da bude na našem jeziku.
Enivej, fakat nam treba real thrash bendova, možda i ima neki (pokoji), ali nisam dovoljno vidio da bih sudio.

A zašto nemamo thrash bendova? Hmmm... Sad da je do kvalitete koja se zahtjeva od muzičara, nije to, imamo mi masu fenomenalnih muzičara koji sviraju... hmmm svašta... Ja bih istakao da je u thrashu jako bitno napisati kvalitetan socijalno-političko-psihološko-ekonomski tekst, što je znatno teže od pisanja ostalih... Opet nije to jedini razlog, popularnost thrasha pod ostalim pravcima metala je, generalno gledajući, opala... Nažalost...

Zaključak, TREBA NAM TAKAV BEND! Moja podrška u svakom smislu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 08. 2005. 20:30 

RATAMAHATTA wrote:
Ja bih istakao da je u thrashu jako bitno napisati kvalitetan socijalno-političko-psihološko-ekonomski tekst, što je znatno teže od pisanja ostalih... Opet nije to jedini razlog, popularnost thrasha pod ostalim pravcima metala je, generalno gledajući, opala... Nažalost...

Zaključak, TREBA NAM TAKAV BEND! Moja podrška u svakom smislu.

Stanje u drzavi je isto takvo da je ljudima pun kurac tih istih tema zadnjih 15 godina i ljudi se zele barem u muzickom smislu malo udaljiti od realnosti

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 08. 2005. 21:36 

khasma wrote:

Djelimicno istina...
Za Thrash trebaju stariji metalci i to je cinjenica. Odnosno, ljudi koji su odrasli na tome i poznaju pravi smisao Thrash-a, snimali sa ploca na kasete, po citavoj bivsoj Jugi trazili albume i dobre snimke Assassina, Tankarda, Sodoma, Kreatora, Metallice, Slayera, Nuclear Assaulta...
A kad bi sad neka djeca pocela to da sviraju to bi zvucalo poput Dew-Sentenced, Haunted... il sta ti ja znam kakvih sve Thrash svetogrdja...
Istina je da ovi danasnji mp3 metalci mogu sve to nabavit, svu muziku, video clipove... etc. Al sam duh onog vremena, onaj tadasnji fluid koji je vladao medju metalcima to se moglo samo osjetit u zlatnim godinama thrasha - 80-tim i u prvoj trecini 90-tih...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 08. 2005. 22:53 

@Snake
Vidi, ako igdje na planeti ima pogodnijeg tla za ovakve teme od nas, onda ne znam... A bježanjem od realnosti se ne postiže ništa, ne možeš non-stop trpati prašinu pod tepih, treba nekad i usisivač uključiti, tj. riješti probleme. Ono što mi je uvijek išlo na živce kod ex yu scene je baš taj nedostatak ovih tema koje sam pomenuo ranije i previše tema tipa plačipička. Pogledaj samo da 95% ex yu bendova pjeva o ljubavi... Malo bezveze, zar ne?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 08. 2005. 03:51 
Moderator

Acronian wrote:
Cuj nemamo.... a Bogamber??? Sta to Bogamber svira ??? Folk mozda?? :P

bogamber - jedini, iako ja smatram da mi NEMAMO old skool thrash bend, zajebantski, pun zajebancije i dobre svirke. Vi ste malo ozbiljniji...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 08. 2005. 08:22 

tottaly agreed Sharane... bilo bi dobro imat pravo dobar thrash metal bend, al' ne moze se to na silu napravit... to ako hoche neko da svira, svirache kad tad... a mi djeca chemo chekat dok ne narastemo dovoljno da sviramo thrash, i zalit shto nismo rodjeni u vrijeme kad su bile kasete glavne tako da danas mozemo bit tr00 kvlt thrasheri...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 08. 2005. 10:07 

Thrash je bio pojam nekad - mnogo veci nego je sad death i black zajedno i ako ce (daj boze) neki se thrash bend oformit to ce biti iz prevelike ljubavi nekih starijih entuzijasta ili iz (daj boze) ponovo probudjene furke za thrashom, pa ce mase (citaj-mladje generacije) ufatitit svirati thrash.

kako god, ja bi volio cuti tako nesto, ali vrijedi priznati da mi nismo bas u regionu za thrash. ustvari mi smo u regionu ni za sta, samo jad i bijedu. ali eto jebiga, duboko se nadam da ce se neko sjetiti uzet gitaru i skontat da je Metallica do 94. najbolji thrash metal bend ikad i da su endless pain, show no mercy i zombie attack masterpiece-evi metala u cjelini... i inspiriran time smisliti kvalitetan rif i naci dobrog vokala. Jer pogledajmo realno, za kvalitetan thrash metal bend najvaznije je imati nekog ko ce proizvesti prejebene rifove i kvalitetnog i karizmaticnog vokala (sto je jako tesko).

enivej, daj boze da se stogod desi u drzavi BIH, ali ja cisto sumnjam. mislim da ce se thrash i dalje ogranicit na nekolicinu ljudi koji ga fakat vole. Premda ako realno sagledate, bivsa Juga trnenutno je u kurcu sa cjelokupnom metal scenom pa se nemoramo zbedirati bas tako jako.

a pitanje ostaje: ko ce jebote svirati s Tankardima?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 08. 2005. 11:31 

ja jedino znam da ako bude thrash bend na ovom prostoru da ce SUHI i necko bit u njemu hehehe

i bogamber malo da se uozbilji, da naprave koji mocan riff i nesto vise od zajebancije, eto pravo dobrog benda... vako je to vise ko neka parodija iako do bola zanimljiva al jebi ga, nije svakom.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 08. 2005. 14:23 

ja imam thrash bend i svirano obrade cece.vuca i trio gušta....dobro nam ide samo frula malo šteka,a bačvar ispada iz tempa....sve u svemu ide nam dobro jer smo pocheli kad i oliver dragojević

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 08. 2005. 14:25 

Nele, sta je s onim thrash stvarima sto je undertaker napravio? Plaho se govorilo o tome i kako je jeben materijal i na kraju nista od toga... Inace i ja sam bas zadnjih dana razmisljala o tome i skontala da ne fali samo thrash metal band. Ako bi htjeli razvijat scenu moraju i bendovi drugih metal pravaca bit u igri. No, dobro. Polako...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 08. 2005. 15:34 

Acronian wrote:
A kad bi sad neka djeca pocela to da sviraju to bi zvucalo poput Dew-Sentenced, Haunted... il sta ti ja znam kakvih sve Thrash svetogrdja...
Istina je da ovi danasnji mp3 metalci mogu sve to nabavit, svu muziku, video clipove... etc. Al sam duh onog vremena, onaj tadasnji fluid koji je vladao medju metalcima to se moglo samo osjetit u zlatnim godinama thrasha - 80-tim i u prvoj trecini 90-tih...

slažem se. ne znam zašto se bendovi poput Haunted-a uopće nazivaju thrash metalom??
old school nam treba!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 08. 2005. 16:18 

RATAMAHATTA wrote:
@Snake
Vidi, ako igdje na planeti ima pogodnijeg tla za ovakve teme od nas, onda ne znam... A bježanjem od realnosti se ne postiže ništa, ne možeš non-stop trpati prašinu pod tepih, treba nekad i usisivač uključiti, tj. riješti probleme. Ono što mi je uvijek išlo na živce kod ex yu scene je baš taj nedostatak ovih tema koje sam pomenuo ranije i previše tema tipa plačipička. Pogledaj samo da 95% ex yu bendova pjeva o ljubavi... Malo bezveze, zar ne?

Slazem se s tobom, ali treba nekada napravit oduska od svega, u protivnom covjeku u glavi pregori osigurac. Ne kazem da treba sve trpati pod tepih, moja misao je bila u tome da je u zemlji ova tema najistaknutija kod vecine ljudi, ako cemo gledati sve zivotne aspekte. Pogodnijeg tla definitivno nema.

Sto se tice ex-yu scene, barem rock scene, meni se cini da je ljubav bila jedina tema na sceni i toliko je izreciklirana da mi se ta ista scena doslovce zgadila. Najveci problem u metalu na nasim prostorima, pogotovo uocljiv kod mladjih generacija, je taj sto ljudi ne SLUSAJU muziku (ova recenica pokriva misao: Istina je da ovi danasnji mp3 metalci mogu sve to nabavit, svu muziku, video clipove... etc. Al sam duh onog vremena, onaj tadasnji fluid koji je vladao medju metalcima to se moglo samo osjetit u zlatnim godinama thrasha - 80-tim i u prvoj trecini 90-tih...).

Vecina muzicara (nazovi muzicara, prije muzikanata) na ovim prostorima ide na vec dobro poznati šablon sviranja vec odsviranog (raznorazni tribute projekti i svirke) tj. tezgarenja. Ono sto fali metal sceni (ako je mozemo nazvati scenom) u BiH su kvalitetni i kreativni AUTORI!!! Jebemu sunce, lako je uzeti tabove, nastrebati 15ak stvari, izaci pred publiku i otprasiti iste. Problem je sto su ljudi lijeni koristiti ono malo sive tvari u glavi i ispalit nesto novo, makar ispalo i lose. Vise ce te po tome cijeniti nego po nekom tamo nasviranom One-u, Be Quicku etc.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 76 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]