Bathory Aria wrote:
Kakva je knjiga? Pretpostavljam da je o poÄetku rata u Hrvatskoj, voljela bih i ja to malo proÄitati. Živo se sjećam svih onih slika razorenog Vukovara... Eeeee, znala sam joÅ¡ tad Å¡ta nam se sprema iako sam bila derle

E vi'Å¡, to mi je interesantno. Mislila sam da je samo o Vukovaru, pa njenim ljudima, poÄetku-kraju rata i sliÄno ali nije. Zapravo priÄa o mehanizmu cijelom, spominje daleku proÅ¡lost, tj. o zapanjujućoj zaslijepljenosti Srba njihovim mitovima, priÄa kako je ona otkrila da je Židovka, pa spominje EU Å¡to je kriva za rat tj. nije zaustavila pa o Haagu kako nije pravedno suÄ‘enje, pa u po frke spomene Vukovar te kako je bila tamo, o naÄinu na koji bi mogla da stane ova mržnja time da zemlje priznaju Å¡ta su uradile i tako dalje i tako dalje... Ovo je sve opÅ¡te poznato, ali na takav jednostavan naÄin piÅ¡e, i nimalo dosadan da ti se prosto Äini kao neÅ¡to sasvim novo. Njen muž je bio Hrvat (umro je) i zajedno su istraživali dokumente, uporeÄ‘ivali priÄe i sliÄno, tako da je to dosta subjektivna priÄa i iskrena, i interesantan naÄin prilaska svoj toj priÄi. PriÄa preko reda ali sve fino uklopljeno i savrÅ¡eno jasno. ProÄitaj, dosta dobra knjiga, imaÅ¡ ju kupiti u knjižarama, ja sam vidjela negdje u Ferhadiji, mada sam je ja uzela za 2KM na Ciglanama hahaha.