Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 29. 07. 2025. 00:40

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 4712 posts ]  Go to page Previous  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 236  Next
Author Message
 Post subject: Re: Zadnji film koji ste gledali???
PostPosted: 13. 04. 2010. 23:12 
da dozivim da i mene neko citira :mrgreen: :mrgreen: :razz:

znal iko ista o ovome?
http://www.youtube.com/watch?v=Xkt1X24ASRY

:) :)

PostPosted: 13. 04. 2010. 23:51 

Moondust wrote:
da dozivim da i mene neko citira :mrgreen: :mrgreen: :razz:

znal iko ista o ovome?
http://www.youtube.com/watch?v=Xkt1X24ASRY

:) :)

Čuo sam za ovo, volio bi ga pogledat, čini mi se kao jako zanimljiv koncept i tema :twisted:

Profile  

PostPosted: 14. 04. 2010. 09:46 
Moderator

PROVOKATOR wrote:
Sale Obson wrote:
u tom strejndž vildrnesu par fazona ,ovo ostalo je meni totalno sranje.
pravo ono,e sad ide dio gdje je smiješno,tu treba da se smijete.
američka jeftinoća.

da..
zaboravio sam da kazem da mi je Hangover isto teska sranjetina.

hvalim te satano da je jos neko rekao da je hangover sranje! Bas ono tipicno, predvidivo americko izlizano sranje.

Meni je dobar Hangover, s izuzetkom pojavljivanja Mikea Tysona, koji je meni jedan od većih debila koji su ikad hodali Zemljom. Usporedivši Hangover s npr. American Pie, ovaj prvi je remek djelo.

Profile  

PostPosted: 14. 04. 2010. 16:21 

jo filmova sviju mi :lol:
gledajte witchfinder general ba :razz:

Profile  

PostPosted: 14. 04. 2010. 16:32 

Arinoe wrote:
PROVOKATOR wrote:
Sale Obson wrote:
u tom strejndž vildrnesu par fazona ,ovo ostalo je meni totalno sranje.
pravo ono,e sad ide dio gdje je smiješno,tu treba da se smijete.
američka jeftinoća.

da..
zaboravio sam da kazem da mi je Hangover isto teska sranjetina.

hvalim te satano da je jos neko rekao da je hangover sranje! Bas ono tipicno, predvidivo americko izlizano sranje.

Meni je dobar Hangover, s izuzetkom pojavljivanja Mikea Tysona, koji je meni jedan od većih debila koji su ikad hodali Zemljom. Usporedivši Hangover s npr. American Pie, ovaj prvi je remek djelo.

izgleda je u danasnjoj americkoj kinematografiji moderno praviti komedije sa sto vise debila.
ono kao lud sam,pušim travu,pijem litar na ex,i vaćarim dobre srednjoškolke.
na to se svode danasnje americke komedije (naravno ima izuzetaka).
mozda je to nekom smjesno,odnosno cini mi se da je vecini smjesno.
meni su iskreno filmovi tipa hengover i strejndz vildrnes prava izdrkotina.
pravo americko teen djubrište.
al jbg,najlakse su dostupni.
da li se iko vise pali na neki neofirni evropski humor,tipa u kini jedu pse,gaj riči masterpisovi,odlicne francuske komedije itd..
pa..
i ne izgleda.

Profile  

PostPosted: 14. 04. 2010. 18:09 

ni ja ne kontam da neko uziva u tim amerckim teen komedijama. inace meni je americki humor karina zesca, sto sale kaze sto vise kretenizma i debilizma i eto. istina ima par izuzetaka kojim se mozes iskidat od smjeha al to nisu ove teen komedije 100%. britanci su sami vrh meni i jedini savrseni sto se humora tice. njihovo mi sve valja. ameri su napravili par dobrih serija, starih filmova ima vise koji su dobri i to je to. al ove "moderne" teen komedije, mene stid kad gledam...

Profile  

PostPosted: 14. 04. 2010. 18:43 
Moderator

ma američka komedija je bio mlađi Bill Murray, Chevy Chase, John Belushi, Dan Aykroyd, Eddie Murphy...ova nova generacija, od Adama Sandlera i Jima Carreya do Will Ferrella i Setha Rogena su realno prosjek jer unatoč tome što su talentovani glumci, scenariji i humor su zakurac, u karijeri su uboli po 2-3 gledljiva filma. neku noć sam uhvatio European Vacation s Chaseom, genijalan film, onakve ameri više ne rade, mislim - TO i TO kraljevski

mislim njihova stand-up komedija je opet umjetnost kakve nigdje nema, tu su ipak hejvi-vejt, a bogami ubodoše i par sitcoma genijalnih :D

Profile  

PostPosted: 14. 04. 2010. 18:48 
Moderator

a spominjao sam Black Dynamite negdje, to obavezno pogledati, onako blackxplotation kvlt, http://www.youtube.com/watch?v=6-wqmnJrOFM
2009 a kao da je iz 76', ja odavno bolje komedije nisam pogledao, low budget totalni jebiga a naravno, slabo da će ko čut za nju dok neki superstar ne krene nosat majicu s likom :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 14. 04. 2010. 23:18 
Moderator

Sale Obson wrote:

da li se iko vise pali na neki neofirni evropski humor,tipa u kini jedu pse,gaj riči masterpisovi,odlicne francuske komedije itd..
pa..
i ne izgleda.

Nema toga. Samo si još ti ostao evropski profinjen. :lol:

I Hangover nije teen komedija. Možda ste previše očekivali od filma. Kao i ja od Inglorijus Bastardsa koji ispadoše ispod prosjeka, osim brilijantnog Christoph Waltza - Hansa koji je btw i dobio Oskara za genijalnu ulogu.

Profile  

PostPosted: 14. 04. 2010. 23:33 
Moderator

biafra wrote:
ma američka komedija je bio mlađi Bill Murray, Chevy Chase, John Belushi, Dan Aykroyd, Eddie Murphy...ova nova generacija, od Adama Sandlera i Jima Carreya do Will Ferrella i Setha Rogena su realno prosjek jer unatoč tome što su talentovani glumci, scenariji i humor su zakurac

mislim njihova stand-up komedija je opet umjetnost kakve nigdje nema, tu su ipak hejvi-vejt, a bogami ubodoše i par sitcoma genijalnih :D

Potpis.

Ova gore starija generacija su zvijezde nekih šarm komedija s pričom i smislom u kojima nije bilo karanja pite ni podmetanja laksativa kao hajlajta filmske radnje. Stand -up američki nenadjebiv, od Robina Williamsa do Jerryja Seinfelda.

Većina vas ovdje ne zna nabrojati više od deset evropskih filmova i odrasli ste gledajući američke komedije, Terminatora, itd.

Meni je najveći treš američke kinematografije - akcija i military sranja!... junaci, marinci, vojnici, američki građani, američki predsjednici, svi časni, hrabri, nepobjedivi. Primjer , Air Force One.

Profile  

PostPosted: 14. 04. 2010. 23:41 
Moderator

americke tten komedije u biti imaju isti kalup, haman pa istu radnju, a vecinu filmova glume isti ljudi, tako da kreativnost nula, ono sto je jedino dobro tu je da se nadje neka dobra provala s vremena na vrijeme, a u moru tih americkih teen komedija, ne mozes naci nista originalno.
druga stvar sto se komicara tice, ne bih se slozio za neke, recimo Jim Carey je meni fenomenalan, i nimalo ofucan, i otkako znam za film znam za njeg i za mene ce uvijek neprevazidjen u nekim stvarima biti ista stvar s Leslie Nielsenom, ljudi glume u urnebesnim komedijama i nemaju dodirnih tacaka s tim teen gay sranjima. Adam Sendler je za mene dno dna recimo,s druge strane kad smo vec kod dobrile uvijek ima Ben Stiller, koji je totalni king.
a mislim svak im svoje ukuse s filmovima i to je to :)

Profile  

PostPosted: 14. 04. 2010. 23:51 
Moderator

nekrodemon wrote:

a mislim svak im svoje ukuse s filmovima i to je to :)

To ti velim. Recimo mene niko ne može natjerati da pogledam većinu fantasy i zombie filmova ni po koju cijenu. SF žanrovski već druga priča, mada i tu ima svega.

ps. najbolje što Ben Stiller ima je njegov otac

Image :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 14. 04. 2010. 23:52 
Moderator

Arthur je idol!!!!! :D

Profile  

PostPosted: 14. 04. 2010. 23:53 
Moderator

Ben Stiller je van tih dešavanja čini mi se, ima neki svoj tempo i rijetko me koji njegov film razočara. al Jim Carrey, ne znam...on u biti pravi grimase sat ipo

Profile  

PostPosted: 14. 04. 2010. 23:57 
Moderator

Ako smo kod grimasa i mimike, kralj je Rowan Atkinson.

Profile  

PostPosted: 15. 04. 2010. 00:02 
Moderator

da al on je ozbiljan glumac, ovaj se hralji haha

Profile  

PostPosted: 15. 04. 2010. 03:38 

rowan je definicija vizuelne komedije. takav se vise ne radja. ko ima priliku nek pogleda rowan atkinson LIVE, sat vremena vrhunskih skeceva, uzivo. kad vidim dzim kerija nakon njega povraca mi se, i tu je po meni ta razlika americkog i britanskog humora. naravno ima izuzetaka pomenuti stiller (stariji) je genijalac, kevin james isto, pa i mladji stiller i njegov drug, drugi jevrej, adam. samo sto su rijetki takvi. vecina tih njihovih komedija (americkih) imaju taj teen/koledz/romanticni humor koji mi je odvratan samo tako.

Profile  

PostPosted: 15. 04. 2010. 03:53 

da se razumijemo ja protiv amerikanaca i njihovih filmova/glumaca nemam nista. najdrazi glumac robart deniro je amerikanac, koji je obiljezio kako ostale zanrove tako i komedije. vecina i najdrazih filmova mojih su americki filmovi. starija ekipa ima fantasticne glumce. moja odvratnost je izrazena prema "modernoj" komediji americkoj. osim pojedinaca koje sam spomenuo prije i njima slicnim.

Profile  

PostPosted: 15. 04. 2010. 10:28 

Te moderne americke komedije, osim sto su glupe, sluze i kao strasno jak propagandni mehanizam. Slucajno ili ne, od gledaoca prave gradjane kakvi im trebaju.

Recimo, glavni junak: izgleda kao luzer, ali je u sustini fin momak koga okolina ne razumije. Zaljubljuje se je u zensku koja ga ne ne primjecuje. Onda mora doci do zapleta, u kome glavni junak, sam ili sa prijateljima upada u nesvakidasnju situaciju. Idealno, radi se o necemu nezakonitom, ali moralno prihvatljivom za prosjecnog Amerikanca (ovo je veoma bitno). Iz te situacije izrasta kao faca, guzio, trkao se na autoputu, zaradio pare itd. I onda na kraju sve izgubi, ali mu ostane ona cura sa pocetka (koja je u sustinini od kuje postala fina osoba i pocela cijeniti naseg junaka radi cvrstine karaktera i moralne nepokolebljivosti), i shvati da je ljubav dovoljna za ostvarenje americkog sna. Sve ostalo je zajeb.

Naravno, tu se mora naci i osoba od autoriteta. Strog, ali pravedan, koji postaje cool na kraju filma - nesto sa cim se otac familije u kinu moze asocirati. Idealno bi bilo da se ovaj lik u filmu napije, nadrogira, pobije sa komsijom ili nesto slicno. Onda ce se otac familije moze osjecati opet mlad i lud, barem na trenutak - dok ponovo ne upali TV.

Moraju postojati i negativci, ipak je neko mora biti kriv za sva sranja koja se u zivotu desavaju.

Da ne idem dalje. Glupi filmovi filmovi za glupu publiku, koja gledanjem istih postaje jos gluplja.

Woe is us!

Profile  

PostPosted: 15. 04. 2010. 15:17 

hehe sve stoji, al glupoca/jednolicnost moderne komedije americke filmske industrije se moze srocit u jednu-dvije recenice. pod ovo trpam i 95% modernog horora, koji ima identican sablon kao i americka pita il roadtrip il slicna sranja, samo sto je prica kao "strasnija". ma uzas. mene stid kad usput pogledam nesto... mislim da je sve krenulo sa americkim pitama i vriskom...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 4712 posts ]  Go to page Previous  1 ... 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157 ... 236  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]