eo da vidim imal jos ovih die hard zombi frikova, znam za izudaragu (kenu) i sarana. cisto radi razmjene filmova, preporuke itd... u obzir dolaze svi oblici medija filmovi, cg filmovi, stripovi.
ja imam jedno 50-60 komada filmova iskljucivo ove tematike (i brojs stalno raste), znaci ostali horrori se ne pikaju, samo "zombie orjentisani"
keno ce garant napisat "zombiji su raja" ako vidi ovu temu
evo par meni vrh stvari:
-romerova trilogija (night, dawn, day / of the dead) (1968/1978/1985) orginalni, a ni rimejkovi nisu losi)
-shaun of the dead (2004) odlican komican priakz zombie apokalipse, ne na debilan nacin, film se smatra jednim od "najkultnijih" zombie filmova
-flesheater (1988) ofirna gluma do bola, ali film i atmosfera genijalni, reziser, producent i glavni zombie je glumac koji se u romerovom night-u pojavljuje kao prvi zombie na groblju, a i radnja je skoro pa paralelna pomenutom romerovom filmu
-let the sleeping corpses lie / breakfast at manchester morgue (1974) poznat pod jos par naslova, mislim talijansko/spanski film, ali na eng jeziku, ne toliko horror ali genijalna i orginalna radnja
-resident evil degeneration (2008) za sve ljubitelje igre must-have, cg film, nema veze s igranim filmovima
-the last man on earth (1964) prvi film medju 4 ista filma od kojih je posljednji i najpoznatiji will smithov i am legend, ali ovaj film je kult
-28 days later i 28 weeks later (2002/2007) ova 2 filma pokazuju sasto su britanski filmovi zombie apokalipse mozda i najbolji. toliko "sjeb scena" i mozda i najuzbudljiviji filmovi ovog tipa sto sam pogledao
-zombie flesh eaters aka zombie 2 aka bezbroj-drugih-naziva (1979) ovi talijanski serijali su da se pogubis, milion naziva za jedan film, milion zarlicitih filmova sa istim nazivom itd... ali vecina ih je genijalna, nije fulci bezze godfather, a romero father ovog zanra
moze proc i zombie 3 aka zombie flesh eaters 2... nastavag ovog serijala i nije cemu.
-return of the living dead (1984) moze i dvica ko voli zajebanciju. ljubitelji ozbiljnih zombie filmova, preskocite.
-fulcijeva trilogija apokalipse (city of the walking dead/the beyond/house by the cemetery) zadnji nije o zombijima ali filmovi najbolji fulcijevi horori definitivno
-days of darkness (2007) ko voli pratit grupicu ljudi kako prezivljavaju i snalaze se, lude ubijaju zombije i medjusobno ovo je za njega. podsjeca me na dio the walking dead stripa pa mi je mozda zato ovako i drag film
-dellamorte dellamore (1995) film o dilan dogu, dakle za ljubitelje dilan strip atmosfere, glumi rupert everett, glumac po kojem je nacrtan dilan dog.
-the walking dead (2003-) ovo je mozda najbolji dio zombie umjetnosti koji sam pogledao/procitao. strip koji izlazi vec 6 godina, i stekao je kultni status ovog zanra. strip prati grupicu ljudi kroz zombie apokalipsu, mnogi iz grupe su ubijeni od strane zombija ili clanova grupe koji su "pukli", radi hrane, ugrozenosti, dolaze novi, kako to vec ide.... i iskreno, jedini zombie strip koji mi se svidio, ako ko ima sta za preporucit, navalite.
-land of the dead (2005 ili 6) pc grica. samo za fanove romera.
-left 4 dead - pc igrica, prezivljavanje zombie apokalipse, par likova kroz igru
-knjige max brooksa: world war z (2006) i the zombie survival guide (2003), nisam jos zavrsio, al genijalno, ljubitelji zombija bi trebali bar pokusat ovo procitat ili preslusat, ima audio verzija wwz. moze i cell knjiga od stephen king-a.
eto, ako mi jos sta padne na pamet, da je vrijedno top liste, napisem.