Archangel wrote:
Dark night wrote:
Sad moram pitati jesu li katolici iz Bosne to isto sto i HRVATI? Ili pak pravoslavci iz Bosne isto sto i SRBI??? Ako sam ja budista nisam valjda Tibetanka iz Bosne???
danas je Bosna i Hercegovina drzava triju nacija, triju naroda, konstitutivnih k tome, s jednakim mogucnostima, jednakim uvjetima, jednakim pravima
U pitanju je isti problem kod mase ljudi s kojima sam diskutovao o ovoj temi.Zašto nekome smeta izjašnjavanje nacionalnosti prema svojim korijenima?Bosna i Hercegovina je tvorevina kao i Švica(dabogdo) i to:
Nacionalnost: Å vabe (63.7%), Francuzi (20.4%), Italijani (6.5%)
Religija: Rimokatolici (41.8 %),Protestanti (35.3%), Muslimani (311,000), Jevreji (17,900); nesvrstani(kako volim ovo vidjet') (15.4%).
Dakle ovdje možemo govoriti o nacionalnosti samo kao:Å vicarski Å vabo (Å Å - SS,nemogu oni bez toga,c-c-c),Francuz i Italijan,kako onda stvoriti samo Bosanca?Da ne kažem da bi možda pravilnije bilo Bosanacihercegovac,al' to već preglupo zvuÄi...

Na kraju krajeva, koliko ljudi ovu državu stvarno voli, a koliko je koristi kao sufiks za "Jebem ti...",zato treba prestat srat i pustit ljude da se izjašnjavaju prema želji...
Jest, i to je jedini nacin nekog eventualnog napretka, al haj ti to prosjecnom bh 'stanovniku' objasni..