Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 07. 08. 2025. 06:33

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 187 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 24. 09. 2005. 00:24 

Sion girl wrote:
heretik Rajko wrote:
Dabogda ustao iz groba dobro naoružan.

:evil: :evil: :evil:

Heretice, mi trebamo gajiti pozitivan jereticki duh BOGUMILA, koji nas, putem naseg LJILJANA, vodi sve do jedne od najdivnijih pokrajina u Francuskoj LORENE.

Ovo nisu prazna trabunjanja.

Jebes oruzje, trebaju nam ljudi koji znaju tumaciti simbole. Dosta je materijalizma.

Da i svastika je amajlija za dobru srecu. Stvarno svasta.

Kolko vas je znalo za ljiljane prije rata? A i da ste znali, bil vas bolio kurac?

Jebe mi se za Francusku, zemlja sira i izdajnika ko sto rece Mesar jednom...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 09. 2005. 00:35 

ljudi, pa ja uopće ni ne znam zašto mi raspravljamo s nekim balavcima koji su se još kotali po mudima staraca dok je jugoslavija okončavala svoj bitak.

pa to nema smisla.

a iz prve ruke se zna da je tito prije svega bio - čovjek. za razliku od današnjih političara. i teški jebač k tome.

hail to TITO. Tito jest BOG.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 09. 2005. 00:43 

Ja sam bio predzadnji pionir ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 09. 2005. 01:49 

Ma Tito je bio zakon.Sta?Nesto malo ljudi je pojeo mrak,neki su zimovali na Golom Otoku i jaaao jeste grozan...Jebo te umre covjek mi drzavu fasiramo na 5 i po djelova i usput roknemo za 5 godina vise ljudi nego on od kraja drugog svjetskog do smrti.Sada Tito ne valja?Sranje.Hah ja sam se rodio par dana prije nego je umro pa hajd sta ja znam.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 09. 2005. 06:02 

Cuna brez Samuna wrote:
Sion girl wrote:
heretik Rajko wrote:
Dabogda ustao iz groba dobro naoružan.

:evil: :evil: :evil:

Heretice, mi trebamo gajiti pozitivan jereticki duh BOGUMILA, koji nas, putem naseg LJILJANA, vodi sve do jedne od najdivnijih pokrajina u Francuskoj LORENE.

Ovo nisu prazna trabunjanja.

Jebes oruzje, trebaju nam ljudi koji znaju tumaciti simbole. Dosta je materijalizma.

Kolko vas je znalo za ljiljane prije rata? A i da ste znali, bil vas bolio kurac?

Koja je fora s tim simbolima? Kakve veze imaju bogumili s ljiljanima i Lorenom? Kaj je to pozitivan jereticki duh? :?:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 09. 2005. 06:03 

Cuna brez Samuna wrote:
Ja sam bio predzadnji pionir ;)

Ja sam zadnji pionir 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 09. 2005. 11:05 

Quote:
Znas li koliku je koncesiju Jugoslavija dobila od tog plana, a koliku clanovi Varsavskog Pakta?

Pa ni malo, bar koliko je meni poznato, zato sam i napisao ono :) I ono malo love sto su Ameri dali SFRJ nije bio dio Marshallovog plana...
http://en.wikipedia.org/wiki/Marshall_plan

Quote:

A za ovo svaka cast ;)

p.s.

Ja sam iz prve generacije koja nije bila pionirska :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 09. 2005. 18:04 
Moderator

a jebo vas tito, samo o njemu pricate. sharan je tito.

tita se ne sjecam, jer sam rodjen 6 godina poslije njega. kao i pola gamadi koja sere o njemu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 09. 2005. 23:10 

Titami.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 09. 2005. 01:00 
Administrator

Stvarno A. Marshall i postkraljevska Jugoslavija su nidje veze!!
Real-socijalisticki sistemi, u sto svrtsavam i Jugoslaviju su bili neminovno osudjeni na propast.
Zasto? Zato sto je partija (KPJ) bila politicki subjekt koji je u startu eliminiro pojavljivanje nekog drugog politickog subjekta. Proizvod partije je kruta i korumpirana birokracija.
Drugi razlog propasti real-socijalistickih drustava je privredni plan. Nije se proizvodilo koliko su bili realni zahtjevi trzista nego se ispunjavao plan. To sto su magacini bili dupke puni nikog nije interesovalo. Zato argument "svi su imali poso" pada u vodu. Jesu sv su imali poso, i svakog je bolio kurac kako radi jer se znalo da je pravo na radno mjesto svetinja koju ne mogu ugroziti ni lose radne navike, ali i (ne)kvalitet proizvoda.Zato je odmah poslije Titine smrti obavljeno koliko je ta Jugoslavija duzna, a to je bilo nekih 22-23 milijarde usa dolara, u ono vrijeme!!!!
Ukratko komunisticka privreda nije bila konkurenta svjetskoj jer da jest komunizam nikad ne bi propo i danas bi imali nekog drugog Titu, i to bi bio opceprihvaceni drustveno-politicki sistem u svijetu.
Da dodamo nepostojanje nikakvih gradjanskih sloboda jer su razne udbe, kosovi i sdbovi kontrolirali sve zivo i nezivo, a mrak je pojeo mnoge. Mozda glavni uzrok ratova na Balkanu 90-tih je nerijeseno nacionalno pitanje svih tih naroda u Jugi. Tito je samo odgodio sukobe za 50-tak godina, ili gurno ih pod tepih. Pa vi stvarno mislite da se ona mrznja s pocetka 90-tih javila tek tako, iznenada i svakog iznenadila. Jest kurac. Ko imalo poznaje istoriju ovih prostora to nikad nece reci. Jednostavno jugoslavija nije imala taj melting pot poput USA gdje skladno zive gotovo sve etnicke zajednice svijeta. Jbga ovdje je ipak vaznije da neko zna da je Srbin, Hrvat, Slovenac, Bosnjak nego da ima hljeba i mesa pred sobom. Nazalost.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 09. 2005. 01:54 

Ma interesantno da slobode i prava nisu imali samo vjerski fanatici i fasisti koji su danas veselo zasjeli na vlast...

Kao sto rekoh, SFRJ je trebala samo reforme, oni sto spominju partiju i diktaturu, fulaju poentu - ne bi bila Juga prva zemlja koja se oslobodila diktature i uvela demokratiju. Samo je bilo potrebno napravit konfederaciju, to je sve. Ali, balkanski narodi nisu sposobni za suzivot, jel...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 09. 2005. 03:44 

o LEGENDI necu trosit puno rijeci

bio i ostao najbolji politicar na prostorima Balkana. da je danas jos ziv bilo bi nama bolje ali sta je tu je....sad imamo puno gamadi u vladama i eto...enjoy!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 09. 2005. 04:11 

balkanci nisu sposobni za suživot. osim toga ih je većina preprimitivna. osim toga su balkanci lijenčine po defaultu. nisu naučeni raditi i tome je tako.

eh sad... da je komunizam rješenje. nije. da je kapitalizam. nije...

zašto je većina komunističkih država propala? upravo radi nekih od činjenica koje je naveo rock. u jugoslaviji se doda tu balkanski primitivni štih i velikosrpska čobanska politika, pa još pritisci izvana, i eto ti...

međutim, kapitalizam isto tako, samo laganije ide kvragu. način na koji se današnji full kapitalisti, a isto tako i kineski soc-kapitalisti ponašaju vodi sve većem jazu i netrepeljivosti.

hoćemo li vidjeti budućnost upravljanu od "korporacija" s ugojenima unutar zidova i milijardama gladnih izvan, što će uzrokovati ratom?

ili će se stvari stabilizirati i naći neko kompromisno rješenje?

ili će ljudi napokon evoluirati (gledajući amere, bilo kakve ekstremne slučajeve ekstremizma (prvenstveno islamske fundamentaliste i puriste diljem svijeta), u što čisto sumnjam?

ili će svijet postati žuti?

varate se ako mislite da je kapitalizam u svom neevoluiranom obliku bolji od komunizma. u komunizmu je 99% bilo zajedno siromašno i zajedno gladovalo. u kapitalizmu to vrijeme nije tako daleko....

u doba JBT-a bilo je optimalno za naš narod. strpani u savez naroda, balansiralo se između nereda. da se moglo više? pa i da je tadašnji američki kapitalizam došao među nas, ne bi bilo ništa bolje. jer mentalitet se ne mijenja preko noći.

Tito je majstorski balansirao sve to. loše stvari potekle su od urotnika iza njegovih leđa. manje-više. pogotovo znam mnogo o tome kad mi je stric bio njegov tjelohranitelj 5 godina, a strina nadstojnica kuće u BG 10 godina. i svašta se dozna...

Tito rulz.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 09. 2005. 11:36 

Quote:
Ma interesantno da slobode i prava nisu imali samo vjerski fanatici i fasisti koji su danas veselo zasjeli na vlast...

U Titovom zatvoru si bili Šešelj, Tuđaman, Izetbegović i veliki broj ostalih koji su vodili nacionalne revolucije pocetkom devedesetih. Kamo sreće da su i ostali iza rešetaka. Eto takve su moralne gromade klicale protiv komunističkih nepravdi.

Quote:
Jbga ovdje je ipak vaznije da neko zna da je Srbin, Hrvat, Slovenac, Bosnjak nego da ima hljeba i mesa pred sobom. Nazalost.

Važno je bilo seljačinama koje su došle na vlast prije 15 godina i istupale u ime svih svojih sunarodnika. A za vrijeme SFRJ svakako je bilo manje važno nego danas.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 09. 2005. 12:55 

St. Head - kome je tacno bilo u interesu da se raspadne Yugoslavija u momentu kada je svaki znacaj Jugoslavije u bi-polarnom svijetu nestao u momentu kada je nestao bi-polarni svijet (tj raspad USSR-a).

Ove price da je Americi odgavarao raspad Juge su fakat smijesne. Prva Bushova administracija je uradila sve u svojoj moci da se ocuva Jugoslavija.

Niko nije kriv za raspad Juge vec ovaj narod sa ovih prostora i drug Tito na njegovom celu. Ko god je vjerovao u bratsvi i jednistvno Jugoslavije trebao je doc "tobe" jos u Vukovaru 1991. godine, a da ne govorim o Sarajevu, Srebrenici, Gradachcu, Trnopoljima i tako dalje. Mrznja potrebna za takva zlodjela se ne rodi preko noci vec klija decenijama i ceka svoj trenutak - a to je bio trenutak kad je celicna Titova ruka preselila na ahiret. Zato Juge nikad vise nece biti i proces decentralizacije ce se nastavljati (sto je naravno grozno za BiH ali ja mislim da je to vise nego ocigledno svima).

Zasto se ovo nije desilo u Poljskoj, Ceskoj itd? Pa bas zato sto oni nisu imali istoriju krvavog medju-etnickom sukoba iz bivseg rata(ova).

Ne trazite krivicu u drugima vec je trazite u svojim roditeljima koji su gradili taj truhli sistem, u partijskim knjizicama, Golim Otocima i na kraju u Titu.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 09. 2005. 13:45 

pa sta ste ocekivali,komunizam je poceo propadati u cijelom svijetu ,do raspada je moralo kad tad doci,pa i da je tito zivio 100 godina.i to jos ,komunizam u evropi na pragu 21 vjeka.komunizam je lako kvarljiva roba.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 09. 2005. 14:48 

Cniostani wrote:
Zasto se ovo nije desilo u Poljskoj, Ceskoj itd? Pa bas zato sto oni nisu imali istoriju krvavog medju-etnickom sukoba iz bivseg rata(ova).

ne znam zašto bi se u poljskoj dogodilo kad su bili jedan narod oduvijek. misliš valjda na češku i slovačku

e pa zato
1. nisu primitivni ko ovi balkanci dolje
2. nemaju jebene popove i ostalu gamad (jer su većinom ateisti)

Quote:
Ne trazite krivicu u drugima vec je trazite u svojim roditeljima koji su gradili taj truhli sistem, u partijskim knjizicama, Golim Otocima i na kraju u Titu.

2 slobode.

1. komunistička: ideš na goli otok ako se ne slažeš
2. kapitalistička: gladovat ćeš i ti i obitelj ako se ne slažeš

onaj sustav je bio najbolji za ovaj narod, kao što navedoh u prijašnjem postu. takvu jugoslaviju je jedino tito mogao balansirati. druga je stvar da do te jugoslavije ne bi nikad ni trebalo doći. hrvatska bi odavna bila u europi, srbija i bih bi bile na razini etiopije. eto...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 09. 2005. 15:03 

moji roditelji su voljeli taj jebeni sistem i danas ga vole.jer su fucking materijalisti.a ja i buraz se nedamo.tito sucks!
BOSNA jedna i jedina,mi smo BOSNJACI!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 09. 2005. 15:04 

Quote:
druga je stvar da do te jugoslavije ne bi nikad ni trebalo doći. hrvatska bi odavna bila u europi, srbija i bih bi bile na razini etiopije. eto...

Moze se to posmatrati i na drugi nacin. Da nije bilo Tita, Hrvatska se u drugom svjetskom ratu mogla naci na strani porazenih a ne pobjednika...
Srbi Titu najvise zamjeraju zbog politike prema Albancima kojima je dozvoljeno da nekontrolisano ulaze na Kosovo, a sada se vidi cime je to rezultiralo.

Jedino je izgleda Slovencima bio dobar :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 09. 2005. 18:59 

Shadow:

ukratko, hoces da kazes da je ovom narodu potrebna cvrsta ruka da ga vodi (u bilo kojem smjeru - komunizam, fasizam, bilo sta), jer prepustem sam sebi ne zna kud udara..

Vidis, tu je razlika u nasim vjerovanjima. Ja vjerujem da narod mora nauciti ne samo da bira lidere, vec i da ih drzi odgovornima za svoja dijela. Demokracija nije samo izac na izbore - demokracija je svakodnevna borba za gradjanska prava, borba protiv korupcije, itd. U tom smjeru treba graditi gradjansku svijest.

Na zalost, nakon pedeset godina komunizma, ljudi nemaju tu svijest - naucili su da ne postavljaju skakljiva pitanjima politicarima, i danas ova bagra to koristi da rade sta hoce - da se vozaju u A6icama, da hapaju gdje stignu, da putuju Evropom dok obican gradjanin nemoze ni u jebenu Madjarsku. Eto to ti je naslijedje Tita i komunizma. A da ne spominjem da je sva ova bagra koja su nekakvi lideri danas bili titovi komunisti i da si ponikli iz onog sistema.

What you reap is what you sow....

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 187 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]