Thy light wrote:
kako da nema?
covjek moze vjerovati u nesto
ali opet zna i sumlja da to moze biti pogresno kad nema nikakvog dokaza, pravog dokaza da ima toga sto vjeruje u
ima dosta takvih ljudi
ali opet vjeruje, vjernik je
ali ne ZNA
znas sta je furka s ovim dokazima?sto ljudi ne zele da vjeruju pa traze nakve jebene dokaze iz picke materine,i izvlace se,kao "nema ih dovoljno",a u sustini zele samo opravdati svoje greske... vjeruj mi,sto se ovoga tice,govorim iz iskustva.nema onoga ko se nije jednom bar pokolebao u svome vjerovanju...nemojte samo srat...mi smo ljudi,stvoreni da grijesimo,jer smo(ako cemo religijski)fakticki od greske nastali(tj.dosli vamo),al zato nam greske mogu biti oprostene a i ne moraju.istina je da mnogi smatraju kako je Boga stvorio covjek ustvari,jer je covjeku potrebno da u nesto vjeruje...al pitam se odakle mu onda ta potreba,ko mu je dao tu potrebu?to sto ljudi izmisljaju druge bogove,to je bas stvar onog nezadovoljstva...zasto su ljudi mjenjali svete knjige?jer im se nije dopadao sav sadrzaj...ljudi su prokleti,a prokleti su tako sto im je data sumnja.sumnja je iskusenje.logicki gledano.ispravite me ako grijesim,ali neko nas je morao stvoriti...drugo da smo mi neka superinteligentna bica,da svi imamo neke moci,da mozemo jednim prstom stvoriti galaksiju...pa dobro,onda bih rekla,nije nas niko stvorio,mi postojimo oduvijek...al da je tako,ne bi smo umirali...mi umiremo,al Bog(postojao on,ovakav kakvim ga shvatamo,ili ne)uvijek zivi...odkako je svijeta i vijeka... ali,opet ako neko smtra da Bog ne postoji,ili da treba biti nezahvalan ovim sto nam je dao... bujrum,sto se mene tice,radite sta hocete,svakako nije moja stvar...samo jedno znam sigurno...osim ako niste 99.9% ludi i neuracinjljivi na postelji cete se svakako(kao i svi mi)prisjecati svih stvari koje ste uradili,i pitati se bar jednom(svjesno ili ne svjesno)da li ste radili ispravno...a sta ce biti nakon smrti-raj,pakao,cistiliste,nistavilo,ili nesot sasvim deseto za ljudski um neshvatljivo-ko to moze znati?
ako se vec svi zelimo praviti pametni,onda bi trebali bar malo vise citati te literature,uzmite neku vjersku knjigu(nista vas ne kosta),procitajte,i pokusajte shvatiti(a nije tolko tesko) i imat cete dovoljno dokaza za sve.no,to je samo dobronamjeran prijedlog...nisam ja sveti spasitelj...
i btw.ko da gledam sad ce neko rec: ja procito i bibliju i kur'an i sve,i oept ne vjerujem... e za takve imam jedan odgovor samo...zato ste onda sami krivi.
ma necu da serem vise...sajonara