Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 15. 08. 2025. 15:43

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 196 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

...?...
Satan 8%  8%  [ 5 ]
Bog 43%  43%  [ 28 ]
Ni jedno ni drugo(Atheist) 49%  49%  [ 32 ]
Total votes : 65
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 02. 03. 2005. 17:13 

WiCkED wrote:
Ja vjerujem u alkohol. Imam dosta nadnaravnih iskustava vezanih uz njega. ;)

Ma sta dobra , NAJBOLjA :!: :!: :!:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 03. 2005. 19:28 

Mephisto wrote:
diokhan wrote:
haha,pa zakljucajte je i otici ce na kraj skroz,nego,nisam mislila opet paliti vatru,nego mi nije bilo jasno kako moozes biti 50% ateist,a 50% sotonist,jer ateist znaci da ne vjerujes ni u sta... al nea veze haj,zaboravi samo :P

pa to se moye protumacit na rayne nacine...al moja filoyofija je uvijek bila....ako ima boga i satana ok idem u hell,ako nema opet ok jbg sta cu!
jer puno dokaza ni za jedno ni za drugo ne postoji...
dobro moglo bi se rec da sam ja sam stvorio svoju neku privatnu religiju....
I belive in Aliens :D

Da ti pomognem sinko, tvoja diagnoza se zove AGNOSTIK

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 03. 2005. 19:40 

neko stvarno treba ici na http://www.infidelguy.com :roll:
nema nista sta ze zove 50% ovo 25% ono i sve drugo nesto drugo, :roll:
jesi ili nisi, konkretna je ova stvar, religija i sve to
svaki idiot bi trebao da zna sta sam misli i vjeruje

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 03. 2005. 19:47 

dvoumljenje je sasvim prirodno Thy, nema razloga za tako agresivan nastup, pogotovo ako nisi u pravu ;)

Vjerovati, ili ne vjerovati, u odredjenim granicama, tojest imati sumnju da nesto MOZDA postoji ali ne vjerovati zbog toga sto osoba ne vjeruje u nista sto nije naucno dokazano ili samoj osobi dovoljno opravdano je elementarna pretpostavka agnosticizma.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 03. 2005. 19:51 

ja jesam u pravu i netrebas meni govoriti sta su agnostics, ja znam :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 03. 2005. 19:52 

dobro, rodla majka sveznadarku, fala klincu!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 03. 2005. 19:54 

KoldVoid wrote:
dvoumljenje je sasvim prirodno Thy, nema razloga za tako agresivan nastup, pogotovo ako nisi u pravu ;)

Vjerovati, ili ne vjerovati, u odredjenim granicama, tojest imati sumnju da nesto MOZDA postoji ali ne vjerovati zbog toga sto osoba ne vjeruje u nista sto nije naucno dokazano ili samoj osobi dovoljno opravdano je elementarna pretpostavka agnosticizma.

Yap.. nema prostora za sumnju u vjeri.. vjera je sa sumnjom nespojiva.. ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 03. 2005. 20:02 

kako da nema?
covjek moze vjerovati u nesto
ali opet zna i sumlja da to moze biti pogresno kad nema nikakvog dokaza, pravog dokaza da ima toga sto vjeruje u
ima dosta takvih ljudi
ali opet vjeruje, vjernik je
ali ne ZNA

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 03. 2005. 20:04 

E pa nema.. vjera ima samo dvije mogucnosti.. ili vjerujes ili ne vjerujes.. intelektualna sumnja tu nema mjesta.. ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 03. 2005. 20:08 

nije tacno
mozes vjerovati i mozes isto sumnjati :wink:
vjera i sumnjanje nisu na istom levelu, i mogu zajedno biti

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 03. 2005. 20:10 

Archangel wrote:
E pa nema.. vjera ima samo dvije mogucnosti.. ili vjerujes ili ne vjerujes.. intelektualna sumnja tu nema mjesta.. ;)

Tako vele hodza i pop. A njima bas nisam pohitan povjerovat zdravo za gotovo.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 03. 2005. 20:12 

Hehe.. kako hoces.. ima puno mogucih interpretacija.. pa ti vidi.. s tim se odredjenjem i vecina sociologa slaze.. ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 03. 2005. 22:19 

Na pocetku vidjeh... Buddha nije Bog. Nikako, nema sanse. Svakako, Dobro i zlo, kao i obrnuto, ne idu jedno bez drugog. Da li sad vjerovati u materijalno otjelovljenje zla, tj, vraga, to je licno. Ja ne vjerujem. Da li vjerujem da Bog ima materijalnu stranu, nisam siguran. Znam da postoji i da vjerujem u Njega, a detalje cu saznati kad mi dodje vrijeme:) Sve u svemu, Boga ima, ako vam je lakse, prirodnih zakona. Koje je On postavio. Ako cinis lose, vratice ti se lose, cini dobro i vratice ti se dobro. Naravno, ukoliko to ne radis iz koristi.
To je moje misljenje.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 03. 2005. 01:08 
Moderator

ja sam samo glasao...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 03. 2005. 10:40 

Location: tamo gdje gdje u polju,umjesto cvjeca,rastu mine... :P
Thy light wrote:
kako da nema?
covjek moze vjerovati u nesto
ali opet zna i sumlja da to moze biti pogresno kad nema nikakvog dokaza, pravog dokaza da ima toga sto vjeruje u
ima dosta takvih ljudi
ali opet vjeruje, vjernik je
ali ne ZNA

znas sta je furka s ovim dokazima?sto ljudi ne zele da vjeruju pa traze nakve jebene dokaze iz picke materine,i izvlace se,kao "nema ih dovoljno",a u sustini zele samo opravdati svoje greske... vjeruj mi,sto se ovoga tice,govorim iz iskustva.nema onoga ko se nije jednom bar pokolebao u svome vjerovanju...nemojte samo srat...mi smo ljudi,stvoreni da grijesimo,jer smo(ako cemo religijski)fakticki od greske nastali(tj.dosli vamo),al zato nam greske mogu biti oprostene a i ne moraju.istina je da mnogi smatraju kako je Boga stvorio covjek ustvari,jer je covjeku potrebno da u nesto vjeruje...al pitam se odakle mu onda ta potreba,ko mu je dao tu potrebu?to sto ljudi izmisljaju druge bogove,to je bas stvar onog nezadovoljstva...zasto su ljudi mjenjali svete knjige?jer im se nije dopadao sav sadrzaj...ljudi su prokleti,a prokleti su tako sto im je data sumnja.sumnja je iskusenje.logicki gledano.ispravite me ako grijesim,ali neko nas je morao stvoriti...drugo da smo mi neka superinteligentna bica,da svi imamo neke moci,da mozemo jednim prstom stvoriti galaksiju...pa dobro,onda bih rekla,nije nas niko stvorio,mi postojimo oduvijek...al da je tako,ne bi smo umirali...mi umiremo,al Bog(postojao on,ovakav kakvim ga shvatamo,ili ne)uvijek zivi...odkako je svijeta i vijeka... ali,opet ako neko smtra da Bog ne postoji,ili da treba biti nezahvalan ovim sto nam je dao... bujrum,sto se mene tice,radite sta hocete,svakako nije moja stvar...samo jedno znam sigurno...osim ako niste 99.9% ludi i neuracinjljivi na postelji cete se svakako(kao i svi mi)prisjecati svih stvari koje ste uradili,i pitati se bar jednom(svjesno ili ne svjesno)da li ste radili ispravno...a sta ce biti nakon smrti-raj,pakao,cistiliste,nistavilo,ili nesot sasvim deseto za ljudski um neshvatljivo-ko to moze znati?
ako se vec svi zelimo praviti pametni,onda bi trebali bar malo vise citati te literature,uzmite neku vjersku knjigu(nista vas ne kosta),procitajte,i pokusajte shvatiti(a nije tolko tesko) i imat cete dovoljno dokaza za sve.no,to je samo dobronamjeran prijedlog...nisam ja sveti spasitelj...
i btw.ko da gledam sad ce neko rec: ja procito i bibliju i kur'an i sve,i oept ne vjerujem... e za takve imam jedan odgovor samo...zato ste onda sami krivi.
ma necu da serem vise...sajonara

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 03. 2005. 01:27 

SVE su to pizdarije.Crknućete ko psi svi.I ja. I vaša djeca.I tome nema lijeka.Što prije to prihvatite lakše će te podnijeti i sebe i okolinu.I manje će te para ostaviti idiotima za urlikanje na sprovodima vama dragih i bliskih lica.Al je jebeno biti realan i odbaciti šuplje što su se prenosile sa koljena na koljeno.Pa te pitam,vjeruješ li u boga ili sramno i pomirljivo postaješ žrtva tradicije.A ne ponašaš se po "božijim zakonima",licemjeru pogani. Ali poštujem...Sve dok ne dirneš u integritet jednog ateiste.Tada "udaram"tamo gdje te boli.Ma tema za 1001 noć.HAHAHA.Poješće te crvi.Mineralizacija leša nastupa u periodu od 7-15 godina.Poslije toga,ako ko nema da plaća tvoje grobno mjesto,preoraće ga.Volio bi da ti duša bude kod boga,zaista.Iskreno,sumnjam.Ali to je tvoj problem.Ja sam se pripremio na kako došlo tako i prošlo.I trudim se da maximalno uživam u životu u granicama koje mi nalaže vlastiti moral i obezbjeđuju vlastita materijalna sredstva.Sigurno poštenije i "bogu draže"od 95%vjernika. :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 03. 2005. 02:03 

ovo kao fol meni upuceno? haha... nice... to je tvoj stav,i imas pravo na njega :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 03. 2005. 02:24 

Ne,nije.Tebi namjenjeno.Ali nije loše uključiti se.Istina je da me je jedan kratki komentar iznervirao i učinio sam glupost i uključio se u razgovor bez početka i kraja. Generalno to je moj stav mada je mnogo širi.I apsolutno poštujem tvoj stav bezobzira što se s njim ne slažem.Npr.Postelja i sjećanje što si uradio u životu.U toj samrtničkoj postelji si u agoniji uglavnom a ona je nesvjesno stanje.Stanje suštine u kojoj se organizam bori za život.Većina ljudi je nesvjesna i tokom života.Samo me čudi da ti ,kao očigledno svjesna osoba,nisi svjesna da ceš umrijeti sama.O tome šta je dalje ne bih da nagađam.Ne znam.Kao ni ti .I nemoj se plašiti.I nađi smisao svog života.Ma sve je ovo pusta metafizika.Zagrlio je svako svoje i ne pušta.Ja ti želim da tvoja vizija raja bude baš kao božija.I da ti ne bude dosadno svu tu eteričnu vječnost u izmaglici.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 03. 2005. 02:32 

eh,vidis,ja ne kontam da cu ici u raj,zato sam uradila previse sranja... i postujem i ja tovje misljenje kazem ti.ali sto govoris o agoniji,u tome i jeste sto-ne svjesno sve to radimo... no,nije ni bitno.moj komentar od jutros je bio plod nenaspavanosti i iznerviransoti.sto ne znaci da ne mislim sve ono,samo sada smatram da nisam trebala to ovdje postati,jer ima mnogo vise onih koji to nikada nece prihvatiti,a na zalost i onih koji ne postuju tudji stav(iako sam se u par komentara i ja pokazala takvom),tako da... nije bitno.eto i ja tebi zelim da ti sve bude onako kako se nadas(ako se uopce nadas),i da se ne razocaras previse.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 03. 2005. 06:29 

Da rezimiram...

"To Err is Human, to Dream, Futile":D

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 196 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]