artredis wrote:
Nameless wrote:
Jel tebi neko moze sudit prema boji koze, imenu, nacionalnoj pripadnosti i sl.

Slozit ces se da ne. A mislim da necija seksualna orijentacija bas spada u tu kategoriju.
Ako je seksualna orijentacija bioloÅ¡ka datost zar je to i nuklearna porodica troÄlanih istospolaca?
Nameless wrote:
Al ti neko moze sudit, tj. slagat se ili ne slagat sa tvojim zivotnim stavovima, principima, djelima i opcenito svim izborima i odlukama koje si ti donosio samostalno.
Izbor modela porodice nije nebitna stvar, uzevši da je porodica osnovna ćelija društva.
Don't get me wrong. Shvaćam ja da svaki model, rješenje, filozofija, koncept - nije ništa objektivno i bezvremeno već baš izraz subjektivnog više ali stari... pun mi kurac ušljivog i licemjernog pristajanja uz "stvarnost". Barem ću da lanem šta.
Jebiga, nije licemjerno, meni iskreno ne smeta i cakstovise, smatram da se MORAJU integrirati u moderno drustvo na Balkanu, koliko i vani.
Izbor modela porodice jeste nebitna stvar, po meni, jer je to osnova drustva po nekim undzbenicima i statutima. U praksi samom sebi sluzim kao dokaz da nije tako

Familija troclanih istospolaca nije nista lose, ukoliko ce dijete odgajat normalno (a nece NaranÄasti dat sigurno nekom dijete na usvajanje tek tako, ukoliko nisu ubijedjeni da ista ta obitelj ispunjava njihove kriterije). U praksi se nikad nije pokazalo kao lose nit ikako stoji ta da ce dijete biti orijentacije roditelja.
Ja prvi, da mi se gluho bilo nesto desi, a da imam dijete, volio bih vise da ga odgajaju istospolni par pa da naprave od njeg covijeka i pruze mu sve u zivotu, nego da mi se dijete vucara po domovima il da zavrsi kod nekih po vama "normalnih" koji bi mu zagorcavali zivot. Il jos gore, kod Seka-Halid papaka nekih

Jebes ti to...