Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 10. 08. 2025. 01:36

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 104 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: DVA OCA
PostPosted: 07. 07. 2009. 18:06 
Moderator

artredis wrote:
Bez obzira šta ja lično mislio o fenomenu ovakvog modela porodice ne mogu reći da je to izraz nekog "nivoa". To je jednostavno kulturna činjenica vezana za zemlju Nizozemsku. A veze sa ljudskim pravima i slobodama može imati ako se iste posmatra kroz neoliberalne kvazi-umne naočale.

posto se meni ne da objasnjavat ovakve stvari, artredise hvala
ti si jedan pametan decko, i slusas Converge :D

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 18:09 
Moderator

biafra wrote:
artredis wrote:
Bez obzira šta ja lično mislio o fenomenu ovakvog modela porodice ne mogu reći da je to izraz nekog "nivoa". To je jednostavno kulturna činjenica vezana za zemlju Nizozemsku. A veze sa ljudskim pravima i slobodama može imati ako se iste posmatra kroz neoliberalne kvazi-umne naočale.

posto se meni ne da objasnjavat ovakve stvari, artredise hvala
ti si jedan pametan decko, i slusas Converge :D

Da je Theodor Adorno danas živ slušao bi Converge isto (i pisao o vezi mathcore-a i poliritmičnog metala sa modernim društvom) :D .
btw. volio bih da je stari serator tu da se uključi. A isto me fakat zanimaju mišljenje ostalih.

Last edited by artredis on 07. 07. 2009. 18:09, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 18:09 
Moderator

Ne mozes.

Jel tebi neko moze sudit prema boji koze, imenu, nacionalnoj pripadnosti i sl. te stvarima koje ce u buducnosti proizlaziti iz njih? Slozit ces se da ne. A mislim da necija seksualna orijentacija bas spada u tu kategoriju.

Al ti neko moze sudit, tj. slagat se ili ne slagat sa tvojim zivotnim stavovima, principima, djelima i opcenito svim izborima i odlukama koje si ti donosio samostalno.

Jebiga, to je moje vidjenje svega i smatram to ispravnim.

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 18:12 
Moderator

Hah kume... imali smo prije mozda godinu dana istu raspravu, jedni su bili u maniru gay bashera, a drugi su bili normalni :D

Jbg, mislim da je tema na kraju lockana :)

Znam vec ko ce sta rec :lol:

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 18:14 
Moderator

Nameless wrote:
Jel tebi neko moze sudit prema boji koze, imenu, nacionalnoj pripadnosti i sl. ? Slozit ces se da ne. A mislim da necija seksualna orijentacija bas spada u tu kategoriju.

Ako je seksualna orijentacija biološka datost zar je to i nuklearna porodica tročlanih istospolaca?

Nameless wrote:
Al ti neko moze sudit, tj. slagat se ili ne slagat sa tvojim zivotnim stavovima, principima, djelima i opcenito svim izborima i odlukama koje si ti donosio samostalno.

Izbor modela porodice nije nebitna stvar, uzevši da je porodica osnovna ćelija društva.

Don't get me wrong. Shvaćam ja da svaki model, rješenje, filozofija, koncept - nije ništa objektivno i bezvremeno već baš izraz subjektivnog više ali stari... pun mi kurac ušljivog i licemjernog pristajanja uz "stvarnost". Barem ću da lanem šta.

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 18:29 
Moderator

artredis wrote:
Nameless wrote:
Jel tebi neko moze sudit prema boji koze, imenu, nacionalnoj pripadnosti i sl. ? Slozit ces se da ne. A mislim da necija seksualna orijentacija bas spada u tu kategoriju.

Ako je seksualna orijentacija biološka datost zar je to i nuklearna porodica tročlanih istospolaca?

Nameless wrote:

Izbor modela porodice nije nebitna stvar, uzevši da je porodica osnovna ćelija društva.

Don't get me wrong. Shvaćam ja da svaki model, rješenje, filozofija, koncept - nije ništa objektivno i bezvremeno već baš izraz subjektivnog više ali stari... pun mi kurac ušljivog i licemjernog pristajanja uz "stvarnost". Barem ću da lanem šta.

Jebiga, nije licemjerno, meni iskreno ne smeta i cakstovise, smatram da se MORAJU integrirati u moderno drustvo na Balkanu, koliko i vani.

Izbor modela porodice jeste nebitna stvar, po meni, jer je to osnova drustva po nekim undzbenicima i statutima. U praksi samom sebi sluzim kao dokaz da nije tako ;-)

Familija troclanih istospolaca nije nista lose, ukoliko ce dijete odgajat normalno (a nece Narančasti dat sigurno nekom dijete na usvajanje tek tako, ukoliko nisu ubijedjeni da ista ta obitelj ispunjava njihove kriterije). U praksi se nikad nije pokazalo kao lose nit ikako stoji ta da ce dijete biti orijentacije roditelja.

Ja prvi, da mi se gluho bilo nesto desi, a da imam dijete, volio bih vise da ga odgajaju istospolni par pa da naprave od njeg covijeka i pruze mu sve u zivotu, nego da mi se dijete vucara po domovima il da zavrsi kod nekih po vama "normalnih" koji bi mu zagorcavali zivot. Il jos gore, kod Seka-Halid papaka nekih :O

Jebes ti to...

Last edited by Nameless on 07. 07. 2009. 18:33, edited 2 times in total.

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 18:30 
Moderator

iako...

artredis wrote:

opa, hold your horses, nije ti neko poredjenje :lol:

artredis wrote:

ovdje te gubim. gdje to piše? u Kevseru? na kraju krajeva, to je u biti izvodivo u ( realno, i iskreno ) trenutno nepostojecim drustvima, samo sto je Holandija primjer ušljivog i licemjernog pristajanja uz "stvarnost", zato spomenuh Wildersa, kontas?

artredis wrote:

sasvim posteno, al izgleda da sam post prije kvotovo sto sam trebo :razz:

Last edited by biafra on 07. 07. 2009. 18:35, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 18:34 
Moderator

Hahahah. Nisam to ja pisao Abe jebote :D
Ja bas mislim obratno, lol :)

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 18:36 
Moderator

hehe zajebah se, halali
kao da nije dovoljno sto smo otprilike isti post u isto vrijeme napisali ahah
ispravljeno :D

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 18:39 
Moderator

Ma ja, bitno je dijete zdravo odraste i da mu bude fino. To kako će biti odgajan i koje će orijentacije (u raznim dimenzijama) biti je nešto što se nas ne dotiče.

What ever makes the purpose goes... Ja kažem: jebeš ti to ;-) .

When everythings gone than anything goes... odličan line Impending Dooma.

Kako ljudi jednostavno ne shvaćaju da su privatno/društveno, slobodno/institucionalno i pojedinačno, izolirano/opće, javno dihotomni pojmovi meni jednostavno jasno nije...

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 18:46 
Moderator

biafra wrote:
iako...

artredis wrote:

opa, hold your horses, nije ti neko poredjenje :lol:

artredis wrote:

ovdje te gubim. gdje to piše? u Kevseru? na kraju krajeva, to je u biti izvodivo u ( realno, i iskreno ) trenutno nepostojecim drustvima, samo sto je Holandija primjer ušljivog i licemjernog pristajanja uz "stvarnost", zato spomenuh Wildersa, kontas?

Prvi i drugi odgovor (moj) su povezani u smislu: šta je sad biološki uslovljeno a šta društveno. Lično smatram da jeste, ne kažem da ne griješim ali ne možeš sada odreći porodici i modelima iste značaj i za funkcioniranje i izgled društva.

Zbunjujući je malo tvoj post na koji ja odgovaram biafra :? .

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 18:49 
Moderator

[quote="artredis"]Ma ja, bitno je dijete zdravo odraste i da mu bude fino. To kako će biti odgajan i koje će orijentacije (u raznim dimenzijama) biti je nešto što se nas ne dotiče.
Koje ce orijentacije biti nas se ne dotice, to stoji, jer ce to dijete svoju orijentaciju steci kao i svi mi ostali - nezavisno od drugih.

A za odgoj vec rekoh, adoptiranje djeteta je komplicirano do bola i nece ga nikome dati tek tako. Samim tim, vece su mogucnosti da dijete bude odgojeno kako spada. E sad, koliko ce veci ili manji prag tolerancije prema bliznjima imat i kakve ce mu biti moralne vrijednosti, to je druga stvar - opet varira od osoba koje te odgajaju i cijele sredine. A mislim da u biti ni tu ne bi trebalo bit zajeba, upravo zato ;-)

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 19:02 

Nameless wrote:
Ne mozes.

Jel tebi neko moze sudit prema boji koze, imenu, nacionalnoj pripadnosti i sl. te stvarima koje ce u buducnosti proizlaziti iz njih? Slozit ces se da ne. A mislim da necija seksualna orijentacija bas spada u tu kategoriju.

apsolutno ne, seksualna orijentacije je privatna stvar i nemože se nikako svrstat u tu katogoriju

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 19:04 
Moderator

Ali isto tako nije uvjetovana izborom pojedinca. :)

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 19:05 
Moderator

artredis wrote:
Prvi i drugi odgovor (moj) su povezani u smislu: šta je sad biološki uslovljeno a šta društveno. Lično smatram da jeste, ne kažem da ne griješim ali ne možeš sada odreći porodici i modelima iste značaj i za funkcioniranje i izgled društva.

kad je tako, onda stvarno gubimo vrijeme raspravljajuci o necem o cemu zapravo necemo mijenjati misljenja, a men se ne da naprdjivat, odoh skontat neku turu bajkom :D

kao sto sam kazes, i sumiras sva preseravanja:

artredis wrote:
Kako ljudi jednostavno ne shvaćaju da su privatno/društveno, slobodno/institucionalno i pojedinačno, izolirano/opće, javno dihotomni pojmovi meni jednostavno jasno nije...

i ja se atampinjo ;-)

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 19:07 

a niti bi se trebala iznositi u javnosti, pogotovo namecat kao npr. gay parade wtf ne pravimo ni mi straight parade :mrgreen:

i kad je vec privatna stvar ne bih trebalo biti posebnih zakona koji se odnose na homoseksualce

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 19:11 
Moderator

Poenta gay paradea je u biti upravo ta da se probiju takvi poput npr. tvojih stavova i da se potpomogne integraciji, kao i to da pokazu da nisu "olos" i time traze neka svoja prava, koja realno, u vecini zemalja svijeta jos nisu ista kao prava straight ljudi.
E sad, to sto je sve to skupa jako glupo odradjeno i samo postize kontraefekt, to je druga stvar. I meni su to gluposti i ne podrzavam gay parade ni nis slicno, jer je maloumno

A ne znam zasto oni ne bi smjeli rec da su gay ili bi, ako mi smijemo rec da smo straight. Nema logike.

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 19:14 

pa poenta je u tome sto straight nije poremećenost kao što se smatra za homoseksualnost, ne zaboravi da to krši božije zakone a ne ljudske, islamske zemlje su najstrožije prema tome gdje je to nepojmljivo

Last edited by Azrael661 on 07. 07. 2009. 19:17, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 19:17 

ali takve stvari rješavat nasilnim putem, ono nikako

dobro u njih je i rock zabranjen, loš primjer

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2009. 19:21 
Moderator

Azrael661 wrote:
pa poenta je u tome sto straight nije poremećenost kao što se smatra za homoseksualnost, ne zaboravi da to krši božije zakone a ne ljudske, islamske zemlje su najstorižije prema tome gdje je to nepojmljivo

Pa upravo u tome jest problem. Islamske, katolicke, protestantske i ostale vjerski-orijentirane zemlje. :)
O bogu i nj. zakonima bi se dalo raspravljat, a to nije tema price. A o ljudskim zakonima se i raspravlja.

Homoseksualnost nije poremecaj, to samo moze reci neko ko nije upucen il neko jako primitivan (daleko od tog da te smatram primitivnim, to sznas :) al neupucen ocito jesi). Dakle, medicnski je dokazano da nije poremecaj (nije tako okarakterrizirano), a jos manje bolest.
Naravno, to ces cut u Bosni, kao i u S. Arabiji, Vatikanu i sl. i od ljudi koji su coravi od te svoje religije.
Bas zbog takvih ljudi i stavova se i prave gay paradei...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 104 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]