as_the_sun_sets wrote:
Moram se ubaciti, iako nije u mom stilu, moram reci da ovaj gospodin koji vodi Sarajevo-x debelo ede govna.
Prvo, nije istina da trebaju 2 covjek dan i noc da ciste forum, dovoljno je postaviti na svaki podforum 3-4 NORMALNA I NEPRISTRASNA moderatora, ko pocne srati, brisanje, upozorenje, slijedeci put ban. To apsolutno savrseno funkcionise, ali ako su isti kriteriji za bosnjaka, srbina, hrvata, a ne da se jedni banuju cim zinu, a drugi da mogu srati kao foke a da se ni ne obrise post. Velik forum? Nije problem, stavi na najkriticniji podforum, politika, 10 normalnih moderatora koji su aktivni ucesnici tog podforuma i cesto su tu. Dakle, nema volje i zelje da se rjese problemi, jer to daje bolji publicititet u ciljanoj grupi.
Jos smjesnije sto je on pozvan, jer njegov forum je poveliko leglo fasizma na internetu, u BiH okvirima. Fasizma u sirem smislu - krsenja ljudskih prava, ne u uzem smislu velicanja fasistickih ideja.
Znam mnogo ok ljudi iz Banjaluke koji su pokusali da diskutuju na tom forumu, cim su, ma sekundicu, imali suprotan stav od bosnjackog, vecinskog na tom forumu, bili su banovani. Nisu vrijedjali, provocirali, jednostavno su diskutovali, ali to nije bilo po volji i politici foruma na kojem se nemoguce mnogo favorizuje jedan narod. Barem desetak ljudi je banovano iako nisu to nicim zasluzili. S druge strane, na banjaluckom forumu imate uredno ljude kojima je nick recimo ezan, drugog kome je u avataru dzamija i u potpisu velicanje Allaha, treceg sa polumjesecom i zvijezdom u avataru. S njima se diskutuje, nekada i prepire i svadja, ali se ne banuju dok stvarno ne pocnu masovno da vrijedjaju i ponavljaju prestupe, dakle, dok ne zasluze kao i ostali clanovi. Da mi je vidjeti korisnika na sa-x sa pravoslavnim krstom u avataru, sa crkvom, ili sa nekim citatima nekog pravoslanog duhovnika, koji pri tom ulazi u diskusije o politici i vjeri? Na BL forumu je mnogo tema o Islamu, u kojima pisu ljudi koji se razumiju u tematiku. Nije da branim BL forum, njega sam takodje bojkotovao jer je ocigledno da se u zadnjih godin-dvije previse okrenuo politici i srbovanju, ali nikada nije bio ni blizu sa-x, sto ne znaci da nece postati jednog dana.
Jos nesto sto mi je najgroznije ogadilo sa-x, citao sam temu, na kojoj je doslo do price "sta bi bilo kad bi se opet zaratilo", gdje se bez trunke obzira, pisalo kako treba pobiti srbe, na koji nacin, detaljno, krvolocno, postovi su bili stari i po nekoliko sedmica, niko to nije brisao.
Kada je umro predjesnik RS, kakve su ljudi gadosti pisali o pokojniku, slavilo se, veselio, pricalo kakva je to svinja, kako mu se treba posrati na grob, popisati, pobiti mu ovo i ono, horor sta je stajalo, takodje par dana bez brisanja. Meni je takav forum cist fasizam, a njegovog urednika doveli da prica o fasizmu na internetu u BiH :/
Izgeda da fasizam nije fasizam, ako je u RS uperen protiv bosnjaka, a u Federaciji uperen protiv srba, to je onda OK i patriotizam, to nije fasizam.
U potpunosti se slazem za Sarajevo-x, ne mora se ici na forum, dovoljno je pogledati komentare ispod clanaka, to je tolika nakupina fasistickih govana (i to sa svih strana, neki se PONEKAD brisu vecina ne) da je to za sjest i plakat od muke, tako da urednik takvog portala gdje seu vecini slucajeva NE brisu fasisticki komentari jednostavno ne smije biti pozvan da prica o fasizmu na internetu.