Page 2 of 7

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 01:04
by Obezglavator
Jarane kontam da se zajebavas s ovim , vidim da si nabacao nekih milion stvari , nisam mislio vrijedjati sry :o

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 01:07
by Alejandro
sto bi pisao ovoliki tekst da se zajebavam? :mrgreen: .. al ovo ne preporucujem svakom jer je prava energetska bomba, pojede se jedan komad (izreze se ko pizza) i gotovo, ne moze vise.. al je orgazmican okus pravo :D

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 01:25
by Medieval
nije mi jasno kako svaka tema ovdje postane flame war :cry:

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 01:49
by ..ejšn..
Alejandro wrote:
eh da i ja ostavim kakav fin recept :D .. ko me zna, zna kako kuham :mrgreen: :mrgreen:

ovako, to sam pravio kad nisam imo ideje nikakve :D prvo se malo prokuhaju paprike da omeksaju pa se isjeckaju na tanke pruge.. zatim se uzme manja tepsija i u njoj se dinsta luk, kad dobije zlatnu boju ubaci se mesa po zelji, ja sam ubacio malo mljevenog mesa, suhog vrata, slanine, tanko nasjeko 2 hrenovke i jednu rostiljsku kobasicu (inace se moze stavit bilo sta u frizideru).. nakon toga se ubaci sampinjona iz konzerve (jer se svjezi trebaju dugo dugo pec da bi omeksale), kad se to sve zapece, ubace se te pruge paprike da se dodatno smeksaju i ispeku, nakon toga naribat malo sira, pustit da se sjedini.. kad se sve to uradi, polije se umucenim jajetom (u mom slucaju 3 jajeta) .. kad se to ispece, isjece se paradajz na male kockice i pospe, nakon toga se nariba dosta dosta sira.. kad se to sve ispece, uzme se ta tepsija i ubaci u rernu na 250' jedno 10-tak do 15 minuta, tj dok se ne vidi da je zapeceno sve.

kad neko proba nek javi kakvo je :D


i onda ti počne lijeva ruka da trne. :lol:

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 02:22
by shitpifter
Thy_light wrote:
Nachos je, samo izgledaju cudno posto sam ja to pravila, ali je dobro 8) Nevide se tortilla chipsovi
Ko to nesto ima protiv romanticni svijeci? :)
Vino je moje, cak is bosne! Zdrepceva krv



ždrepčeva krv je iz srbije. nemoj zaboravit da mi poneseš one darktrone, a ja ću ti dat neke knjige za njih. :twisted:

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 10:32
by Alejandro
..ejšn.. wrote:
i onda ti počne lijeva ruka da trne. :lol:


haahaha :mrgreen:

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 13:36
by Thy_light
Ah nisam znala da je iz srbije, mozda bi znala da sam procitala vise na flasi nego samo ime :mrgreen:
cheap and delicious, moje omiljeno vino na balkanu :)

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 13:52
by dinko
Alejandro wrote:
Thy_light wrote:
Rucak danas, Nachos :mrgreen:
Image

Najbolja hrana ever!! :D


zar ovo nisu kesadilje? :mrgreen: načosi su kao čips koji umaces u topljeni sir :mrgreen: :mrgreen:


Ovo sve lijepo izgleda, još samo da je Wii umjesto xboxa dobila bi bi 10/10, ovako ide 8/10 bodova od mene :)
Alejandro wrote:
eh da i ja ostavim kakav fin recept :D .. ko me zna, zna kako kuham :mrgreen: :mrgreen:

ovako, to sam pravio kad nisam imo ideje nikakve :D prvo se malo prokuhaju paprike da omeksaju pa se isjeckaju na tanke pruge.. zatim se uzme manja tepsija i u njoj se dinsta luk, kad dobije zlatnu boju ubaci se mesa po zelji, ja sam ubacio malo mljevenog mesa, suhog vrata, slanine, tanko nasjeko 2 hrenovke i jednu rostiljsku kobasicu (inace se moze stavit bilo sta u frizideru).. nakon toga se ubaci sampinjona iz konzerve (jer se svjezi trebaju dugo dugo pec da bi omeksale), kad se to sve zapece, ubace se te pruge paprike da se dodatno smeksaju i ispeku, nakon toga naribat malo sira, pustit da se sjedini.. kad se sve to uradi, polije se umucenim jajetom (u mom slucaju 3 jajeta) .. kad se to ispece, isjece se paradajz na male kockice i pospe, nakon toga se nariba dosta dosta sira.. kad se to sve ispece, uzme se ta tepsija i ubaci u rernu na 250' jedno 10-tak do 15 minuta, tj dok se ne vidi da je zapeceno sve.

kad neko proba nek javi kakvo je :D

sutra pravim brownies-e pa ako ispadnu dobri ostavicu recept :mrgreen:



Nadam se da znaš da sutra ne putujem i da imaš bujruma kod mene ukoliko ostane koji browni :)

Sljedeći vikend ćemo skontat nešto i udružit umove za super jelo:)

Ona pohovana riba što si pravio bila je za prste polizat ali zbog playstationa u kući takođe nema 10 bodova :)

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 14:42
by Alejandro
moze, ponesem ti sutra koji brauni :D al znas sta ide najbolje uz njih, ne moram ti spominjat :mrgreen: i to cemo si priustit :D hahaha

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 14:50
by dinko
Alejandro wrote:
moze, ponesem ti sutra koji brauni :D al znas sta ide najbolje uz njih, ne moram ti spominjat :mrgreen: i to cemo si priustit :D hahaha


Kaže se u njih a ne uz njih :)

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 14:50
by dinko
Alejandro wrote:
moze, ponesem ti sutra koji brauni :D al znas sta ide najbolje uz njih, ne moram ti spominjat :mrgreen: i to cemo si priustit :D hahaha


Kaže se u njih a ne uz njih :)

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 14:59
by Alejandro
kad ne moze u njih mora uz njih :D

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 16:20
by dinko
Alejandro wrote:
kad ne moze u njih mora uz njih :D


Zamisli u njih pa da ti otac sipa biber u oči :)

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 16:44
by Alejandro
il da me ganja tamićem po kući :mrgreen:

Image

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 16:47
by dinko
hahahaha, da je veći stan ovo bi tebe ganjalo

Image

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 21:46
by Nameless
Kako bi vam Arinoe svima objasnila neke stvari ovdje, al hladno...

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 23:12
by dinko
sad su se derali ćevapi na laganoj vatri ali fakat nisam uspio uslčikati jer su nestali još dok sam ih vadio u tanjir :)

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 23:50
by Thy_light
ahhhh cevapi!!! ja to neznam napraviti, kad probam uopste nemaju ukus na cevape :cry:
danas kod mene pizza! fajitas inspired, malo izgorila a stas, bilo je yummy
kako cu se udebljati!!
Image

imali neko recept na 'idiot proof' cevapi? sto cak i ja mogu da napravim

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 19. 03. 2011. 00:32
by Obezglavator
Mala pa nisu ti cevapi atomska fizika . Kupis cevape , nabacis ih u tavu sa litrom ulja , isprzis ali pazis da ih ne kremiras , nisi Oliver Dzejmi . Onda nadjes kakve lepinje i dobro ih namocis u to isto ulje i lijepo to sve sebi serviras sa kilom luka i vrhnjem . Jedi dok te masnoca ne procera i ugodan tek .

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 19. 03. 2011. 00:51
by Thy_light
Nema ovdje kupiti cevapi ni lepina :(