Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 15. 08. 2025. 11:08

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 41 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 16:01 

pa ne bas, za razliku od Svjetlane mi jos uvjek posjedujemo pravo reklamacije...njoj su se meleci i berzeh prikazali, ja nisam vidio ni lutkarski sou u snu sa bilo kakvom indikacijom egzistencije svevisnjeg po kuranskoj, a bogme ni po ijednoj drugoj dogmatici...

nista, ode nam ti Sion u bule uskoro izgleda, posalji razglednicu iz onog anamo univerzuma gdje se ljudi dozivaju sa selam-alejkum :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 16:38 
jebote zivot pa nash kuran bolje neg po allahica ođe
sion dusho, mojne spavat vish :D

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 17:29 

LSD ruleeeez!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 19:46 

KoldVoid:

jadi moji

rijesio sam tvoj anagram

kao i tvoj san

HKAZRAB=BARZAKH

Boziji jezik se pise s desna na lijevo, tj. prema srcu.

incidentalno, probaj na metal archives-u pregledati rezultate pretrage "barzakh"

imas li jos specificnih pitanja? o androgenom bicu? o orgazmu spoznaje?

Nista. Odi hodzi. Il bolje mojim komsijama u tekiji u Talirovica. Da bih ti ista konkluzivnije rekao treba mi bar hefta istrazivanja referenci, implikacija i opisa.

Andjeli su androgeni. U "njihov svjet" kao i "ostalih bica" ljudi mogu stupiti samo u aktu sna ili u samoinduciranom transu. Toliko od mene...jesam li rjesio zagonetku? Jesam li najveci balija na forumu? Jupi, ole, ura!!!

aaaaaaaaaa, domaca zadaca... jadi moji...

...rijesio ocigledno jesi, al' nisi anagram vec palindrom...i sam si rekao: "Boziji jezik se pise s desna na lijevo, tj. prema srcu"... uvrijezena svetovna teorija kod Muslimana s obzirom da je arapski preuzeo principe aramejskog/kasnije hebrejskog... inace, sva tri jezika spadaju u grupu semitskih jezika (spekulise se da su se semitski jezici razvili iz zajednickog PRAJEZIKA- Chomsky, npr. nije blizak ovoj tezi)...

...incidentalno sam konsultovala metal archives i incidentno okrila :shock: :oops: :x vise interesantnih stvari... i ne samo tu... i da, tek sad imam specificnih pitanja... a pitanja o androgenom bicu i "orgazmu" (termin odgovara samo ukoliko se uhvatis onog "gura", a i tada je upitan) spoznaje zadrzacu za sebe...

...sto se tice hodze... a priori odbijam produkovane "Bozije ljude" i/ili predstavnike na Zemlji... ...konkluzivno si vec nastupio u narednim postovima :wink: ...

...o samoinduciranom transu je rijec i kada je san u pitanju, al' mi ostade dilema oko preferenci koje moras dat da bi nesto "samoproizveo"...

...balija?... ne, ocigledno Musliman koji se prosto nije mogao otrgnuti od gnoze u islamskom ucenju...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 19:49 

KoldVoid:

ah shit, evo i tvog androgena!

Azrael (Arabic: عزرائیل‎) is typically known as one of the names of the angel of death, and is an English form of the Arabic name Izrail, the name traditionally attributed to the angel of death in Islam, although the name Malaikat Maut (which is a direct translation of angel of death) is usually used in the Qur'an. It is also spelled Azrail, Ashriel, Azaril, and Azriel. The name literally means whom God helps.

Azrael was first known as Azra, the descendant of the high priests of Aaron and scribe of the Babylonian exile and second Temple Jerusalem period. During the early Christian period he became known as Esdras, the prophet who bears witness to the coming of Christ. It was this early Christian story that claimed Azrael ascended into heaven without tasting death. He was also mentioned in the Christian heretic Marcion's records concerning the "Angel of Law" - these records became the foundation for some of the Muslim tales about him that followed. Azrael was supposedly resurrected from death and this may have influenced Muhammed's accusation in the Quran that claims the Jewish people had named him the Son of God. Azrael was named the "Angel of Death" in the Quran, who severs the soul from the body.

He is generally depicted as an archangel under the command of God and usually not in a fashion similar to those associated with darker incarnations of Death personified. Depending on the outlook and precepts of various religions in which he is a figure, Azrael is portrayed as residing in the third Heaven. He has four faces and four thousand wings, and his whole body consists of eyes and tongues, the number of which corresponds to the number of people inhabiting the earth. He will be the last to die, recording and erasing constantly in a large book the names of men at birth and death, respectively.

jer...

Barzakh is a sequence that happens after death, in which the archangel Azrael or his helper angels will separate the soul from the body, either harshfully or painlessly depending on how righteous the person was before his death. Three events make up Barzakh:

* The separation of the soul and the body.

* Nakir and Munkar's interrogation of the soul.

* Finally, the "Waahash" or the horror of the grave, the pressure of the grave depending on whether the person was righteous or not.

The soul rests in peace or torment until Judgement Day, based on whether the soul answered the three questions correctly or falsely.

As claimed by the prophet Muhammad, "These are the worst hours of a man's life".

...odlicno, postedio si me mukotrpne pretrage... ma, jok tek sada ce mi biti dernek :x ... samo mi se prorok nije uklopio sa tvrdnjom: "Ovo su najgori/najtezi sati ljudskog zivota"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 19:52 

KoldVoid:

ili, to mozda samo bjese....

Al-A'raf 7:17:

"Then I will come to them from before them and behind them, from their right and from their left, and You will not find most of them as thankful ones (i.e. they will not be dutiful to You)."

Rece Iblis Allahu...

... s obzirom da se ubih od trudjenja da slijedim God path :) , ta stvar sa sejtanom vratila bi, valjda, vijekove trudjenja unazad... onda bi i ona orgazmisticka spoznaja dobila na znacenju... na svu srecu sljepocnice su u pitanju, pa ne moram da konsultujem Malleus maleficarum...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 19:55 

KoldVoid:

pa ne bas, za razliku od Svjetlane mi jos uvjek posjedujemo pravo reklamacije...njoj su se meleci i berzeh prikazali, ja nisam vidio ni lutkarski sou u snu sa bilo kakvom indikacijom egzistencije svevisnjeg po kuranskoj, a bogme ni po ijednoj drugoj dogmatici...

nista, ode nam ti Sion u bule uskoro izgleda, posalji razglednicu iz onog anamo univerzuma gdje se ljudi dozivaju sa selam-alejkum

...o ovoj reklamaciji bi mogli raspravljat, al' ak' tako hoces: go back to Iblis arms!... Selam Alejkum, otpozdravi bula, ekumenisticki nastrojena... tome su me naucile genericne linije generacija monahinja u porodici...

Thanks na trudu
Cheers :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 19:58 

niko wrote:
jebote zivot pa nash kuran bolje neg po allahica ođe
sion dusho, mojne spavat vish :D

Spavat? uvijek... Sanjat? kako mi se posreci...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 19:59 

maršal wrote:
LSD ruleeeez!

Pa, dobro, moze, al' ne ta i samo ukoliko je povratni u pitanju :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 20:23 

Ja sam sinoc sanjala da sam u Amitinoj kuci iz snova, kuca u popizdini
USA sa bazenom. Htjele smo da se kupamo ali je bazen bio pun velikih riba i ogromnih jegulja.
BTW, zar ne postoji tema o snovima vec?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 06. 2006. 20:26 

ovo je tema o zajebanim snovima 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 06. 2006. 01:36 

dupli post

Last edited by stari serator on 29. 06. 2006. 01:39, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 06. 2006. 01:38 

Sion wrote:
aaaaaaaaaa, domaca zadaca... jadi moji...

...rijesio ocigledno jesi, al' nisi anagram vec palindrom...i sam si rekao: "Boziji jezik se pise s desna na lijevo, tj. prema srcu"... uvrijezena svetovna teorija kod Muslimana s obzirom da je arapski preuzeo principe aramejskog/kasnije hebrejskog... inace, sva tri jezika spadaju u grupu semitskih jezika (spekulise se da su se semitski jezici razvili iz zajednickog PRAJEZIKA- Chomsky, npr. nije blizak ovoj tezi)...

Ostajem ispravljen. Da. Palindrom. Ne anagram. Oprosti :)

Sion wrote:
...incidentalno sam konsultovala metal archives i incidentno okrila :shock: :oops: :x vise interesantnih stvari... i ne samo tu... i da, tek sad imam specificnih pitanja... a pitanja o androgenom bicu i "orgazmu" (termin odgovara samo ukoliko se uhvatis onog "gura", a i tada je upitan) spoznaje zadrzacu za sebe...

Pitaj, sve sto zelis ;) Tu smo za produktivnu komunikaciju i prosirenje granica uma i percepcije :D Mislim da kao zensko bi trebala znati da orgazam nije cak ni u seksu obavezno vezan za penetraciju hehehe. Kad vec idemo u polja teske metafizike valjano je znati da, pogotovo u Sufijskim ritualima koji strasno pozajmljuju iz Hinduisticke prakse, "vrhunac" nema nikakve veze sa jeftinim nadrazajima koji podspjesuju nase reproduktivne instinkte. To su "orgazmi" krajnje drugacije naravi :)

Sion wrote:
...sto se tice hodze... a priori odbijam produkovane "Bozije ljude" i/ili predstavnike na Zemlji... ...konkluzivno si vec nastupio u narednim postovima :wink: ...

Mislim da je u nasem drustvu "hodza" ili "imam" cesto jadan opis za grupu ljudi koji mogu biti sve od suhih materijalista do shamanista koji su ubjedjeni da mogu hodati po vodi. Jedino im je zaposlenje i obavezno obrazovanje u nekoj medresi zajednicki faktor. Sufije/Dervisi su opet ljudi krajnje drugacijeg reda. To nisu ni u kojem slucaju serijski proizvedeni "radnici" niti ih treba gledati kao takve. To su u biti avanturisti, eskapisti, ljudi u potrazi za necim vecim, bitnijim, opipljivijim. Nesto kao Metalci jebiga, samo malo duhovno evolviraniji, sa obaveznom dogmatikom koja ti moze biti ili privlacna ili krajnje odbojna. Nebi ih tako olako otpisao, jer po svemu sudeci, oni su poslednji bedem "okultizma" u bilo kojoj formi u ovom nasem prejadnom, preusranom, preprimitivnom drustvu. A i oni su na putu totalnog izumiranja...tako da....

Sion wrote:
...o samoinduciranom transu je rijec i kada je san u pitanju, al' mi ostade dilema oko preferenci koje moras dat da bi nesto "samoproizveo"...

Teoretski da, efekti su skoro jednaki. Navedoh "samoproizvodnju" istog samo radi naglasavanja mogucnosti da se u san udje sa eksplicitnom namjerom i voljom da bi se stupilo u kontakt sa jelti, "astralnim" fenomenima. Razlika izmedju takve situacije i one u kojoj se "kontakt" dogadja naizgled sasvim proizvoljno je razlika izmedju onih koji se uz misticni Sinai penju, i onih koji su odabrani i kojima su krila data. Preference samoinduciranih rituala su vec diskusija daleko izvan domena nasih prekratkih zivota. Magovi bilo koje vrste, od Kralja Solomona pa do Austin-a Spare-a, kao i njihovi rituali, su oduvjek bili predmet najgore moguce distorzije, manipulacije, insinuacije i spekulacije. Svaki fakir koji je ikad pokusao krenuti tim putevima je imao svoja dva feninga obojena licnim iskustvom i percepcijom. Sjetimo se, preko pola miljarde Muslimana na ovoj planeti ce se ovog petka moliti bogu u sekvenci invokacija i fizickih pokreta koji nigdje u rjecima svevisnjeg nisu navedeni. Za molitvu je jedino neophodna volja, a izvor volje je srce. Ritual je po meni krajnje nebitan, on je tu samo radi uniformnosti i sprijecavanja haosa koji se neophodno desava kad god se ljudima dopusti ukljucenje ega i individualistickog modifikovanja (sto je u preko 50% slucajeva, zbog sveopste gluposti i limitiranosti nase vrste jednako onome sto nazivamo PRESERAVANJEM) u bilo koju aktivnost iole drustvene naravi.

Sion wrote:
...balija?... ne, ocigledno Musliman koji se prosto nije mogao otrgnuti od gnoze u islamskom ucenju...

Haha, to je bila jos jedna neumjesna sala s moje strane. Ja sam davno svojevoljno izisao iz "Dina i Imana". "Zagrobni Zivot" iliti "Barzakh" je specificno Islamska ideja. Kao i vaznost Azraela te njegov opis koji je u svakom slucaju daleko blizi tvojem iskustvu nego cica sa golubovim krilima krajnje nemastovite Katolicke gnoze koja zbog umjetnicke superiornosti Vatikanskih placenika i danas dominira mastu vecine Muslimana. Samo zamisli kako bi prosjecan "vjernik" reagovao na ideju Andjela koji se manifestariju vise nalik na strahote iz Lovecraftove maste nego kao impotentni, pitomi, i vraze sacuvaj, "slatki" izvrsitelji bozijih naredbi. A sad o gnozi Islamskog ucenja i moje privrzenosti istoj, moram priznati da pored svih kontradiktornosti i zamki, daleko je manje zbunjujuca od dzungle neujednacenosti koju nam pruza Evandjelje. Doduse Islamska gnostika je jedino za sta sam imao vremena prije nego sto mi je kompletna ideja postala nerelevantna...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 06. 2006. 01:44 

Sion wrote:
...odlicno, postedio si me mukotrpne pretrage... ma, jok tek sada ce mi biti dernek :x ... samo mi se prorok nije uklopio sa tvrdnjom: "Ovo su najgori/najtezi sati ljudskog zivota"

kao sto vidim jos uvjek si sa nama u punofunkcionalnom stanju, dakle, proces odvajanja nikako nije zavrsen, te nisi imala priliku upoznavanja sa crnim dvojcem plavih ociju koji izvrsuju prvi sud.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 06. 2006. 01:59 

Sion wrote:
... s obzirom da se ubih od trudjenja da slijedim God path :) , ta stvar sa sejtanom vratila bi, valjda, vijekove trudjenja unazad... onda bi i ona orgazmisticka spoznaja dobila na znacenju... na svu srecu sljepocnice su u pitanju, pa ne moram da konsultujem Malleus maleficarum...

Pretpostavljam da si upoznata sa postojanjem ideja biofizickih/metafizickih tacki u ljudskom tjelo, iliti tantrickih chakri

Pretpostavljam da nisi detaljno, pa cu ti opet pomoci...

The Ajna Chakra, or Third eye, is linked to the pineal gland. Ajna is the chakra of time and awareness and of light. The pineal gland is a light sensitive gland, that produces the hormone melatonin, which regulates the instincts of going to sleep and awakening. It has been conjectured that it also produces trace amounts of the psychedelic chemical dimethyltryptamine.

Interesantno je zamjetiti da je svjetlo esencija Andjela, supstanca od koje su stvoreni. Pozicija Ajne je ocita na slijedecoj ilustraciji:

Image

Jos je bitno dodati da je boja Ajne Ljubicasta, te da je to chakra ekstra-senzorne percepcije i inituicije, tojest, upravo ona kojom bi yogi manipulisao u bilo kojem pokusaju kontakta sa nevidljivim i neosjetljivim.

Sufijske i Kabalisticke chakre mozemo razmotriti ako zelis, te ako te teorija manipulacije Ajne ne zadovoljava ;) Pored njih postoje ideje o Lataifima i Sefirotima koji bi takodje mogli ponuditi valjana objasnjenja.

P.S. MM je metalsko-pubertetlijska lektira povrsne bitnosti, takav "pulp fiction" je koristan samo u komparativnim analizama praznovjerja kroz vjekove.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 06. 2006. 02:14 

Sion wrote:
...o ovoj reklamaciji bi mogli raspravljat, al' ak' tako hoces: go back to Iblis arms!... Selam Alejkum, otpozdravi bula, ekumenisticki nastrojena... tome su me naucile genericne linije generacija monahinja u porodici...

Thanks na trudu
Cheers :wink:

Hajde ba, nijednu raspravu o metafizickim fenomenima ne treba zavrsavati bez zdrave zajebancije. Ljudi ko nas Ajdin bi se mogli previse prepast pa ostatak zivota provest na postekiji umjesto na hiljadama zena koje zudno iscekuju kvalitetnog "jahaca apokalipse" :D

No istinski, ja ostajem povrsan ljubitelj jedinog lika iz citave fabule kojeg je ikad bolio k***c za ljude generalno ;) Iako zaista nikad nisam djelio njegov bagavi porok...ponos. Odlika umisljenih...onih koji misle da znaju. Takvi su mi zivot ocrnili...Ja sam oduvjek znao da neznam skoro nista ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 06. 2006. 03:41 

vazda reagujem emotivno tako da nisi daleko kad kazes da bi olako mogao zavrsit na postekiji, iako teme koje provlacite kroz prste su daleko interesantnije ilitiga prije ce bit da ces me zatec u tekiji nedje u Fojnici, na putu do mahalskog gurua il za tastaturom svrsavajuci na 'Zohar'. naravno bez zehre straha, vec cisto iz ljubavi.. :) a niste me uplasili, vec rekoh 'strasno' cisto sto je tema beton.. ;)

nego de nastavite vi pametnice o ovome, javim se i ja sa jednim snom mada nije ni upola zajeban ko ovaj.. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 06. 2006. 19:40 

KoldVoid
Ostajem ispravljen. Da. Palindrom. Ne anagram. Oprosti

...joooooj, stavi me na muke u momentu... ma, oprosti ti... sad mi se taj moj prethodni post cini pretjerano, hmm, nadobudnim... u mom uobicajenom stilu... jos uvijek nisam bila sigurna u dobronamjernost cijele stvari... ah, ljudi..., ma ZENE i njima svojstven odjeljak FRUSTRACIJA koji u danasnjem manipulativnom zongliranju sa smjesom feminizma i mahalskog konta dobija epitet podugackih epskih, "jadna ja" odbrambenih mehanizama... nebitno, nevermind, shvatio si...
...ipak, kad smo vec kod toga... moram sad to pronaci...

09. 09. 2005. 19:27 MLADI BENDOVI/A je to!
Jel' skonta ti sta je posvecenost radi kvaliteta? Ja jos uvijek ne, a da se okusamo "uzela" bih te. Stoga, ne seri jer uvijek postoji veci seronja!

...dakle, ovo sranje POVLACIM U POTPUNOSTI...

KoldVoid
Pitaj, sve sto zelis Tu smo za produktivnu komunikaciju i prosirenje granica uma i percepcije

...u vezi s (dal' koincidentnim?- ne mistifikujem, al' imam sve vise upitnika oko nacina na koji mi se HKAZRAB pojavio u cijeloj prici s obzirom da postojanja barzakh-a i fenomenologije vezane uz nj do juce nisam bila uopste svesna jer zaista nedovoljno-toliko o opstoj kulturi- generalno poznajem islamsko ucenje) otkricem na metal archives mnogo toga me interesuje...prije svega da poslusam sta (net imam samo na poslu, vise korisnika na jedan racunar i ti jadi, te mi se tokom jucerasnjeg pokusaja da pronadjem sta za skinut obratio budala Sizif s mudrim rijecima: odustani!)... drugo, koliko si "hendikepiran" zivotnom okolnoscu da vise, bar kroz fizicki kontakt, koliko sam shvatila, ne pretaces u djelo cijelu tu stvar sa longinusom... te, da l' cete nekad nastavit dalje...
...sto se tice "prosirenja granica uma i percepcije...joooooj, sad cu se dobrano nasrat, al' et...uuuuuuh neopisivo mi je uzivanje sto nisam jedina :wink: ...mislim, sigurno je i ovo jedan od nacina da zadovoljim, fakat, nasusne potrebe koje se nezaustavljivo gomilaju, formiraju nake kucine koje se kasnije opasno tesko rasplicu...sta znam, kad ono, slavodobitnouzasnonihilistickli, po ono nebrojeno neki put konstatujem: "ma, jok, nema ljudi, dzaba", a onda se isposnicki osinem koji put po mesu koje jos uvijek ima mjesta za nove oziljke i ukorim se: "daj, ba, u najmanju ruku je rasisticki misliti da genericke i ine matrice uslovljavaju specificnu predodredjenost svih tih dusa da budu mislece!"...tako da je stvarnost, uglavnom, samoca ispunjena slovima i mislima...ah, stara divna ljubav, knjigespisi&ja...

KoldVoid
Mislim da kao zensko bi trebala znati da orgazam nije cak ni u seksu obavezno vezan za penetraciju hehehe. Kad vec idemo u polja teske metafizike valjano je znati da, pogotovo u Sufijskim ritualima koji strasno pozajmljuju iz Hinduisticke prakse, "vrhunac" nema nikakve veze sa jeftinim nadrazajima koji podspjesuju nase reproduktivne instinkte. To su "orgazmi" krajnje drugacije naravi

...dakle, ponovo se ponavlja prica sa frustracionim odbrambenim mehanizmima... iznova ispuvise tupav dio posta...mmmm, da, orgazam mi je, da i banalizujem na koncu, toplo sunce istjerivac hladne zimske sarajevske magle...jel' jos nisam ispucala pitanja?...Sufijski rituali?... nedopustivo malo znam o tome...

KoldVoid
jeftinim nadrazajima koji podspjesuju nase reproduktivne instinkte

...s tim, i onako, nisam na ti(vise-manje posljedica autisticnog djetinjstva, aaaaaa dosta, druga zamorna tema)...a reprodukcija...tema za dobro podrignut...

KoldVoid
Mislim da je u nasem drustvu "hodza" ili "imam" cesto jadan opis za grupu ljudi koji mogu biti sve od suhih materijalista do shamanista koji su ubjedjeni da mogu hodati po vodi. Jedino im je zaposlenje i obavezno obrazovanje u nekoj medresi zajednicki faktor.

...potpisujem! i sirokim i snaznim zamahom obuhvatam sve djelatnike konvencionalnih religijskih zajednica...

KoldVoid
Sufije/Dervisi su opet ljudi krajnje drugacijeg reda. To nisu ni u kojem slucaju serijski proizvedeni "radnici" niti ih treba gledati kao takve. To su u biti avanturisti, eskapisti, ljudi u potrazi za necim vecim, bitnijim, opipljivijim. Nesto kao Metalci jebiga, samo malo duhovno evolviraniji, sa obaveznom dogmatikom koja ti moze biti ili privlacna ili krajnje odbojna. Nebi ih tako olako otpisao, jer po svemu sudeci, oni su poslednji bedem "okultizma" u bilo kojoj formi u ovom nasem prejadnom, preusranom, preprimitivnom drustvu. A i oni su na putu totalnog izumiranja...tako da....

...da, slazem se, ..da! ...ranije sam navela da o islamskoj specificnosti u cijeloj prici znam nedopustivo malo...sto se tice temeljne, ranohriscanske isposnicke varijante, koja se u pravoslavlju uspjela ocuvati do danas na nekoliko endemskih mjesta znam relativno dovoljno... i iz licnog iskustva...kabalististicka varijanta mi je, takodjer, u ranom dijelu zivota bila dostupna al', naravno, nedovoljno shvatljiva...kasnije se splet porodicnih okolnosti pretvorio u strast...

KoldVoid
Teoretski da, efekti su skoro jednaki. Navedoh "samoproizvodnju" istog samo radi naglasavanja mogucnosti da se u san udje sa eksplicitnom namjerom i voljom da bi se stupilo u kontakt sa jelti, "astralnim" fenomenima. Razlika izmedju takve situacije i one u kojoj se "kontakt" dogadja naizgled sasvim proizvoljno je razlika izmedju onih koji se uz misticni Sinai penju, i onih koji su odabrani i kojima su krila data.

...da, istina je... al' ja, za razliku od tebe, samonametnuto imam potrebu opovrgavanja takvih postavki u religijskim ucenjima... cak sam jednom upozorena (od tada, a, vise-manje i sada za mene izvora s istinskim autoritetom) da to moje opovrgavanje rusi citave gnosticke sisteme koji se, upravo, zasnivaju na"odabranima kojima su krila data"...jos uvijek imam bojazan i samoinicirane ograde da priznam da postoje oni koji se uz Sinaj penju, jer cu, po svojoj radikalnoj prirodi, egocentricno zakljuciti da ja, samim tim, "letim"... a da se zaista penjem, a najvjerovatnije se penjem..., fakat,... to je za mene stravicna(citaj fakat strah) spoznaja...

KoldVoid
Preference samoinduciranih rituala su vec diskusija daleko izvan domena nasih prekratkih zivota.

Da!

KoldVoid
Sjetimo se, preko pola miljarde Muslimana na ovoj planeti ce se ovog petka moliti bogu u sekvenci invokacija i fizickih pokreta koji nigdje u rjecima svevisnjeg nisu navedeni. Za molitvu je jedino neophodna volja, a izvor volje je srce. Ritual je po meni krajnje nebitan, on je tu samo radi uniformnosti i sprijecavanja haosa koji se neophodno desava kad god se ljudima dopusti ukljucenje ega i individualistickog modifikovanja (sto je u preko 50% slucajeva, zbog sveopste gluposti i limitiranosti nase vrste jednako onome sto nazivamo PRESERAVANJEM) u bilo koju aktivnost iole drustvene naravi.

...da, objasnio si sve, to je to...no... meni je ideja o usmjerenoj energij pola milijarde Muslimana na isto jebeno mjesto, citav taj dogmisticki okvir za molitvu ipak fascinantan... ako nista drugo estetski prijemciv, efektan...mislim, moram jos razmisliti o tome, al' mi se, prosto, svidja...
...mozda mi je osvjezenje i zbog cijele price oko jebenog lobiranja za odrzavanje Nikejskog sabora (btw. Brown nije lose objasnio "za potrebe svjetine, stoke"), te krajnje BogoHulnog kristalisanja stavova cija jevandjela ulaze u zvanicnu interpretaciju isusovog ucenja, a koja ne... koja ce ostati pod okriljem gnoze i vjecitog relativisanja, mistifikovanja i dovodjenja u pitanje od strane autoriteta (Vatikan nek se goni u tri...)
...dakle, mjesto molitve jeste srce, njena namjena jeste ljubav, nekad i moc, ali iskljucivo radi svijetlih (radi ostalih- hipi) ciljeva
... jedan od sadrzaja mojih molitvi su i "moji ljudi"... :wink: ...

KoldVoid
Za molitvu je jedino neophodna volja, a izvor volje je srce

...nisam zauzela konacni( kako god, privremeni je) stav o sustini molitve... ipak, ne bih se slozila sa tobom... volja... ne... potreba... da... kasnije navika... da... terapija... da...sad se mozemo vratiti na moj orgazam :idea: ... ah ha haha ha

KoldVoid
Ja sam davno svojevoljno izisao iz "Dina i Imana"

...postujem... al' ako nemas supstituciju... ?... imas li...

KoldVoid

Samo zamisli kako bi prosjecan "vjernik" reagovao na ideju Andjela koji se manifestariju vise nalik na strahote iz Lovecraftove maste nego kao impotentni, pitomi, i vraze sacuvaj, "slatki" izvrsitelji bozijih naredbi.

Sion
...jebes prosjecne vjernike (hah, popisha se ja na sopstveni princip: "svi smo mi Bozija djeca, te tako svi jednako vrijedni")... nekako se najvise pronalazim u kabalistickom pristupu cijeloj stvari... posto sada nemam vremena da surfam u potrazi za slikom, objasnicu princip: "ONO STO JE GORE TO JE I DOLE" (helem, to je slika bijelog cike, s neizmjerno strogim i ozbiljnim izrazom lica, koje uokviruje potentna i "mudra" duga brada, sa rukama rasirenih laktova tako da formira gornji trougao. drugi, crni, ciko je identican, ali okrenut naopako tako da se u liniji ruku sa rasirenim laktovima spaja ili proistice iz bijelog cike... ta dva trougla razlog su kasnijeg formiranja simbola sestokrake zvijezde- Davidove zvijezde)...dakle, JAHVE je Sve (da sad ne zamaram sa izbacivanjem samoglasnika jer ih hebrejski ne poznaje)... svi Njegovi Andjeli, pa i ti iz "Lovecraftove maste", imaju svoju misiju i slika su Njegova...
...kad smo vec kod Lovecrafta... "Slucaj Carlsa Dekstera" nagnao me, kasnije, na mnoga iscrpna namjenska iscitavanja satanisticke literature...

KoldVoid
A sad o gnozi Islamskog ucenja i moje privrzenosti istoj, moram priznati da pored svih kontradiktornosti i zamki, daleko je manje zbunjujuca od dzungle neujednacenosti koju nam pruza Evandjelje.

...definitivno!...

...thanks za chakre... znala sam, al' dobro se podsjetit...

KoldVoid
Sufijske i Kabalisticke chakre mozemo razmotriti ako zelis, te ako te teorija manipulacije Ajne ne zadovoljava Pored njih postoje ideje o Lataifima i Sefirotima koji bi takodje mogli ponuditi valjana objasnjenja.

...sufijske da, kabalisticke ako zelis... o Lataifima i Sefirotima ne znam nista, osim sto sam cula...

KoldVoid
P.S. MM je metalsko-pubertetlijska lektira povrsne bitnosti, takav "pulp fiction" je koristan samo u komparativnim analizama praznovjerja kroz vjekove.

...moguce da si zamijenio s necim... Malleus maleficarum ("Malj za vjestice") su spisi sa detaljnim opisima primjenjivanih metoda nad hiljadama zena etiketiranim kao vjestice u tadasnjim zapadnoevropskim zemljama... stravicni opisi... imala sam, tokom posjete jednoj plemickoj porodici u Veneciji, priliku iscitati par stranica jedne od cetiri "zive" kopije originalnog spisa (pohranjen u Vatikanu)... jest da mi je od latinskog tada malo u glavi ostalo, al' i to je bilo dovoljno... uhhhh, jebote, samo kad uzmemo nacine na koje su provodjene nasilne penetracije... takvu "originalnost" ne mozes pronaci ni u ilegalnoj, underground sado-mazo pornografiji... a da vidis samo preporuka inkvizitora nadzornika u svakom pojedinacnom slucaju mucenja, preporuka radi vece ucinkovitosti za naredne slucajeve... od te posjete pokusavam sta staviti na papir (ideja je bila da napravim tekst za pjesmu) no, ne ide nikako...

KoldVoid
Hajde ba, nijednu raspravu o metafizickim fenomenima ne treba zavrsavati bez zdrave zajebancije. Ljudi ko nas Ajdin bi se mogli previse prepast pa ostatak zivota provest na postekiji umjesto na hiljadama zena koje zudno iscekuju kvalitetnog "jahaca apokalipse"

Sion
Aaa ha ha :wink: A sta bi sa princevima na bijelim konjima?...

KoldVoid
No istinski, ja ostajem povrsan ljubitelj jedinog lika iz citave fabule kojeg je ikad bolio k***c za ljude generalno.

...necu komentarisat jer cu izvalit nesto u stilu Jehovinih svjedoka, a oni su mi se popeli na kitu...
...btw. sta si se to profinio :wink: , pa reci kurac k'o covjek...

KoldVoid
Iako zaista nikad nisam djelio njegov bagavi porok...ponos. Odlika umisljenih...onih koji misle da znaju. Takvi su mi zivot ocrnili...Ja sam oduvjek znao da neznam skoro nista

...ooooo, ee upravo taj porok drzi moje skute cvrsto prikovanim za zemlju, cesto u cilju ispunjenja najprimitivnijih poriva... natalna karta mi ponavlja ono sto horoskopski znak i podznak kazu u dvije rijeci: jarac/jarac... milion rogova i kont da sam u posjedu Svevidjeceg oka... ha ha.. ne, bez zezze, ipak, da, generalno znam da ne znam nista (primjenila indukciju il' sintezu na to se svodi)...

Et, sad, pogle posta...'bem ti...

http://www.illuminati.org
(ne s gnosticko-ideoloskom pretenzijom, prosto poruka I' ll...)

:wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 30. 06. 2006. 02:15 

~Nessa~ wrote:
Ni ja ovako detaljno.
Ali sam sinoc imala gadan san.Sanjala sam rat.Moje drustvo i ja smo kao u nekom kamionu,gdje ima malo hrane.I iz tog' kamiona posmatramo sva dogadjanja.Blah.Od kad sam se probudila imam uzasan osjecaj o tome.Kao da ce biti rat...
Btw,prijateljica mi pogledala u sanovniku sta to uopce znaci,i izgleda da cu dobiti neki pokloncic :mrgreen: :D .

Ja sam nekoliko puta doživjela astralnu projekciju ... at least I think so [img]http://www.popeyetks.com/forum/Smileys/novi/sm%20(4).gif[/img]

@Lanči - ako izbije rat, izvući ćemo najbolje iz toga, coolerski ćemo urediti podzemni stančić isl. [img]http://www.popeyetks.com/forum/Smileys/novi/bemu%20(7).gif[/img]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 07. 2006. 09:34 

Sion wrote:
...joooooj, stavi me na muke u momentu... ma, oprosti ti... sad mi se taj moj prethodni post cini pretjerano, hmm, nadobudnim... u mom uobicajenom stilu... jos uvijek nisam bila sigurna u dobronamjernost cijele stvari... ah, ljudi..., ma ZENE i njima svojstven odjeljak FRUSTRACIJA koji u danasnjem manipulativnom zongliranju sa smjesom feminizma i mahalskog konta dobija epitet podugackih epskih, "jadna ja" odbrambenih mehanizama... nebitno, nevermind, shvatio si...
...ipak, kad smo vec kod toga... moram sad to pronaci...

09. 09. 2005. 19:27 MLADI BENDOVI/A je to!
Jel' skonta ti sta je posvecenost radi kvaliteta? Ja jos uvijek ne, a da se okusamo "uzela" bih te. Stoga, ne seri jer uvijek postoji veci seronja!

...dakle, ovo sranje POVLACIM U POTPUNOSTI...

Zeneee...volim zeneee... Joj jesi i ti primjerak. Pravo zlopamtilo. Ja ti se bona ne sjecam postova i diskusija des minuta kasnije. Nemoras nista povlacit, necu drzat nista za zlo ne brini ;)

Ja sam ti veseljak u dusi. Cinizmom se sluzim samo kroz humor il kad mi bas neko sjedne pa da ih osinem, opet radi humora. Inace mi se "shukanje" i ostalo verbalno nadmudrivanje gadi.

Sion wrote:
...u vezi s (dal' koincidentnim?- ne mistifikujem, al' imam sve vise upitnika oko nacina na koji mi se HKAZRAB pojavio u cijeloj prici s obzirom da postojanja barzakh-a i fenomenologije vezane uz nj do juce nisam bila uopste svesna jer zaista nedovoljno-toliko o opstoj kulturi- generalno poznajem islamsko ucenje) otkricem na metal archives mnogo toga me interesuje...prije svega da poslusam sta (net imam samo na poslu, vise korisnika na jedan racunar i ti jadi, te mi se tokom jucerasnjeg pokusaja da pronadjem sta za skinut obratio budala Sizif s mudrim rijecima: odustani!)... drugo, koliko si "hendikepiran" zivotnom okolnoscu da vise, bar kroz fizicki kontakt, koliko sam shvatila, ne pretaces u djelo cijelu tu stvar sa longinusom... te, da l' cete nekad nastavit dalje...

Barzakh bolje da necujes, nije da nema talenta, al nije ni taj jedan divljacki snimak operisan od pubertetske nasilnosti. "Longinus" je sad moj cimer. Skoro smo spremni da pretocimo u djelo nesto daleko monumentalnije ;)

Sion wrote:
...sto se tice "prosirenja granica uma i percepcije...joooooj, sad cu se dobrano nasrat, al' et...uuuuuuh neopisivo mi je uzivanje sto nisam jedina :wink: ...mislim, sigurno je i ovo jedan od nacina da zadovoljim, fakat, nasusne potrebe koje se nezaustavljivo gomilaju, formiraju nake kucine koje se kasnije opasno tesko rasplicu...sta znam, kad ono, slavodobitnouzasnonihilistickli, po ono nebrojeno neki put konstatujem: "ma, jok, nema ljudi, dzaba", a onda se isposnicki osinem koji put po mesu koje jos uvijek ima mjesta za nove oziljke i ukorim se: "daj, ba, u najmanju ruku je rasisticki misliti da genericke i ine matrice uslovljavaju specificnu predodredjenost svih tih dusa da budu mislece!"...tako da je stvarnost, uglavnom, samoca ispunjena slovima i mislima...ah, stara divna ljubav, knjigespisi&ja...

There's us

Then there's them

Ne znam ko ce na kraju bit veci gubitnik. Mi rekluzivni, impresionirani svime i svacim, il oni, prakticni, pragmaticni, materijalisti. Iskreno, nije me ni briga. Pokusavam biti "cjela" licnost koliko mogu, mada je ta cjelost, kao sto mi znamo (a oni ostali nikad nece), jedan veliki neispunjiv san. Ma sta cinili, ostajemo robovi naseg Kartezijanskog zatvora, ogranicenosti vremena, ogranicenosti prostora...Jedino sto znam, je da oni puno vise lice na zivotinje, sto nemora biti negativno, daleko su prirodniji. No nekima je sustina Levi-evog Bafometa "u prirodi". Nekima je to samo "Hevi Metal"...

Sion wrote:
...dakle, ponovo se ponavlja prica sa frustracionim odbrambenim mehanizmima... iznova ispuvise tupav dio posta...mmmm, da, orgazam mi je, da i banalizujem na koncu, toplo sunce istjerivac hladne zimske sarajevske magle...jel' jos nisam ispucala pitanja?...Sufijski rituali?... nedopustivo malo znam o tome...

Ocekivati da se monumentalno prosvjetljenje desava bez fizickih simptoma je malo skromno ne?

Nisam nekakav sveznadar tekijskih adeta, ali ti mogu reci da inicijacija slijedi recept okolnosti po kojem se Sveti Duh Gabriel ukazao Muhamedu u pecini Hira. U pitanju je visednevni izolacijski proces, sa minimalnim kolicinama vode i hrane. Naravno, svjetla i zvuka gotovo da ne smije biti. Nakon takvog tretmana nije nimalo nelogicno ocekivati da ce se svjesni um poceti povlaciti. Ako si iole upoznata sa svetim ritualom Abra-Melina maga, to je, "tu negdje". Dogmatika je razlicita doduse, ali kljucni faktori su veoma slicni.

Trans, ili bilo kakva druga suspenzija svjesti su neophodni u putu ka spoznaji. Shodno tome i vrtenje u krug, i ostale pizdarije :D

Levi-ev Bafomet nam nalaze da ljudska dusa po svojoj naravi, po svojoj prirodi, ima kao jedinu volju slobodu od zatvora mesa. Muslimani drze da je dusa dah boziji, te samim time strane esencije, i sa voljom da se vrati potpunosti...

Cilj sufije je dakle u biti, prelazak, bar na momenat, u prisutnost porijekla, kao totalni triumf uma, najvisi orgazam percepcije.

Sion wrote:
...da, slazem se, ..da! ...ranije sam navela da o islamskoj specificnosti u cijeloj prici znam nedopustivo malo...sto se tice temeljne, ranohriscanske isposnicke varijante, koja se u pravoslavlju uspjela ocuvati do danas na nekoliko endemskih mjesta znam relativno dovoljno... i iz licnog iskustva...kabalististicka varijanta mi je, takodjer, u ranom dijelu zivota bila dostupna al', naravno, nedovoljno shvatljiva...kasnije se splet porodicnih okolnosti pretvorio u strast...

Nikad nije prekasno istraziti te umjetnosti. One nikud nece pobjeci. No pazi da se ne nadjes u nekoj od njih preduboko i prerano. Mogle bi ti cjeli zivot progutat...bez konkretnih nagrada. Ja licno smatram da sam premlad, prezelen, i presiromasan da im dajem bilo kakve vaznosti u svom zivotu. Mozda nekad, kad budem imao pameti hehe :D

Sion wrote:
...da, istina je... al' ja, za razliku od tebe, samonametnuto imam potrebu opovrgavanja takvih postavki u religijskim ucenjima... cak sam jednom upozorena (od tada, a, vise-manje i sada za mene izvora s istinskim autoritetom) da to moje opovrgavanje rusi citave gnosticke sisteme koji se, upravo, zasnivaju na"odabranima kojima su krila data"...jos uvijek imam bojazan i samoinicirane ograde da priznam da postoje oni koji se uz Sinaj penju, jer cu, po svojoj radikalnoj prirodi, egocentricno zakljuciti da ja, samim tim, "letim"... a da se zaista penjem, a najvjerovatnije se penjem..., fakat,... to je za mene stravicna(citaj fakat strah) spoznaja...

Sacu zvucat grubo, al jebiga, tough shit! Deal with it!

Ako imamo bilo kakvu pretpostavku da postoji svjest i sila koja funkcionise izvan zakona kvantne mehanike i koja nas je stvorila, apsurdno je pretpostaviti da ce isti/ista rezonovati istom prejadnom limitiranom logikom po kojoj funkcionise nas um.

Volja takvog stvorenja nije za nasu analizu. We do not compute it :(

Dakle, bog bira koga bog hoce. Dal se penjes ili letis, mozda nikad neces znati ;) Na kraju, put nije bitan, bitan je cilj.

Sion wrote:
...da, objasnio si sve, to je to...no... meni je ideja o usmjerenoj energij pola milijarde Muslimana na isto jebeno mjesto, citav taj dogmisticki okvir za molitvu ipak fascinantan... ako nista drugo estetski prijemciv, efektan...mislim, moram jos razmisliti o tome, al' mi se, prosto, svidja...
...mozda mi je osvjezenje i zbog cijele price oko jebenog lobiranja za odrzavanje Nikejskog sabora (btw. Brown nije lose objasnio "za potrebe svjetine, stoke"), te krajnje BogoHulnog kristalisanja stavova cija jevandjela ulaze u zvanicnu interpretaciju isusovog ucenja, a koja ne... koja ce ostati pod okriljem gnoze i vjecitog relativisanja, mistifikovanja i dovodjenja u pitanje od strane autoriteta (Vatikan nek se goni u tri...)
...dakle, mjesto molitve jeste srce, njena namjena jeste ljubav, nekad i moc, ali iskljucivo radi svijetlih (radi ostalih- hipi) ciljeva
... jedan od sadrzaja mojih molitvi su i "moji ljudi"... :wink: ...

Mozda jedini razlog zbog kojeg ce mi Krscanska dogmatika generalno biti uvjek manje interesantna od Islamske i Jevrejske je upravo ta ispolitiziranost kanona, to rezanje i ljepljenje po potrebi klera koje je kompletno zgazilo sav autoritet predanja. Ako jedna religija pretenduje ka apsolutnosti kao definitivni put ka potpunosti, njeni pratioci moraju biti podredjeni njoj, ne ona njima.

Devotion is a bitch.

Sion wrote:
...nisam zauzela konacni( kako god, privremeni je) stav o sustini molitve... ipak, ne bih se slozila sa tobom... volja... ne... potreba... da... kasnije navika... da... terapija... da...sad se mozemo vratiti na moj orgazam :idea: ... ah ha haha ha

Gledaj, ja kao covjek ne osjecam potrebu za molitvom. Bar ne bez neke elementarne gnoze, iliti spoznaje postojanja vise sile. Potreba nije urodjena. Volja se stvara sama od sebe. Volja je kljuc svemu. Navika je samo kretanje kroz poze ili recitacije. Terapija kazes? To je samo psiholoski "byproduct" molitve. Bez istinske volje za molitvu, molitva ne znaci nista. Kao ni sidzil koji iscrtas i spalis, kako u rukama, tako i umu. Kao ni ritual kojim pozivas nize demone. Svi bez istinske volje, jednostavno ne funkcionisu.

Sion wrote:
...postujem... al' ako nemas supstituciju... ?... imas li...

Nemam. Suocio sam se sa strahom nepostojanja. Nisam se nesto pretjerano sjebao, al je nesto u meni definitivno krepalo od tad. Bice da je nada, al koji ce mi ona svejedno...

Sion wrote:
...jebes prosjecne vjernike (hah, popisha se ja na sopstveni princip: "svi smo mi Bozija djeca, te tako svi jednako vrijedni")... nekako se najvise pronalazim u kabalistickom pristupu cijeloj stvari... posto sada nemam vremena da surfam u potrazi za slikom, objasnicu princip: "ONO STO JE GORE TO JE I DOLE" (helem, to je slika bijelog cike, s neizmjerno strogim i ozbiljnim izrazom lica, koje uokviruje potentna i "mudra" duga brada, sa rukama rasirenih laktova tako da formira gornji trougao. drugi, crni, ciko je identican, ali okrenut naopako tako da se u liniji ruku sa rasirenim laktovima spaja ili proistice iz bijelog cike... ta dva trougla razlog su kasnijeg formiranja simbola sestokrake zvijezde- Davidove zvijezde)...dakle, JAHVE je Sve (da sad ne zamaram sa izbacivanjem samoglasnika jer ih hebrejski ne poznaje)... svi Njegovi Andjeli, pa i ti iz "Lovecraftove maste", imaju svoju misiju i slika su Njegova...
...kad smo vec kod Lovecrafta... "Slucaj Carlsa Dekstera" nagnao me, kasnije, na mnoga iscrpna namjenska iscitavanja satanisticke literature...

Mozda jesmo svi bozija djeca i njemu isti, no nigdje nisam procitao da nas je stvorio jednake. Neke je ocito stvorio nenadahnute. Nezainteresovane. Ili su se njihove tendencije ka visim ciljevima izgubile u naletu materijalnih zadovoljstava. Neke jebiga corave, gluhe, sakate. Kako god, niko od nas nije jednak. To negira ideju nase unikatnosti, prava na sopstveni DNA kod. No kloniranje ce to negirat htjeli nehtjeli.

Kabalisti djele ideju Bog=SVE sa Muslimanima i Hindusima. Hindusi su samo prividni politeisti. Bhagavad-Gita je fantastican teoloski ep. Obavezno stivo!

Sion wrote:
...sufijske da, kabalisticke ako zelis... o Lataifima i Sefirotima ne znam nista, osim sto sam cula...

Obecavam da cu otvoriti posebnu temu u to ime. Ponestaje mi snage haha.

Sion wrote:
...moguce da si zamijenio s necim... Malleus maleficarum ("Malj za vjestice") su spisi sa detaljnim opisima primjenjivanih metoda nad hiljadama zena etiketiranim kao vjestice u tadasnjim zapadnoevropskim zemljama... stravicni opisi... imala sam, tokom posjete jednoj plemickoj porodici u Veneciji, priliku iscitati par stranica jedne od cetiri "zive" kopije originalnog spisa (pohranjen u Vatikanu)... jest da mi je od latinskog tada malo u glavi ostalo, al' i to je bilo dovoljno... uhhhh, jebote, samo kad uzmemo nacine na koje su provodjene nasilne penetracije... takvu "originalnost" ne mozes pronaci ni u ilegalnoj, underground sado-mazo pornografiji... a da vidis samo preporuka inkvizitora nadzornika u svakom pojedinacnom slucaju mucenja, preporuka radi vece ucinkovitosti za naredne slucajeve... od te posjete pokusavam sta staviti na papir (ideja je bila da napravim tekst za pjesmu) no, ne ide nikako...

Ne. To je Malleus Maleficarum o kojem sam i ja govorio. Nije li to knjiga napisana od strane dvojce Svapskih "slobodnih inkvizitora" koju je cak i crkva morala zabraniti zbog sprecavanja idiotluka koji takvo stivo proizvodi? Nije los MM. Definitivno knjiga za svakog Metalca, Teroristu, Gore fanatika, perverznjaka. Ali gdje tu vidis gnosticku vrijednost? Gdje je tu kljuc za komunikaciju sa onima koje nemozemo primjetiti? Mislim, u pitanju je drugi tip literature. Ne bih rekao ikako religiozne.

Sion wrote:
Aaa ha ha :wink: A sta bi sa princevima na bijelim konjima?...

"Princovi" vec odavno voze Golf II. Spustene. U ruznim bojama i sa jos ruznijim felgama. Jebo mene ako kontam.

Sion wrote:
...necu komentarisat jer cu izvalit nesto u stilu Jehovinih svjedoka, a oni su mi se popeli na kitu...
...btw. sta si se to profinio :wink: , pa reci kurac k'o covjek...

We're speaking of the Lord are we not? :D The ONE :evil:

Sion wrote:
...ooooo, ee upravo taj porok drzi moje skute cvrsto prikovanim za zemlju, cesto u cilju ispunjenja najprimitivnijih poriva... natalna karta mi ponavlja ono sto horoskopski znak i podznak kazu u dvije rijeci: jarac/jarac... milion rogova i kont da sam u posjedu Svevidjeceg oka... ha ha.. ne, bez zezze, ipak, da, generalno znam da ne znam nista (primjenila indukciju il' sintezu na to se svodi)...

Nevalja nikako. Moja stara je Jarac. Tesko zlopamtilo. I naravno, osoba izvan svake kritike. Al jopet, urodjene benevolencije. Sad sam slozio kockice :D Bolje bi ti bilo da letis, penjanje nece bit lako (sala) :D

Izvini na kasnom odgovoru. Jebiga, slabo se ima vakta za interneta, pored ribanja podova, pranja vesa, kuhanja, drkanja po plejki i gejmkjubu, sviranja, gudriranja, 300 kanala televizije, i oh da skole :D

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 41 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]