nije problem u BDM, ili nekom drugom "metalu"... fazon je sto postoji nesto sto je kvalitetno i nesto sto nije. eh, odma na pocetku, svi "old schooleri", a la Hata, Khasma itd... BDM smatraju smecem, a vjerujem da nisu vise od 1-2, puta obrnuli cd deedsa, disgorgea, inveracitya u svojim plejerima, ako su i toliko...(ispravite me ako grijesim

).
normalno je da ako ti se nesto ne svidi na 1. slusanje, jos nije u fazonu na koji si "navik'o", da ces rec da je smece...pa ako se tu pojavi jos koji bend koji ti se ne svidi na 1. slusanje i nemozes odma da ga svaris, reces da je i on smece...pa ako dobijes neki x bend koji, FAKAT JEST SMECE, i ni on ti se ne svidi na 1. slusanje reci ces da je i to smece...pa ces onda zakljucit na osnovu toga svega da je citav taj (pod)zanr, smece... eh, takve ljude ja prekrizim u startu, i ne obazirem se na to sto kazu, jer ne moze mi neko solit pamet o necemu, ako u to nije upucen kako treba, jer svaki njihov "argument" nije validan, tj. nije istinit...
jedino sto stoji u svemu ovome je to da ako neko nije nesto slus'o i nema pojma o tome, onda ne moze ni da sere po tome. to stoji na obje strane i tu se slazem.
jedina razlika izmedu "brutalaca" i ovih koji to nisu

, je ta, sto je puno vise brutalaca (naravno, mislim, na vecinu, ima uvijek izuzetaka), na to sto pljuje, to sve vec davno poslusalo i formiralo neko misljenje na osnovu nekog iskustva i slusanja, a ovi nebrutalci nisu nikad prije slusali BDM, da bi mogli "opravdano" da seru po tome i tako da reaguju, kao gospodica Abigail i ostale gospodice po ovom forumu, koje si uzimaju za pravo da misle da znaju sve o svakome i sta ko slusa i gotivi...itd...itd....