Meni je sva ova prica zaista suvisna, a i tema, zaista.. nista protiv necijeg misljenja, postujem sharanovo misljenje i stav, kontam ja sta ti time hoces i da ne mislis nista lose, ali si vise opterecen time nego jedan takav, nerealan i utopist, samo sto ti to ne vidis, ali majke mi najjaci post mi bijase 'de, bogati, ja mislila zenis se'..
Mislim, podrzavam biafru i seratora sto se tice toga, a i validnu poantu smo ja i biafra izvukli vec, ne, hehe.. ;P meni je, iskreno, smijesnije i suvisnije ovo sto se pise ili pokusava 'dokazati' temom, nego netko tko stavi FBiH ili RS kao svojevrsni orijentir ili eventualno nesto sto mu znaci.. ma nek stavlja sta hoce.. nek on postuje moje misljenje, postuje mene, ja protiv njega, ni bilo koga takvog, ama bas nista nemam, nista mi ne radi, nicim me ne ugrozava..
Stotinu puta mi je u razgovoru sa nekim iz Srbije bilo postavljeno pitanje jel to RS ili Federacija.. isto tako recimo ljudi iz Hrvatske imaju obicaj priupitati jel to Bosna ili Hercegovina.. uglavnom cisto kao orijentir, sad, da li nacionalni, geografski, ili neki deseti, mene to ne zanima.. znam da mozda nekima to zvuci diskriminatorski, ili sta ja znam, ali meni to zaista nista ne znaci, it's just as it is..
Ja RS, npr., ne volim, cuj, znam kako je stvorena i samim time mi je hajmo reci antipaticna, ali mi samim time ni RS ni FBiH ne znace nista kao takve entitetski-politicke opcije, tako je kako jest i gotovo, to je obicna realnost, ali necu to ni ignorirati ili diskriminirati jedne naprema drugima ili i jedne i druge.. ima i gorih, ima i losijih primjera svugdje, doslovno, i nema sta tko tvrditi suprotno, pa neovisno nalazio se u Banja Luci, Trebinju, Sarajevu, Tuzli, Mostaru, ili sta ja znam, ali sta se mijenja time sto cu se ja praviti da to ne postoji, da nije tako, ili sto cu nekoga u startu diskriminirati na osnovu toga i sta to govori o meni kao osobi..

Ono sto ja NECU je nekome kome to eventualno nesto znaci pljuvati po tome ili nametati svoje misljenje.. tko sam ja sad da po necijim svetinjama ili identifikacijama pljujem, neovisno sta su i tko su.. samim time bi bio GORI od takvog jednog, jer to je
fasizam, i to je kao sto rekoh i gore nego lik/bend/whatever koji stavi RS ili FBiH, po meni, jer nece jedan takav nuzno zatvoriti vrata svim ostalim zbog toga, da kazem, dapace, vec jednostavno ima neko svoje misljenje koje je razlicito od mog, ili necijeg drugog, i ocekuje da drugi to postuju kako bi zadobili to postovanje zauzvrat, i to je u redu.. bar meni.. opet, kazem, vecina ljudi.. ono sto nije u redu je takve u startu diskriminirati na osnovu toga.. postoji razlika, al sumnjam recimo da bi autor teme i slicni to shvatili na ovaj nacin.. i evo garantiram da cete i ovo napisano sad shvatiti drugacije nego sto je zamisljeno jer sam ja kao fasist, nacionalist, sirokobrijezanin, ili sta ti ga ja znam, no eto..
To je naturanje vlastitog misljenja i vlastitih fix ideja, a to nigdje ne prolazi, a ne moze proci ni ovdje.. takvi pri cijeloj svojoj opterecenosti koliko su ustvari neoptereceni, ili misle da jesu, ili u silnom tom dokazivanju ili antianti-ovanju svemu mogucem kroz tu modernu neku hipi flowers generaciju, su uglavnom
gori od ovih nazovimo ih RS-ovaca ili FBiH-ovaca, po mom iskustvu, i to je doslovno uzimanje nekih stvari u kontekst i minimum tolerancije i postovanja necijeg izbora i misljenja, da ne govorim cista utopija i nerealizam i to je najbitnije u cijeloj toj prici..
Mislim, kad uzme covjek malo realno predaha pa razmisli, pa RS je stvorena kako bi SAO Krajina bila ukinuta u danasnjoj novonastaloj RH, za sto je zauzvrat prodana i Posavina i veliki dio Hercegovine, dakle veliki dio ovog naroda ovdje, dok FBiH u ovoj formi stoji kao pandan takvoj jednoj tvorevini, u zajednickoj fuziji bosnjackog i hrvatskog naroda iz iskljucive zelje i direktive medjunarodne zajednice za nemogucnost bilo kakvog postojanja islamske drzave/entiteta u ''njihovoj'' Europi.. i to je tako skrojeno, i tako potpisano, i to je tocno tako bilo, sto je cinjenica, postoje legitimni dokumenti za takvo sto koji ce ubrzo svi biti dostupni javnosti (u to tko sumnja nek priceka jednostavno dokazanost o upletenosti Haaga zajedno sa Srbijom o zataskavanju ratnog zlocina i izjednacavanju krivice te neujednacenog kriterija i uvjeta za sve upletene, kao i npr. povlacenje nizozemaca iz Srebrenice i sl..)
Kao i uvijek najmanje se obicni puk pitao, najmanje se pitalo sta ce biti sa BiH u tom slucaju, vec sve lijepo ordinirano da zadovolji prohtjeve sto mocnijih i bitnijih koji u neskladu vide vlastite ambicije, mogucnosti manipulacije i orkestralizacije, samo da se JA ili netko drugi na kraju nalozi na to sto nekome pise FBiH ili RS..

ma eee..
Sta me boli briga sta nekome pise na papiru, profilu, bilo gdje.. ukoliko je normalan covjek, neopterecen i u stanju postovati tudje misljenje, tudja prava i sve ostalo, on je za mene uvijek pozeljan i dobiti ce to isto zauzvrat, ma sta god vec da bio i cemu tezio..