Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 09. 08. 2025. 22:49

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 86 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: Donio sam životnu odluku...
PostPosted: 16. 06. 2009. 01:11 
Moderator

morbide kralju :lol:
ja dobre, emisije!

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2009. 01:23 

Budite realni djeco, entitet postoji, pravno, a bogami i u praksi. Vi koji mahinalno zagovarate ukidanje istog ste fasisti, namecete svoje htjenje na druge koji isto ne zele. Deal with it.

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2009. 03:03 

svakog pametnog čovjeka zaboli kurac za državu, a pogotovo za državu od koje nemaš nikakve koristi. ko što jedan panker kanadski reče: jesam Kanađanin, al se ne ponosim tim., hoće reć, jebe mu se za tom vrstom ponosa, jer je svjestan da je to palamuđenje i priča za levate, fazon ko i religija, da zavede što više levata pod jedan identitet, kako bi ih se moglo iskoristit gdje zatreba.

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2009. 03:30 

shitpifter wrote:
svakog pametnog čovjeka zaboli kurac za državu, a pogotovo za državu od koje nemaš nikakve koristi. ko što jedan panker kanadski reče: jesam Kanađanin, al se ne ponosim tim., hoće reć, jebe mu se za tom vrstom ponosa, jer je svjestan da je to palamuđenje i priča za levate, fazon ko i religija, da zavede što više levata pod jedan identitet, kako bi ih se moglo iskoristit gdje zatreba.

dets it!

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2009. 04:20 

jebat i drzavu i entitete.

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2009. 04:54 
Moderator

OK, glupsoni, da vam rastavim na proste faktore, pošto vidim da imate mozak petogodišnjaka.

Kad sam krenuo slušati metal/pank/hardcore/kurac-palac, počeo sam to raditi iz dva razloga - a) muzika; b) jedinstvo ljudi na toj sceni. Fanzini, ploče, tape-trading/razmjena mp3-ica, pomaganje, organizovanje, dijeljenje kontakata, pomoć u promociji. Sa istim tim ciljevima sam startao ISK Webzine/Radio Show, sa istim ciljevima derem dupe organizujući i pomagajući u AG-u, Kinu Bosna, gdje god.

Kad kažeš jedinstvo - to znači jedno. Ne znam kako vi definišete tu riječ, ja je definišem tako. Ako bend kaže da je RS, u VEĆINI slučajeva ima neprijateljski stav (koji se očituje u nedostatku pomoći, ignorisanju, bezobraznom podjebavanju ili čemu god) prema ''FBiH'' bendovima, izražavali se oni tako ili ne i obrnuto. Ovo nije šuplja, ovo je jebeno iskustvo i ovo je jebeno činjenično stanje sa terena. Evo čisti primjer - tri puta dosad sam trebao svirati u Banjoj Luci, triput dosad je otkazano jer nam organizator (dvaput isti) nije mogao jamčiti SIGURNOST. Dakle, neko hoće da me bije, samo me interesuje što? Jer sviram bas? Jer sam panker pa će me sačekati metalci? Jer sam ćelav? Sumnjam. Znamo svi što neko hoće da me bije. Hoćemo ići dovoljno zadrto da sad pišemo koliko je bendova iz RS-a sviralo po Federaciji, a koliko iz Federacije u RS-u?

Da vas podsjetim na razbijene glave članova vakufskog pank benda u Banjoj Luci - razbijene glave ljudi koji su samo došli tamo da sviraju pank i dobro se zezaju? To je izolovan slučaj jel? KLADIM se da je barem jedna od tih šaka koje su doletile na ljude koji su došli samo svirati bila šaka nekog zadojenog krmka koji nema bend ili ako ga ima, obavezno stavlja da je iz Republike Srpske.

Ljudi biraju političke opcije, ne bira politička opcija njih. Ne kitim se ja nikakvom zastavom, osim zastavom muzike sa stavom. Boli me kurac za granice i to pokazujem tako što ne sjedim i ne kukam kako je teško dobiti vizu, već je dobijem i odem negdje i zaboli me kurac što ima neka granica koja se mora preći.

Stvar je što ljudi političku opciju stavljaju ispred muzike. Opet ponavljam, nek mi neko dokaže koliko kategorizacija po entitetima pomaže u ostvarivanju muzičke karijere u undergroundu, pa ću vrlo rado da mijenjam svoje mišljenje u pravom smjeru, ako je taj suprotan od ovog kojeg ja zastupam. Kad mi neko predoči argumente, ja ću nastaviti da odgovaram u ovoj divnoj diskusiji, a dotad nastavite da mi analizirate riječi i udarate od zid. Bujrum, narode, navali.

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2009. 05:54 

Ajme Sharane, apsolviraj vise, oni su takvi, mi nismo, jebatga, njima na cast ne nama...

Jebe mi se hocul svirat u Banja Luci iskreno...fala kurcu pa svjet nije toliko malen, neznam sad sta ti hoces zaista od ove rasprave...kakvo ba jedinstvo, o cemu ti, evo sad cu ti ja rec, da ti treba ista od mene sto ja imam ja bih ti posudio/izasao u susret/ucinio uslugu ne zato sto si metalac/panker, nego zato sto te znam. Jebe mi se za ljude, metalce, pankere, ako ih ne znam i nisu mi mili puca mi kurac za njih...

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2009. 17:20 

Da potvrdim Saharanovu pricu...

Bio sam prisutan kada su Kapetanu Kasimu u Hallu iz publike dobacivali: Balije, i mars u Tursku!

Takodje, Uncle Sam Decided su bili pocasceni sa par "balija" na svirci u Getu.

Bio sam prisutan i kada jedan lik, stari panker, dobacuje Ofsajdu: Pederi, svirajte pederi!!! Znam da ih ne poznaje i da nije interna zeza u pitanju vec animozitet, a jako je glupo kada dodje bend iz "druge sredine", koji se vec samim time ne osjeca skroz lagodno, i dobacuju mu takve stvari.

Bend Mozda bolje, svi znamo kako su prosli, razbijenih glava od strane nacista/nacionalista.

Stvarno nije problem ovo dobacivanje, u svakom gradu imas debila, jedan ili dva su dovoljna pa da pokvare utisak za tu svirku/vece, ali je ogroman problem sto svi cute. Kod manjeg dijela je to vrsta precutnog odobravanja (nek' je rek'o baliji!). Niko iz obezbjedjenja da uzme majmuna za vrat i izbaci van, niko iz raje da mu kaze: E de suti, stvarno si debil! To je problem, idiota ce uvijek biti, ali ovde ljudi jednostavno sute po principu "Valjda nece mene dirati" i jedan takav debil moze cijelo vece da provocira bend neometano. Licno, uvijek pokusam naci provokatora ako je rijec o nacionalizmu i ocitati mu bukvicu, ali se takve pi*kice sklone cim malo prigusti. A sta znaci jedna kap, ispadam neka usamljena budala koja ce mrdnuti prstom kada mu nesto smeta ili kada se cini nepravda. Ovde je ogromna vecina raje ok, do druzenja im je i muzike, nebitno bio ti sa Marsa ili Zemlje, ali ima mali procenat retarda, kojima se niko ne suprotstavlja, i zbog toga se cini situacija gorom nego sto jeste... Ovde moze skoro svaki bend iz Fed svirati bez ikakvih incidenata, sto se tice raje, ali papci, e, njima smeta svako ko nije njihov, a nema ko da im stane u kraj.
Vjerujte mi, u pitanu je stvarno mozda, eto dvoje-troje ljudi na svirci koji bi provocirali i dobacivali, a na 200 ljudi to je stvarno malo, i nema potrebe da zbog toga bendovi iz Federacije strahuju.

Takodje djelim Sharanov stav, ali samo za punk/hc bendove, metalcima ideologija nista ne znaci. Jadno je da pankeri koji bi trebali biti najprosveceniji u pogledima na drustvo i humanizam, puse politicke i nacionalne price straha i mrznje koje im polupismeni politicari serviraju. Tuzno.

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2009. 19:51 

...lol..paz king size postova,ko od onog lika iz Triggera... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2009. 20:30 

as_the_sun_sets wrote:
Bend Mozda bolje, svi znamo kako su prosli, razbijenih glava od strane nacista/nacionalista.

moj prijatelj pjeva u tom bendu,i detaljno mi je ispricao sve kako je tacno bilo..od tada dijelim slicno misljenje kao ti i Sharan...bilo kakvo uplitanje nacional-politike sa muzikom jednostavno IGNORISEM 8)

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2009. 20:31 

BloodOverdrive wrote:
...lol..paz king size postova,ko od onog lika iz Triggera... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ima neki koji procitaju to jer ih zanima :roll:

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2009. 23:50 

svasta coek ovdje moze procitati...
ako se dobro sjecam, prvi sargijin post na ovu temu imao je za cilj da naglasi da ne zeli da pusta niti na bilo koji nacin promovira bendove koje imaju entitetske oznake...
entiteti postoje na papiru - moram li vjerovati u njih?
ista je stvar i sa vjerom - postoji na papiru (kur'an, biblija, tora, allah, crkva, dzamija, resi-u-lema, patrijarh...) a nit' se vjeruje - nit se postuje? jel tako?

mislim da bi se ovakva odluka trebala podrzati - a ne ismijavati na neki nezgrapan i totalno pogresan nacin...
ljudi ovdje imaju pravo na sve i svasta - pa i na negiranje entiteta...a ko god ima ista u blenti trebao bi da negira isto

nije samo meni pun kurac bosnjaka, srba i hrvata...aka balija, cetnika i ustasa...
ispravite me ako grijesim - nije li BiH sekularna drzava? a iste -gore navedene- podjele su nastale na osnovu imena kojim se priziva Bog - jel tako?

tako da...dajte covjeku malo podrske i postovanja...red je ako nista jebemumajku

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2009. 16:50 

Grind Is Protest wrote:
...više ne slušam bendove iz Bosne i Hercegovine koji na Myspace profilima ili sličnim mjestima pišu FBiH ili Republika Srpska. Takvima neću prstom pomjeriti za organizovanje svirke niti ću ih ikad zavrtiti na radiju. Znam da šupcima nacionalističkim naštetiti ne može, ali neću iz svog inata.

Hvala vam što ste me poslušali.

pa hajd nadji jedan bosnjacki(moram tako napisati)band da je stavio lokaciju federacija bih?mislim to je glupo.slobodno budi precizniji!

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2009. 16:54 

morbid wrote:
stari serator wrote:
drzis se za jednu nepostojecu zastavu, tj. Republike BiH. Do toga ja mislim nece doci. Nije da sam protiv, al nije ni da me pretjerano tangira...

nije moje ali ovo ti nije trebalo...

pa za ove se moze reci " i jes i nije"...

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2009. 16:59 

shitpifter wrote:

he jerane,boli njega kurac sto je kanadjanin.i mene bi bolio...al kod nas je druga situacija,specificna.ta sranja su nas u vise navrata skoro dovodile do nestanka...
ma ovo mi je bezveze...hocu reci da je ovo pozitivno...mars jebem vam rs i pederaciju(mi je ionako ne priznajemo)...

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2009. 20:03 
Moderator

as_the_sun_sets wrote:
Jadno je da pankeri koji bi trebali biti najprosveceniji u pogledima na drustvo i humanizam, puse politicke i nacionalne price straha i mrznje koje im polupismeni politicari serviraju. Tuzno.

Strale, care.

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2009. 20:20 

Meni je sva ova prica zaista suvisna, a i tema, zaista.. nista protiv necijeg misljenja, postujem sharanovo misljenje i stav, kontam ja sta ti time hoces i da ne mislis nista lose, ali si vise opterecen time nego jedan takav, nerealan i utopist, samo sto ti to ne vidis, ali majke mi najjaci post mi bijase 'de, bogati, ja mislila zenis se'..

Mislim, podrzavam biafru i seratora sto se tice toga, a i validnu poantu smo ja i biafra izvukli vec, ne, hehe.. ;P meni je, iskreno, smijesnije i suvisnije ovo sto se pise ili pokusava 'dokazati' temom, nego netko tko stavi FBiH ili RS kao svojevrsni orijentir ili eventualno nesto sto mu znaci.. ma nek stavlja sta hoce.. nek on postuje moje misljenje, postuje mene, ja protiv njega, ni bilo koga takvog, ama bas nista nemam, nista mi ne radi, nicim me ne ugrozava..
Stotinu puta mi je u razgovoru sa nekim iz Srbije bilo postavljeno pitanje jel to RS ili Federacija.. isto tako recimo ljudi iz Hrvatske imaju obicaj priupitati jel to Bosna ili Hercegovina.. uglavnom cisto kao orijentir, sad, da li nacionalni, geografski, ili neki deseti, mene to ne zanima.. znam da mozda nekima to zvuci diskriminatorski, ili sta ja znam, ali meni to zaista nista ne znaci, it's just as it is..

Ja RS, npr., ne volim, cuj, znam kako je stvorena i samim time mi je hajmo reci antipaticna, ali mi samim time ni RS ni FBiH ne znace nista kao takve entitetski-politicke opcije, tako je kako jest i gotovo, to je obicna realnost, ali necu to ni ignorirati ili diskriminirati jedne naprema drugima ili i jedne i druge.. ima i gorih, ima i losijih primjera svugdje, doslovno, i nema sta tko tvrditi suprotno, pa neovisno nalazio se u Banja Luci, Trebinju, Sarajevu, Tuzli, Mostaru, ili sta ja znam, ali sta se mijenja time sto cu se ja praviti da to ne postoji, da nije tako, ili sto cu nekoga u startu diskriminirati na osnovu toga i sta to govori o meni kao osobi..? Ono sto ja NECU je nekome kome to eventualno nesto znaci pljuvati po tome ili nametati svoje misljenje.. tko sam ja sad da po necijim svetinjama ili identifikacijama pljujem, neovisno sta su i tko su.. samim time bi bio GORI od takvog jednog, jer to je fasizam, i to je kao sto rekoh i gore nego lik/bend/whatever koji stavi RS ili FBiH, po meni, jer nece jedan takav nuzno zatvoriti vrata svim ostalim zbog toga, da kazem, dapace, vec jednostavno ima neko svoje misljenje koje je razlicito od mog, ili necijeg drugog, i ocekuje da drugi to postuju kako bi zadobili to postovanje zauzvrat, i to je u redu.. bar meni.. opet, kazem, vecina ljudi.. ono sto nije u redu je takve u startu diskriminirati na osnovu toga.. postoji razlika, al sumnjam recimo da bi autor teme i slicni to shvatili na ovaj nacin.. i evo garantiram da cete i ovo napisano sad shvatiti drugacije nego sto je zamisljeno jer sam ja kao fasist, nacionalist, sirokobrijezanin, ili sta ti ga ja znam, no eto..

To je naturanje vlastitog misljenja i vlastitih fix ideja, a to nigdje ne prolazi, a ne moze proci ni ovdje.. takvi pri cijeloj svojoj opterecenosti koliko su ustvari neoptereceni, ili misle da jesu, ili u silnom tom dokazivanju ili antianti-ovanju svemu mogucem kroz tu modernu neku hipi flowers generaciju, su uglavnom gori od ovih nazovimo ih RS-ovaca ili FBiH-ovaca, po mom iskustvu, i to je doslovno uzimanje nekih stvari u kontekst i minimum tolerancije i postovanja necijeg izbora i misljenja, da ne govorim cista utopija i nerealizam i to je najbitnije u cijeloj toj prici..

Mislim, kad uzme covjek malo realno predaha pa razmisli, pa RS je stvorena kako bi SAO Krajina bila ukinuta u danasnjoj novonastaloj RH, za sto je zauzvrat prodana i Posavina i veliki dio Hercegovine, dakle veliki dio ovog naroda ovdje, dok FBiH u ovoj formi stoji kao pandan takvoj jednoj tvorevini, u zajednickoj fuziji bosnjackog i hrvatskog naroda iz iskljucive zelje i direktive medjunarodne zajednice za nemogucnost bilo kakvog postojanja islamske drzave/entiteta u ''njihovoj'' Europi.. i to je tako skrojeno, i tako potpisano, i to je tocno tako bilo, sto je cinjenica, postoje legitimni dokumenti za takvo sto koji ce ubrzo svi biti dostupni javnosti (u to tko sumnja nek priceka jednostavno dokazanost o upletenosti Haaga zajedno sa Srbijom o zataskavanju ratnog zlocina i izjednacavanju krivice te neujednacenog kriterija i uvjeta za sve upletene, kao i npr. povlacenje nizozemaca iz Srebrenice i sl..)

Kao i uvijek najmanje se obicni puk pitao, najmanje se pitalo sta ce biti sa BiH u tom slucaju, vec sve lijepo ordinirano da zadovolji prohtjeve sto mocnijih i bitnijih koji u neskladu vide vlastite ambicije, mogucnosti manipulacije i orkestralizacije, samo da se JA ili netko drugi na kraju nalozi na to sto nekome pise FBiH ili RS..? ma eee.. :)
Sta me boli briga sta nekome pise na papiru, profilu, bilo gdje.. ukoliko je normalan covjek, neopterecen i u stanju postovati tudje misljenje, tudja prava i sve ostalo, on je za mene uvijek pozeljan i dobiti ce to isto zauzvrat, ma sta god vec da bio i cemu tezio..

Last edited by Archangel on 17. 06. 2009. 20:32, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2009. 20:25 

stari serator wrote:
Budite realni djeco, entitet postoji, pravno, a bogami i u praksi. Vi koji mahinalno zagovarate ukidanje istog ste fasisti, namecete svoje htjenje na druge koji isto ne zele. Deal with it.

My point exactly.. ne mora se nekome svidjati, moze imati misljenje kakvo zeli, ali to je stvarnost i cinjenica, nece nista promijeniti time sto bih ja htio da ne postoji, ili bilo tko drugi, al negirati je nerealnost i utopija, a diskriminacija potencijalnih ''obicnih ljudi'' u svemu tome se ne moze opravdati vlastitim mastanjima (iako opravdanih, priznajem, ali potpuno utopistickih) koje se mogu manifestirati samo u vidu nametanja vlastitog misljenja, vlastitih ideja, vlastitih svetinja, i vlastite ideologije, a to, za sve suglasne, ima samo jedan termin - fasizam..

Last edited by Archangel on 17. 06. 2009. 20:41, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2009. 20:38 
Moderator

ja sam onda uber fasista jer sam za ukidanje!
i veoma se ponosim time.

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2009. 20:41 

Posteno.. :)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 86 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]