Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 07. 08. 2025. 06:33

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 74 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: pun mi kurac vise
PostPosted: 30. 11. 2009. 15:02 

Stargazer wrote:
Je l' to ima budala i u engleskoj? Za ne povjerovati!

A za ove sto sto seru po britancima imam pitanje. Jeste li mozda bili gore, imate li ikakvih neposrednih iskustava sa tom kulturom i ljudima? Je li uzorak bio reprezentativan? Necemo valjda na osnovu huligana donositi sliku o narodu.

Sta bi sa britanskim humorom, muzikom, knjizevnoscu? Siromasan bi bio taj zivot Monthy Pythonovaca, Pink Floyda, Crne guje, Motorheada... a ima li jos i jedna zemlja u kojoj su mogle nastati takve stvari?

Doduse, dzabe ja pricam, ovdje se ljudi samo sicaju i hvale vlastitim stereotipima...

Historija brate, historija.

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 15:04 
Moderator

dinko wrote:
Joj nejmlese al si me razočarao. Pa zar bi ti stvarno dao balkan za britaniju. pa nema naroda koji više merači od našeg, imamo najljepše žene, imamo alkohol koji je sa neba pao, znamo se svi medjusobno, danas se družimo, sutra si familiju spominjemo al opet na kraju smo svi raja. Britanci to nemaju. Pa čak ni onaj fazon čajem nije njihov nego su to maznuli od indijaca.

Gle kume, meni moje mišljenje - tebi tvoje. ;-)

Imam 101 razlog što imam averziju prema Balkanu, što imam averziju i prema ovoj zemlji i ovom gradu i što me sve to frustrira i sve narodi ovdje, prvenstveno ova tri naša. Daleko od tog da nema gorih mijesta na zemlji (npr. Slovenija, Tunis, Malavi, etc.), al da imam priliku u London, Glasgow, Dublin, Liverpool,... ma bilo gdje... ne bih si dvaput mislio.
A s druge strane, jesam vezan za ovo. Al samo zbog prijatelja, nekolicine dragih ljudi...

Zajebi ti taj "merak", od kojeg ja ne mogu ni kafu popit. Zajebi ti te žene, koje nit su bogznačemu, a mentalno i intelektualno većina njih nedajbože... Zajebi i alkohol, nije da ga nema i bilo gdje drugo, al pogotovo ga zajebi kad ni ja ni moje društvo nemamo novca za kupit alkohol... A najviše zajebi to što je mahala u kojoj se svi znamo, neka hvala.

Jedino kad sve ovo baš volim, to je kad me dugo nema pa poželim.

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 15:06 

a još nam alkohol najjeftinitji u Europi :)

ali opet skup kad pogledas koliko zarađujemo XD

pijem lozu za pola marke

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 15:09 
same rasprave na ovoj temi pokazuju koliko je balkan (tj.frtaljcic ljudi sa njega) "napredniji i civilozvaniji" od eto u ovom slucaju Engleske...samo nam daj da nekog pljujemo i ismijavamo :|
ma jok, nismo mi stoka

PostPosted: 30. 11. 2009. 15:13 

nismo kompetentni hakat ni afričke zemlje XD

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 15:19 
ma dje nismo jarane, mi smo najpametniji,mi sve znamo, niko nam nije ni do koljena, skontali smo i gdje je granica svemira i kako izgleda Bog, sve...samo ne znam zasto nas svi ostali gledaju ko kromanjonce, bjedu i glupane...fakat ne znam,ono mislim, znas....

PostPosted: 30. 11. 2009. 15:36 

dinko wrote:
Stargazer wrote:
Je l' to ima budala i u engleskoj? Za ne povjerovati!

A za ove sto sto seru po britancima imam pitanje. Jeste li mozda bili gore, imate li ikakvih neposrednih iskustava sa tom kulturom i ljudima? Je li uzorak bio reprezentativan? Necemo valjda na osnovu huligana donositi sliku o narodu.

Sta bi sa britanskim humorom, muzikom, knjizevnoscu? Siromasan bi bio taj zivot Monthy Pythonovaca, Pink Floyda, Crne guje, Motorheada... a ima li jos i jedna zemlja u kojoj su mogle nastati takve stvari?

Doduse, dzabe ja pricam, ovdje se ljudi samo sicaju i hvale vlastitim stereotipima...

Historija brate, historija.

Bez uvrede, ali mislim da imas romantizirano vidjenje historije. Prije 200 godina su engleski radnik, bosanski seljak, i africki rob zivjeli manje vise istim sranjem od zivota. Samo sto je vladajuca klasa u engleskoj, spletom okolnosti, postala najmocnija na svijetu. I sad mi treba da budemo ogorceni na njihove industrijalce i lordove, sto su bili "sposobniji" od ovih nasih? Od te gorcine koristi nema. Vazni su ljudi, i ono sto danas imamo. Meni je bilo drago kad sam u Britanskom muzeju u Londonu vidio sve te eksponate koje su englezi pokrali sirom svijeta. Sve cisto, lijepo, uredno, besplatan ulaz. Raznobojni cuvari muzeja zovu te gospodinom.

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 16:05 

ali su počeli srati po Balkanu u zadnje vrijeme i vrijeđat, pogotovo Hrvate, razlog nogomet naravno, zapravo to i nisu uvrede, izmisljaju gluposti

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 16:19 
Moderator

Znamo ko su "ti", koji vrijeđaju jedni druge... nebitno šta ko bio.

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 21:01 

Azrael661 wrote:
nismo kompetentni hakat ni afričke zemlje XD

jes to poceo furati xD hahahh : D

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 21:08 

Balkan jest slobodniji od drugi zemalja,djeca mogu izac vani i igrat se u relativnoj slobodi.Problem zapocinje kod teenagera,od kojih su vecina zeljni dobrog društva provoda,koncerata i ponekad veceg izbora u obrazovanju i vlastite buducnosti te mnogih financijski slabijih društvenih slojeva koji nemaju ni za hljeba a ne za alkohola.Tu Britanci a i drugi su napredniji od nas i bice jos zadugo dok se ne uvedu promjene,i vjerovatno odatle ide mržnja nejmlesa,a i mene,jer kolko god volio Balkan i mjesto gdje zivim,vise volim svoj zivot i zivot svog djeteta i zelim mu bolju buducnost.( za zene na forumu neam ja jos dijete,onako hipoteticki govorim :mrgreen: )

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 21:13 
Moderator

... budi mi silan i dobro mi stoj...

Nabijem te na kurac!

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 21:15 

Sorry,jel ovo upuceno meni ili šta?

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 21:16 
Moderator

Lol šta ti je :lol: nego se nadovezujem na ovo tvoje s ovim stihovima i porukom..

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 21:17 

Hahah ma šta ja znam učini mi se ko da sam se prosuo nešto pa mi govoriš to xD

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 21:19 
ko kila riiiize

PostPosted: 30. 11. 2009. 21:29 

Kokaina :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 21:32 
Moderator

I ne znam po čemu je Balkan slobodniji.

Pedere i lezbijke imaju status ko u Afganistanu, cura koja spava s momkom je kurva, normalni ljudi ne mogu ni poslat djecu u školu a da ga ne vrate u kovčegu, osoba koja ima dugu kosu, pirseve, tetovaže, krijestu, bradurinu, štagod.. se ne može zaposlit iako je kvalitetniji i inteligentniji od ostalih kolega, na ulici i svugdje drugo sranja imaš zbog tog/il možeš imat - zavisi, svima bitno je ko si, šta si itd, političko opredjeljenje je bitnije od djeteta rođenog, nacionalna (ne)pripadnost od majke i oca bitnija. - I ŠTO JE NAJGORE POKUŠAVAJU TEBE UBIJEDIT DA JE NJIHOVO ISPRAVNO, NAMEĆU TI SKORO PA NASILNO!!!

sve što nije neuki, neinteligentni seljak iltiga stereotipni Balkanac, se automatski gura u stranu, ne voli se, ugnjetava... sve što ima drugačije svjetonazore od tog stereotipnog Balkanca nije normalno...

Gdje je tu ta sloboda?
Ovaj dio svijeta je živi dokaz onoj rečenici: "Uvijek je malo više onih malo manjih."

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 21:48 

andrej
postoji kodeks ponasanja i oblacenja - svugdje u svijetu - ne samo na balkanu,
negdje malo rigorozniji, negdje malo slobodniji - al postoji

u ostalom - ti imas malo suzen nivo sagledavanja okolnosti...pomiri se sa tim - nije rokenrol jedina kultura koja postoji, nit su rokeri najbolji ljudi koje mozes upoznat, nit su rokenrol koke najbolje koje mozes vidjet' i vodat... nit je rokenrol samo muzika (al da je najbolja...jest) - nemojte me pogresno shvatiti...ali postoji i drugih hodajucih stvorenja koji ne slusaju gitare pod distorzijom, jer uzivaju u necemu drugom...

djevojka mi se vratila iz londona neki dan, ovo joj je drugi put gore da ide - i sama kaze da im je drzava uredjena cakum - pakum stob' se reklo, al su im ljudi i mentalitet karina - doduse svugdje se nadje poneki lemmy :D
oni imaju kao neke uber moralne vrijednosti koje su im nametnute modernim tokovima...jebes ti to...oni nista nemaju - sve im je dato...
umjesto da oko onog jebenog stonhedza posiju krompir, luk, paprike ili hagras eventualno...oni ga drze ko spomenik...a ne mogu ni rostilj bacit na njemu:)a da ne pricam o tekmi ''na male''

neko je rekao da se britanci ponasaju tako da gdje god dodju - ko da je njihovo, to je ziva istina, jer arogantijeg naroda nema u svijetu...
ja ih ne volim, nit' cu ikad...al necu srat po ovom ovdje, gdje zivim i kakvo je...da je najgore na svijetu MOJE JE...ostatak evrope i svijeta nije...

mos' se ti divit kome hoces (generalno), al ovo ovdje ja tvoje, tu si rodjen i odatle si...svugdje si tudji...bez obzira kako te primili i ugostili i zgotivili (a nije da nisam nikad mako odavde...da se razumijemo)

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2009. 22:00 

@ andrej: za slobodu sam mislio samo na djecu koja koliko toliko mogu izaci na ulicu,oni u britaniji su couch potatoes od pete godine zivota,ostala argumentacija stoji.
@misercord:to za kodeks oblacenja je istina,iako je to po meni ravno rasizmu,jer nema nikakve veze sa covjekovim sposobnostima za usjpjesno obavljanje posla,vise bi volio da me operise ispirsan al kvalitetan doktor,a ne neki ''normalan'' sto ce me ubit...i rokenrol koke su najbolje koke sto mos upoznat :mrgreen:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 74 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]