Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 04. 06. 2024. 22:12

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 126 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 19. 03. 2011. 01:02 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 24. 11. 2006. 19:20
Posts: 6731
Location: Sarajevo
Thy_light wrote:
Nema ovdje kupiti cevapi ni lepina :(


pa u kakvoj ti vukojebini zivis?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 19. 03. 2011. 01:04 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 14. 07. 2003. 19:20
Posts: 6276
pa ima onih sajtova s receptima koliko hoces, to:

http://www.coolinarika.com/recept/sarajevski-cevap/
http://www.becook.com/sr/recept/banjalu ... 87evap.htm


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 19. 03. 2011. 01:23 
Offline
User avatar

Joined: 06. 03. 2011. 11:54
Posts: 156
Location: Velika Kladusa/Norveska
nekrodemon wrote:
Thy_light wrote:
Nema ovdje kupiti cevapi ni lepina :(


pa u kakvoj ti vukojebini zivis?


Norveska :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 19. 03. 2011. 01:23 
Offline
User avatar

Joined: 06. 03. 2011. 11:54
Posts: 156
Location: Velika Kladusa/Norveska
biafra wrote:


Moracu porabati


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 19. 03. 2011. 01:35 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 24. 11. 2006. 19:20
Posts: 6731
Location: Sarajevo
Thy_light wrote:
nekrodemon wrote:
Thy_light wrote:
Nema ovdje kupiti cevapi ni lepina :(


pa u kakvoj ti vukojebini zivis?


Norveska :lol:



uuu daleko je to od FOÄŒE :lol: :mrgreen:
zajebancija


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 19. 03. 2011. 01:51 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 27. 09. 2005. 01:21
Posts: 8156
Location: Tunguska
Ima zato mjoda na bacanje. Jebeš ćevape pored totalnog Kvelertak metalpank osjećaja cuganja mjoda iz roga.

U biti ovo ja serem, jer sam se ćevapa zasitio pun rac...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 19. 03. 2011. 07:32 
Offline
User avatar

Joined: 30. 03. 2005. 01:20
Posts: 3472
Location: GB
Ćevape sa malo ulja peći na potpuno laganoj vatri. Okretat ih konstantno da ne zagore.
Napraviti smjesu (vegeta, ulje i voda) i pustiti je da se ugrije da bude mlaka i umočiti čitavu lepinu na 2-3 sekunde i baciti u tavu sa ugrijanim uljem ili ako roštiljaš na rešetke.

Nemoj da ti padne na pamet da jedeš suhu lepinu. To su izmislili ovi sa čaršije da ti prodaju jogurt. Ćifutska politika.


Sutra na meniju pastrmka i krompir salata, nadam se da ću stići slikati, osim ako se ne desi kao sinoć sa ćevapima. Kila otišla u tren oka.

Stid me reć, riža je loše ispala, čak sam razmišljao da je transformišem u sutliju ali je bilo već kasno :oops:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 19. 03. 2011. 11:12 
Offline
User avatar

Joined: 01. 02. 2010. 20:13
Posts: 2161
Location: Brazil
dinko wrote:
Ćevape sa malo ulja peći na potpuno laganoj vatri. Okretat ih konstantno da ne zagore.
Napraviti smjesu (vegeta, ulje i voda) i pustiti je da se ugrije da bude mlaka i umočiti čitavu lepinu na 2-3 sekunde i baciti u tavu sa ugrijanim uljem ili ako roštiljaš na rešetke.

Nemoj da ti padne na pamet da jedeš suhu lepinu. To su izmislili ovi sa čaršije da ti prodaju jogurt. Ćifutska politika.


Sutra na meniju pastrmka i krompir salata, nadam se da ću stići slikati, osim ako se ne desi kao sinoć sa ćevapima. Kila otišla u tren oka.

Stid me reć, riža je loše ispala, čak sam razmišljao da je transformišem u sutliju ali je bilo već kasno :oops:



Cifutska politika :lol: :lol:

Jeo sinoc pastrmku i krompir salatu , fenomenalno .


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 19. 03. 2011. 12:41 
Offline
User avatar

Joined: 25. 02. 2005. 00:05
Posts: 2437
pileća prsa izrezati na kockice otprilike pola palca veličine i baciti u malo dublju tavu na ulje. u lonac staviti pola litre - litar vode i sipati carsku mješavinu. znam, znam, povrće, gadost najveća, ali ubije se ukus začinima. 5 minuta kuhati to povrće, piletinu pržiti dok ne porumeni taman, baciti na nju pola do čitave čaše pavlake, karija lopatom, čilija, peršuna, vegete, bibera, ostalih začina po želji, iscjeđeno povrće baciti u to, još minutu to držati na laganoj vatri i eto ga. polu pristojno jelo koje sadrži povrće i gotovo je za 15 minuta, idealno za ljenguze poput mene :razz:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 19. 03. 2011. 23:14 
Offline

Joined: 06. 12. 2007. 02:09
Posts: 2494
sirotinjska sarma:

u kantu nastrugati mistrijom psećih i mačijih govana, naći na smeću kakva šlaufa, isjeći ga na jednake komade i napuniti smjesom od psećih i mačijih govana u koje smo dodali mišji sitan rad iz guzice. peći na suncu dok se govna ne rastope da se ne može raspoznati čiji je u čijoj. jede se rukama, iza kakvog kontejnera.


banjalučki ćevap za siromašne:

u fanglu nastrugati mistrijom psećih govana iz boksova kakvog domaćina. dodati dvije šake zemlje, pokriti najlon kesom i ostaviti da se cvari na avgustovskom suncu. uzeti češagiju i očetkati tri-četiri prljavija Rexa što se vrzmaju oko kontejnera. Od njihove dlake napraviti poveznicu uz čiju pomoć ćemo nakalemiti ćevap na ćevap. kao prilog servirati odbačene lukovice sa bunjišta i kiselinu od akumulatora.


choco milkshake za siromašne:

mistrijom nastrugati psećih i mačijih govana u kakvu kesu. izgnjaviti rukama i dodati malo pišaćke da se sadržaj kese uzburka i da bolje popari pošto je ostavimo na suncu da se cvari. za to vrijeme naći 'rđavu konzervu koju ćemo napuniti jednu trećinu vodom sa vrela bosne. dodati sadržaj kese i mutiti drvcetom dok ne postane jednolično. ostaviti pod drvo na kom graću ptičurine da zadaju bijelo odozgo. koristiti šipku kišobrana u kojoj su se naselile uhaladže kao slamku.


:twisted: :twisted: :twisted:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 19. 03. 2011. 23:22 
Offline

Joined: 06. 12. 2007. 02:09
Posts: 2494
ah, sjetih se još jednog:

... ... ... ... ... ... ... ... ...


izgleda da sam ga zaboravio, sjećam se samo početka...

... .... ... ... ...

džaba, ne mgou da se sjetim, ali evo bar početak:

mistrijom nastrugati pseći' i mačiji'...


:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 20. 03. 2011. 00:26 
Offline
User avatar

Joined: 21. 09. 2009. 12:49
Posts: 1034
Location: Konjic
Thy_light wrote:
nekrodemon wrote:
Thy_light wrote:
Nema ovdje kupiti cevapi ni lepina :(


pa u kakvoj ti vukojebini zivis?


Norveska :lol:

:lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 21. 03. 2011. 18:33 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 20. 05. 2006. 18:25
Posts: 1815
Location: Sarajevo
Eh, evo malo i mojih fotki, tj. fotki mojih jela. Ocam' sve je djelo mojijeh ruku. :D Obožavam kuhati, od pripreme, dekoracije, pa boga mi i konzumacije.

Na prvoj slici umak guacamole, od avokada. Idealno uz pive i tekile. Služi se uz tortilje ili bruskete, po želji.

Image

Na ovoj slici su obični makaroni, penne sa umakom od paprike i pavlake, plus parmezan.

Image

Na slici tri kineska piletina s rižom, u radiču.

Image

Fali još curry masala, mmmm, originalni indijski kari s piletinom i rižom. Postavim i tu fotku dok je prebacim s kamere.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 21. 03. 2011. 19:47 
Offline
User avatar

Joined: 06. 03. 2011. 11:54
Posts: 156
Location: Velika Kladusa/Norveska
omg yum, daj mi toga 8)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 21. 03. 2011. 20:15 
Offline
User avatar

Joined: 01. 02. 2010. 20:13
Posts: 2161
Location: Brazil
Nema to , kad zeMsko iz Krajine napravi za jesti to mora biti fenomenalno i ogromni kolicinama jer nisi jeo dok se nisi prej*o :mrgreen:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 21. 03. 2011. 21:08 
Offline
User avatar

Joined: 06. 05. 2006. 03:59
Posts: 4543
Location: Lukavac/Hall in tirol
Blago onom Ko Arinoe Ozheni :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 22. 03. 2011. 00:14 
Offline
User avatar

Joined: 06. 03. 2011. 11:54
Posts: 156
Location: Velika Kladusa/Norveska
momak se udebljo 10kg odkad zivi sa mnom :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 22. 03. 2011. 00:24 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 27. 09. 2005. 01:21
Posts: 8156
Location: Tunguska
Ja vam reko da će mi Mati objasnit neke stvari :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 22. 03. 2011. 09:43 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 20. 05. 2006. 18:25
Posts: 1815
Location: Sarajevo
Tenk ju, bojs. <3


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 22. 03. 2011. 11:22 
Offline

Joined: 06. 12. 2007. 02:09
Posts: 2494
ja sam jutros skuvo radić i maslačak


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 126 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group