Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 09. 08. 2025. 22:49

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 86 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: Donio sam životnu odluku...
PostPosted: 17. 06. 2009. 20:45 
Moderator

KAKO STAVLJANJE ENTITETSKE OZNAKE POMAŽE BENDOVIMA U MUZIČKOJ KARIJERI???

Jel vidite sad?

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2009. 20:49 
Moderator

pa ne pomaze nikako, u pitanju je cisti jebeni kompleks.
ja sam protiv entiteta, ovo je bosna i hercegovina i za mene ne postoji ni federacija ni rs..znaci ratnu tvorevinu ne priznajem....ukidanjem rs-a, ukida se i federacija...
a bendovi koji se tako deklarisu imaju zaista problema...ako sam ja fasista zbog toga..bujrum..give me some medals!

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2009. 20:51 

ovo je vec davno trebalo ostati bez nepotrebnih postova ... odman se vidilo sta je napiso grindaš i ko je skonto nije trebo nista srat

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2009. 20:52 
Moderator

blessing wrote:
ovo je vec davno trebalo ostati bez nepotrebnih postova ... odman se vidilo sta je napiso grindaš i ko je skonto nije trebo nista srat

jebga ne mozes bosnji postaviti ovakvu temu, a da se ne puvuku neke druge stvari. :)

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2009. 22:38 

nekrodemon wrote:
ja sam protiv entiteta, ovo je bosna i hercegovina i za mene ne postoji ni federacija ni rs..znaci ratnu tvorevinu ne priznajem....ukidanjem rs-a, ukida se i federacija...
a bendovi koji se tako deklarisu imaju zaista problema...ako sam ja fasista zbog toga..bujrum..give me some medals!

i ja sam...hehe jebiga...postojanje rs-a ukljucuje i federaciju...sta se moze...sharane nemoj se ljutiti jbg...oni tamo imaju problem sa ovim,mi nemamo!

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2009. 22:41 
Moderator

Bogomilian wrote:
oni tamo imaju problem sa ovim,mi nemamo!

Kad kažeš ''oni tamo'', kao da pričaš o vanzemaljcima. Ljudi smo svi zajedno. Ja imam problem sa entitetima i to oba, dakle i MI imamo problem.

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2009. 22:44 

meni je samo važno da ni jedan član benda nije srbin.

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2009. 22:46 

E pa znas sta Sharane,ako kazem SRBI i jasno pokazem prstom-ispadam odmah fasista!Pa zato govorim ONI TAMO da ne uvrijedim neciju dusu.
Evo ti ovako,ljudi sa prostora Federacije BiH nema problem sa tim sranjima.Ljudi smo svi zajedno jeli?E pa jesmo li zajedno!!!??Ja kako vidim nismo.Al nemogu dalje pisati(mada svi znamo ko je sta radio) da ne bih otisao "desno".Nebitno.Otprilike,slazemo se,ali dosta vise da je na svima krivnja.

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2009. 22:46 

Shiteater black wrote:

fasisto,kako si to mogao reci??!!!

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2009. 22:47 

šta da ti kažem, uvijek samo problemi s tim srbima

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2009. 23:14 

nekrodemon wrote:

Ali pa shvati, kad kazes Bosna i Hercegovina, podrazumijevas i ta dva entiteta.. mozes se praviti da nisu tu, mogu ti smetati s jedne strane, mogu ti nesto i znaciti s druge strane, ali je cinjenica da su tu i to mozes prihvatiti, ili se mozes praviti kao da ne postoji i diskriminirati jedne ili druge, ili oboje zbog toga, sto je po meni pogresno i suludo jer se radi o pojedincima koje netko diskriminira bez da ih poznaje, no eto.. postoji bola Bosna i Hercegovina i usprkos entiteta i sl., jer ima svoje gradjane, jer ima obicne ljude koji zive, rade u njoj, placaju poreze, neovisno o narodnosti i nacionalnosti, ali postoji i postojati ce samo ako postujes tudja misljenja i odredjenja, a ovo su za vecinu samo jos neke dodatne oznake koje mogu, a NE moraju nekome uopce znaciti bilo sto drugo osim orijentira ili necega s cim se identificiraju, sto je svejedno pravo svakog pojedinca..

Last edited by Archangel on 17. 06. 2009. 23:21, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2009. 23:17 

Grind Is Protest wrote:

Jel vidite sad?

Pa, bendovima iz RS-a sluzi za orijentir ljudima u Srbiji, npr.. kao sto rekoh, u 80 posto slucajeva ce me netko iz Srbije upitati odakle je bend, ako ne zna za taj grad, pitati ce obavezno jel RS ili FBiH, za njega je to normalno i ja to razumijem.. slicno ce napraviti i vecina ljudi iz Hrvatske.. ali to ne mora nuzno nista lose biti kako sad ti to automatski shvacas..
Ev da ja tebi postavim protupitanje.. kako stavljanje entitetske oznake odmaze bendovima u muzickoj karijeri..?
Ne kontam sta te uopce to zanima.. ako su ljudi, ako je dobar bend, sta me boli briga imaju li entitetsku oznaku ili nemaju..
Nije kao da su stavili Kirgistan ili sta ja znam pa da zavaravaju narod.. ako je bend iz Banja Luke, stoji da je iz RS, BiH, isto kao sto za bend iz Zenice stoji da je bend iz FBiH, BiH, pravno i realno gledajuci.. to se podrazumijeva i bez isticanja, a to sto ce netko to dodatno istaknuti meni zaista nista ne znaci, nije kao da mozes covjeka zbog toga diskriminirati, pa nije on kriv sto je odgojen na odredjen nacin i sto se identificira s necim sto tebi eventualno nista ne znaci (sto ne znaci s druge strane da njemu nista ne znaci, dapace), ali to ne znaci da nije covjek.. cisto dodatna oznaka, kao da ce manjak stavljanja tog RS ili FBiH utjecati na postojanje ili nepostojanje jednog ili drugog entiteta.. to bi cisto bilo zatvaranje ociju pred stvarnosti..

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2009. 23:56 

Shiteater black wrote:
šta da ti kažem, uvijek samo problemi s tim srbima

isto važi i za mene, al ozbiljno.

Profile  

PostPosted: 18. 06. 2009. 00:09 

Shiteater black wrote:

mrzim sve nacionaliste, a pogotovo srpske.

Profile  

PostPosted: 18. 06. 2009. 00:20 

Salu na stranu,
covjek treba biti realan u danasnjem drustvu, i vidjeti sta on kao pojedinac moze uraditi a sta je iznad njegovih mogucnosti. Koliko god sa jedne strane podrzavao anarhisticku ideologiju samu po sebi, odnosno 'na papiru', toliko znam da se neke stvari nece moci nikada ostvariti, jer smo mi ko drustvo previse u kurcu za neke vise ideale, tako da je to obicna romantika kavu svakodnedno vidjamo u bljutavim utopijskim ljubavnim filmovima. Pulp fiction.
Vezanoza to, takodjer smatram da bi se granice svih drzava trebale ukinuti, da mozemo nromalno bez viza i seljackih granicara putovati bez problema, ali boze moj, nista nije savrseno niti ce ikad biti, jer, koliko god jedna ruza mirisala, toliko ce ono trnje na njoj, ma kako bilo beznacajno sjebati stvar i ubosti nas.
Elem, hocu da kazem to da, svi znamo koliko je drustvo u kurcu, koliko je sistem pogan, medjutim u svom tom bijesu zaboravljamo da je danasnja realnost samo milijardita repriza istorije koja nas ni cemu nije naucila, i bas zato mi kao pojedinci necemo nikada nista promijeniti. Repoublika Srpska i Federacija su samo mali otpatci u ogromnoj hrpi smeca.

Profile  

PostPosted: 18. 06. 2009. 00:32 

ma jebo srpsku i federaciju, daj para, a ostalo ćemo lako.

Profile  

PostPosted: 18. 06. 2009. 02:51 

od ozbiljnih i tema vrijednih raspravljanja se napravi sprdacina
a na temama o przenoj piletini i sl. se dobijaju banovi ili sta ti ja znam medjumetalski sukobi...cari rok planeta

Profile  

PostPosted: 18. 06. 2009. 15:24 
ma treba i treci entitet...nek ih bude ko kantona

PostPosted: 18. 06. 2009. 22:57 

Da se i ja malo uključim, s obzirom da smo jedan od rijetkih bendova iz Sarajeva koji je svirao u Banja Luci (Uncle Sam Decided).
Ljudi iz UNS Geto-a i ljudi iz benda Antidope su nas super dočekali, znači za sve smo samo trebali pitati njih, i obezbjedili bi nam, naravno ono što je bilo u njihovim mogućnostima. Lično, nisam čuo ni od koga tamo da je spominjao RS ili FBiH ili nešto tako. Međutim, u toku svirke, neki pijani momak je dobacivao gitaristi sa "ćelavi balijo". Ali, taj isti, i još par koji su bili previše pijani, su bili odmah odstranjeni. Svaka čast na tome stvarno. Ne moram ni govoriti da su momci iz Antidope-a normalni i da samo žele da sviraju. Kao i svi. A poenta je u slijedećem, gdje god da se svira, uvijek će biti bar jedna budala, koja će pokušat da sabotira svirku na ovaj ili onaj način. Al meni se čini da je to samo privlačenje pažnje. Uostalom, odsviraš svoje (jer si zbog toga i došao, na kraju krajeva) i doviđenja, pa kakva god da je publika.
Što se tiče entiteta, kantona, opština i ostalog, koga briga? Sad je takvo stanje, koje još uvijek niko od nas ne može promjeniti, ali možemo ići jedni drugima i svirati, i ne ulaziti u rasprave u vezi sa našom državom, jer je priča uzalud, ništa se ne mijenja. A i što više bendova dođe ovdje i ode gore, to će se sve manje osjetiti ono što su nam ratni profiteri nametnuli, a to su te granice ili "granice", kako god ko hoće.

Profile  

PostPosted: 18. 06. 2009. 23:39 

možda ovako upali...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 86 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]