Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 00:49

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 138 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: jedenje svakakve hrane
PostPosted: 17. 08. 2010. 02:39 

priznaj, ufatio sam te...:lol: i to dobro...

THE TROLLSQUAD NEVER SLEEPS

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2010. 03:30 

http://www.whatthefuckshouldimakefordinner.com

: )
tu sam našla ovaj super recept: http://www.recipe.com/grilled-eggplant- ... to-gratin/

al kolko vidim oće se kratko i jednostavno, stoga:

salatno - paradajz punjen sirom vrhnjem i vlascem. svježim. ja ga uzgajam na prozoru.
-paradajz i mocarela i bosiljak sa maslinovim uljem

inače, umaci neki za paštu kad treba bit brzo gotovo, jer kad muškarac izjavi da je gladan nema se šta čekat

v1: pasirana rajčica, začinjena bosiljkom, ter nekom mediteranskom mješavinom začina isusovih, par listova lovora i možda malo origana al origano mi nekad zna preuzet druge okuse pa ga ne ljubim previše

v2: vrhnje(i za kuvanje i običnog) i noter naribani sir i šaka vlasca.

ne dosadi jer uvijek drugo neko povrće, al najdraže su mi u kombinaciji tikvice, luk, paprika, mrkvica, pa nadoštukavam sa onim čeg imamo, grašak, kukuruz, brokulica blablabla

bude fino i muškarac se ne žali A ZAŠ NEMA MESA.

e da, ja to sve uvijek sa maslinovim uljem radim, iako mi je rečeno da kod termičke obrade ono gumi ta neka svoja dobra svojstva, jel to istina?

i sad nek mi neko objasni kako da napravim rižot : (

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2010. 12:00 

Bruno wrote:
inače, umaci neki za paštu kad treba bit brzo gotovo, jer kad muškarac izjavi da je gladan nema se šta čekat

:lol: :lol: blesavo

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2010. 12:14 

radost sluzbe, zaista fantasticna zenska odlika...

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2010. 12:39 

A fine žene,što svaka nema onaj pristup :)
Inače meni je moćno neko sranje iz italije,bude brzo gotovo a pravo moćno,kriška hljeba+paradajz+sir+origano,to se stavi u pećnicu par minuta i gotovo.

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2010. 12:44 

barila, ovo ono...

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2010. 19:42 
Moderator

Bruno wrote:
tu sam našla ovaj super recept: http://www.recipe.com/grilled-eggplant- ... to-gratin/ (

E što se iznenadih, ovo sam neki dan pravila, i to bez ikakvog recepta, jednostavno mi naumpalo da ta kombinacija mora biti dobra, ja sam samo patlidžane narezala na kolute, malo maslinovog, plus bosiljak i origano, a na vrh stavila ploške sira, livadskog. Punooo bibera uz to i voila, odlično ispalo.

A za maslinovo ulje to što veliš, mislim da je to samo za ono ekstra djevičansko, hladno prešano, da ga ne valja zagrijavati ako oćeš da ga 100 posto iskoristiš. Inače, isti k.

Ja miješam obično i maslinovo ako pravim neko jelo s crvenim mesom, ipak bude bolje.

A kad nemam ništa u kući, onda najčešće isto pravim palačinke, neku slanu verziju s crnim brašnom i u tijesto stavim malo bijelog luka. Napunim poslije s pavlakom, sirom, gljive ili komadići piletine, ovisi čega ima u frižideru.

Slatka verzija, s bananom i čokoladom, može se napraviti tona toga za 5-6 KM.

Začine trpam razne, od đumbira, lovora, karija do ovih 'talijanskih' koji su ipak malo dosadili budući da ih trpaju u sve živo.

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2010. 11:12 

Rijetko ja to nešto na brzaka. Za dobru liniju, a da baš nikad čovjek nije gladan zakon je klasična domaća kuhinja podobro pojačana obilnim salatama i s puno jogurta, voća. Danas, recimo, boranija s malo paradajza, paprike, krompira i junetinom uz preliv kiselim vrhnjem. Sutra, recimo, pita od tikve sa dosta jogurta.
Dobra furka meni kuhanje, stvar je samo u rutini da se smanji utrošak vremena i dobro planiranje u pripremi.

I da, hrana voli kad je spremaš s ljubavlju.

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2010. 11:18 

A domaća bistra supa mi je definitivno fetiš. Tokom vikenda polupripremim ogromnu šerpu i onda samo vadim iz frižidera potrebnu količinu, uvalim tjesteninu, vegetu i peršun i supeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrr za pet minuta. Ko ima problematičnu kožu/ten, domaća bistra supa svaki dan je odličan recept.

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2010. 12:18 

Ma samo nek je povrća i sireva. Od toga sam dugo vremena živjela. Pre neki dan prestadoh s vegetarijanizmom (zdravstveni problemi) pa moram jesti bijelo meso.
Volim kuhati, nekad po receptima (internet je za to bogovski), a češće spravljam jela od namirnica koje imam u frižideru i začudim se kako su mnoge kombinacije dobre.

Pohane tikvice, crvene pečene paprike punjene trapist sirom i pohane, piletina s karijem, kikirikijem, tjestenina sa raznim umacima...najčešće to pripremam.

Supe jedem sve. Mamurluk tim liječim.

A slatko...hmmm...pravim kolače/torte ali isključivo s čokoladom, ostalo ne priznajem.

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2010. 12:25 

Al\m/a wrote:
Ma samo nek je povrća i sireva. Od toga sam dugo vremena živjela. Pre neki dan prestadoh s vegetarijanizmom (zdravstveni problemi) pa moram jesti bijelo meso.
Volim kuhati, nekad po receptima (internet je za to bogovski), a češće spravljam jela od namirnica koje imam u frižideru i začudim se kako su mnoge kombinacije dobre.

Pohane tikvice, crvene pečene paprike punjene trapist sirom i pohane, piletina s karijem, kikirikijem, tjestenina sa raznim umacima...najčešće to pripremam.

Supe jedem sve. Mamurluk tim liječim.

A slatko...hmmm...pravim kolače/torte ali isključivo s čokoladom, ostalo ne priznajem.

Dobro dosla nazad u kult 666 . Samo meso !!!!

Image

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2010. 12:28 

Ma to je fuj. Najgore moguće meso.

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2010. 12:59 

haha, bas neznas sta valja, bolje od tog nema, jeo sam svasta, al nista do presoljene janjetine na raznju.

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2010. 13:10 

men to meso smrdi

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2010. 13:23 

Ma ne mogu to nikako ni pomirisati. Sad samo piletina, puretina i riba dolaze u obzir. Iako i to teško jedem.

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2010. 13:34 

da miris je nesto na sto se coek mora navic, jaretina je jos gora, o kamilama i konjima da ne pricam (uz to je to zilavo i kruto u picku materinu)

ali istina, jedino meso koje treba jest je bjelo, dakle piletina, curetina i riba. ostalo je sve otrov. bez tog mesa se nemoze.

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2010. 13:43 

stari serator wrote:
da miris je nesto na sto se coek mora navic, jaretina je jos gora, o kamilama i konjima da ne pricam (uz to je to zilavo i kruto u picku materinu)

ali istina, jedino meso koje treba jest je bjelo, dakle piletina, curetina i riba. ostalo je sve otrov. bez tog mesa se nemoze.

Jaretina meni ubjedljivo ima najveci smrad , da oci zasuze ...
Janjetina mi ne smrdi , valjda zato sto sam navikao , onako masnu i slanu , jedes dok se ne useres . Kamile i konje nisam probao , stari je donosio meso od konja ali nisam bio kod kuce pa je pojeo sve sam hahaha , kaze da nema nista bolje xD .
Jeo sam meso i od morskog psa , moze se jesti ne znam je li ko jeo od vas , ali nije mi ukus nesto , jeo sam s umakom nekim posebni za to , kako su ga nahvalili meni je draza konzerva tune , e to je smrad :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2010. 13:52 

bezveze meni morski pas, arapi ga gotive pravo ali je meni medju najgorim ribama, i jos uz to je cisti haram al nemoze se to domuzima objasnit :lol:

konjetina je smece, kamila je par nijansi bolja, ali aroma je zestoka, mogu ja i jaretinu jest bez problema, nekad mi bolje sjedne od janjetine, al mi nekako zao jarica...ipak su deset put interesantniji i pametniji od ovaca, ovce glupe ko kurac.

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2010. 14:43 

Jučer mi rodica napravila, nešto predobro. Tunjevinu Rio Mare pomiješat sa dukatelom il nečim sličnim, bilo kojim sirnim namazom, u to stavit bijelog luka i običnog luka na sitne komadiće , posolit, pobiberit, začinit i preko toga 4-5 kriška sira i staviti u pećnicu na 250 jedno 10-15 minuta. Milina, a brutalno jednostavno.

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2010. 14:49 

eih kad ja konzervu tune one isjeckane istresem u tavu pa u to istresem pola kecapa, pola vegete i bibera sa crvenom paprikom i u luku sve to isprzim, lol jest da gori zeludac nakon toga al je preukusno :mrgreen: a i ja najvise volim bijelo meso, pilece filete u umaku od gljiva il ribe bilo kakve...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 138 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]