Page 5 of 7

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 23. 04. 2011. 17:48
by nekrodemon
Nameless wrote:
Kuje, slušajte Mati jer jedino ona zna šta priča očito.

Seriously, preksinoć je napravila najbolji pileći sendvič koji sam ikad u životu pojeo, jebo Toto i Pingvin i sva ta sranja koja su za komercijalne pedere, ono je i meni i Dači bio najbolji pileći ikad!
Samo Å¡teta Å¡to sam ga poslije povratio.. :/



cuj jebo Toto, ne sumnjam da si pojeo dobar sendvic al ne seri po Totu, tamo si kao i pola nas bogatstvo ostavio :D

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 23. 04. 2011. 18:29
by Nameless
nekrodemon wrote:
Nameless wrote:
Kuje, slušajte Mati jer jedino ona zna šta priča očito.

Seriously, preksinoć je napravila najbolji pileći sendvič koji sam ikad u životu pojeo, jebo Toto i Pingvin i sva ta sranja koja su za komercijalne pedere, ono je i meni i Dači bio najbolji pileći ikad!
Samo Å¡teta Å¡to sam ga poslije povratio.. :/



cuj jebo Toto, ne sumnjam da si pojeo dobar sendvic al ne seri po Totu, tamo si kao i pola nas bogatstvo ostavio :D


Ma jesam, al da si ono bogovstvo probo, sjebo bi se u zivot od dobrote. Nešto najjače ikad :D
I onda sam ga izrigo jebiga... anti-spass zad'o samom sebi..

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 24. 04. 2011. 02:40
by shitpifter
ja stavljam zameđenu vodu u kolače. imam dobar zamrzivač, iz njemačke, u njemu voda na nula stepeni medi.

mora se dobro mješati da se ne pojave sante meda. dodati u tijesto i u file.



dobar tek!

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 24. 04. 2011. 03:29
by shitpifter
a ide dobro i po PIČCI ova zameđena voda.

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 24. 04. 2011. 15:21
by lord krvolok
:lol: :lol: :lol:

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 24. 04. 2011. 16:17
by Bruno
shitpifter wrote:
a ide dobro i po PIČCI ova zameđena voda.


borise.

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 30. 04. 2011. 23:18
by Thy_light
Probala napraviti cevape, finally!! Moje prve
Bilo su dobre ali mi je lepina falila, ;( nisam imala vremena ni zivaca da probam to
Anyway, malo su izgorila a to nista ne fali :mrgreen:

Image

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 01. 05. 2011. 12:51
by shaban
samo šta će ti ovaj čips/pomfrit i kečap...

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 01. 05. 2011. 13:53
by Edin
Ćejf! I ja volim tako ... :D

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 01. 05. 2011. 15:18
by Thy_light
Tako se to jede kad nema lepine! Sjecam se davno na moru u puli prije kad se jos turisti nisu vratili, cijela plaza za nas i cevape/pomfri za lunch svaki dan kraj plaze yaeeah 8) 8)

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 01. 05. 2011. 17:37
by Edin
Ti bi onda trebala biti glavna u ovom topicu ... :D

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 02. 05. 2011. 23:27
by core
Ja za ova tri dana poj'o tonu ćevapa....

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 02. 05. 2011. 23:32
by Obezglavator
Takav sam ti i sam , mislim da u zivotu nisam pojeo vise mesa do sada :mrgreen: :mrgreen:

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 09. 05. 2011. 22:30
by Smrdo
Sam kod kuće pa sebi kuho :D

treba vam pire (1KM u radnji ona kesica a svaki idiot ga može napravitm jednostavno ko supa)

2. MESO :twisted:

Ja sam pravio s piletinom ne znam sa crvenim baš kako ide:

-Pileća prsa jedan komad (300 gr otprilike dvije one strane)
-Luka glavica-dvije po želji
-Mrkva ista stvar
-Vegeta, Crvena paprika, Biber, čaša pirea od paradajza

Luk sijeckat sitno bacit na ulje u šerpu da dobije zlatnu boju a onda ubacit mrkvu pa vode i pustiti 2-3 minute da se to fino dinsta(?) zatim piletinu isjeckat na kockice, pruge kako hoćete i koliko sitno hoćete i ubaciti ih zajedno sa vegetom da se kuha doljevati po malo vode ne pretjerivati tamo na sredini dodati paprike bibera itd.. a 10-tak minuat pred kraj dodati pire da se fino zgusne a i dobije onu finalnu boju onda fino umutiti pire (ima upustvo na pakovanju) i preliti pire sa mesom i "poljevom" meni je ispalo super ukusno :mrgreen:

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 09. 05. 2011. 23:30
by ..ejšn..
ovi gurmanluci su krenuli u ovom pravcu:

"Uzmeš jedan hljeb, polu-bijeli, a može i crni. Zatim jednu Argetu paštetu, ali onu ljutu, mada i ona Lovačka nije loša. Pažljivo mažeš RAVNOMJERNO paštetu po kriški. Ukrasiti kriškom paradajza." :mrgreen:

Ovo što Arinoe pravi izgleda pravo dobro, samo da su malo veće porcije :D

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 09. 05. 2011. 23:36
by Smrdo
..ejšn.. wrote:
ovi gurmanluci su krenuli u ovom pravcu:

"Uzmeš jedan hljeb, polu-bijeli, a može i crni. Zatim jednu Argetu paštetu, ali onu ljutu, mada i ona Lovačka nije loša. Pažljivo mažeš RAVNOMJERNO paštetu po kriški. Ukrasiti kriškom paradajza." :mrgreen:

Ovo što Arinoe pravi izgleda pravo dobro, samo da su malo veće porcije :D


Najbolja majkem :mrgreen:

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 12. 05. 2011. 09:30
by primjer
..ejšn.. wrote:
Ovo Å¡to Arinoe pravi izgleda pravo dobro


ma to ti samo kazes zato sto arinoe zna napravit sise od rize

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 12. 05. 2011. 15:11
by Nameless
Mati neko jutro pravila kajganu nekakvu sa špinatom, premoćno bilo.

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 12. 05. 2011. 22:29
by Bruno
ja više ne jedem jaja, smrde mi užasno :?


i da prijavim meni, odlučila malo proteina ubacit

raženi kruh, na to namaz od senfa i rukole, pa odresci od povrća s pirom, tikvica i luk poprženi na žlici maslinovog ulja i komad sira.
+salata od naribane mrkve, svježeg sira, vrhnja i vlasca.
(prognoziram da će muž uz to narezat špeka)

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 13. 05. 2011. 10:56
by Stargazer
Sto se proteina tice, moj omiljeni izvor u zadnje vrijeme je leca. Pogotovo zuta i crvena, na indijski nacin, to bih mogao jesti svaki dan.