Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 17:17

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 60 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Metal bleje
PostPosted: 24. 11. 2010. 00:23 

Da ne bude da je sve zajebancija na forumu evo jedna tema ozbiljna na kojoj ne bi trebali puno srati .

''Ne
kontam koji je kurac sa onom rajom koja dođu na metal svirku i stanu
negdje u ćošak pa gledaju ko da su hendikepirani.. ljudi dajte malo
ćejfa već kad imamo svirke srećom, skačite, bengajte, šutajte se, koljite se, jebite se.. dajte nešta ba

Evo jednog dijela DZAFER KULT statusa OLDSKULNOSTI s kojim se slazem .
Nije mi jasna ista stvar , Sarajevo tol'ko a opet koga upitam kaze slabo na svirci sutke , benganja , izivljavanja ? U cemu je tu problem , imate mnogo svirki i tako dalje sto se ne moze reci za druge dijelove BiH a opet neki dodju stajati i kao sto spomenu Namless jednom samo da budu vidjeni na svirci . Ili kada neko dodje i glumi nekog 'odraslog' metalca koji je stariji po par godina od nas sviju i sa strane gleda dvadesetak momaka u sutici i govori 'vidi kretena , budala ' itd ... U cemu je tu fazon ? Mozda je nekome metal furka a nekome dio zivota , ili nacin . Nemojte da se ovo pretvori u jos jednu 'ÄŒRU i FEJK' diskusiju . Treba vidjeti zasto je to tako i u cemu je problem a ne samo pricati okolo standardne kako je metal scena u BiH posrana , slaba itd ... Ko cini metal scenu drugi nego svi mi zajedno ?

Živ'li !

Profile  

Post subject: Re: Metal bleje
PostPosted: 24. 11. 2010. 00:30 

Ne moras se nuzno sutati svaki put i na svakom bendu(pitao bih te ja kad dobijes gadnije udarce da li ti se bas ulazi u svaku sutku a jos kad dodje degenerika koji apsolutno ne znaju bit sutke pa sa namjerom udaraju sto jace i kretenskije ne bi li nekog na kraju ostavili bez zuba,krvavog itd..)
A znam i za par slucajeva ljudi su ostajali bez organa u sutkama a prisustvovao sam kad je liku pukla slezena.
Ali sa dobrim dijelom se slazem kad stoji ko bleja,jbga ako nista de bar pruzi nekad ruke u zrak,bengaj,zadaj u ritmu.
A opet svakom svoje.

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2010. 00:33 

_LOKI_ wrote:
Ne moras se nuzno sutati svaki put i na svakom bendu(pitao bih te ja kad dobijes gadnije udarce da li ti se bas ulazi u svaku sutku a jos kad dodje degenerika koji apsolutno ne znaju bit sutke pa sa namjerom udaraju sto jace i kretenskije ne bi li nekog na kraju ostavili bez zuba,krvavog itd..)
A znam i za par slucajeva ljudi su ostajali bez organa u sutkama a prisustvovao sam kad je liku pukla slezena.
Ali sa dobrim dijelom se slazem kad stoji ko bleja,jbga ako nista de bar pruzi nekad ruke u zrak,bengaj,zadaj u ritmu.
A opet svakom svoje.

Ok to sve , nisam ja mislio samo sutanje , nego treba biti u masi uvijek .Shvatam da dodje kretena , toga ima i bit ce uvijek . Podrazumjevao sam pod tim 'blejama' ljude koji stoje u coskovima ravnodusno a kraj njih gori , ori , jebe zemlju 20 ljudi .

Ovo boldano , sto si naveo , pa jebemu bar to ne treba biti tesko a ne ko neki hinjo hinjavi stojati .

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2010. 00:37 

standardna prica, nista novo.

Svi uzivamo u muzici na svoj nacin, Ado stoji i ponekad mahne glavom, Andrej bogara mosha i slavi bend koji svira, Osa nekontrolisano mase rukama, Selver i vratolomije, nas nekoliko se suta zadaje pokusva nesto improvizovat itd... E sad; scena kao SCENA bi bila ok i postojala da svi ne gledamo kako suknuti jedan drugom prvom prilikom... SVAKO SVAKOME skoro pa bez izuzetaka - makar "u sali" ( nebitno koji grad je u pitanju ). Tesko je nekome objasniti neke stvari koje doduse nije ni potrebno objasnjavati tipa njima bitne majice, onima da se kurce sto su isli na neki cert, onaj ima original CD, ja dobijam a ne kupujem majice, ciji je bolji KOZNJAK, ko je vise guzio i koju picku, poslije svirke debata ko je kako ISPADAO failove pravio, kome nije valjalo ozvucenje, kako su bili karina ili razvalili itd i stoga je ono sve skupa Kar'na mada ima nekolicina ovog kruga koji ti je ovdje dijelom poznat koji i tu KAR'nu pokusava drzati na BILO KAKVOM nivou i dijelom uspijeva ( ZAUFEN SPAS ITD :mrgreen: ), tako da ono... Nemozes svakome ugoditi, npr HC svirki i PUNKa ima pocesto eto u zadnje vrijeme i metala ali nista ono bas da kazes KVALITETNO ( citaj bez sepulture naphalma i donekle nargarotha ) osim par domacih bendova, a i da ima sta za dovest KOME CES DOVEST?! Bas onim sto STOJECI I SJEDECI PRATE BENDOVE i nekolicini onih sto se zadaju dok ovi pomenuti gledaju kako ce ko od velikana ispast ili neznam ti ni ja kako je sta odsvirao itd ili djeci iz bocka itd... Jebotebog sam primjer goth day koji smo mi pravili ( Amela, Sabina, Mia i ja ) pa je od cijelog grada pica cica mica "SISMISARKI koje "svrsavaju na Stila rahmetli i London After Midnight" doslo 15 starijih cura i GORAN koji je noc ranije bio na DT u ZG i odma se vratio cisto da podrzi. Noc kasnije Sharanu isto 25 ljudi na svirku kultnog benda doslo BRUKA BA BRUKA! Scena? Kakva scena?!

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2010. 00:40 

iz mog iskustva je to nekako drukcije.. meni sve zavisi kakav je bend, nema veze jel to death metal il punk il sta vec, bitno je da dovoljno dobro i energicno odrade svirku da bi pokrenuli ljude.. ako muzika ne ponese, meni je besmisleno radit ista od navedenih stvari.

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2010. 00:46 

Fakin wrote:
standardna prica, nista novo.

Svi uzivamo u muzici na svoj nacin, Ado stoji i ponekad mahne glavom, Andrej bogara mosha i slavi bend koji svira, Osa nekontrolisano mase rukama, Selver i vratolomije, nas nekoliko se suta zadaje pokusva nesto improvizovat itd... E sad; scena kao SCENA bi bila ok i postojala da svi ne gledamo kako suknuti jedan drugom prvom prilikom... SVAKO SVAKOME skoro pa bez izuzetaka - makar "u sali" ( nebitno koji grad je u pitanju ). Tesko je nekome objasniti neke stvari koje doduse nije ni potrebno objasnjavati tipa njima bitne majice, onima da se kurce sto su isli na neki cert, onaj ima original CD, ja dobijam a ne kupujem majice, ciji je bolji KOZNJAK, ko je vise guzio i koju picku, poslije svirke debata ko je kako ISPADAO failove pravio, kome nije valjalo ozvucenje, kako su bili karina ili razvalili itd i stoga je ono sve skupa Kar'na mada ima nekolicina ovog kruga koji ti je ovdje dijelom poznat koji i tu KAR'nu pokusava drzati na BILO KAKVOM nivou i dijelom uspijeva ( ZAUFEN SPAS ITD :mrgreen: ), tako da ono... Nemozes svakome ugoditi, npr HC svirki i PUNKa ima pocesto eto u zadnje vrijeme i metala ali nista ono bas da kazes KVALITETNO ( citaj bez sepulture naphalma i donekle nargarotha ) osim par domacih bendova, a i da ima sta za dovest KOME CES DOVEST?! Bas onim sto STOJECI I SJEDECI PRATE BENDOVE i nekolicini onih sto se zadaju dok ovi pomenuti gledaju kako ce ko od velikana ispast ili neznam ti ni ja kako je sta odsvirao itd ili djeci iz bocka itd... Jebotebog sam primjer goth day koji smo mi pravili ( Amela, Sabina, Mia i ja ) pa je od cijelog grada pica cica mica "SISMISARKI koje "svrsavaju na Stila rahmetli i London After Midnight" doslo 15 starijih cura i GORAN koji je noc ranije bio na DT u ZG i odma se vratio cisto da podrzi. Noc kasnije Sharanu isto 25 ljudi na svirku kultnog benda doslo BRUKA BA BRUKA! Scena? Kakva scena?!

Jebi ga nije onda do bandova , do 'raje' je ... I uvijek je bilo i uvijek ce biti . Nikad nisam volio povrsne stvari pa tako ni svirke itd. Kad je svirka treba zadavati , bengati , raditi bilo sta da se da neki 'doprinos' odnosno davati sve od sebe da to na nesto lici . Zao mi je sto cujem da je takvo stanje u Sarajevu ali i u BiH .

@Alejandro
U pravu si isto , ne mogu reci da nisi . Sta onda treba uraditi da se raja pokrene , koji band dovesti , kako privuci ljude ?
Ne mogu reci da se nista ne radi znam dosta pojedinaca ,a i vidio sam onaj Å aranov ISK i svaka cast covjeku na trudu .

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2010. 00:50 

ne znam sta da ti kazem, kod mene je tako, sutam se il sta vec kad me pokrene kako treba :D a ako je dosadno il nesto, jednostavno nemam volje. Nisu svi isti, pa i neka energicna svirka ne moze potaknut ostale koji jednostavno ne vole taj odredjeni zanr (koji se svira tu noc) da rade nesto.

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2010. 00:57 

Alejandro wrote:
ne znam sta da ti kazem, kod mene je tako, sutam se il sta vec kad me pokrene kako treba :D a ako je dosadno il nesto, jednostavno nemam volje. Nisu svi isti, pa i neka energicna svirka ne moze potaknut ostale koji jednostavno ne vole taj odredjeni zanr (koji se svira tu noc) da rade nesto.

Zasto su dosli onda nego ... ? :)

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2010. 01:21 

Standardno je to. Ima tzv. procjenjivača i analizatora koji traže greške, ima onih što su došli samo radi jednog benda, a na ostalim bendovima izađu itd. Uvijek je mala nekolicina ljudi koji su tu uvijek da podrže, pa makar bio bend karina nad karinama, ipak treba poštovati bend koji je izašao i potrudio se za nimalo para da napravi dernek u ovoj usranoj državi. Što se tiče publike, i na mnogo većim bendovima ljudi se ukipe, a kamoli ova naša crkavica od scene.
Mi smo, eto, imali pozitivno iskustvo što se tiče Sarajeva, Čapljine, pa u zadnje vrijeme i Mostara, ne treba mi sad neki wall of death, samo par ljudi što skaču, uživaju , pa da se bar vidi da nisam došao kurcu svirat.
A što se tiče šutki i organa, dovoljno je reći da sam doživio da su na svirku došli đikani i stali u PRVI red (znači gdje se šuta i skače, jel) sa koktelom u rukama, i naravno, po običaju, gurnem ja jednog od njih, ovaj me glupan uhvati za vrat, kontao da ga provociram i da se hoću bit sa njim :lol: :lol: :lol:
Naravno, rekao sam mu da se pazi, al nek se fakat pazi.

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2010. 01:24 

govorim u svoje ime
kad dodjem na svirku -
bend volim da vidim, volim da cujem, volim da uzivam
kad su ta tri faktora zadovoljena - uletim ja dole u masu...
i ako neb' smio - slabi skocni zglobovi...sportska karijera itd

nejse...
ne legne ti svaka svirka, svaki bend
a ni svaki bend nije za sutanja
sjetite se silenta posljednjeg u ag-u ko je bio
indijanci se sutaju na sporinama

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2010. 01:40 
Moderator

to je istina koliko puta su mi tako debili upropastili savsenu sporinu, gdje u po frke bengas ono s merakom, istom te neciji lakat osine preko ledja..ili kad sam vidio divljake da se na baladama sutaju, nisam mogao da vjerujem...mislim ok sutka, fakat ja se ne sutam al se i ne guram onda gdje ne treba pa se i ne zalim, al kad te seljo opali usred balade, onda nema smisla.

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2010. 01:48 
Moderator

il danasnji indijanci sto idu djonom martinke pa u stomak, tj i ne gledaju, to sve na radnu akciju poslat il dovest kakve picke.

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2010. 02:02 

Ne bengam nikad, ne sutam se nikad, dolazim na svirku samo da me ljudi vide na istoj, jebo bend, volim sjediti i glumiti kulj lika. Ne svira Ajron Mejden pa da ustanem i bengam.

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2010. 02:05 

mislim da samim dolaskom na svirku i plaćanjem ulaznice daješ svoj doprinos sceni, bendu i svirci. štaš ti radit dok bend svira je tvom kurcu ćejf.
ako volim bend onda se gotivim, mašem glavom i urlam ko da me Nameless safato odozada. :mrgreen:
naravno, kad svira Silent Kingdom (jest da toga već duuuugo nije bilo) onda padnem u sevdah.
ako prvi put slušam neki bend, normalno da ću ga slušat, neću divljat. ako valja, onda ću se zadat.
ova priča da ljudi dolaze da bi bili viđeni ima smisla isto ko da kažeš da se neki šutaju da bi ispali pravi metalci (i da bi bili viđeni). :roll:

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2010. 02:07 
Moderator

ma to je to ba, ako stojis onda si pozer i dosao si da budes vidjen, ako se sutas onda si pravi...jebga ne smijes uzivati u svirci na svoj nacin, moras biti ono 'na...il si pozer.

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2010. 02:15 

..ejšn.. wrote:
mislim da samim dolaskom na svirku i plaćanjem ulaznice daješ svoj doprinos sceni, bendu i svirci. štaš ti radit dok bend svira je tvom kurcu ćejf.
ako volim bend onda se gotivim, mašem glavom i urlam ko da me Nameless safato odozada. :mrgreen:
naravno, kad svira Silent Kingdom (jest da toga već duuuugo nije bilo) onda padnem u sevdah.
ako prvi put slušam neki bend, normalno da ću ga slušat, neću divljat. ako valja, onda ću se zadat.
ova priča da ljudi dolaze da bi bili viđeni ima smisla isto ko da kažeš da se neki šutaju da bi ispali pravi metalci (i da bi bili viđeni). :roll:

Vjeruj, ima ljudi (pojedinaca) koje ja znam i koji dolaze na svirku neku samo da bi bili vidjeni, koje apsolutno zaboli briga za bend i ono sto isti prikazuje na bini, zbog tih nekih sam to gore napisao. I ti isti zadavanje drugih sa strane negativno komentarisu glumeci neku zrelost...ali ono, mene totalno zaboli briga sta ko radi i prica, meni je bitno da je meni dobro :)

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2010. 02:18 
Moderator

_MORRISON_ wrote:
...ali ono, mene totalno zaboli briga sta ko radi i prica, meni je bitno da je meni dobro :)

nek svak gleda svoja posla, gori su mi ovi kompleksasi sto nabijaju drugima na nos kako samo stoje i sl..svoj ti pos'o kume.

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2010. 02:18 

_MORRISON_ wrote:
Vjeruj, ima ljudi (pojedinaca) koje ja znam i koji dolaze na svirku neku samo da bi bili vidjeni, koje apsolutno zaboli briga za bend i ono sto isti prikazuje na bini, zbog tih nekih sam to gore napisao. I ti isti zadavanje drugih sa strane negativno komentarisu glumeci neku zrelost...ali ono, mene totalno zaboli briga sta ko radi i prica, meni je bitno da je meni dobro :)

ovo je za mene :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2010. 02:21 

nekrodemon wrote:
_MORRISON_ wrote:
...ali ono, mene totalno zaboli briga sta ko radi i prica, meni je bitno da je meni dobro :)

nek svak gleda svoja posla, gori su mi ovi kompleksasi sto nabijaju drugima na nos kako samo stoje i sl..svoj ti pos'o kume.

Normala, bitno je da dodje raje, nije bitno sta ko radi.

Profile  

PostPosted: 24. 11. 2010. 03:01 

eto, dogovorili smo se da je bitno da nas ima na svirkama, kako god da se ponašamo (naravno, u okviru normalnog).
pa bi mogao i lock kakav leći :lol:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 60 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]