Page 1 of 7

Kulinarski Topic

PostPosted: 15. 03. 2011. 01:50
by dinko
Molio bi da ovdje pišu ljudi koji sami kuhaju. Ko spomene maminu hranu ima warn a poslije i ban :D

Slobodno ostavljajte recepte, mišljenja, utiske itd.


Večeras je legla riba sa rižom, nažalost bez ikakvog umaka.

http://www.facebook.com/Miki.Monk#!/pho ... 29&theater

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 15. 03. 2011. 02:18
by shitpifter
ja volim da spremam sebi meso, prvo odem u mesaru, kupim biftek, a ako nema, onda šniclu i obavezno kažem: "nije ti to baš svježe, al haj..."... Dođem kući pa uzmem lijepo NOŽ. onda siječem i siječem i ližem živo meso i grizem i jedem pomalo, pa uzmem tavu, pa kocku putera bacim u tavu, pa uzmem ČEKIĆ i gru-gru po onim šniclama, pa bacim na tavu, gledam kako se peče, skače puter, oprži me, ja ništa, uzmem onda da narežem bijelog luka, meso se nije ni ispeklo, a ja izvadim i onako polu-živo zaspem bijelim lukom, kila bijelog luka, ne mogu sebi doć po tri sata kolko mi se zamanta...


i tako, jedem meso...

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 15. 03. 2011. 02:26
by Thy_light
pravila sam omelette danas :mrgreen:
kad sam sama kod kuce nepravim rucak, a kad mi je druga polovina kod kuce tjera me da pravim rucak, all healthy stuff, pizza,spaghetti,nachos ide cesto ovdje.

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 16. 03. 2011. 00:36
by Nameless
Evo, jedan odličan stari topic sa rock-planet foruma:

viewtopic.php?f=3&t=10752&hilit=recepti

Dobar tek! :)

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 16. 03. 2011. 03:15
by Dee Sub Wun
shitpifter wrote:
ja volim da spremam sebi meso, prvo odem u mesaru, kupim biftek, a ako nema, onda šniclu i obavezno kažem: "nije ti to baš svježe, al haj..."... Dođem kući pa uzmem lijepo NOŽ. onda siječem i siječem i ližem živo meso i grizem i jedem pomalo, pa uzmem tavu, pa kocku putera bacim u tavu, pa uzmem ČEKIĆ i gru-gru po onim šniclama, pa bacim na tavu, gledam kako se peče, skače puter, oprži me, ja ništa, uzmem onda da narežem bijelog luka, meso se nije ni ispeklo, a ja izvadim i onako polu-živo zaspem bijelim lukom, kila bijelog luka, ne mogu sebi doć po tri sata kolko mi se zamanta...


i tako, jedem meso...

:lol:


ja naredim kučkama da mi spreme jastoge, sve ostalo stiže supersonično iz šri lanke.

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 17. 03. 2011. 21:27
by Thy_light
Rucak danas, Nachos :mrgreen:
Image

Najbolja hrana ever!! :D

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 17. 03. 2011. 21:55
by Nameless
Nije da nismo primijetili plazmetinu i Nintendo WII u kutu :)

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 17. 03. 2011. 21:58
by Smrdo
Nameless wrote:
Nije da nismo primijetili plazmetinu i Nintendo WII u kutu :)


Mislim da je to xbox :lol: :lol: :lol:

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 17. 03. 2011. 22:11
by Nameless
Ispravka, XBox :twisted:

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 17. 03. 2011. 22:19
by primjer
ja bi mogo onu vupiju

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 17. 03. 2011. 22:23
by Medieval
ja bi da živim ondje :o

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 17. 03. 2011. 22:27
by Smrdo
primjer wrote:
ja bi mogo onu vupiju


Ovaj gori od mene ja primjetio Vino a on Pivu :lol: :lol: :lol:

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 17. 03. 2011. 23:04
by nekrodemon
Tuborg? ne fala..

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 17. 03. 2011. 23:33
by Obezglavator
Piva i roze svijece na stolu , e ovo ako nije kakav nju brid teferic ja ne znam sta je :mrgreen: :mrgreen:

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 17. 03. 2011. 23:37
by Alejandro
Thy_light wrote:
Rucak danas, Nachos :mrgreen:
Image

Najbolja hrana ever!! :D


zar ovo nisu kesadilje? :mrgreen: načosi su kao čips koji umaces u topljeni sir :mrgreen: :mrgreen:

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 17. 03. 2011. 23:57
by Thy_light
Nachos je, samo izgledaju cudno posto sam ja to pravila, ali je dobro 8) Nevide se tortilla chipsovi
Ko to nesto ima protiv romanticni svijeci? :)
Vino je moje, cak is bosne! Zdrepceva krv

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 00:32
by Alejandro
eh da i ja ostavim kakav fin recept :D .. ko me zna, zna kako kuham :mrgreen: :mrgreen:

ovako, to sam pravio kad nisam imo ideje nikakve :D prvo se malo prokuhaju paprike da omeksaju pa se isjeckaju na tanke pruge.. zatim se uzme manja tepsija i u njoj se dinsta luk, kad dobije zlatnu boju ubaci se mesa po zelji, ja sam ubacio malo mljevenog mesa, suhog vrata, slanine, tanko nasjeko 2 hrenovke i jednu rostiljsku kobasicu (inace se moze stavit bilo sta u frizideru).. nakon toga se ubaci sampinjona iz konzerve (jer se svjezi trebaju dugo dugo pec da bi omeksale), kad se to sve zapece, ubace se te pruge paprike da se dodatno smeksaju i ispeku, nakon toga naribat malo sira, pustit da se sjedini.. kad se sve to uradi, polije se umucenim jajetom (u mom slucaju 3 jajeta) .. kad se to ispece, isjece se paradajz na male kockice i pospe, nakon toga se nariba dosta dosta sira.. kad se to sve ispece, uzme se ta tepsija i ubaci u rernu na 250' jedno 10-tak do 15 minuta, tj dok se ne vidi da je zapeceno sve.

kad neko proba nek javi kakvo je :D

sutra pravim brownies-e pa ako ispadnu dobri ostavicu recept :mrgreen:

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 00:50
by Obezglavator
Alejandro wrote:
eh da i ja ostavim kakav fin recept :D .. ko me zna, zna kako kuham :mrgreen: :mrgreen:

ovako, to sam pravio kad nisam imo ideje nikakve :D prvo se malo prokuhaju paprike da omeksaju pa se isjeckaju na tanke pruge.. zatim se uzme manja tepsija i u njoj se dinsta luk, kad dobije zlatnu boju ubaci se mesa po zelji, ja sam ubacio malo mljevenog mesa, suhog vrata, slanine, tanko nasjeko 2 hrenovke i jednu rostiljsku kobasicu (inace se moze stavit bilo sta u frizideru).. nakon toga se ubaci sampinjona iz konzerve (jer se svjezi trebaju dugo dugo pec da bi omeksale), kad se to sve zapece, ubace se te pruge paprike da se dodatno smeksaju i ispeku, nakon toga naribat malo sira, pustit da se sjedini.. kad se sve to uradi, polije se umucenim jajetom (u mom slucaju 3 jajeta) .. kad se to ispece, isjece se paradajz na male kockice i pospe, nakon toga se nariba dosta dosta sira.. kad se to sve ispece, uzme se ta tepsija i ubaci u rernu na 250' jedno 10-tak do 15 minuta, tj dok se ne vidi da je zapeceno sve.

kad neko proba nek javi kakvo je :D

sutra pravim brownies-e pa ako ispadnu dobri ostavicu recept :mrgreen:


A recepta xD Evo ti odgovor na taj tvoj recept na 3:31 http://www.youtube.com/watch?v=g-n2_r5ZUrc
ako ti se mili pogledati :mrgreen: :mrgreen:

I evo najveceg recepta od svih http://www.coolinarika.com/recept/724786

Ko ne voli KLJUKUSU nek' jede onda govna :mrgreen: :mrgreen:

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 00:53
by Obezglavator

Re: Kulinarski Topic

PostPosted: 18. 03. 2011. 01:00
by Alejandro
Obezglavator wrote:
Alejandro wrote:
eh da i ja ostavim kakav fin recept :D .. ko me zna, zna kako kuham :mrgreen: :mrgreen:

ovako, to sam pravio kad nisam imo ideje nikakve :D prvo se malo prokuhaju paprike da omeksaju pa se isjeckaju na tanke pruge.. zatim se uzme manja tepsija i u njoj se dinsta luk, kad dobije zlatnu boju ubaci se mesa po zelji, ja sam ubacio malo mljevenog mesa, suhog vrata, slanine, tanko nasjeko 2 hrenovke i jednu rostiljsku kobasicu (inace se moze stavit bilo sta u frizideru).. nakon toga se ubaci sampinjona iz konzerve (jer se svjezi trebaju dugo dugo pec da bi omeksale), kad se to sve zapece, ubace se te pruge paprike da se dodatno smeksaju i ispeku, nakon toga naribat malo sira, pustit da se sjedini.. kad se sve to uradi, polije se umucenim jajetom (u mom slucaju 3 jajeta) .. kad se to ispece, isjece se paradajz na male kockice i pospe, nakon toga se nariba dosta dosta sira.. kad se to sve ispece, uzme se ta tepsija i ubaci u rernu na 250' jedno 10-tak do 15 minuta, tj dok se ne vidi da je zapeceno sve.

kad neko proba nek javi kakvo je :D

sutra pravim brownies-e pa ako ispadnu dobri ostavicu recept :mrgreen:


A recepta xD Evo ti odgovor na taj tvoj recept na 3:31 http://www.youtube.com/watch?v=g-n2_r5ZUrc
ako ti se mili pogledati :mrgreen: :mrgreen:

I evo najveceg recepta od svih http://www.coolinarika.com/recept/724786

Ko ne voli KLJUKUSU nek' jede onda govna :mrgreen: :mrgreen:


hvala tebi na misljenju ;) al dok ne probas ne seri ;)