Anabel Lee wrote:
Zealot super je vidjet da još postoje ljudi vjerni vinilu... Doduše je sam se rodila malo poslje tog vremena tako da sam osuđena na surround.
Å to se tiÄe muziÄkod neukusa ''urednika'' tu si u pravu. Na tv-u možeÅ¡ ovih dana vidjet samo cajke. ÄŒovjeÄe živimo u faÅ¡izmu narodnjaka!!!
Meni je nesto posebno pocelo smetati zaludjenost novih bendova Zeppelin zvukom... Pa onda im pjesme zvuce kao otpadak sa Zeppelin albuma...
Poprilicno sam iznerviran i ''promjenljivom cudi'' CD-ova. Navodno napravljeni da ''zauvjek'' traju, napravljeni da im ne smeta prasina, otisci prstiju i sl... Kad ono, nema sta im ne smeta - jal' njima, jal' playeru... NO DISC; BAD DISC; ... da bi nakon ko zna koliko puta ponovljenog ucitavanja ''proradio''...
Vinil pucketa li pucketa, ali bar sam od prve mogao se prepustiti uzivanju slusajuci materijal na njem. Sjecam se raznih sprejeva i cistaca vinila prije slusanja...
Cujem da neka firma iz Francuske ponovo proizvodi gramofone i to s ''lampama''!! ''Lampe'' su ponovo u modi, ali im je i cijena astronomska! To sada zovu ''Hi-End''!...
Narodnjaci...Ehhh!! Jucer mi je u goste dosla stara skolska prijateljica sa kcerkom! Prijateljica odrasla uz hard-rock bendove iz sedamdeset i neke...Danas se odusevljava narodnjacima i latino-mediteran-oriental zvucima. A kcerka joj, iako rodjena u new wave/ska doba zakleta je hard-rockerka. Pa nas dvoje osinemo po starom vinilu. Nasta joj mater posizi nacisto: zacepljuje usi, grci facu kao da joj se nesto gadi, a nas dvoje ''odvrnemo do daske''! Nasta ova pocne onda glasno vikati ''smanji'', ''goni to'', ''jeste li normalni''...
Mi se samo pak zgledamo, pa zdusno ujedinjeni velimo joj: ''Culi smo da je hard-rock opasniji od heroina, ali 'ebiga kad nam bez njega ne ide!''
Ova se pak ne da: ''Ccccc, jezim se od ovih kosijanera, sve to treba osisati! Kakav glogov kolac je za vas!''...