Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 08. 2025. 08:23

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 
Author Message
 Post subject: Sloboda miÅ¡ljenja da ili ne?
PostPosted: 26. 08. 2008. 03:01 

Citirao bih Clinta Eastwooda u Prljavom Hariju "An opinion is like an asshole - everybody has one"!
Koliko puta je neko od vas postavio topic o nečemu i dobio komentar od nekoga ko nema pojma o čemu piše? Jesam za slobodu medija i mišljenja, ali mišljenja onih kompetentnih da daju odgovor na zadatu temu.
Svačije mišljenje nas i dovodi u propast, uvijek će debili biti u većini i dati glas onome ko je debil ko oni (sad mislim na nacionalističke stranke) zato što imaju jednako pravo da se izjasne ko neko ko je upoznat sa realnom situacijom.
Ajd da puno ne skrećem s teme. Zašto doći na topic npr. Cannibal Corpse i napisati "ne volim Cannibal Corpse" :shock: koga to boli kurac, totalno nebitan komentar (sorry ako je to neko već napisao, ništa lično), daj par OBJEKTIVNIH argumenata zašto ne valjaju pa da svi razmislimo o tome!
Ako je smisao foruma da "kuhamo" nema problema, al ja još ne znam da se bilo ko pomarisao! Btw. jel' slučajno neko vidio nacionalistička prepucavanja na youtubeu (na clipovima koji nemaju veze s prošlim ratom)? Eh, ono vam je ta "sloboda mišljenja" :shock:

Profile  

Post subject: Re: Sloboda miÅ¡ljenja da ili ne?
PostPosted: 26. 08. 2008. 03:29 

sve si u pravu keno, al zabranit se ne moze nekom da pise misljenje svoje, mislim ne moze se procijenit ko je kompetentan ostavit komentar a ko ne. jebiga, ne volim ni ja kad neko sere bez razloga po meni dragim bendovima/stvarima, i isto tako znam da neko ne voli kad i ja serem po necemu (trudim se da sto manje to radim bez argumenata, u zadnje vrijeme, e sad jel urodilo... :D ). i ja bi najvise volio kad bi se moglo postic nesto, bar dio ovog sto si pokrenuo ovom temom, al to je naravno nemoguce.
a i da krenu raja tako, nastavicu tvoj primjer, pa kaze ne volim kanibale zato i zato, opet bi se naslo onih pa bi bilo sta ti znas debilu ovo ono i eto, svede ti se na isto ko da je taj prvi reko kanibali su debilan bend vi ste debili svi sto volite. eo npr ja mogu rec da mi se ne svidjaju kanibali s fisherom, jer su se tad poceli i kurcit sa sviranjem, tu se izgubio smisao, nervira me njegovo dernjanje bla bla (kazem npr samo, nemojte me slomit na kafi :D ). i sta mi ko moze rec, u pravu si il nisi u pravu, i onda opet ja kazem sta mene boli kurac sta vi mislite, opet isto :-)
isto tako vecina raje je ovdje upravo radi tog kurcenja i dokazivanja nekog, prosipanja svoje "pameti", svadja, prepirki itd.... tebe nije bilo dugo na ovom forumu, pa nisi upratio sve, ja sam cesto dolazio i mogu ti garantovat, kad bi se i postigla nekim cudom takva pravila, kad bi dakle nestalo svih prepucavanja i ostalog, da bi forum izgubio bar 70% na posjecenosti, jedno 85% na komentarima itd...
opet kazem, slazem se da bi bilo fino to "uvest" na ove forume, al neizvodljivo, bilo gdje na netu, suzbit slobodu misljenja... jedino sto te moze sprijecit je eternal ban na citav forum :-)

gore sam pisao u smislu "zabrane" slobode misljenja, nisam mislio bukvalno zabrane naravno i procjeni ko moze gdje sta pisat, nego eto, da se postigne nekako taj dogovor da nema komentara tipa ovo ne valja, ti ne znas ja znam itd.

mozda sam i ja malo sletio s teme, pa se ogranicio na forume i internet al eto, tako sam shvatio :-)

Profile  

PostPosted: 26. 08. 2008. 03:41 

ne znam, ne znam, nisam pametan...

Profile  

PostPosted: 26. 08. 2008. 10:17 

na ovom forumu ozbiljnu i argumentovanu pricu mozes razviti sa 4 covjeka..
na Death podforumu na svakoj temi je 70% komentara "jebo vas ovaj bend".."koji gayizam".."sranje mrtvo". i onda ti ©hucky na 30 tema napishe "joj kad sam ja ovo slusho"
i dobije ban

Profile  

PostPosted: 26. 08. 2008. 11:23 

A jest Šeha upravu si izgleda, a kolko si puta čuo "Jo nervira me ovaj", "Ko je onaj da ga razbijem...". Možda je i bit da svako sere po svemu jer internet forume je izmislila američka vlada da prati javno mnijenje svih ljudi koji koriste internet. Po toj logici ako većina rednecksa sa osnovnom školom kažu da je Bush dobar, onda je dobar, jer svi imaju jednako pravo na mišljenje. Isto tako može većina poveraša i hevijanera reći za npr. Meshuggu da je bezveze, onda je bezveze - niđe veze!
Zato hajmo nastavit srat svi po svemu i nervirat jedni druge!

Profile  

PostPosted: 26. 08. 2008. 13:36 

Slobodno misljenje Da...
Mada ljudi ajmo realno samo idioti mogu popizditi kad neko po forumu sere, svako ima svoje misljenje i nebi bilo zdravo da svi isto misle, ovo je vecinom virtualni svjet, gde svako moze doci i dati svoje misljenje i biti sta hoce, ovde ima puno ljudi koji kao sve znaju, ali ajmo onom dobrom starom ja znam da Nista ne znam...
opet kazem slobodno misljenje da...mada moje misljenje ovde nema neku tezinu a i ne treba...

Jebi se virtualni svete, gde cak i dete moze da bude profesor dokotor... :evil:

Profile  

PostPosted: 26. 08. 2008. 14:11 

Gabrijel wrote:
Slobodno misljenje Da...
Mada ljudi ajmo realno samo idioti mogu popizditi kad neko po forumu sere, svako ima svoje misljenje i nebi bilo zdravo da svi isto misle

bravo. to je to.
samo opusteno... :D

Profile  

PostPosted: 26. 08. 2008. 15:48 

naaajs :-D

Profile  

PostPosted: 26. 08. 2008. 15:54 

Mišljenje je ko anus, svak ga ima

Profile  

PostPosted: 26. 08. 2008. 16:01 

HAHAHAHAHAHA demo je prelud, jebe forum zadnjim sekundama/minutama zivota ovdje, to deno svi smo uz tebe, skrsi sto vise, povuci za sobom sto vise :lol: :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 26. 08. 2008. 16:53 

©hucky wrote:
Freeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeedom

:mrgreen:

Boreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeedom

that's what you give me...

Profile  

PostPosted: 26. 08. 2008. 16:55 

deno, idi sjebi power podforum, ko sto si death sinoc... :lol:

Profile  

PostPosted: 26. 08. 2008. 18:59 

A...
Sta to bi?
Meni se mahala (dugosilazni akcenat na zadnje -a)
Dajte da uzivam
Zadovoljno ruke trnjam
'Ajde, ba, pricajte
Malo poblize...

Profile  

PostPosted: 26. 08. 2008. 19:09 
Moderator

Ma kakva sloboda misljenja i kurci.
Mislim svako treba imat slobodu misljenja i pravo da ga izrazi, al brate ne treba svako imat pravo da bude pitan za misljenje... Zvuci fasisticki, tj vise sociofasisticki (sto zapravo i jesam kad bolje razmislim), al je tako...
Cinjenica i gotovo.

A druga stvar sto ne treba svako imat pravo na internet il barem tastaturu od kompa.

Profile  

PostPosted: 27. 08. 2008. 00:11 
Moderator

Sloboda mišljenja kod većine metalaca je razlog što sve više izbjegavam da se družim sa istima. No, to je tako valjda u svakoj ''muzički privilegovanoj i edukavanoj grupi ljudi''. Čujem da se i na rappere žale okolo - valjal' novi The Game ili ne...

Suštinski, meni je SVEJEDNO šta misliš jer me ZABOLI KURAC. Ono, kad već ne mogu da jebem sa tim kurcem jer nemam strpljenja da zbarim, a ni para da platim...da ga upotrijebim za druge stvari...recimo da me boli šta god neko kaže.

Profile  

PostPosted: 27. 08. 2008. 00:27 

I kliza!

Profile  

PostPosted: 27. 08. 2008. 09:11 

Gabrijel wrote:
Slobodno misljenje Da...
Mada ljudi ajmo realno samo idioti mogu popizditi kad neko po forumu sere

Trebaš bit baš 100% bukvalac da te sve na forumu iznervira, al zamisli npr. postaviš topic "Prodajem gitaru" i postaviš sliku i dođe neki debil i sere kako ne valja, kako je bezveze ili hoćeš organizovati svirku benda i neki "mozak" te počne ukopavati kako je glup bend... i ko ih ne bi htio slomiti :evil: :evil: :evil:

Burnt iN Effigy wrote:
Pa u principu to treba primijeniti na sve aspekte zivota. BOLI ME KURAC sta mislis, odjebi

Ok buraz, al zašto onda otvarati topic i tražiti mišljenje drugih :(

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]