Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 03. 07. 2025. 09:05

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 87 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Fitna - kontroverzni anti-islamisticki film Geerda Wildersa
PostPosted: 28. 03. 2008. 17:01 

Nizozemski politicar Geerd Wilders je jos prosle godine najavljivao snimanje filma o nasilnoj, barbarskoj i huskackoj nararvi islama. Niko mu takav film nije htio objaviti, pa si je Wilders sam pomogao i prepoznao snagu interneta kao medija. "Fitna" je objavljena juce, i vec je prouzrokovala val reakcija - od onih prenerazenih do odobravanja. Vijece Evropske unije je vec upozorilo kako se radi o cistoj proagandi, hate filmu. Nizozemski muslimani pozivaju na smirenost, govore da je Nizozemska i njihova zemlja, i da ne bi trebalo izvlaciti zakljucke o toj zemlji, na osnovu "jednog ludaka". Paa.. pogledajte "Fitnu":

http://www.liveleak.com/view?i=7d9_1206624103

(traje ca. 15 min)

Profile  

Post subject: Re: Fitna - kontroverzni anti-islamisticki film Geerda Wildersa
PostPosted: 28. 03. 2008. 17:30 
Moderator

Presrano.
Znamo svi da ima ovakvih idiota medju islamistima,pogotovo na istoku...Al,ipak,presrano do bola...

Profile  

PostPosted: 28. 03. 2008. 18:29 

da. bas presrano. mosh zamislit kako ce da reaguje prosjecni amerikanac, evropljanin, koji je ionako vec dovoljno paranoican. ima sad da mrzi sve sto ima ikakve veze s islamom.

al onaj fazon na kraju mi je super: kad se cuje kidaje stranice iz knjige. "this page was teared from a phonebook" il tak nesh :)

Profile  

PostPosted: 28. 03. 2008. 18:40 

neka je baš!!! :twisted:

Profile  

PostPosted: 28. 03. 2008. 23:35 

tog lika treba po kratkom postupku kill!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted:

Profile  

PostPosted: 29. 03. 2008. 02:17 

Zašto vas ovo nervira?

Last edited by Azrael661 on 29. 03. 2008. 02:41, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 29. 03. 2008. 02:42 

Valjda islamu nije jedini cilj da ratuju i ubijaju, valjda ? Ne znam možda i jeste
Mislim samo na ove extremne islamiste koji svaki ispad protiv islama od strane zapadnih zemalja smatraju kao sveti rat.

Profile  

PostPosted: 29. 03. 2008. 02:48 

Barem me neće raznijeti bombom.
Religiozni ljudi trebali bi biti dobri ali ne znam više, počeo sam se bojati takvih

Profile  

PostPosted: 29. 03. 2008. 02:58 

Ma znam, evo dodao sam i ovo da se bojim tzv. "religioznih" ljudi jer je religija otišla u ekstremnost, zbog nje je izbila većina ratova...

Last edited by Azrael661 on 29. 03. 2008. 14:34, edited 6 times in total.

Profile  

PostPosted: 29. 03. 2008. 03:23 

Burnt iN Effigy wrote:
Azrael661 wrote:
Barem me neće raznijeti bombom

Jel se ti pravis ili faakat zajebajes ? Znaci li tebi rijec INKVIZICIJA nesto ? Srednji vijek mozda ? Ljudi na vrhuncu znanja bivaju zapaljeni, muceni radi te jebene gluposti zvane CRKVA . . . A u istom periodu, kultura,umjetnost,knjizevnost,nauka itd. su cvjetale u islamskom svijetu, osvajanje Spanije, radovi iz medicine, arapski brojevi, besprijekorna arhitektura, progres i razvijanje novih misli . . . Ako cemo vec govoriti o negativnim stranama, onda nemoj smatrati svakog jebenog teroristu muslimanom, jer ces onda morati odstupati od prvobitne teze, jer iskrivljen um i pogresna slika praktikovanja islama dovode do toga . . . Sranja su i na jednoj i na drugoj strani ;-)

Mislim da mu je poanta bila da takvi drze danas teroristicki monopol.. a prakticki i jesu zanemare li se oni koji ustvari pokusavaju teroristickim radnjama ostvariti neovisnost, i sl. 'freedom fighters', neovisno o religijskim konotacijama i motivima..
No, iskoristavati neuki narod krivim tumacenjima u tolikoj mjeri ekstremizma je danas iskljucivo standard takvih, a nije vise srednji vijek, ne moze se danas vise usporedjivati takvo sto.. ;P no, negdje izgleda ipak jest, pa ocito moze..
Sreca pa covjek u BiH pa ogromna vecina prakticira islam onakav kakav bi trebao biti i kakav izvorno gledajuci i jest i time pokazuje 'kako se to radi'..
A sve dalje, istocnije ili okolo Turske, nosiiii, sanse nema za stupiti tamo..
No, sta's ti prosjecnom europljaninu il amerikancu utuviti u glavu, to je cisto do pojedinca.. u biti ista stvar za bilo kojeg 'prosjecnog covjeka', samo je stvar cega se dotice u datom momentu, danas ovo, sutra nesto deseto..

Profile  

PostPosted: 29. 03. 2008. 03:45 

Ma jebo sve uklonili su ovaj video, hoću da vidim :cry: :cry: :cry:

Profile  

PostPosted: 29. 03. 2008. 07:31 

vidi fakat! hm.. ne znam ko je gori, ovaj desnicar wilders il glupavi islamofasisti.

ev ti youtube linak, koji ce sigurno takodjer brzo da nestane:

http://youtube.com/watch?v=bCrCsTMokTU

Profile  

PostPosted: 29. 03. 2008. 14:38 

subverziv wrote:
vidi fakat! hm.. ne znam ko je gori, ovaj desnicar wilders il glupavi islamofasisti.

meni su ipak gori islamofašisti, nisu normalni bogami
Oni su ti koji daju krivu sliku islama ne wilders

Last edited by Azrael661 on 29. 03. 2008. 14:52, edited 3 times in total.

Profile  

PostPosted: 29. 03. 2008. 14:44 

Evo, bas sad pregledah ovaj film..

Ne znam sta se ko ima buniti protiv ovog filma, kada sve ovo sto je pokazano u njemu stoji i zaista je situacija takva. Ne smatram d aje ista prenapuhano...
To znaju i oni, (radikalni) islamisti, pa i pravi muslimani (mislim na one muslimane, koji se protive ubijanju u Allahovo ime) i ne vidim razlog zbog cega se bune i govore da nije istina? Samo se prave glupima!
Bune se protiv filma na takav nacin sto prijete ubistvom autora, svetim ratom - Jihadom i svemu onome sto je zapravo i prikazano u filmu da isti i rade, te tako zapravo samo dokazuju da je covjek koji je napravio ovaj film zapravo u pravu!

Na svu srecu, kod nas se (jos uvijek) praktikuje pravi i "normalni" islam, medjutim dokad?
Sve je vise i vise pristalica tog radikalnog ucenja, tih vehabosa, pa i serator reis Ceric na celu sa njima...
Bojim se da ce, ako se ovim tempom nastavi, i kod nas zavladati ovaj radikalni islam, narocito jer se zadnjih godina jacaju te neke religijske veze sa zemljama tipa Saudijska Arabija, Pakistan, Iran i sl.!
Pogledajmo sta se desava i kakve vjerske netrepeljivosti - cija je tu glavna uloga nego islamista (muslimana, kako zelite)...

U srednjem vijeku crkva i krscanstvo su srali, sada 800tinjak i vise godina, Islam pocinje da sere na isti nacin...

Bez obzira koja vjera bila, svaka je zla!!!
Svaka je tu sa istim ciljem...
Zato je najbolje da ista ne smije imat utjecaja u drustvu - i sve bi bilo OK!

Profile  

PostPosted: 29. 03. 2008. 14:56 

nachTar wrote:
Evo, bas sad pregledah ovaj film..

Bune se protiv filma na takav nacin sto prijete ubistvom autora, svetim ratom - Jihadom i svemu onome sto je zapravo i prikazano u filmu da isti i rade, te tako zapravo samo dokazuju da je covjek koji je napravio ovaj film zapravo u pravu!

možda čovjek i čeka da ga ubiju jer to bi uistinu pokazalo koliko je bio u pravu, a sumnjam da bi Europa prešutila to

Last edited by Azrael661 on 29. 03. 2008. 16:21, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 29. 03. 2008. 15:09 

ali jesu dosadni više sa svojim Jihadom, dobili su već jednom davno po pički :) šta hoće više...

Profile  

PostPosted: 29. 03. 2008. 18:30 
Moderator

Azrael661 wrote:
ali jesu dosadni više sa svojim Jihadom, dobili su već jednom davno po pički :) šta hoće više...

Komentar ti je vopra glup, mani se idiotizma.

Suštinski, lik je u filmu pokazao ono kako jest - moderna interpretacija Kur'ana, ali nije naglasio da je to moderna interpretacija Kur'ana u zemljama u kojima ljudi nemaju hljeba da jedu, u zemljama koje su u većem sranju od nas, i još jednom na djelu imamo mješanje politike i religije, što je već odavno katastrofa velikih razmjera.

Za mene, isti su reis bosanski i Geert. Ko ih jebe obojicu. Ovo je loš film propagande.

Profile  

PostPosted: 29. 03. 2008. 18:36 

glup je ako na njega gledaš ozbiljno
Neda mi zamarat pa se glupiram

Profile  

PostPosted: 29. 03. 2008. 18:41 
Moderator

Onda slobodno produži na http://www.dernek.ba jer tamo zabranjuju da se ozbiljno priča. Ništa protiv tebe, ali ako nisi primjetio, neki ljudi ovdje pokušavaju da vode diskusiju i takve upadice ne doprinose ničemu!

Profile  

PostPosted: 29. 03. 2008. 18:44 

ma i diskusije više ne vode ničemu, mislim da je većini jasno o čemu se ovdje radi, sumnjam de ce ova tema daleko ici

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 87 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]