Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 08. 2025. 08:17

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 116 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
Author Message
 Post subject: Re: Zabrana konzumiranja alkohola na javnim mjestima?
PostPosted: 29. 08. 2008. 22:12 

Ja sam u petak pao sa odoka 5 grama trave i na licu mjesta dobio kaznu.

Danas sam je otisao platiti, i dat mi je rok od sest mjeseci da platim 100 dolara kazne i 65 dolara sudskih troskova. Prekrsaj (misdemeanor) nece utjecati na moj status nekaznjavanja :mrgreen:

Amerika 1 - Bosna 0

Nabijem vam ja takvu drzavu na kurac, i vas levate koji pusite takve zakone i one koji ih donose...:evil:

Profile  

PostPosted: 29. 08. 2008. 23:54 

furija wrote:
hot_blood wrote:
:lol: :lol:
vise koristi od onog lima bilo nego od keksa..
od lima su se pravile dobre tepsije :mrgreen:

Ta kutija zakon 8) Taman višak bubanj za veš-mašinuImage

e jbg sad i za masinu :lol:
ako ste je i za to koristili svaka vam cast :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2008. 02:17 
Moderator

stari serator wrote:
Ja sam u petak pao sa odoka 5 grama trave i na licu mjesta dobio kaznu.

Danas sam je otisao platiti, i dat mi je rok od sest mjeseci da platim 100 dolara kazne i 65 dolara sudskih troskova. Prekrsaj (misdemeanor) nece utjecati na moj status nekaznjavanja :mrgreen:

Amerika 1 - Bosna 0

Nabijem vam ja takvu drzavu na kurac, i vas levate koji pusite takve zakone i one koji ih donose...:evil:

Da ne znam koliko godina imaš i koje poštujem zatro bih te u 100 pizdi materni zbog ovog zadnjeg idiotizma, i još meni kažeš da sam romantičar - ma nabijem ja to na kurac. Ja bih prvi zakone postavio na racionalnoj osnovi jer mi je opredjeljenje pravna i politička filozofija i sociologija - ali ovjde je sve nakaradno i to je reala koja ne ne da mjesta iluzioniranju što je upravo tvoj post. Još sam i ja budalaš-romantičar odabrao magisterij ljudska prava i demokratija i htio volontirati u državnom parlamentu kod HDZ-a da bih nešto promijenio, da ne spominjem proteste i politički aktivni aranžman - i sjebaše me ljudi, i mene i moje napore. A jebote prekršaj (offence) za ozbiljnije stvari s kojima se ova čudna nakarada od države ali opet "legalni represivni aparat" susreće, i valja o tome mojoj generaciji razbijati glavu i znojiti krv. Pišam se na ljude - bezobzirni ljudi jebu sve normalne koncepte u pakšu. I onda se ti pojaviš sa ovim niđe-veze komentarom i još više diraš u isti rčma. Pa dokle jebote život, dokle ba? I dalje respect da ne bi bio moj misdemenour stari moj, samo sam opasno frustriran i to sa razlogom.

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2008. 06:47 

prekrsaj je felony ;)

dok god ste vi, dragi obrazovani zemljaci (ima vas ovdje koji mozete biti drustveno aktivni "mashallah") usrani apateticni solipsisti rezignirani da su stvari "nakaradne" i moraju biti, u drzavi od tri i kusur miliona...i u glavnom gradu od petsto hiljada...zar vas stotinu se nemoze okupit i izac sa nekim zastavama i mirno prosetat kroz grad u znak ponosa i protesta i slobode...simbolicne, dobronamjerne stvari pokrecu promjenu, ne drkanje kurca i primanje u supak...svaka cast hot_blood-u, ja bih isto ucinio na njegovom mjestu. kurac bi mi bih dvjesta maraka iz padze uzela za opijanje na javnom. iso bi u zatvor. do smrti, svaki jebeni vikend. kom opanci, kom obojci stob u srbiji rekli...

sta ocekujete od amerikanaca, kojih je trista miliona? sto toliko sranja i usporedbe sa njima? oni bar zaista nista u svojoj drzavi nemogu promjenit...

meni je totalno nebitno, gnusa mi se od juznih slavena kolektivno i njihovih manira generalno.

mozda sam kenjac, al nemozes rec da ne pogadjam u srz. ja bih nesto poduzeo, jer je to moj zivot, to slobodno socijaliziranje. kad sam u bosni bio e-mail sam provjeravao jednom u dva mjeseca. telefon nisam imao. tog zivota vise nema i nece biti...vise necu moci slucajno upoznati raju u parku, necu moc s nekim tek tako pivo popit il dvolitarku podjelit. nekim stvarima je nepovratno dosao kraj. tamo vise nemam sta da trazim, bicu zatvoren u proklet ciklus vec prozivljenih situacija, to me ne interesuje. neko, je nesto, trebao poduzet, al dobro, o tom po tom, za koju godinu cete skontat koliko ce vam zivot otic u kurac jer vi u tom drustvu koje nalaze da se mozete provest jedino kod kuce ili u nekoj kafani u svojim minijaturnim kruzicima niste bili prisljeni zivjeti.

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2008. 11:42 

Neko je nesto vec trebao preduzet da ti dodjes i da tvojoj guzici bude dobro. Ma, nabijem te ja. Odjebi!!!... al', ono bas. Koji te kurac ista vuce da seres iz te globalne vukojebine povrsnih ljudi (cast izuzecima kojih uvijek ima) koji nisu u stanju, nisu nauceni, ma, nije o njima brinuto kao o ljudskim bicima da bi mogli zasnovat odnose, bilo kakve odnose na realnim, prakticnim, ljudskim, dubljim osnovama. Seres, Libija, seres k'o foka. Bila sam ja u Amerikama jos kao klinka, na duze periode. Jok, nisam zivjela kod nasih kenjaca, zivjela sam kod domicilnih ljudi, Amerikanaca. U vise gradova, u vise saveznih drzava. I... znas sta? Osjecala sam se da uvijek, jos kao klinka, heeeeeej, trebam prestizati sebe, da je uvijek malo vremena, da se sve nesto mora. Mozes ti kenjat sta hoces, al' to je tamo REZIM!!! u onom najgorem obliku (nesto seru Kastru, nabijem ih ja kolektivno!!!), zajebace te sa svih strana. Ne mozes, kao posten covjek, imat svoj kes u rukama, zovu te iz banke nakon mjesec dana polozenih para i pitaju: 'Os ti dje ulozit ove pare il' da ti zaracunamo porez, pa onda mozes dici ono sto ostane. Ekonomija im je uvijek bila i ostala zasnovana na kretanju imaginarnog novca, imaginarnih vrijednosti. Kad steknes malo bogatstvo ne moze ostati na tome, nedaju da budes zadovoljan, da je tebi dosta, vec moras dumat dalje, dalje se prestizat, mislit samo oko tog jebenog novca ako hoces da ti nesto ostane do kraja zivota, do penzije, za mirovanja i prostog uzivanja. Nabijem ih ja u njihove berze i citanje Wall Street Journala ujutro uz kafu il' sokic, prije jebenog tusiranja. Da ne pricam o zdravstvu, ne mozes zube popravit posteno, moras mislit da to posebno izdvojis cak i ukoliko si relativno dobrostojeci. Zasnivanje porodice, hoces da se porodis - porod i jedan dan lezanja u bolnici (heeeej, jedan dan, Bog ga nejebo, nije ni zaraslo) kaze, iskesiraj 5 000 zelenih. MRSH!!! O obrazovanju da ne pricam. Ljudska prava na obrazovanje - kurac pregolemi. Moras biti mali novi Anstajn, ako si siromasan, sa dobrim pravnim savjetom koji se placa, da bi upisao univerzitet koji zasluzujes. Sistem pravljenja robova, jebenih obicnih ROBOVA, masina, radne snage, NEMISLECE radne snage. I uvijek neka takmicenja, dokazivanja, prljave igre. Meni nes' drzat pridike kako su ovo predrasude, nisu, istina je do zadnje rijeci. Ja svoju zemlju volim, 'os da ti kazem da sam patriota. Jesam, sta hoces?!!! Volim sto u njoj mogu nesmetanije i brze da se razvijam (jer imam slobodnog vremena dovoljno), da radim na nekim svojim stvarima koje su mi kurcu cejf. Romanticarski, starogrcki ideal... Jeste, sta je?!!! Svako bira svoj put, to se postuje i mora, al' nes' ti popovati nekom sto ostaje u zemlji u kojoj je rodjen zato sto si ti skontao nesto drugo. Ljudi ce ovdje ostat, ljudi koji vrijede, uvijek ce ih biti. Evo, artredis, ima momak srca, ima energije, ima i znanja, bice i iskustva s godinama. Prekalice se. Peti, deseti. Ne mozes u ovom dobu u Bosni, dobu u kojem se u srednjoj generaciji kuva onaj kont socijalistickog samoupravljanja, a guraju ih u "demokratske tokove" po USAID i OSCE principu (a to sirovi, kapitalisticki, americki interes, ne bosanski), ovako jadni kakvi jesmo, bez sistema za obicnog covjeka, a sa i te kakvim sistemom za guzonje i one sa rodbinskim, kriminalnim i inim vezama ici na zgrade, na hooo ruk, sa transparentima, zvizdaljkama, kamenicama, mesom. Ne ide, to je utopija sada. Kasnije, kad se sistem uspostavi, kad te nece moci mlatit kako mu je kurcu cejf i onda se uslikat na televiziji u centralnoj informativnoj emisiji i prijetiti svekolikom gradjanstvu, kasnije ce biti vrijeme za te male revolucije. Sada, sada se mora suptilno misliti, osmisljavati, svako za sebe i djelovati koliko moze... u skladu sa svojom pozicijom i mogucnostima. Ja imam vjere u svoju zemlju i njene ljude, sve ljude. Vremena ce trebati jebeno puno, al' ce biti, bice!!! Jesmo li vecinski musavi - jesmo, jel' vecinski ne znamo nos obrisat osim rukavom - jeste, jel' nas velika vecina prakticno nepismena za zivot u ovom vremenu - jeste, jel', prije svega, ne znamo ni sta su nam prava ('ajd, da zaobidjemo cinjenicu da, i ako ih znamo, da ce nas vjerovatno skenjat petogodisnji i vise sudski sporovi) - jeste. No, ima mladosti, ima pameti, ima snage, one samoinicirane, unutrasnje, samoskontane snage. I to mnogo vise no po Evropama i Amerikama uz sav njihov megalomanski propratni marketing, jer I RAZMISLJATI je njima, u vecini, nametnuto. Ovdje treba marketinga, samo toga, nekih alternativnih vrsta marketinga jer su mediji najvece ZLO ovog drustva, najvece, znam sta pricam. Ne politicari, mediji!!! A uloga bi im trebala biti potpuno drugacija. Cast izuzecima kojih ima, naravno, cast pojedinim medijima i, u vecini, pojedincima u medijima inace.

Pišanje, zapišavanje... Uh, kako mi se to gadi! Nedam!, al' bas nedam!!! Od mene dosta, fakat.

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2008. 14:08 
Moderator

Emire, svaka čast na svim tim pamtenim i korisnim prijedlozima. svaka ti dala.
ali nigdje ne vidim da si ti prstom maknuo ili u Sarajevu ili u toj pizdi maternoj gdje si.
kad jednog lijepog dana dođeš u Sarajevo opet, izađi na mirne proteste, maši zastavama.
viči, pjevaj, deri se, urlaj parole, zipzipzip salama. niko ti ne brani. bilo se na protestima.
bilo se na mirnim demonstracijama. hodalo se kroz cijeli grad.

where were you?

Profile  

PostPosted: 30. 08. 2008. 14:26 

znam ja da je metalcima duša sjest negdje u park i razvalit se dobro i growlat dok se boje ne rastope :) al da živite tamo gdje ja živim i da vidite ko se sve skuplja po parkovima...
treba gledat stvari kroz oči jednog prosječnog drota, kako će on znat koja je raja fina a koja nije, za njega smo svi potencijalni problem čim pijemo. zbog idijota s Grbavice, Hrasnog, Alipašinog ili Dobrinje svi ispaštamo.

Profile  

PostPosted: 31. 08. 2008. 14:10 
Moderator

IZUDARAGA wrote:
zbog idijota s Grbavice, Hrasnog, Alipašinog ili Dobrinje svi ispaštamo.

Brate, znam ko si, znam gdje živiš :) :twisted:

Profile  

PostPosted: 01. 09. 2008. 00:36 

Ma nisam to bio ja, to je bio moj zli brat blizanac :lol:

Profile  

PostPosted: 02. 09. 2008. 16:11 

~°~ wrote:
Neko je nesto vec trebao preduzet da ti dodjes i da tvojoj guzici bude dobro. Ma, nabijem te ja. Odjebi!!!... al', ono bas. Koji te kurac ista vuce da seres iz te globalne vukojebine povrsnih ljudi (cast izuzecima kojih uvijek ima) koji nisu u stanju, nisu nauceni, ma, nije o njima brinuto kao o ljudskim bicima da bi mogli zasnovat odnose, bilo kakve odnose na realnim, prakticnim, ljudskim, dubljim osnovama. Seres, Libija, seres k'o foka. Bila sam ja u Amerikama jos kao klinka, na duze periode. Jok, nisam zivjela kod nasih kenjaca, zivjela sam kod domicilnih ljudi, Amerikanaca. U vise gradova, u vise saveznih drzava. I... znas sta? Osjecala sam se da uvijek, jos kao klinka, heeeeeej, trebam prestizati sebe, da je uvijek malo vremena, da se sve nesto mora. Mozes ti kenjat sta hoces, al' to je tamo REZIM!!! u onom najgorem obliku (nesto seru Kastru, nabijem ih ja kolektivno!!!), zajebace te sa svih strana. Ne mozes, kao posten covjek, imat svoj kes u rukama, zovu te iz banke nakon mjesec dana polozenih para i pitaju: 'Os ti dje ulozit ove pare il' da ti zaracunamo porez, pa onda mozes dici ono sto ostane. Ekonomija im je uvijek bila i ostala zasnovana na kretanju imaginarnog novca, imaginarnih vrijednosti. Kad steknes malo bogatstvo ne moze ostati na tome, nedaju da budes zadovoljan, da je tebi dosta, vec moras dumat dalje, dalje se prestizat, mislit samo oko tog jebenog novca ako hoces da ti nesto ostane do kraja zivota, do penzije, za mirovanja i prostog uzivanja. Nabijem ih ja u njihove berze i citanje Wall Street Journala ujutro uz kafu il' sokic, prije jebenog tusiranja. Da ne pricam o zdravstvu, ne mozes zube popravit posteno, moras mislit da to posebno izdvojis cak i ukoliko si relativno dobrostojeci. Zasnivanje porodice, hoces da se porodis - porod i jedan dan lezanja u bolnici (heeeej, jedan dan, Bog ga nejebo, nije ni zaraslo) kaze, iskesiraj 5 000 zelenih. MRSH!!! O obrazovanju da ne pricam. Ljudska prava na obrazovanje - kurac pregolemi. Moras biti mali novi Anstajn, ako si siromasan, sa dobrim pravnim savjetom koji se placa, da bi upisao univerzitet koji zasluzujes. Sistem pravljenja robova, jebenih obicnih ROBOVA, masina, radne snage, NEMISLECE radne snage. I uvijek neka takmicenja, dokazivanja, prljave igre. Meni nes' drzat pridike kako su ovo predrasude, nisu, istina je do zadnje rijeci. Ja svoju zemlju volim, 'os da ti kazem da sam patriota. Jesam, sta hoces?!!! Volim sto u njoj mogu nesmetanije i brze da se razvijam (jer imam slobodnog vremena dovoljno), da radim na nekim svojim stvarima koje su mi kurcu cejf. Romanticarski, starogrcki ideal... Jeste, sta je?!!! Svako bira svoj put, to se postuje i mora, al' nes' ti popovati nekom sto ostaje u zemlji u kojoj je rodjen zato sto si ti skontao nesto drugo. Ljudi ce ovdje ostat, ljudi koji vrijede, uvijek ce ih biti. Evo, artredis, ima momak srca, ima energije, ima i znanja, bice i iskustva s godinama. Prekalice se. Peti, deseti. Ne mozes u ovom dobu u Bosni, dobu u kojem se u srednjoj generaciji kuva onaj kont socijalistickog samoupravljanja, a guraju ih u "demokratske tokove" po USAID i OSCE principu (a to sirovi, kapitalisticki, americki interes, ne bosanski), ovako jadni kakvi jesmo, bez sistema za obicnog covjeka, a sa i te kakvim sistemom za guzonje i one sa rodbinskim, kriminalnim i inim vezama ici na zgrade, na hooo ruk, sa transparentima, zvizdaljkama, kamenicama, mesom. Ne ide, to je utopija sada. Kasnije, kad se sistem uspostavi, kad te nece moci mlatit kako mu je kurcu cejf i onda se uslikat na televiziji u centralnoj informativnoj emisiji i prijetiti svekolikom gradjanstvu, kasnije ce biti vrijeme za te male revolucije. Sada, sada se mora suptilno misliti, osmisljavati, svako za sebe i djelovati koliko moze... u skladu sa svojom pozicijom i mogucnostima. Ja imam vjere u svoju zemlju i njene ljude, sve ljude. Vremena ce trebati jebeno puno, al' ce biti, bice!!! Jesmo li vecinski musavi - jesmo, jel' vecinski ne znamo nos obrisat osim rukavom - jeste, jel' nas velika vecina prakticno nepismena za zivot u ovom vremenu - jeste, jel', prije svega, ne znamo ni sta su nam prava ('ajd, da zaobidjemo cinjenicu da, i ako ih znamo, da ce nas vjerovatno skenjat petogodisnji i vise sudski sporovi) - jeste. No, ima mladosti, ima pameti, ima snage, one samoinicirane, unutrasnje, samoskontane snage. I to mnogo vise no po Evropama i Amerikama uz sav njihov megalomanski propratni marketing, jer I RAZMISLJATI je njima, u vecini, nametnuto. Ovdje treba marketinga, samo toga, nekih alternativnih vrsta marketinga jer su mediji najvece ZLO ovog drustva, najvece, znam sta pricam. Ne politicari, mediji!!! A uloga bi im trebala biti potpuno drugacija. Cast izuzecima kojih ima, naravno, cast pojedinim medijima i, u vecini, pojedincima u medijima inace.

Pišanje, zapišavanje... Uh, kako mi se to gadi! Nedam!, al' bas nedam!!! Od mene dosta, fakat.

Tvoj tangensijalni "diatribe" o Americi nema nikakve veze sa temom, ma ni iz daleka.

Izvini Ceco, al uz sve duzno postovanje, ovdje lijecis sopstveni kompleks. Tojest, pisala si post da ga sama mozes procitat, da utvrdis svoje stavove...

Profile  

PostPosted: 02. 09. 2008. 16:12 

.::Grind Bastard::. wrote:
where were you?

Busy payin' for somethin' your country gives you for free.

Profile  

PostPosted: 02. 09. 2008. 17:06 
Moderator

@stari serator

Kad se uzme u obzir tvoja rečenica: "Nabijem vam ja takvu drzavu na kurac, i vas levate koji pusite takve zakone i one koji ih donose...:evil:" čudno je što reakcija nema više i što nisu oštrije - u stvari, meni nije čudno, plivati kroz govna u nastojanjima da se promjeni nešto što i ti i svi kritiziramo i istih se dobro najest pritome ne promjenivši suštinski ništa je iskustvo koje nalaže da se upravo na ovu citiranu rečenicu osvrne s dobrom dozom frustracije, da na ulazim sad ko to iskustvo ima, ko ga nema i ko nema muda ili motivacije da se upusti u tako nezahvalan i opasan sport (što me podsjeća na ekipu iz Dosta...). Nema ni smisla ni potrebe za ovakvim tvojim komentarima - niti će motivirati one koje rade na tome da nešto promjene, niti one koje svejedno boli kurac.

@Grind Bastard

Ali šteta što se nije nastavilo, ono je bila slika nečeg urbanog i civilizacijskog, smještena u Štrosmajerovoj kraj slike nečeg indolentnog i malograđanskog - ispijača kafe koji ti se smiju i redovno istim govnima terete, s tim da većih seratora od njih nema. Vidimo se na sljedećim, ako ih bude...ikad.

Profile  

PostPosted: 02. 09. 2008. 18:35 
Moderator

stari serator wrote:
where were you?

wow! to je pravo jak odgovor! svaka čast! skidam kapu što ti je to izgovor.

Profile  

PostPosted: 02. 09. 2008. 18:35 

Ta recenica je na mjestu i stojim iza nje. Niko nije ni prstom maknuo. Znaci mogu da vam kroje zivot kako hoce. Mogu komotno tako, na mala vrata, jednog dana uvodit i serijat, natenane, parcijalno...

U pitanju su gradjanske slobode, a ne jednodnevna parada likova u bojama duge. Nazalost to potonje je ocito bitnije vama Bosancima kao narodu, toliko ni da vas direktna uvreda nemoze natjerati ni na usranu repliku.

Profile  

PostPosted: 02. 09. 2008. 18:41 

stari serator wrote:
where were you?

wow! to je pravo jak odgovor! svaka čast! skidam kapu što ti je to izgovor.

Normalno da jest. Mozda sam trebao da izumim teleporter i osposobim Midasovim dodirom pa da imam novca i nacina da budem u Bosni i da se borim za vasa prava, ne remeteci svoje akademske obaveze...

Profile  

PostPosted: 03. 09. 2008. 18:09 

stari serator wrote:
Tvoj tangensijalni "diatribe" o Americi nema nikakve veze sa temom, ma ni iz daleka.

Izvini Ceco, al uz sve duzno postovanje, ovdje lijecis sopstveni kompleks. Tojest, pisala si post da ga sama mozes procitat, da utvrdis svoje stavove...

Emire, uz sve duzno postovanje, podsjeticu te na sljedece:

stari serator wrote:
Amerika 1 - Bosna 0

To, cisto zbog toga sto sam ti povjerovala da se minut nakon ne sjecas sta si napisao, niti se time opretecujes.

Drugo, "Jedna lasta ne cini proljece.", il', u prevodu, ako cemo vec vuci pararele izmedju sistema u Bosni i Americi (sto si, podsjecam, sam zapoceo), onda je moj tok misli il' kvantuum, ako hoces, mnogo ekstenzivniji, dublji i siri od pukog zakljucivanja na osnovu podatka da tebi nije uslo u kriminalni dosje to sto su te ćapili sa p'o kile uza se. E, postovati TO se zove kultura komunikacije.

Trece, meni ne moras pojasnjavati znacenje termina (plural), pismena sam ja, al' u tvoju potrebu za istim ne ulazim. I to moze kazivati dosta. Dakle, isticem jos jednom, NE MORAS pojasnjavati, a ne NEMOJ.

Cetvrto, ja se svojih kompleksa ne stidim, bar sam tu, ako cemo se vec igrati psiholoskih igrica, jedna od najtransparentnijih na ovom forumu, a moje je zapazanje, ako sebi smijem uzeti to pravo, negdje blizu tvog ispoljavanja istih. Za mene tu nista lose... frustracije, kompleksi, projekcije, sve je to dio nasih licnosti, a nesputano ispoljavanje istih korak ka suocavanju i rjesavanju.

Peto, a vezano za moje utvrdjivanje vlastitih stavova - ostavicu da visi. Neodgovoreno, u tisini. Sta god da kazem, tebe ce, pretpostavljam, vuci na isti utisak, a post napisan kao izraz revolta na tvoj tok misli za me ima mnogo veci znacaj od pocetnog motiva za upustanje u isti. Opravdavanje onoga sto iskustveno znam (citaj: pojeftinjenje istog) odavno sam prevazisla.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 116 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

All times are UTC + 1 hour [ DST ]