Obezglavator wrote:
nekro wrote:
Al bjezi Hama, idi trazi listu tih englskih fudbalskih legendi, kojih navodno ima vise nego talijanskih

Alan Shearer, Paul Gascoigne, Kevin Keegan,Peter Shilton ,George Best, Bobby Charlton, Duncan Edwards itd ... To su sve Englezi.
Evo ti i par ljudi koji nisu Englezi ali su legende njihove lige : Ryan Giggs,Kenny Dalglish, Dennsi Bergkamp, Ian Rush, Eric Cantona, Peter Schmeichel itd ....
Zapamti dobro, vecih pedera i sminkera od talijana nema

Ili igraj nogomet, ili budi talijan pa ispucavaj lopte i ganjaj penale

gle liste, jedva stigo procitati

al' kud ces vece bruke da pederi i sminkeri igraju bolji fudbal
salu na stranu:
nemam ja nista protiv Engleza, bez zajebancije, volim englesku ligu, volim fudbal opcenito, a Englezi su klasa, uz Italiju(pa ti pricaj do sudnjeg dana), Njemacku, Holandiju, Spaniju, Francusku, pa Brazil, Argentina, Uruguay itd...
Juve mi je br.1 za zivota, ali sam stovaoc Uniteda, Liverpoola, Ville, Arsenala, Leedsa, Newcastela..vama je to mozda smijesno, ko kad su vam rivali, ali ja te klubove volim gledati. Spance nikad nisam mogao npr. i klasiko mi je smor, samo takav.
Svaka zemlja ima svoj stil, i fudbal nije samo napadanje, zato talijani jesu vazda najjacu odbranu imali..
@Seha, sto s elegendi tice, ne znam jel Hama(Obezglavator) ili je Amer nesretni jednom izjavio da talijani nisu nikad legendu imali, pa sam oplakao...
evo trenutno ko mi pada napamet, i od penzije i koji su jos aktivni, Del Piero, Totti, Nesta, Cannavaro, Maldini, De Rossi, Baggio, Buffon, Peruzzi, Capello, Zoff, Zola Scirea, Pirlo, Boniperti...a nije mi problem kad se otrijeznim, napraviti ogromnu listu...naravno imaju i englezi aktivnih tipa, Lampard, Gerrard, Scholes
A onih stranih koje je Italija proslavila..
Zidane (iz Juvea u Real), Davids, Van Der Sar (iz Juvea u United), Sivori, Ibrahimovic, Thuram, Crespo, Bierhoff, Ronaldo, Shevcenko, Trezeguet, Dida, Tafarel itd..neki su legende, neki se samo proslavili, ali svi su velika imena i ostace legende svojih klubova..
eto dosta od mene, peace rokeri