stari serator wrote:
Da, to je sve sto su Svabe bili od 39-e do 45-e. Osim naravno za idiote koji smatraju slijedece dovoljnom nagradom za poslusnost vampirskom sistemu...
Kraft durch Freude, pa to ni lijepi allah nije skonto

Ti ljudi upravo i jesu najvece zrtve.. izmanipulirani od strane takvih, a
ogromna vecina uopce svega toga nesvjesna, obicni pijuni iskoristeni u neciju svrhu..
Da ne govorim kako vecina uopce nije imala takvih nekih teznji, nego je padala na obecanja..
Znam recimo po nasim ljudima.. mislis ti njih neka briga bila za nekakve hitlere, pavelice, picke materine..

eeee covjece..
Quote:
Imaju dvije rijeci koje tebi nista neznace, ali rijesavaju kompletno tu "zagonetku".
Marsalov. Plan.
A sto se tice kompleksa i drzanja u proslosti to je postignuto duboko nametnutom krivnjom, placanjem reparacija, i brutalnim sankcionisanjem bilo kakvih "nepozeljnih" fenomena sto traje i danas.
Titina Juga je bila identicna, naravno mnogim od vas to nije odgovaralo jer niste imali "gradjanske slobode", tj. slobodu na mrznju i svirepo klanje.
Don't insult me.. ono sto je Njemacka postigla brojni ne bi, jer nemaju taj mentalitet, a i to proizilazi iz nacije im..
O da da.. prebaci to na Jugu.. fala bogu, cuj, gradjanska sloboda i jest likvidirati ili zatvoriti nekoga cisto sto se s tobom eventualno ne slaze.. totalitarizam u najciscoj formi, i jos bi opravdavali 'visim ciljem'.. naravno da je represija vladala, propali sustav, propala ideja, propala drzava, nista vise se tu reci nema..
Da citiram.. 'cistiji su fasisti.. cistiji su komunisti.. meni je to svejedno.. sve se to jednim hicem slisti'..
Quote:
Ne, fino sam ti objasnio, ako ima razloga ima i ponosa. Ponos bez razloga je simptom deluzivnosti. Tvoja poenta je tragican promasaj.
Svatko moze naci bar neki razlog za takvo sto, ne mozes se samo obazirati na lose stvari, pa cak ni na dobre.. ono si sto jesi, ne mozes pobjeci od toga, ne mozes se sakriti od toga, kao eto, da postoji samo onda kad je pozeljno, ili kada postoji 'razlog'.. Pa samo postojanje nacije to uvjetuje, i nuzno je za njen opstanak..
A uvijek mozes naci nesto s cim se identificirati mozes, nesto na sto si vjecno ponosan.. a ne samo na momente..
Quote:
valjda znamo kako je doticni zavrsio

I da, ne trojca, nego dvojca, ispravka. Kapitalna.
da...iselili...gdje? na grenland? ili tamo gdje su odredjeni sugradjani i planirali da nas isele i mnoge jesu nazalost...pod zemlju.
to, je prezivljavanje!
Ne znam sta imas tog heroja postavljati ovdje.. to su jasne stvari, kao da netko slavi te ljude radi toga.. ti tu uzimas planove i hirove nekolicine (i to na sva tri fronta, da se razumijemo, moci ces ti ubrzo pronaci i transkripte, ako vec nisu tu, gdje alija nudi hercegovinu za odredjene ustupke i drzavu kao opisanu u svom bestselleru), kao volju naroda koji se s tim slozio nije niti se slaze..

postoje brate i bolji nacini za rijesiti svoju situaciju..
Znas ti na sto sam ja mislio, ne pravi se lud.. da ih boli neka stvar za tom drzavom, ne bi ostali i borili se za svoju domovinu pod svojim najvisim simbolima, dok su neki drugi lagano je napustali.. nastranu obicni civili, ljudi, no, za takve stvari ti je neki naboj, inat, ponos, nuzno potreban.. inace te nema..
Quote:
Ne, nego cu te pustit da ovdje kenjas kako ti je kurcu cejf bez da ti iko ospori brutalne lazi i izmisljotine. Nije bilo nikakvog kolektivnog genocida nego je neko nekog gadno zavalio, kako likvidiranjem Kraljevica pa tako i s onim sto se desilo u Prozoru.
To su cinjenice, nesto sto tebi bas ne ide od ruke...
Da, nastranu zasjeda na Radusi te prvi sukobi na podrucju GV/Uskoplja, dogadjajima prije prozora, here i ostatka.. nastranu cinjenica tocno kome je upravo odgovarao takav jedan scenarij i malo rasterecenje bojista, a narod glup pa na sve to lijepo i lagano nasjeda dok se sacica ljudi smije u pozadini..
U pravu si ti, ja u biti kenjam, lupetam, samo ti mi meritorne podatke imas kao i postoji jedna uuuultimativna istina o svemu.. ja bar nisam toliko drzak da si uzmem takvo sto za volju..
Moj ti.. da se ista pitalo BH naroda, a da nije izrezirao strani svijet sve po vlastitoj volji, zelji i planovima, te onda jos i postavio svoj vlastiti post-daytonski eksperiment ovdje, ne bi uopce ni bilo date rasprave..
Quote:
Normalno da su bili kad je BiH bila pod kontrolom NDH.
A sto ne kazes onda da su svojevoljno pristupali, mahom pristizali upravo zbog osvete cetnicima za pokolje i slicno, cinili u biti i zasebne redove, te da su bili medju najkrvolocnijima..
Eto ispada bili su kao svi prisiljeni na takvo sto..
Quote:
Znas li ti uopste razliku izmedju "obicnog" ratnog zlocina i genocida? Evo da ti pojasnim, ratni zlocin je svaki akt koji krsi Zenevsku Konvenciju o ratovanju. Genocid je sistematsko i planirano istrebljenje jednog naroda. Bitna, kapitalna razlika. Takve stvari se NEMOGU poistovjecivati, ali u ovoj zemlji IDIOTA svasta je moguce.
Neka, hvala, znam razliku.. ne stavljaj mi rijeci u usta.. ja ne izjednacavam hrvate, srbe, bosnjake, kako i bih kad je sasvim jasno odakle je agresija pocela, no izjednacavam sve one koje su cinili zlocine, ma koji god cilj bio, a takve svi imaju..
'Bitna, kapitalna, razlika'..
Quote:
Hahaha, da, ja koji u SAD-u zivim 4 godine ne bih znao, nego bi ti koji si Ameriku vidio jedino na ekranu trebao to sve podrobno imat razlozeno u glavi.
momak, smijesan si, i nadasve supalj ko sito.
A to ti kontas jedini si koji je imao priliku ili ima priliku da zivi u SAD-u..

a tako mi reci.. pardon, u pravu si ti, nikad ja amerike il sjevernoamerickog kontinenta vidio nisam, kamoli ljudi, rodbine.. lol..
Daj bola.. ne budi ti smijesan..