Burnt iN Effigy wrote:
A jel normalno mrziti Jevreje, toliko godina patnje nije dovoljno da se strasti smire i problem bude rijesen na human nacin, po cemu su Jevreji 'drugaciji' od nas normalnih?
Ovdje malo lafis o stvarima o kojim pojma nemas. Sasvim je normalno mrziti Jevreje. Kao prvo odgovorni su za poslijednji apartheid na ovoj planeti, i vec pedeset godina nedaju fildzan drzavu, niti na bilo koji nacin priznaju kao ljude, one kojima su zemlju oteli. Da ne pricamo o njihoim manipulacijama svjetske politike i genocidnim potezima za licni interes (rat u Iraku je striktno Jevrejsko maslo).
Burnt iN Effigy wrote:
Narod je glup, mase se olako povode za liderima koji odredjuju kako ce drustvo funkcionisati, lideri su ti koji odredjuju drustvene norme. Mislis dab postojala tolika jaz prema Jevrejima da nije bilo onog brkatog majmuna? Sto je u Kini normalno ubijati pse,macke,rakune na ulici i razbaciti na rostilj sa najblizom rodbinom, a takve stvari u normalnom svijetu se karakterisu kao najogavnije pojave u drustvu. Hajd sad ti meni definisi fino pojam normalnog.
Meni je jesti pse i macke sasvim normalno. Zivotinja=meso=hrana. Neke zivotinje su korisnije zive neg mrtve pa ih ne jedemo, pa se oni slabijih emocija pocnu vezati za iste...ja nemam definiciju normalnosti. Ustvari imam. Normalni ljudi ne postoje. Normalni ljudi su ciste masine koje se vode principom kauzalnosti.
Burnt iN Effigy wrote:
Previse ocekujes od drzave, ma kakve drzave, naroda - da prihvati nesto sasvim novo (u ovom dijelu svijeta) i da se pomiri s cinjenicom da komsije tik do njega vode ljubav. Ne odredjujes ni ti a ni ja reakcije pojedinaca, od prahistorije pa do danasnjeg vremena univerzum funkcionise po jednom jednostavnom pravilu : SVE STO JE NESVAKIDASNJE, NEUOBICAJENO, ONO STO IZAZIVA OSJECAJ MRZNJE KOD JEDNOG DOVOLJNO JE DA IZAZOVE OSJECAJ MRZNJE KOD 1000000. Ne vidim poentu cemu ovolike rasprave, ides u jednu sasvim drugu krajnosti, pokusavas nekom svojom ideologijom uvjeriti osobu koja nema isto misljenje kao ti, u ispravnost necega sto drugom izgleda sasvim ogavno.
Ne brini, ni ja se ne osjecam najbolje kad nekad budem, slucajnoscu prisiljen da vidim scene homoseksualaca u aktu. Tojest osjetim nelagodnost. Ali ovdje nije prica o tome nego o tretmanu koji isti u nasem drustvu uzivaju. Ne volim ni ja pedere. Nemam razloga da ih volim. Ali ih ne mrzim. Dapace, od njih vise LJUDI nece biti, a ljude ne podnosim. Ispravnost mojeg stanovista je nediskutabilna. I da, uopste mi nisi odgovorio na direktna pitanja, upucena tebi, striktno opravdavas nacin razmisljanja krda stoke koje je narod.
Burnt iN Effigy wrote:
Ti si nagledan tih situacija, zivis u drugom svijetu, pusti suplje price, tebi u istoj ulici zive i najgori narkomani, dileri, kurve, homoseksualci i lezbejke. Imas drugaciji pogled na razvoj situacije, a sta ti mozes ocekivati od jednog sasvim 'srednjovjekovnog' i konzervativnog drustva? Na kraju ne mozes krivicu prebacivati na narod, narod je samo nebitna karika u cijelom kruznom procesu, jer kao sto sam vec rekao svaka neustaljena pojava u drustva izaziva interesovanje kod ljudi, koji su uvijek podijeljeni na dvije suprotne strane mosta, a samo je pitanje vremena kada ce zajedno prelaziti most.
Ne bih rekao ni srednjovjekovnog ni konzervativnog. Daleko je Bosna po MNOGO cemu od tih tacaka. Seksualno liberalniji od Las Vegasa, jebu se po Haustorima, u autima, u zbunju, ma gdje stignu. Ja bih rekao
PRIMITIVNOG. Al to boli, to je uvreda. Ne to je istina. Ostalo su eufemizmi koji ne odgovaraju situaciji...
Normalno da je narod kriv. Da narod ima ikakve svjesti nebi gledao kako gelipteri u tramvaju djecu na mrtvo izbadaju. Narod je taj koji lijepi plakate. Narod je taj koji prijeti. Vidjeli smo misljenje naroda u anketama, u komentarima. Na izborima...Narod je drustvo, a to drustvo proizvodi monstrume...
Veliki si ti optimista. Nikakav genocid ni urbicid nemoze Bosnu opametit. Zato ga ponavlja svakih pedeset godina, da ozivi bestiju u sebi.