Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 08. 2025. 08:25

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 53 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: Clanak vrijedan citanja
PostPosted: 09. 09. 2008. 11:43 

dobro ba, dosadan si...

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 12:13 
Moderator

a ne vi ste dosadni sto postavljate uopste ovakve teme, zavrsite s tim pederima vise...

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 15:59 

dobro ovaj nas amer zbori...

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 16:03 

+Abigail+ wrote:
Quote:
hahaha a to si mislio da ce mi clanak promjenit misljenje? :lol:
..
postoje ljudi kojima je to nenormalno, ko sto je vama normalno i to je to.

mislim da niko nije niti pisao niti postavljao ovaj clanak da bi toboze neistomisljenika 'preobratio' il sta vec.

a za ovo drugo:

ja ne vidjeh da je iko na forumu, ko nije protiv queer festa, rekao da je homosexualizam normalan.

kako nije, sve vrijeme je prica o tome da su oni sasvim normalni kao i ostali. a ako je nesto nenormalno onda nije u redu, poremecaj je.

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 16:58 

Burnt iN Effigy wrote:
Joj kenjatora :roll: Sta da vam loza poslije vas bude sinonim pederske zajednice, tolerancija bi postojala, aaha, kako da ne .

Rekao bih ti da si glup, sto jesi, ali ne brini, i ja sam bio takav. Kad naucis prevazici svoj solipsizam koji te sputava, shvatit ces da ti tu nista nemozes uciniti. Dal ce ti djete biti peder ne zavisi od drustva ni od momenta u drustvu, dakle, parade ne prave gejeve, gejevi se sami desavaju. Jedino sto je upitno je kako ce se isto osjecat u drustvu, i u okruzenju svoje nacije, ako ispadne homic. Tj. hocel ko onaj hajvan nedavno prisilit osmogodisnjaka iz komsiluka da mu ga "popusi" i snimit to na mobitel, il bit normalan gej koji nema frustracije koje mora ispoljit na atavisticke nacine...

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 17:03 

Addi wrote:
i jebiga libijac, ti nas nazivas ovdje idiotima, olosem, djubradima, fasistima, likovima koji prijete smrcu itd. mislim da to nije u redu govorit raji koju znas. pogotovo zato sto kazes da si bio istomisljenik do proslog ljeta. ok, mozda drugacije gledas sad na to, al bezveze ti je tako to pisat. i ne znam koji je cilj otvaranje iste teme po treci put. mislim da smo svi sve rekli sta smo imali. zar je ugodno po sto puta pisat jedno te isto... ne vidim uzivanciju u vrijedjanju i jednolicnoj raspravi sa svih strana...

@nameless: ma znam, pa ne bi bilo u redu tako govorit o raji radi ove teme.

Pazi, ja tog gena koji me od neceg sprijecava nemam. Rec cu ti sta mislim i o tebi, i o tvojim postupcima pa taman da si mi iz ociju ispao. Neki ljudi su picke, neke ljude neke stvari ne tangiraju. Naravno sa nekim ljudima je komunikacija izlisna pa se tu nema sta jer su u pitanju bukve, zidovi, pa na takve nit vremena nit zivaca imam da trosim.

Tema je o clanku, koji meni se cini nisi procitao ;)

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 17:09 

nenormalno je pustati kosu koja zahtjeva nenormalne napore ,finansijske i fizicke, za odrzavanje.

nenormalno je u gluposti koje nikud ne vode (svirati gitaru npr.) vrijeme repetitivno tratiti...

jako puno toga sto svi mi upraznjavamo je totalno nenormalno.

o rasirenoj fiksaciji sa smrcu, nasiljem, i umjetnosti koja portretira istu medju metalcima da ne pricam. svako normalan bi se opasno zaibretio, i nebi nikad mogao povjerovati da mozda imate sasvim normalne moralne nagone...

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 17:24 

libijo procitao sam ja clanak i to 2 puta, zato ti i govorim da ne vidim kakve veze ima sa nama to. al ti malo pogledaj koliko postova ovdje se odnosi na taj clanak ;-) ja ne bi rekao da tema je bazirana na clanku. nego na istoj stvari na kojoj su bazirane i predhodne dvije.

i koliko sam ja vidio, clanak je vise o vehabijama nego o pederima, tako da ne vidim povezanost s nama nikakvu. ne razmisljam na taj nacin. i oni su mi poremeceni. to zna svako ko me zna, isto ko izudaragu, tj kenu.

ma nek si ti rekao sta jesi, ne dodiruje mene to, nego me cudi iskreno takvo razmisljanje i paranoja u vezi ljudi koji ne podrzavaju pedere. ne tvoja samo nego sviju ovdje. tolika se prasina digla oko toga sto jedna strana ovdje ne voli pedere, da ne mogu da vjerujem da je tesko shvatiti da postoje ljudi kojima je to poremeceno, nenormalno itd... te stvari koje si nabrojao su sasvim "prirodne" za svaku osobu, svako ima takvih "nenormalnih" nagona. ali ovdje je rijec o necemu NEprirodnom. u tom smislu je to poremecaj.

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 17:26 

Ono sto ja promjeniti ne mogu mi ne stvara probleme...

A jel ti mislis da ti ljudi treba da zive dva zivota? Jel to normalno? Da takvi ljudi imaju djecu i familije koje kasnije moraju saznati i zivjeti sa faktom? Jel to prihvatljiv prtljag koji ide s homoseksualnoscu da bi se odrzalo ubjedjenje vas normalnih da ste dio maksimalno zdrave nacije?

O tome je ovo sve, o tome su i parade. Ako mi njih prisilimo da glume normalnost problem ce nestati...ne, takvo drustvo samo stvara jos vece monstrume, jos vecu izopacenost. Kukac je bio postavio link o Salvoju Zizeku, lik se dofatio malo Islamskog kompleksa zene...i nakon 11 godina zivota u Arapskim zemljama moram priznati da je covjek u pravu. Isti slucaj, na povrsini sasvim moralna, puritanska drustva, sa najizopacenijim mogucim seksualnim devijacijama. U Americi nije nemoguce naci takve slucajeve, ali zaista, kao Arapi ili mi, oni nisu kreativni, kod njih je daleko veci akcenat na drogiranje i nepostivanje sebe...

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 17:28 

Addi wrote:
te stvari koje si nabrojao su sasvim "prirodne" za svaku osobu, svako ima takvih "nenormalnih" nagona. ali ovdje je rijec o necemu NEprirodnom. u tom smislu je to poremecaj.

Jel prirodno gledat klipove sa ogrish.com-a? Gore horore? Jel prirodno slusat muziku koja non-stop pjeva o tri stvari: nasilju, smrti, mrznji. Nije jarane. Neprirodan si sam. Prihvati da su neki drugi isto neprirodni, samo u drugom vidu....

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 17:52 
Moderator

Homoseksualizam je neprirodan samo onda kad ljudi imaju problem s identitetom. Žalosno je vidjeti frajera koji se šminka jer želi biti žena i žalosno je kad vidiš da je neko za koga si godinama mislio da je frajer-ustvari žensko. Svjedok sam i jednog i drugog slučaja i lično mislim da nema gore stvari nego da se ne možeš pogledati u ogledalo i da mrziš svoje tijelo.

To jeste psihološki poremećaj i često se izjednačava s homoseksualizmom. Ali nije to to.
Muškarac koji misli da je žena u tijelu muškarca logično će željeti drugog muškarca - i obratno.
Jedino u tim slučajevima mogu reći da homoseksualnost ima korijen u psihološkom.Inače, homoseksualci su SAVRŠENO normalni.

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 18:02 

Burnt iN Effigy wrote:
A jel normalno mrziti Jevreje, toliko godina patnje nije dovoljno da se strasti smire i problem bude rijesen na human nacin, po cemu su Jevreji 'drugaciji' od nas normalnih?

Ovdje malo lafis o stvarima o kojim pojma nemas. Sasvim je normalno mrziti Jevreje. Kao prvo odgovorni su za poslijednji apartheid na ovoj planeti, i vec pedeset godina nedaju fildzan drzavu, niti na bilo koji nacin priznaju kao ljude, one kojima su zemlju oteli. Da ne pricamo o njihoim manipulacijama svjetske politike i genocidnim potezima za licni interes (rat u Iraku je striktno Jevrejsko maslo).

Burnt iN Effigy wrote:
Narod je glup, mase se olako povode za liderima koji odredjuju kako ce drustvo funkcionisati, lideri su ti koji odredjuju drustvene norme. Mislis dab postojala tolika jaz prema Jevrejima da nije bilo onog brkatog majmuna? Sto je u Kini normalno ubijati pse,macke,rakune na ulici i razbaciti na rostilj sa najblizom rodbinom, a takve stvari u normalnom svijetu se karakterisu kao najogavnije pojave u drustvu. Hajd sad ti meni definisi fino pojam normalnog.

Meni je jesti pse i macke sasvim normalno. Zivotinja=meso=hrana. Neke zivotinje su korisnije zive neg mrtve pa ih ne jedemo, pa se oni slabijih emocija pocnu vezati za iste...ja nemam definiciju normalnosti. Ustvari imam. Normalni ljudi ne postoje. Normalni ljudi su ciste masine koje se vode principom kauzalnosti.

Burnt iN Effigy wrote:
Previse ocekujes od drzave, ma kakve drzave, naroda - da prihvati nesto sasvim novo (u ovom dijelu svijeta) i da se pomiri s cinjenicom da komsije tik do njega vode ljubav. Ne odredjujes ni ti a ni ja reakcije pojedinaca, od prahistorije pa do danasnjeg vremena univerzum funkcionise po jednom jednostavnom pravilu : SVE STO JE NESVAKIDASNJE, NEUOBICAJENO, ONO STO IZAZIVA OSJECAJ MRZNJE KOD JEDNOG DOVOLJNO JE DA IZAZOVE OSJECAJ MRZNJE KOD 1000000. Ne vidim poentu cemu ovolike rasprave, ides u jednu sasvim drugu krajnosti, pokusavas nekom svojom ideologijom uvjeriti osobu koja nema isto misljenje kao ti, u ispravnost necega sto drugom izgleda sasvim ogavno.

Ne brini, ni ja se ne osjecam najbolje kad nekad budem, slucajnoscu prisiljen da vidim scene homoseksualaca u aktu. Tojest osjetim nelagodnost. Ali ovdje nije prica o tome nego o tretmanu koji isti u nasem drustvu uzivaju. Ne volim ni ja pedere. Nemam razloga da ih volim. Ali ih ne mrzim. Dapace, od njih vise LJUDI nece biti, a ljude ne podnosim. Ispravnost mojeg stanovista je nediskutabilna. I da, uopste mi nisi odgovorio na direktna pitanja, upucena tebi, striktno opravdavas nacin razmisljanja krda stoke koje je narod.

Burnt iN Effigy wrote:
Ti si nagledan tih situacija, zivis u drugom svijetu, pusti suplje price, tebi u istoj ulici zive i najgori narkomani, dileri, kurve, homoseksualci i lezbejke. Imas drugaciji pogled na razvoj situacije, a sta ti mozes ocekivati od jednog sasvim 'srednjovjekovnog' i konzervativnog drustva? Na kraju ne mozes krivicu prebacivati na narod, narod je samo nebitna karika u cijelom kruznom procesu, jer kao sto sam vec rekao svaka neustaljena pojava u drustva izaziva interesovanje kod ljudi, koji su uvijek podijeljeni na dvije suprotne strane mosta, a samo je pitanje vremena kada ce zajedno prelaziti most.

Ne bih rekao ni srednjovjekovnog ni konzervativnog. Daleko je Bosna po MNOGO cemu od tih tacaka. Seksualno liberalniji od Las Vegasa, jebu se po Haustorima, u autima, u zbunju, ma gdje stignu. Ja bih rekao PRIMITIVNOG. Al to boli, to je uvreda. Ne to je istina. Ostalo su eufemizmi koji ne odgovaraju situaciji...

Normalno da je narod kriv. Da narod ima ikakve svjesti nebi gledao kako gelipteri u tramvaju djecu na mrtvo izbadaju. Narod je taj koji lijepi plakate. Narod je taj koji prijeti. Vidjeli smo misljenje naroda u anketama, u komentarima. Na izborima...Narod je drustvo, a to drustvo proizvodi monstrume...

Veliki si ti optimista. Nikakav genocid ni urbicid nemoze Bosnu opametit. Zato ga ponavlja svakih pedeset godina, da ozivi bestiju u sebi.

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 21:28 

Quote:
Ovdje malo lafis o stvarima o kojim pojma nemas. Sasvim je normalno mrziti Jevreje. Kao prvo odgovorni su za poslijednji apartheid na ovoj planeti, i vec pedeset godina nedaju fildzan drzavu, niti na bilo koji nacin priznaju kao ljude, one kojima su zemlju oteli. Da ne pricamo o njihoim manipulacijama svjetske politike i genocidnim potezima za licni interes (rat u Iraku je striktno Jevrejsko maslo).

Zar generalizacije ovoga tipa nisu samo stetne? Mislim, mrziti nekoga zato sto je, pazi sad, rodjen kao Jevrej bas i nema puno smisla :)
Vjerovatano imas nekog komsiju Jevreja. Je li i on kriv za manipulaciju svjetskom politikom? Ima li u americi Jevreja koji se protive ratu u Iraku? Koji ne podrzavaju Izrael? Zbog takvih osoba, obicnih ljudi, su ovakve generalizacije izuzetno opasne i ruzne.

Jevreji su donji jedno 2500 godina. Nije ni cudo sto se drze zajedno i sto im je stalo do vlastitog identitet vise nego ikom drugom. Mislim da nije uredu asocirati politiku Izraela sa judeizmom kao religijom,etnickom pripadnoscu (da, postoje ljudi koji se smatraju etnicim jevrejima!) i kulturoloskim fenomenom.

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 22:21 

Imam ja raje koji su Jevreji. Ne smeta meni, ali generalno, poistovjetiti iste sa homoseksualcima je nemoguce. Homoseksualci ne ubijaju druge ljude jer su razliciti od njih ;)

Ne pricamo o individuama, nego komunalno. Vidim kako bise moj post mogao shvatiti kao fasisticki prezir, ali ne, ja samo ne volim Izrael, ni politiku koju vodi. Ima Jevreja koji su se oglasili protiv postupaka i planova Jevrejske nacije, ali takve ADL i slicna tjela brzo ocrne, ili strpaju u zatvor, ili ih mrak pojede.

Da li biti donji 2500 godina podrazumjeva da sjebavas one koji su te spasli ne jednom od sablje? Mislim da je to jedna ruzna ilustracija Jevrejske politike i morala...

Politika Izraela je DIREKTAN proizvod genocidne religije (Judaizma), ali o tome u PC svjetu ne smijemo, etnicka pripadnost je takodjer proizvod iste, a kulturoloski fenomen, neznam, ja volim ponekad pojest falafel...

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 22:41 

Pa je l' ubijaju ti tvoji drugovi druge jer su razliciti od njih? :p

Moja je poenta da upravo u tome da je svaka generalizacija na nivou vjerske ili etnicke pripadnosti apsurdna. Bolje se koncentrisati na covjeka. Ili ako se vec mora generalizovati, onda na drzavu, odnosno drzavni aparat. Licno, vecina Jevreja koje sam ja upoznao su bili sasvim razumni i miroljubivi ljudi. Intelektualci koji ne zasluzuju takve kvalifikacije. To sto im je toliko stalo do sopstvenog identiteta je nesto meni strano, ali razumljivo.

"Genocidni elementi" judaizma su podlozni tumacenjima, i vjerujem da ima mnostvo jevreja koji te odredbe tunace na drugaciji nacin.

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 23:59 

Ne, moji drugovi takodjer ne stemaju glavom od zidove i ne brbljaju kojekakve pet hiljada godina stare baljezgarije...:mrgreen:

Sasvim su normalni ljudi kao ti i ja, piju, neki se i drogiraju...hehe.

Slazem se za generalizacije, malo je preostro bilo od mene. Nemam se tu sta previse pravdat jer nisam takva osoba, ne guram u tor i ne sudim prije neg dovoljno razumijem.

Onima koje ja znam nije bilo nimalo do identiteta. Mada je meni "Jevrejski" identitet smjesniji od Bosanskog, buckuris svega i svacega sto su pokupili il ladno pokrali od drugih, i pun kojekakve fantazije...

Ja sam prilicno siguran da kad vjera svojim vjernicima kaze da su visa rasa, da ih je bog odabrao, da su u ekskluzivnom klubu po majci u koji niko nemoze uc, kada ima derogatorne termine za zene drugih vjeroispovjesti, kada ima neke obecane (uglavnom tudje) zemlje koje je njima "bog" poklonio i u kojim niko osim njih biti ne smije, da tu nema dvojbe o cemu se radi.

Mogu i "blagi" muslimani tumacit Kur'an kako hoce al "vjera se siri, kako rjecju, pa tako i sabljom", a duznost je svakog muslimana da vjeru siri, pa dalje diskusije o poenti svega toga su izlisne. Moze milion Jevreja stat pred IDF-ove tenkove al kita im kad su sile na snazi, ili nekakvi zadrti naseljenici nanijetili da sprovedu svetu rijec. Isto tako i sa muslimanima, moze ih milijarda bit zdravog razuma, al Osama ce uradit ono sto je Osama naumio. Samo je razlika sto je kod Jevreja to sve organizovano, uzdignuto na nivo drzave, aparata, i onda ocekuju da na njih ljudi gledaju normalno? Pa dokle vise...

Etnicnost i vjerska pripadnost nisu razliciti kod Jevreja. Jevrej je i vjeroispovjest i nacija. Mozes ti bit pratilac Judaizma do mile volje, al nemozes nikad postat Jevrej ;)

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 01:19 

Quote:
Etnicnost i vjerska pripadnost nisu razliciti kod Jevreja.

Recimo da odes u Njemacku i ovo kazes, ono malo askenaza sto je prezivjelo smatralo bi te Hitlerovim sljedbenikom. Za njih je judaizam vjera, a Hitler ih je posmatrao i kao rasu odnosno etnicku skupinu, dok su oni sami sebe uglavnom dozivljavali kao njemce.
Al' onda za primjer jevreje iz zemalja SSSR-a (koji su zbog drzavnog antisemitizma uglavnom migrirali u Njemacku, Ameriku i Izrael) koji su u ogromnoj vecini ateisti, i koji su svoj judaizam dozivljavaju na etnickom, odnosno kulturoloskom nivou. Da ne spominjem kakav je u Americi tek buckuris.

Poenta je da je i tu tesko generalizirati. Ne postoji tipicni jevrej. Kad se kaze samo "jevrej" to bas i nije previse informativno :) 100 jevreja 200 mud@, pardon, 100 dozivljaja vlastitog identiteta :razz: Al' najsnazniji kohezivni faktor toga identiteta je svakako vjekovni kult zrtve.

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 01:32 
Moderator

Ipak je stari serator u pravu Stargazeru. Judaizam je možda i jedina (ali jedina monoteistička religija) koja je u potpunosti anti-misionarska i koja je prva u potpunosti nacionalna. Svi jevreji gledaju prema svojoj državi Judeji - Izraelu, judaizam ima nevjerovatne mjesno-etničke karakteristike pa to je vidljivo. Uostalom, šta je sa Hanukom, sa Pesahom? Ta povezanost religijskog i nacionalnog izvire još u Dekalogu. Mislim, Stargazeru stoji ovo što si ti napisao, ali nikakav ti argument da pobiješ ovo što je serator napisao. I s tobom bi se vjerovatno malo ko od jevreja složio ;-) .

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 01:57 

Stargazer wrote:
Recimo da odes u Njemacku i ovo kazes, ono malo askenaza sto je prezivjelo smatralo bi te Hitlerovim sljedbenikom. Za njih je judaizam vjera, a Hitler ih je posmatrao i kao rasu odnosno etnicku skupinu, dok su oni sami sebe uglavnom dozivljavali kao njemce.
Al' onda za primjer jevreje iz zemalja SSSR-a (koji su zbog drzavnog antisemitizma uglavnom migrirali u Njemacku, Ameriku i Izrael) koji su u ogromnoj vecini ateisti, i koji su svoj judaizam dozivljavaju na etnickom, odnosno kulturoloskom nivou. Da ne spominjem kakav je u Americi tek buckuris.

To sto bi me oni vako ili nako smatrali je do njihovog licemjerja, ako dozivljavaju Judaizam kao vjeru kojoj su privrzeni, trebali bi se drzat datog u svojim svetim spisima.

Drzavni antisemitizam? Zar zaista vjerujes u te baljezgarije? Migrirali su oni dje ima hljeba dzabe Ljubo dragi, gdje im je obecano i dato sto je oteto od nekog drugog, da se napravi bilo kako, jedna nakaradna "nacija".

Nije ni Arapsko "maslo za ramazana", al barem u zadnjih cetrdeset godina, nema im se sta posebno lose pripisat. Izrael pak, ne posustaje u svom ultrafasizmu.

Stargazer wrote:
Poenta je da je i tu tesko generalizirati. Ne postoji tipicni jevrej. Kad se kaze samo "jevrej" to bas i nije previse informativno :) 100 jevreja 200 mud@, pardon, 100 dozivljaja vlastitog identiteta :razz: Al' najsnazniji kohezivni faktor toga identiteta je svakako vjekovni kult zrtve.

Naravno da ne postoji, iako bi Izrael da nam da do znanja da nismo u pravu. Neznam samo cija li su oni zrtva zadnjih pedeset godina, prije da smo mi svi kolektivno zrtva njih al ajd...

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 10:35 

Quote:
To sto bi me oni vako ili nako smatrali je do njihovog licemjerja, ako dozivljavaju Judaizam kao vjeru kojoj su privrzeni, trebali bi se drzat datog u svojim svetim spisima.

Nisam rekao "vjeru kojoj su privrzeni" :) Cak mislim da su oni neortodoski bili velika vecina u Njemackoj prije rata.

Quote:
Drzavni antisemitizam? Zar zaista vjerujes u te baljezgarije? Migrirali su oni dje ima hljeba dzabe Ljubo dragi, gdje im je obecano i dato sto je oteto od nekog drugog, da se napravi bilo kako, jedna nakaradna "nacija".

Primjera radi, u licnim dokumentima im je moralo stajati da su jevreji. Uz sve sto iz toga moze slijediti. Znamo cija je to praksa. Kako bi ti to nazvao? Kako se radi o visoko obrazovanoj populaciji (doktori, inzinjeri ili barem pravnici), ne bih rekao da se radi o najlakomijoj skupini :) Mislim, zasto bi ruski jevrej, recimo sredovjecni doktor medice u otisao njemacku(primjer kakav sam upoznao!)? Novi jezik, nova sredina, nepriznata diploma. Radi socijalne pomoci? A otislo ih je nekih 300 hiljada. Doduse, takvi su isli iz SSSR-a uglavnom jer su mogli, i radi bolje perspektive za djecu...

Quote:
Naravno da ne postoji, iako bi Izrael da nam da do znanja da nismo u pravu. Neznam samo cija li su oni zrtva zadnjih pedeset godina, prije da smo mi svi kolektivno zrtva njih al ajd...

Da se razumijemo, daleko od toga da ja branim politiku Izraela. Daleko od toga. Ali je i isto tako cinjenice je da je Izrael rezultat antisemitske politike. A koliko se da primjetiti, taj fenomen konstantno prisutan sirom svijeta. Ne znam samo mrze li i aboridzini jevreje :P

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 53 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]