Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 30. 07. 2025. 23:51

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 95 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: Prosvjedi-sranje u Sarajevu
PostPosted: 14. 02. 2008. 16:39 

Nameless wrote:
Hahaha e pa na ovom plakatu "Moja nana..." vidis kakva je malogradjanstina dosla na ovo...Sjecam se tog plakata,ja sam se kocio od smijeha :lol:
Mislim,ne izgleda kao natpis koju bi iole pismena osoba napravila i stavila na ono cudo.
Mada je i originalna,bas zbog te primitivne niti u sebi :lol:

Opet ona Kur'anska..."Najgore zlo je ono koje nasmijava"...Satira...

A sviju ti kakav bi to pismen natpis trebao da bude. Jel to Samir pismen? A Sabiha? Sumnjam. Ocito da razumiju samo paradajz i kamenje...

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 17:10 

stari serator wrote:
Od mirnih protesta nista. Sjetite se poljuprivrednika i tri godine satora pred parlamentom...i sta bi? PA NISTA! Cak su bagra poceli dopisivati po onim njihovim transparentima parole tipa "jah", "koga boli kurac"...Uvjek je u nas cinizam bio bitniji od zalaganja izasta...

Jes i bio natpis kao mi (neki) smo uz vas i potpisala se neka 4 lika

A ovo za Nanu, pomislim ma ovo se neko fakat zajebavo, cim je pognuo glavu dole, ja uzasa

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 18:06 
Moderator

Hijao,koliko ste se ispisali sve!Nisam sve procitao,srooy,nemam sad fkt vremena za to.Nekad veceras...
@Cyco
Nije ovo uopste samo borba protiv shanerije i malogradjanstine,vec je poenta moje price da je ono jucerasnje na pravo ruzan nacin ispalo,s obzirom da vecina raje,koja je tu bila,nije ni znala sto je tu te su samo koristili priliku da prave sranja i bacaju kamenje i sl.
I ne,ne radim,tek trebam pocet studirat sad uskoro.Tinejdzer sam i jako neiskusan :)
I da,iz obitelji sam gdje se isto tako prezivljavalo/prezivljava,no necemo sad o tome... ;-)
Nije stvar u Denisu i "nama","vama",ili kako god ti zelis da kazes,nego zloupotreba od strane istih onih ljudi i istih onih profila,koji su komotno mogli biti ubojice.Da si bio,vidio bi i sam o cemu ti pricam ;-)
Znamo svi da je razlog okupljanja bio drugi i da je prvobitna zamisao svega bila drugacija.
Dakle,idioti su dosli(ne svi naravno,ali jako mnogo takvih) koji su culi da bi "mogo' bit' belaj dobar" i totalno su iskarikirali prvobitnu smisao okupljanja.
Naravno,ni to nije nuzno zlo,ali je sve jako ruzno ispalo na kraju.
Jos kad nadodas i medjusobne tuce izmedju raje,saku koju je lik iz "Dosta" fasovao,jer je sasvim mirno pokusavao da objasni skupini necivilizovanih navijaca Sarajeva(ultrasima) da ne razbijaju stakla,koja cemo mi morat placat... :roll:

@Libija
Nasa zalost.Ostaje nada da je ipak mozda bio i sarkazam u pitanju.
Pismeni nisu garant,ne.Ni Sabiha ni Samir,a ima ih jos...

@Under AFM
Wow,po prvi put da se slazem s tobom u necemu :shock:

@Ceca
Ma ne ba,nije mi to bila bit posta.Samo rekoh da mi je,izmedju ostalog,zasmetalo sto su ljudi dosli,iz sasvim drugih razloga.Svi oni koji u subotu nisu bili tu,jer su imali "pametnija posla"(govorim upravo o shaneriji koja je pustena sa nastave pa im bilo zabavno gadjat kamenjem zgradu i medjusobno se makljat,a da ni sami nisu veze imali zasto to rade).Vjeruj mi bio sam tu i ne serem djaba o tome....To je mene ispizdilo u cijeloj toj prici,a mislim da je i ostalu raju koja je bila tu iz sasvim drugih razloga...
Nisam zapoceo s tim,nego sam samo i to naveo kao osvrt na desavanja jucer,na kojima sam i licno prisustvovao.

A sad back on topic...
Nas ovdje(ne sve,ali vecinu vjerovatno) generalno zaboli kurac za probleme u zemlji.
Dakle,sve sto bude zavrsi na supljoj prici i pljuvanju po svemu sto "ne valja".Ali koliko se zapravo ljudi potrudilo nesto promijenit pa makar to bilo licno na sebi,u dobrobit cijelog drustva.Jer da, i to su promjene neke pa makar bile i malene.
Cinjenica je da nama,ovdje,treba mnogo vise od tih sitnih promjenica,ali kao sto Under A Funeral Moon rece KO?!
Ko bi to mogao biti...Jer nije potrebna samo jedna osoba,nego cijeli "sistem" takvih ljudi i populacije koja ih podrzava.
Ljudi koji bi korist drustva i zajednice stavili ispred licne.Ruku na srce,danas je takvih ljudi ovdje malo i cak to malo sto ih ima ne mogu nista,jer su najcesce "obicni" gradjani poput nas koji raspravljamo o tome po forumima i,eto,okupljamo se.

Sto se tice intelektualaca da,tako je.
Ali,isto tako postoji ona vrsta prijeratnih intelektualaca koji su takodjer bili obicni gradjani(dakle gradjani koji nisu bili na politickim cinovima) i koji su,kako ti rece,znali svoja prava i duznosti.
Danas su svi ti ljudi raseljeni po svijetu,stari,iznemogli,mrtvi,progutalo ih vrijeme...
Ostajemo na kraju mi,mlade nade intelektualaca ili pokusaja istih i oni koji to zele da postanu(a "intelektualac" je za mene mnogo siri pojam od onoga "fakultetski obrazovana osoba" i nema veze sa strucnom spremom,porijeklom i sl.) i koji zelimo nesto da promijenimo.
Opet i tu nastupa hejbet stvari i faktora,zbog kojih nikad ne bude po njihovom/nasem i tako se carobni krug zatvara i konstantno se ponavljaju iste stvari.
Ovo je samo nadodavanje na ono tvje "dvije grupice"...
Eh sad,bitna je tu mnogo vise nasa volja i nas duh,u smislu da pokusavamo uvijek i iznova,ne bi li nekako probili taj krug jada...
Jer ovo aktivisanje jednom-dvaput sedmicno i setnje nece mnogo doprinijet boljitku(barem ja tako mislim).
No,ako se kaze "mirni skup" znaci MIRNI JEBENI SKUP jebemu mater...
Znam,pesimista sam,jebiga...

S druge strane najlakse je biti aktivista,revolucionar,anarhista,fasista,komunista,... preko interneta...

E sad,pitanje:
Kad su iduci protesti?

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 19:28 
Moderator

Still Cyco wrote:
sorry buraz do mene je, mislio sam da pričam sa nekim ko ima iole iskustva u životu... očigledno je riječ o tinejdžeru koji u životu svojim rukama marke nije zaradio dok ja radim najprljavije poslove već punih 13 godina da bi školovao buraza i nahranio staru.

ti se bori protiv šanera a ja ću protiv onih koji su krivci za ovu situaciju i jebaću im mater ko i do sad gdje god stignem jer je sada prava prilika za to. Jučerašnje dešavanje kao ni buduća uopšte ne treba dovoditi u vezu sa Denisom jer je on bio iskra koja "nam" je falila.

nadam se da će u subotu ako uopšte bude protesta biti pun kurac nepismene, krezave, primitivne gamadi koja će naći pravi način da pokaže svoje nezadovoljstvo...

Potpuno aferim!

Nemaju svi sreću da mogu da idu u dobre škole, i da se školuju na najbolji mogući način, pa da mogu da se hvale kako su krema ovog društva i da blate one koji nisu 1. do 3. gimnazija. Ali nisu isti ti krezavi i nepismeni, i ona gamad što uništava sve.

Ti "nepismeni i krezavi" su baš oni koji će nešto htjet promijenit, jer oni kojima ništa nije dosad falilo, koji nisu morali brinut kako i šta sutra, oni će i dalje nastavit po starom, kafa po danu, navečer pivo, votka, Internet, Bičakćić folovi. Bolji su mi ljudi oni koji su radili da postanu ono što jesu, a ne iskorištavili trud i pare drugih, i onda nađu pametovat kako su oni neki kurac.

Bunt ne dižu oni kojima je mrsko prljati ruke i bijela odijela, već oni koji se imaju za šta boriti.

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 20:45 

neš ti još i snobizma...

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 20:53 
Moderator

jes', imaju ovdje bit kome snobovi :roll:
kao i elita...

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 21:03 
Moderator

O pa jel ja sanjam,il ste glupi fakat,il namjerno ne shvatate poentu mojih postova,iako sam dosad 3 puta objasnio sve...
Sta ste me vi nasli napadat?Ko bolan,Vi????? :shock:
Kakav crni snobizam? :shock: HALO?!?!?!?!

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 21:28 
Moderator

ko te bolan napada? :razz:
šta si se odma našao 'napadnutim'? :)
dečko, ajde o'ladi ;)

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 21:34 
Moderator

Jah,ucinilo mi se... :roll:

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 21:40 
Moderator

neam se ja šta pravdat, al' valjda znaš čitati i razlikovati kritiku od izjave.

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 21:41 

stari serator wrote:
Ha dzabe ja trubim jarane...Na kraju se svodi da smo mi teren za lijecenje svacijih kompleksa. Zato fino, cim se napuni osamnes, ne ic po vozacku, nego po dozvolu za nosenje vatrenog oruzja i vozdra. Ja cu prodat ako treba dvije gitare samo da sebim obezbjedim kakvu devetku, da me vise svakakvi majmuni ne mogu saltat. Nema nam druge, mi smo u ovoj semi donji i gotovo...

zezas se :shock:

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 21:46 
Moderator

ma te priče "jo svijum', uzeću si utoku, da se štitim, da budem siguran", to su priče za malu djecu. utoku nosa ko nosa. to se tako priča, a drugi je nosaju. bolje je nosat suzavac ili elektrošoker, oboje učinkovita sredstva protiv napadača. jebo utoku. ko nosa utoku, taj će je ili upotrijebit ili samo mahat sa njom. a zna se ko ima muda a ko nema da je upotrijebi. ima tako mangupa koji su mahali pištoljem drugima pred nosem pa su poginuli od iste. priče za djecu. suzavac, šoker, vještine, složnost, cigla, to su stvari koje pomažu, a utoke su za drotove i lopove. i za djecu (ali samo oni plastični... :roll: ).

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 22:00 
Moderator

mala digresija

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 22:09 

ne brini jaro, kod mene je niko nece vidjet, bice samo hitac u koljeno i vozdra ;)

dovoljno sam ih sa ovim mojim sumnjacima kroz ruke pustio da znam kako se sa tim barata :mrgreen:

sta drugo radit u sumi napusen?

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 22:15 
Moderator

vi blekkeri samo po šumama hodate, farbate lica i skačete/pucate uokolo.

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 22:17 

normala jarane, kad se zapuce ovdje, tamo ili bilo gdje, znacemo kako ;)

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 22:24 

nego, jebo ti ovo sve, hocel mo mi ovog ljeta KUCI?

Jesul vise zavrsili fasadu na akademiji...jebem im sve...ne lezi meni onaj Talme park nikako...

Trebamo ic protestovat za to!

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 22:44 
Moderator

akademija je gotova :)

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 22:46 

o..o ne...sad fakat moram ciku...OLEEEEE

bice sve ko nekad :mrgreen: ocam :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 23:01 

Gotova akademija al nemere se tamo ima cuvar koji tjera...

Al ima kota ne sikiraj se, nece se svodit na rupe, al onaj park ko provali kod predsjednistva je stvarno fake...

nego jaro moramo se mi okupljat nedje van centra

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 95 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]