Hijao,koliko ste se ispisali sve!Nisam sve procitao,srooy,nemam sad fkt vremena za to.Nekad veceras...
@Cyco
Nije ovo uopste samo borba protiv shanerije i malogradjanstine,vec je poenta moje price da je ono jucerasnje na pravo ruzan nacin ispalo,s obzirom da vecina raje,koja je tu bila,nije ni znala sto je tu te su samo koristili priliku da prave sranja i bacaju kamenje i sl.
I ne,ne radim,tek trebam pocet studirat sad uskoro.Tinejdzer sam i jako neiskusan

I da,iz obitelji sam gdje se isto tako prezivljavalo/prezivljava,no necemo sad o tome...
Nije stvar u Denisu i "nama","vama",ili kako god ti zelis da kazes,nego zloupotreba od strane istih onih ljudi i istih onih profila,koji su komotno mogli biti ubojice.Da si bio,vidio bi i sam o cemu ti pricam
Znamo svi da je razlog okupljanja bio drugi i da je prvobitna zamisao svega bila drugacija.
Dakle,idioti su dosli(ne svi naravno,ali jako mnogo takvih) koji su culi da bi "mogo' bit' belaj dobar" i totalno su iskarikirali prvobitnu smisao okupljanja.
Naravno,ni to nije nuzno zlo,ali je sve jako ruzno ispalo na kraju.
Jos kad nadodas i medjusobne tuce izmedju raje,saku koju je lik iz "Dosta" fasovao,jer je sasvim mirno pokusavao da objasni skupini necivilizovanih navijaca Sarajeva(ultrasima) da ne razbijaju stakla,koja cemo mi morat placat...
@Libija
Nasa zalost.Ostaje nada da je ipak mozda bio i sarkazam u pitanju.
Pismeni nisu garant,ne.Ni Sabiha ni Samir,a ima ih jos...
@Under AFM
Wow,po prvi put da se slazem s tobom u necemu
@Ceca
Ma ne ba,nije mi to bila bit posta.Samo rekoh da mi je,izmedju ostalog,zasmetalo sto su ljudi dosli,iz sasvim drugih razloga.Svi oni koji u subotu nisu bili tu,jer su imali "pametnija posla"(govorim upravo o shaneriji koja je pustena sa nastave pa im bilo zabavno gadjat kamenjem zgradu i medjusobno se makljat,a da ni sami nisu veze imali zasto to rade).Vjeruj mi bio sam tu i ne serem djaba o tome....To je mene ispizdilo u cijeloj toj prici,a mislim da je i ostalu raju koja je bila tu iz sasvim drugih razloga...
Nisam zapoceo s tim,nego sam samo i to naveo kao osvrt na desavanja jucer,na kojima sam i licno prisustvovao.
A sad back on topic...
Nas ovdje(ne sve,ali vecinu vjerovatno) generalno zaboli kurac za probleme u zemlji.
Dakle,sve sto bude zavrsi na supljoj prici i pljuvanju po svemu sto "ne valja".Ali koliko se zapravo ljudi potrudilo nesto promijenit pa makar to bilo licno na sebi,u dobrobit cijelog drustva.Jer da, i to su promjene neke pa makar bile i malene.
Cinjenica je da nama,ovdje,treba mnogo vise od tih sitnih promjenica,ali kao sto Under A Funeral Moon rece KO?!
Ko bi to mogao biti...Jer nije potrebna samo jedna osoba,nego cijeli "sistem" takvih ljudi i populacije koja ih podrzava.
Ljudi koji bi korist drustva i zajednice stavili ispred licne.Ruku na srce,danas je takvih ljudi ovdje malo i cak to malo sto ih ima ne mogu nista,jer su najcesce "obicni" gradjani poput nas koji raspravljamo o tome po forumima i,eto,okupljamo se.
Sto se tice intelektualaca da,tako je.
Ali,isto tako postoji ona vrsta prijeratnih intelektualaca koji su takodjer bili obicni gradjani(dakle gradjani koji nisu bili na politickim cinovima) i koji su,kako ti rece,znali svoja prava i duznosti.
Danas su svi ti ljudi raseljeni po svijetu,stari,iznemogli,mrtvi,progutalo ih vrijeme...
Ostajemo na kraju mi,mlade nade intelektualaca ili pokusaja istih i oni koji to zele da postanu(a "intelektualac" je za mene mnogo siri pojam od onoga "fakultetski obrazovana osoba" i nema veze sa strucnom spremom,porijeklom i sl.) i koji zelimo nesto da promijenimo.
Opet i tu nastupa hejbet stvari i faktora,zbog kojih nikad ne bude po njihovom/nasem i tako se carobni krug zatvara i konstantno se ponavljaju iste stvari.
Ovo je samo nadodavanje na ono tvje "dvije grupice"...
Eh sad,bitna je tu mnogo vise nasa volja i nas duh,u smislu da pokusavamo uvijek i iznova,ne bi li nekako probili taj krug jada...
Jer ovo aktivisanje jednom-dvaput sedmicno i setnje nece mnogo doprinijet boljitku(barem ja tako mislim).
No,ako se kaze "mirni skup" znaci MIRNI JEBENI SKUP jebemu mater...
Znam,pesimista sam,jebiga...
S druge strane najlakse je biti aktivista,revolucionar,anarhista,fasista,komunista,... preko interneta...
E sad,pitanje:
Kad su iduci protesti?