Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 03. 07. 2025. 11:15

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 82 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: Sarajevo
PostPosted: 10. 01. 2008. 03:14 

Burnt iN Effigy wrote:
Najebem se ja matere Jahorini i svim balkanskim brdzanima koji gore pronalaze neku vrstu odmora i relaksacije(sad cu i objasniti zasto).... Otisao sam gore jednom i to prije 2-3 godine najvjerovatnije(ne mogu se tacno sjetiti),ali se sjecam cetnika i to onog ortodoksnog s bradurinom kako pored mene stoji i dere se : Ne damo vam Radovana ..... Znam samo da sam pogledao u nebo i u sebi pomislio: Boze sta smo ti mi skrivili da u CENTRU moje drzave isti taj cetnik koji je klao moju rodbinu slobodno govori ne damo vam Radovana... To nema nigdje, u CENTRU nase drzave,najtuznije je sto je bilo puno bosanaca gore ali niko nije imao ni petlje da nesto uradi .... Od tad mi se zgadila Jahorina ! ! ! !

trebo si ga sakom spucat.

edit: il glavom....ne znam...

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2008. 14:11 
Moderator

trebo si ga skotrljat s planine :lol:
jebiga, treba nama jos klanja da skontamo neke stvari

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2008. 14:41 

Hedon wrote:

Btw taj cetnik koji se derao je ista mentalna socijala koliko i Rus

Samo sto je Rus ratovao protiv takvih. Jeste on opicen i pocesto naporan do bola, ali ne moze se staviti u ravan sa nekom ulojenom bradatom nakazom sa brda.

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2008. 16:15 

NecrodaemoN wrote:
trebo si ga skotrljat s planine :lol:
jebiga, treba nama jos klanja da skontamo neke stvari

Ma normalno...
Samo Burnt...takvih stvari ima koliko ti bog hoce.I sto je najgore,uvijek je sa strane tih "brdjana"...
eto jebo majmuna...
SARAJEVO???!

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2008. 22:25 

Nista ljepse nego skijat na Jahorini sa shalom FK Sarajeva oko vrata.. ili slusat briznu mamu kako se sa zice dere "Bakire sine.... idi do auta i pojedi bureka...." Nece me nikad otjerat sa Jahorine.A vjeruj mi ima i gore normala ljudi. Sto se bradonja tice, gore mi je kad vehabija tekbira u sred Titove ulice nego cetnik urla na vrh jahorine ...

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2008. 22:52 

Imao sam i ja prije 3-4 godine na Jahorini jedan zanimljiv dozivljaj. Spustim se bez karte niz Skocine, treba drug donijet kartu. U medjuvremenu se zatvori lift, njega nema, i ja zaglavim dole sam, zadnji. Lik sa zicare mi trazi lovu, ja nemam. Pita "odakle si", rek'o iz Sarajeva.

I nista, on mrtav hladan se spakuje, hoce da sjedne na zadnju zicu, i kaze nesto tipa: "haj ti polako do gore, noga za nogom, stici ces za par sati". 350 jebenih metara razlike u nadmorskoj visini, sa punom opremom, nakon cjelodnevnog skijanja, i jos po mraku.

I taman prije nego sto ce sjesti, pita me "Kako se zoves", i nakon mog odgovora kaze: "Pa sto ne kazes odmah brate, izvoli sjesti"

Uglavnom, preporuka da se na Jahorini medjusobno sto glasnije oslovljavate sa Milaneee, Jovaneee i slicno :lol:

Profile  

PostPosted: 10. 01. 2008. 23:25 
Moderator

pa mislim da sam tu bio da bi ga izbacio iz zicare u pola puta pa nek se on vraca pjeske

Profile  

PostPosted: 18. 01. 2008. 23:05 

Da se vratimo u grad...Zasto su revizori seljacine??? Jeli Gras kada raspisuje konkurs navede jedan od uslova -obavezno biti seljak?!?

Profile  

PostPosted: 18. 01. 2008. 23:43 

Reflection wrote:
Da se vratimo u grad...Zasto su revizori seljacine??? Jeli Gras kada raspisuje konkurs navede jedan od uslova -obavezno biti seljak?!?

volio bih vidit kaka bi ti bila da se moras jebavat svaki dan sa ovom stokom ovdasnjom.

Profile  

PostPosted: 19. 01. 2008. 00:09 
Administrator

bloodflood wrote:
Reflection wrote:

volio bih vidit kaka bi ti bila da se moras jebavat svaki dan sa ovom stokom ovdasnjom.

hahahaha,ta ti je na mjestu.. :)

Profile  

PostPosted: 19. 01. 2008. 01:31 

Seljak je seljak!!!

Profile  

PostPosted: 19. 01. 2008. 10:41 

izlazim na sljedechoj stanici :D

Profile  

PostPosted: 21. 01. 2008. 06:44 

meni je nekako drago kad cujem da je nekom prvi dojam Sarajeva bio nesto posebno i prelijepo. Ja se sjecam da je moj prvi dojam isto tako bio poseban, ali ne bas lijep-kad sam sredinom 1993. prepjesacila Igman sa tatom i kroz onaj jebeni tunel ispod aerodroma u Hrasnici, pun smrada i krepalih zivotinja, kroz koji sam puzala, usla u Sarajevo i prepjesacila kroz transeje (ili kako se vec zvalo) do Cengic Vile, pa u ocnu bolnicu na Bjelavama da operisem oko u podrumu i tu ostanem narednih 5 mjeseci, zbog kontrola i lijecenja, jer se u Visoko nismo mogli vratiti, da bi svaki drug dan dolazili na preglede.
I sjecam se kad smo napokon mogli da se vratimo opet preko Igmana, da je snijeg bio ogroman i da su nas negdje na Igmanu presreli Alija Izetbegovic i oni njegovi i da nas je odvezao do Tarcina gdje smo spavali u vojnoj kasarni. I da je tata govorio 'sad ce Visoko iza one okuke' a kad bismo dosli do te krivine, opet ista recenica i nova nada...
jebote...uzas!
ali me je tad najvise obradovalo sto sam tad u opkoljenom Sarajevu dobila moju prvu (i jedinu) barbiku :D

Profile  

PostPosted: 28. 01. 2008. 12:37 

...u grad???Hm...pa sta je sa onim ciganskim djubradima,to me uvijek cudilo!!!Sto maltretiraju posten svijet.Ne kazem sad,ima gorih majmuna u vrhu,to se zna...da se ne prebacuje na sitne.Al sto zapalise onu jadnu staricu,kosti im pogane jebem.Maloljetnici??!!Olaksavajuca okolnost???Pa to je jos gore.Kad su maloljetni sta ce tek raditi kad odrastu...ne znam kako raja tamo dishe,al koliko znam a i prica se sekunda fali da najebes zbog ciga...e to je neki minuscic...

Profile  

PostPosted: 27. 02. 2008. 05:06 

Oni kojima se ne sviđa u Sarajevu, bilo da su (rođenjem) "osuđeni" na njega, ili su samovoljno doselili, umjesto što kukumaču kako im ovdje ne valja, neka potraže atlas, a odmah zatim i jednosmjernu kartu (gdje god misle da im je bolje). Nikom neće nedostajati :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 27. 02. 2008. 12:07 

Polako, polako, ne moze se grlom u jagode, prvo treba pametno pripremiti odlazak. U svakom slucaju, otici cu mirne savjesti. :mrgreen:
Iskreno, ne volim kad neko pljuje po Sarajevu, pogotovo neko ko ovdje nije ni zivio, niti ima ikakve veze sa Sarajevom i uvijek upadnem u svadju sa takvima i ne dam jednostavno da mi laju i seru na grad. I uvijek mi je drago cuti kad neko sa strane kaze da mu je ovdje bilo super.
Ali isto tako, kosa mi se dize na glavi kad cujem da je sve u Sarajevu odlicno, da nam nista vise ne treba, da se zadovoljavamo nekim davnim proslim vremenima i nekakvom duhu koji vise ne postoji (ili ga ima u izuzetno malim kolicinama, tu i tamo, ev' npr. na ovim protestima :mrgreen: ). Konkretno, nista se ne mijenja (cast izuzecima), imam osjecaj da stagnaciji nema kraja i cini mi se da ovdje i dalje vlada filozofija "ma dobro je, samo nek ne puca". A da ne govorim o strukturi stanovnistva.
A sto se tice ovog nedostajanja, ipak ne odlucujes ti o tome. :razz:

Profile  

PostPosted: 27. 02. 2008. 15:09 
Moderator

Bathory Aria wrote:
Iskreno, ne volim kad neko pljuje po Sarajevu, pogotovo neko ko ovdje nije ni zivio, niti ima ikakve veze sa Sarajevom i uvijek upadnem u svadju sa takvima i ne dam jednostavno da mi laju i seru na grad. I uvijek mi je drago cuti kad neko sa strane kaze da mu je ovdje bilo super.
Ali isto tako, kosa mi se dize na glavi kad cujem da je sve u Sarajevu odlicno, da nam nista vise ne treba, da se zadovoljavamo nekim davnim proslim vremenima i nekakvom duhu koji vise ne postoji (ili ga ima u izuzetno malim kolicinama, tu i tamo, ev' npr. na ovim protestima :mrgreen: ). Konkretno, nista se ne mijenja (cast izuzecima), imam osjecaj da stagnaciji nema kraja i cini mi se da ovdje i dalje vlada filozofija "ma dobro je, samo nek ne puca". A da ne govorim o strukturi stanovnistva.
A sto se tice ovog nedostajanja, ipak ne odlucujes ti o tome. :razz:

Osim prve dvije recenice(koje nisam quotao jer se ne radi o meni)se slazem sa svime,ali apsolutno svime...

Profile  

PostPosted: 28. 02. 2008. 02:25 
Moderator

Ja odoh u Sloveniju od aprila 2008 do juna 2009. godine. Zašto idem? Ne zato jer mi se ne sviđa SA, nego jer faksa ovdje završit neću dok su majmuni glavni. Čim tamo istekne 30.6.2009. - PUNIM NAZAD!

Profile  

PostPosted: 29. 02. 2008. 01:06 

hehe, haj da i to vidim...ja iskreno neznam kad i hocul se ikad, vratit...nadam se da hocu al jebiga, VALJA OD NECEG ZIVJET :P

Profile  

PostPosted: 29. 02. 2008. 01:11 
Moderator

I ja palim za SLO,isto ko i Sharan i iz istih razloga.Dodatni razlog jos je i taj sto fakulteta,tj. smjera koji ja zelim da studiram nema u BiH.
Dolazicu cesce,ma kad god budem mogao sam tu,al jebaji...Prioriteti su prioriteti.
Jer necu zivjet od sviranja po Kuk-u...Valja imat diplomu/magisterij/nesto barem

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 82 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]