punkbeg wrote:
grijesis.ispred unfksa je najavljeno da ce ici ''veliki'' broj navijaca sarajeva. odgovor policije je bio da ce uci u grad samo oni koji su u koloni.
od ulaska u her-ner kanton pa do sirokog imali smo pratnju.
taj u dinamovom dresu se prije provociranja podrzavljao sa policajcem.
takodjer, ti isti ljudi oko kuca koji su stali u ''odbranu'' su i pucali koliko se ja sjecam.
mada znam dosta slucajeva gdje su oni ustvari pomogli pripadnicima hordi

a sta je sa ljudima koji su bili oko stadiona?
oni nisu provocirali, niti bacali flase i pepeljare?
bio sam tamo, i ko hoce nek vjeruje, ali od 3 i 15 pa sve do izlaska dakle oko 5 sati se konstantno culo rafalanje i pucanje.
Ehh, 'veliki broj navijaca'.. sta bi to trebalo znaciti, ne moze netko nagadjati, za adekvatno osiguranje mora biti poznata i brojka, inace cemu poanta, moze svatko u auto i put gostovanja.. koliko znam, najavljeno je bilo njih 150ak.. pratnju bogami neku niste imali.. znam jer sam bio bas IZMEDJU ove druge skupine van grada.. ispred mene jedno nase vozilo, ispred njih tri kombija vasih, iza mene nekoliko vasih vozila.. kakva je tu pratnja ako sam ja uspio se tu naci..

ti su ocito dosli nekim drugim putevima i neorganizirano ili sta vec.. ja ti govorim sta sam osobno vidio, ljudi se okrecu iz te kolone, a ceka ih tek jedna patrola na 300 metara od stadiona..
Ti isti ljudi koje navodis su bili doslovno u strahu za vlastiti zivot i prestravljeni vidjenim i napadima na svoj grad i izolirani je slucaj pucnjave od strane (bolesnog) pojedinca, nije kao da su svi na prozore stali da vas sliste.. ja to sekunde ne odobravam niti opravdavam, ali koristiti rijec linc i sl. je smijesno..
Ajde provokacija, ovo ili ono, ali zaista hoces da kazes da bi obicni gradjani s tolikom masom zapoceli tucnjavu bez brige za kuce koje su, kao sto si i vidio, odmah uz taj stadion, i tu su im i obitelji i sve.. pa to nema smisla.. mislim, opet kazem, ne opravdavam, ali ne mozes reci da su tu horde nevine ili nespremne ili sta vec ne kako se pokusava progurati.. to tako ne moze, tko je bio zna i vidjeo je.. i ja tebi vjerujem za rafal, cuo sam ga i ja, ali slucaj pucanja u masu je izoliran i doticni ce biti uhvacen, a to je inace sranje nastalo nakon sto je jedan 59godisnjak bio izboden.. nas.. tad je nastao taj kaos opisani..
A ovo ostalo, brate, misli ti sta hoces o gradu ili sta vec, ali ti generaliziras jednu cijelu grupaciju.. bit ce da su fasisti i svi oni koji su pruzili pomoc ozlijedjenima i sklanjali ih, pustali i na stadion, pruzali pomoc.. kakve svastike na sve strane, keltski kriz imaju brojne navijacke grupacije, a natpisi po zidovima, jao, daj, pa molim te, zivis u gradu, znas i sam kakvih ima natpisa, pa debila ima svugdje.. i na kraju krajeva, po cemu to mislis da je ista drugaciji tretman nama ili bilo kojim drugim drugdje..

mislis ja isto to nisam sve dozivjeo po vrapcicima, sarajevu, zenici..

pa prvo sto smo dozivjeli npr. po dolasku u zenicu bijase to da se sjati recimo 15 padobranaca do nas i ''sta jee ustase, jebem vam ovo ono'', a ovi poceli sa onim svojim ''halo halo'' forama.. pa necemo tako covjece, sve sto si napisao moze i za mene bez problema stajati, jer, kao i ti, vidio sam sve i obidjoh sve.. mozemo mi ovako do sutra, ali to je stvar generalizacija, a ja tako necu..