Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 17. 09. 2025. 08:17

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 126 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: Ubijen navijac Sarajeva u Sirokom Brijegu
PostPosted: 05. 10. 2009. 16:31 
Moderator

Ne vjerujem u organizovani linč. Mislim da su brojni navijači FK Sarajevo, kao i svi jebeni balkanski navijači (psihologija mase čini čuda) u Široki došli nabrijani, jednim dijelom vjerovatno i pijani što je stvorilo paniku među tih nekoliko glupih murjaka koji su posegli za oružjem i eto tragedije.

Ukoliko je stanovništvo bilo naoružano, to isto ne treba čuditi nikog. Širom BiH žive ljudi koji se boje reprize prošlog rata i kući imaju ilegalno oružje. Tu se ne radi o pištoljima, nego o bombama, automatskim puškama, suzavcima i raznim sranjima. A ko ima oružje, taj će ga i upotrijebiti, to ne treba ni naglašavati.

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 16:33 

Ama nema to veze s pameti ili nekom vjerovanju azrael, ali bolan dosta dosta stvari bi mu mogao ispraviti gore odmah sad da to stvarno nije smijesno, a naravno dosta toga mu u tom kaosu i stoji, ali meni smeta sto tako jednostrano gleda i pokusava izigravati zrtvu, a jasno mu je sta je sve bilo.. i najgore je sto ce mu ljudi ustvari vjerovati jer eto sto kazes zele vjerovati.. ispadaju nevinasceta pored nas huligana ili kako kaze ''navijaca'', od kojih je ocito svaki imao najmanje pistolj u ruci ej.. strasno..

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 17:10 

me jebiga krivi su i jedni i drugi, ko svaljuje krivicu na druge zbog religijskog/nacionalnog opredjeljenja on zasluzuje taj metak u glavu. nema ovo vise veze s huliganstvom, ovo je papanluk i primitivizam. krivi su mamlazi koji se mrze iz pogresnih razloga (koji nemaju veze s navijanjem); znajuci da je tako poslat par jedinica policajaca je maloumno. trebali su armiju bih dovest izgleda...

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 17:54 

Policija tvrdi da nije upotrebljavala vatreno oruzje.......nije nikako:

Image

Sutra ce momci iz HZ uploadati na YT snimak koji potvrdjuje sachekushu domacina,odnosno sam pocetak incidenta.Sad navodno spajaju vise snimaka u jedan.

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 17:59 

Sta ocekivat od navijaca, da neko kaze "mi smo krivi", ili "mi smo djelimicno krivi", pogotovo onih koji idu na ovakve utakmice?

Na to cemo se jos malo nacekati :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 18:10 

To ti svakako stoji, nije kao da ce netko reci to i to, ali onaj tko zna, zna i sta se njemu osobno desavalo, i to je dovoljno, al zalosno sta se sve pise i do kakvih tragedija dovodi..
Inphector, ti stvarno kontas da je postojala organizirana sacekusa za min 400 dobro spremnih i oboruzanih ljudi..? majke mi beograd bi nam zavidio, a na montazi videa vise izoliranih slucajeva bi ja ispao ronaldo..

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 18:19 

Archangel,da vjerujem,jer vise vjerujem sarajlijama,premda znam koliko Horde znaju prgavi da budu.

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 18:22 

Ali, ti shvacas da tu uzimas u logiku cisto eto sto ti je to blize..
Ali daj ti meni samo reci kako bi netko napravio organiziranu sacekusu, i to obicni ljudi kako kazu, iz kafica i domova, dok ih cuva 6 policajaca na toliku brojku..? koje to logike ima.. mislim, koliko ti kontas da siroki ima stanovnika, huligana ili cega vec..? pa covjece 400 ljudi ce ti kroz centar sarajeva proci i ko im sta moze uz minimalno osiguranje.. mislim, ne pravdam NIKOGA, ali ovo izigravanje nevinasceta i zrtava i kulturnih navijaca.. pa stvarno.. i naravno da ce mediji iza toga stati.. tko ce sta pitati drugu stranu.. tko ce sta pitati one koji su cak zbodeni na svom kucnom pragu i dvoristima, tko ce pitati tko je zapalio dva policijska auta i umalo i benzinsku pumpu, nacinio toliko materijalne stete ako nisu htjeli nerede.. pa meni je iskreno zao do cega je sve to dovelo, ali slusati takve neke izjave mahom od nekih koji veze sa tim nemaju je stvarno bezveze..

Last edited by Archangel on 05. 10. 2009. 18:24, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 18:23 

as_the_sun_sets wrote:
Ljudi je li vi vidite sta kucate???
KRIVA POLICIJA???
Policija je kriva sto je u grad doslo 400 divljaka, od tog sigurno 40 maloumnika spremnih da ubiju, zapale, razbiju, sve na svome putu, iz objesti, gluposti, zla, ne znam ni ja cega?

Policija je kriva sto svako utakmicu treba tretirati kao DOGADJAJ VISOKOG RIZIKA?
Je li policija kriva? Sto se napravi na trgu koncertu, dodje 20 000 ljudi i bude ukupno 50 policajaca, bez ikakvog incidenta? Zato sto dolaze NORMALNI ljudi, a ne razularena masa. Vi ste se skroz povinovali tome maloumlju, kao, normalno je , i treba tako, da autobus navijaca znaci demoliran grad, razbijene glave, ljudi na intenzivnoj njezi?
Otisli smo bas nisko kao drustvo, nije kriva policija, da su to normalni ljudi, ne bi trebao ni jedan policajac na susretu.

ja ti ovdje, ovim putem, upozoravam da ne seres o stvarima koje ne znas i u kojima nisi upucen.
POLICIJA JES' KRIVA,KOLIKO GOD TO TEBI ANARHISTICKOM OLOSU CUDNO ZVUCALO!
POLICIJA JE KRIVA I NIKO VISE! KRIVI SU JER SU PUSTILI DA SE UTAKMICA IGRA U ISTO VRIJEME KAD I UTAKMICA U MOSTARU, KRIVI SU JER SU SAMO JEDNU STRANU SPRECAVALI, KRIVI SU JER SU POCELI PUCATI I TIME DODATNO POGORSALI SITUACIJU!KRIVI JER UTAKMICA KLUBOVA GDJE JE CESTO IZBIJA INCIDENT OKARAKTERISU KAO SREDNJEG RIZIKA.
I DA KRIVI SU ZATO STO NJEGA NEMA!
arch nije mi se dalo citati postove, al' poenta je ista. Pulje vise nema.
ali najbitnije, nismo dosli da pravimo incidente, nismo ponijeli nikakvu vrstu oruzja, hrvatski mediji lazu kad su rekli da je belaj ispao jer kao nisu dali nekim momcima iz hz-a da se unose opasni predmeti po okolis.
to je suludo i majmun mora biti taj ko povjeruje u to. incident je nastao zbog provokacije majmuna u dinamovom dresu kojem se serem na majcin grob ovim putem i zbog raznoraznih flasa i pepeljara koje su doletjele.
Vedrane pocivaj u miru, nek ti je laka bosanska zemlja...

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 18:29 

Gledaj, meni je neizmjerno zao njegovog mladog zivota, to nikome ne bi htio i nista nije toga vrijedno niti sam osoba koja bi takvo sto drugome napravio.. ajde obracun i bilo sta, al vec su poceli sukobi dok smo mi stigli dotle i ne moze nitko opravdati sve ono sto su horde napravile okolnom obicnom stanovnistvu i objektima i ljudi su stali u obranu.. ja to znam za cinjenicu i vidjeh sve.. da je bilo torture, dasta je, pogotovo kad je i ostalo stanovnistvo skocilo u obranu svoje imovine i svega sto se unistavalo, uspanicarilo se, ljudi su bili u strahu za svoje zivote u tom momentu, policija uspanicarena i uplasena, svjesna da ne moze kontrolirati situaciju i da im se probijaju ''kordoni'' po volji.. i cuva vas 6 policajaca, ej, i bez pratnje se ulazi u grad (a vec rekoh sta sam sve vidio pri tome i posvjedocio).. pa zalosno i smijesno, jebem mater i njima koji su uvijek tu u 10rostrukom broju kad ne treba i NFSBIH koji stavlja dvije utakmice visokog rizika na isti dan.. cuj utakmica srednje kategorije rizika i svi dole, a ovamo nista, naravno da ce huligani iskoristiti takvu situaciju..
i meni samo smeta sto se vi pravite kao nevine zrtve u svemu tome, kao napala vas tamo neka selendra, fasisticka sredina puna sukoba, i sad se po tome pljuje, kao da nikad drugdje se sranje nije desilo i isti ti likovi pravili iste stvari i drugdje, a aktove hordi skoro pa herojski slavi, a ne moze nitko ni nas ni vas opravdati cega je sve tu bilo i nazalost nitko vratiti izgubljeni zivot.. i jos veci problem sto od najavljenih 150, tj. prijavljenih, dodje min 400 i napravi kaos.. ono sto je vec uslijedilo je stvar sto se nikad uskladiti nece, ali nema veze ni s cim i zalosno je raspravljati o tome..
I lako je meni za medije, nemoj misliti da ja vjerujem medijima, ja samo vjerujem svojim ocima i svjedocim sta sam vidio, a pusti ti hrvatske medije nek seru koliko hoce i pisu sta hoce, nije im prvi put, ionako ce im uzvratiti ovi gori vec, nemas sta u to sumnjati..

Last edited by Archangel on 05. 10. 2009. 18:36, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 18:34 
Moderator

Iz Pravilnika o bezbjednosti N/FSBIH:

ÄŒlan 6.
Sve utakmice u takmičenjima FIFA-e, UEFA-e i saveznog ranga
takmičenja, na osnovu bezbjednosnih razloga, razvrstavaju se na:
- utakmice visokog rizika
- utakmice normalnog rizika

Utakmicama visokog rizika smatraju se slijedeće utakmice:
a) Sve utakmice reprezentativne selekcije i klupske međunarodne utakmice (prijateljski mečevi, utakmice kvalifikacionih turnira za evropsko i svjetsko prvenstvo, klupski mečevi UEFA-inih takmičenja);
b) Sve utakmice koje privlače pažnju velikog broja stranih državljana (stranci na školovanju, privremenom radu, pripadnici međunarodnih civilnih i vojnih organzacija na radu u BiH, navijači gostujuće ekipe u okviru klupskih takmičenja UEFA-e i drugi);
c) Sve utakmice između klubova čiji je rivalitet poznat od ranije, odnosno ukoliko između njihovih navijača postoje antagonizmi i netrpeljivost.
d) Sve utakmice za koje se ocjenjuje da će broj navijača gostujuće ekipe biti veći od 10% kapaciteta stadiona;
e) Sve utakmice koje ukazuju na objektivnu opasnost od nacionalističkih ekscesa i negativnih ponašanja većih grupa gledalaca (stanje pogoršanih međunacionalnih odnosa i slično);
f) Sve druge utakmice za koje, na osnovu realnih saznanja o mogućim ekscesima i neredima, Komisija za bezbjednost NS/FS BiH procjeni da spadaju u utakmice visokog rizika.

Dakle, utakmice SREDNJEG RIZIKA uopste ne postoje u pravilniku...

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 18:37 

Naravno da ne postoje, tehnicki, to samo postoji u glavi onih koji nesavjesno obave svoj posao i na kraju prouzroce sranje.. doduse, jedno je pravilnik, drugo je ono sto u praksi treba izvesti.. mozda ne postoji u pravilniku, ali nazalost ''standard'' je u BiH da proizvoljno odredjuju tko ce i sta biti prisutno da osigura odrzavanje nekog dogadjaja.. sto bi to cudilo u drzavi bez prava..

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 18:41 

grijesis.ispred unfksa je najavljeno da ce ici ''veliki'' broj navijaca sarajeva. odgovor policije je bio da ce uci u grad samo oni koji su u koloni.
od ulaska u her-ner kanton pa do sirokog imali smo pratnju.
taj u dinamovom dresu se prije provociranja podrzavljao sa policajcem.
takodjer, ti isti ljudi oko kuca koji su stali u ''odbranu'' su i pucali koliko se ja sjecam.
mada znam dosta slucajeva gdje su oni ustvari pomogli pripadnicima hordi ;)
a sta je sa ljudima koji su bili oko stadiona?
oni nisu provocirali, niti bacali flase i pepeljare?
bio sam tamo, i ko hoce nek vjeruje, ali od 3 i 15 pa sve do izlaska dakle oko 5 sati se konstantno culo rafalanje i pucanje.

Last edited by punkbeg on 05. 10. 2009. 18:45, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 18:44 

i da, izvini ali siroki brijeg jeste fasisticko mjesto.
tacnije nacisticko.
po stadionu svasitke, keltski krizevi, mnogo avaj ne bas ugodnih natpisa po zidovima..
'sovanje majke balijske..
sjeb drotova kad su culi ''da nisu upucali baliju,nego naseg'' i sl....

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 18:59 

punkbeg wrote:
grijesis.ispred unfksa je najavljeno da ce ici ''veliki'' broj navijaca sarajeva. odgovor policije je bio da ce uci u grad samo oni koji su u koloni.
od ulaska u her-ner kanton pa do sirokog imali smo pratnju.
taj u dinamovom dresu se prije provociranja podrzavljao sa policajcem.
takodjer, ti isti ljudi oko kuca koji su stali u ''odbranu'' su i pucali koliko se ja sjecam.
mada znam dosta slucajeva gdje su oni ustvari pomogli pripadnicima hordi ;)
a sta je sa ljudima koji su bili oko stadiona?
oni nisu provocirali, niti bacali flase i pepeljare?
bio sam tamo, i ko hoce nek vjeruje, ali od 3 i 15 pa sve do izlaska dakle oko 5 sati se konstantno culo rafalanje i pucanje.

Ehh, 'veliki broj navijaca'.. sta bi to trebalo znaciti, ne moze netko nagadjati, za adekvatno osiguranje mora biti poznata i brojka, inace cemu poanta, moze svatko u auto i put gostovanja.. koliko znam, najavljeno je bilo njih 150ak.. pratnju bogami neku niste imali.. znam jer sam bio bas IZMEDJU ove druge skupine van grada.. ispred mene jedno nase vozilo, ispred njih tri kombija vasih, iza mene nekoliko vasih vozila.. kakva je tu pratnja ako sam ja uspio se tu naci..? ti su ocito dosli nekim drugim putevima i neorganizirano ili sta vec.. ja ti govorim sta sam osobno vidio, ljudi se okrecu iz te kolone, a ceka ih tek jedna patrola na 300 metara od stadiona..
Ti isti ljudi koje navodis su bili doslovno u strahu za vlastiti zivot i prestravljeni vidjenim i napadima na svoj grad i izolirani je slucaj pucnjave od strane (bolesnog) pojedinca, nije kao da su svi na prozore stali da vas sliste.. ja to sekunde ne odobravam niti opravdavam, ali koristiti rijec linc i sl. je smijesno..
Ajde provokacija, ovo ili ono, ali zaista hoces da kazes da bi obicni gradjani s tolikom masom zapoceli tucnjavu bez brige za kuce koje su, kao sto si i vidio, odmah uz taj stadion, i tu su im i obitelji i sve.. pa to nema smisla.. mislim, opet kazem, ne opravdavam, ali ne mozes reci da su tu horde nevine ili nespremne ili sta vec ne kako se pokusava progurati.. to tako ne moze, tko je bio zna i vidjeo je.. i ja tebi vjerujem za rafal, cuo sam ga i ja, ali slucaj pucanja u masu je izoliran i doticni ce biti uhvacen, a to je inace sranje nastalo nakon sto je jedan 59godisnjak bio izboden.. nas.. tad je nastao taj kaos opisani..

A ovo ostalo, brate, misli ti sta hoces o gradu ili sta vec, ali ti generaliziras jednu cijelu grupaciju.. bit ce da su fasisti i svi oni koji su pruzili pomoc ozlijedjenima i sklanjali ih, pustali i na stadion, pruzali pomoc.. kakve svastike na sve strane, keltski kriz imaju brojne navijacke grupacije, a natpisi po zidovima, jao, daj, pa molim te, zivis u gradu, znas i sam kakvih ima natpisa, pa debila ima svugdje.. i na kraju krajeva, po cemu to mislis da je ista drugaciji tretman nama ili bilo kojim drugim drugdje..? mislis ja isto to nisam sve dozivjeo po vrapcicima, sarajevu, zenici..? pa prvo sto smo dozivjeli npr. po dolasku u zenicu bijase to da se sjati recimo 15 padobranaca do nas i ''sta jee ustase, jebem vam ovo ono'', a ovi poceli sa onim svojim ''halo halo'' forama.. pa necemo tako covjece, sve sto si napisao moze i za mene bez problema stajati, jer, kao i ti, vidio sam sve i obidjoh sve.. mozemo mi ovako do sutra, ali to je stvar generalizacija, a ja tako necu..

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 19:11 

ja pricam o stvarima koje sam dozivio, o utiscima koje sam ponio i atmosferi koju sam dozivio.
ne generaliziram, ali i ti i ja znamo ko fura keltske krizeve, i ja i ti znamo o nacistickim obiljezima na stadionu, na grafitima.
a za linc..
arch jesi li bio na lokaciji nekoj kad smo izlazili iz grada?
hoces li opisati cime ste nas sve gadjali? ili da ja, posto sam sjedio do prozora kazem?
hoces li reci slucajno da tu nije bio prasinar koji je navukao kacigu i bacao kamenja na buseve(pricam o onih 2 minute kamenjanja koje nikad necu zaboraviti). to nije linc?
ne bitno na kraju krajeva, ja znam istinu a to je da Pulja nije kamenom pogodjen, da nije od drota oteo pistolj i kraj price.
a znas je i ti arch, 100%- ako ne i ko je pucao.
volio bi da te danas podjebavam kako smo vas oderali u navijanju, kako cete drkat na nasu pripremljenju koreografiju,itd.
al nista od toga.
momak je poginuo i to je istina jedina.

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 19:30 

Evo priveli su policajca koji je navodno priznao da je pucao i da je kriv za smrt Vedrana.Ceka se da se potvrdi sluzbeno.

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 19:31 

ja se nadam da ste obojica ponosni sto ste bili dio toga.. ;)

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 19:43 
Moderator

Evo priveden je i neki navijac Sirokog, Oliver neki, nesto... i drot neki isto... vrijedi vidit..

Profile  

PostPosted: 05. 10. 2009. 19:45 
Moderator

Jasenko - +1.

Mozda dokaz da iz tog ultrasnistva nista dobro ni lijepo ne moze proizic...

Sjajno.. :|

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 126 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]