hot_blood wrote:
meni idee na onu stvar pljuvanje od strane 'intelektualaca' po BiH, po Sarajevu, po nasem narodu..sve sami 'evropejci'
pravi se toliki belaj od toga, kao mene treba da bude stid sto im se neko suprotstavio, kao eto to se nikad nije desilo u svijetu, sav svijet mirno prihvatio pedere..suprotstavit se pederima tolka bruka i sramota, a nije bruka sto pola drzave krade, podrzava zlocince, sto su kriminalci idoli djeci..
stidimo se glupih, ne toliko bitnih stvari..
odmah se svi javljaju kako smo stoka od naroda, odmah su zabrinuti svi o slici koju saljemo u svijet, a taj nas svijet ne ebe ni 1%, isto ko sto mi ne ebemo one africke zemlje..
mrzim komentare tipa - poslije sinocnjeg napada stidim se sto sam iz BiH -
slovenci zabrane gradnju dzamije i oni su OK, italijani izbace fasisticka obiljezja - oni su OK, franzuci zapale pola drzave - oni su OK, danci naprave haos zbog neke ebene stracare, danski mediji objave karikaturu poslanika - oni su OK, francuzi naprave na stadionu bakljadu - oni su OK, grci naprave bakljadu u dvorani - oni su OK, amerikanci ebu citav svijet u mozak, djeca im se sa 13 godina ebu ko stuke - naravno i oni su OK
, eta, ira raznesu desetine ljudi - i oni su dobri, arkan kriminalac, olos, pobije bruku svijeta - on je OK, svrsavaju na njega..
samo mi(mislim na citav narod) ne valjamo ako se suprotstavimo pederima, ne valjamo ako izadjemo na protest i razbijemo par prozora, napravimo belaj, pokusamo nesta promjenit jer svak vidi da mirni protesti ne piju vode..ne valjamo kad neko zapali baklju u dvorani, ne valjamo kad napravimo bakljadu na stadionu, kurva je ako se poebe sa 16..u nas vehabija dodje na ebeni skup protiv pedera - ne valja vraga..gdje ce to uradit, a onaj iz ete razne bruku ljudi...celo ne valja jer je domaci kriminalac..a ne razlikuje se od arkana ni po cemu...
sve sto je strano i sto stranci rade je dobro, sve sto mi radimo ne valja ku*cu...
mi smo hajvani, mamlazi, stoka, stranci su OK, cvjecke, fini, kulturni, brizljivi za svoju djecu, najbolji...oni postupaju uvijek kako treba...svrsavam na njih...
svi hoce da budu neki kulturni gradjani, urbani - mrzim ovu rijec, da budu IN, u skladu sa vremenom al samo u onim glupim stvarima koje nisu toliko bitne...nebitne su u odnosu na mnogo vece stvari..
ne zna nas narod gdje goni...
Onaj ko se treba i zeli
baviti sobom, ne povlaci bedaste teze uporedjujuci sta to o nama svijet misli. Sve je bavljenje sobom. I Queer fest u Sarajevu i vehabije u Sarajevu, a ti pricas ovdje, a kazes da ne trebamo pricati. Ne kontam. Svega necega... Sta bi ti, razmisljao ili ne? Pricao ili ne? Rjesavao ili ne? Ne kontam.
I na koncu... Mislim da se Bosna i Hercegovina treba uporedjivati iskljucivo
sama sa sobom. Nije meni dosta, care, sto toga ima bilo gdje drugo. Mlati nekoga, bilo koga, u folu -
pa sta, mlate se i drugdje, pa onda suti unutra, to, recimo, nije moj fol, ne osjecam se udobno u tom folu. Boli me kurac kako ko o tome izvjestava i kakvu sliku stvara. Meni
smeta, moze li tako.
I, da... ko je rekao da je iko drugi OK? Ja nisam. Nije niko, kontam. Bavim se svojim poslom u svojoj drzavi, valjda, prvo. Trebam, naravno, misliti sta o mojoj drzavi misle, al' nece misliti bolje nikako ako ja samo pricam o tome
sta oni misle o mojoj drzavi. Kont ti je, ono...
Ja hocu da MI budemo jos bolji. Evo, mozda ce ti se ova izjava uklopiti u pricu.