RECEPTI

Za nas samce sto moramo sami...da RECEPTI! Kuhanje je puno veci cejf od zderanja samog, mogu potvrditi...
Libijska piletina:
Sastojci:
Pileca prsa bez kostiju
Riza
Krompir, oguljen, izrendan (za Amerikance: HASH BROWNS)
Chili {prah, ne grah sa fasiranim mesom (za Americke seljake), i ne osuseni komadici paprike i sjemenke (za Bosanske seljake)}
Biber
So
Jaja
Bjeli luk
Hot Sauce
Osusena Paprika u komadima
Habanero paprike u tegli
Piletinu kiseliti u ulju sa bjelim lukom, hot sauceom, chilijem, biberom i jedan do dva habanera. Ne stavljati prste u usta poslije hendlanja habanera.
Piletinu isprziti i iskomadati pri kraju przenja
Izrendan krompir isprziti takodjer
Jaja isprziti OVER HARD (ne kajgana, ne na oko, neg izmedju)
Rizu skuhati po mogucnosti u rice cookeru
Riza se kasnije uvali zajedno sa svim ostalim sastojcima na tavu i onda se buckuris izmjesa da se dobije posten pilav.
NE OSTAVLJAT KROMPIR I JAJA DA SE PRZE ZAJEDNO SA PILETINOM JER CE IZGORIT/SJEBAT SE.
Servirati vruce.
Po zelji i mogucnosti dodati: Curry, Ginger, Turnmeric, ili idealno, SHAN CHICKEN TIKKA BBQ.
Zahmet u totalu: oko sat i po.
PS. moj najbolji kuhinski prijatelj -> http://www.shanfood.com/
Ako ko hoce mogu postavit svoj specijalni recept za Curry
Libijska piletina:
Sastojci:
Pileca prsa bez kostiju
Riza
Krompir, oguljen, izrendan (za Amerikance: HASH BROWNS)
Chili {prah, ne grah sa fasiranim mesom (za Americke seljake), i ne osuseni komadici paprike i sjemenke (za Bosanske seljake)}
Biber
So
Jaja
Bjeli luk
Hot Sauce
Osusena Paprika u komadima
Habanero paprike u tegli
Piletinu kiseliti u ulju sa bjelim lukom, hot sauceom, chilijem, biberom i jedan do dva habanera. Ne stavljati prste u usta poslije hendlanja habanera.
Piletinu isprziti i iskomadati pri kraju przenja
Izrendan krompir isprziti takodjer
Jaja isprziti OVER HARD (ne kajgana, ne na oko, neg izmedju)
Rizu skuhati po mogucnosti u rice cookeru
Riza se kasnije uvali zajedno sa svim ostalim sastojcima na tavu i onda se buckuris izmjesa da se dobije posten pilav.
NE OSTAVLJAT KROMPIR I JAJA DA SE PRZE ZAJEDNO SA PILETINOM JER CE IZGORIT/SJEBAT SE.
Servirati vruce.
Po zelji i mogucnosti dodati: Curry, Ginger, Turnmeric, ili idealno, SHAN CHICKEN TIKKA BBQ.
Zahmet u totalu: oko sat i po.
PS. moj najbolji kuhinski prijatelj -> http://www.shanfood.com/
Ako ko hoce mogu postavit svoj specijalni recept za Curry
