Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 08. 2025. 08:08

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 92 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Neki metal bandovi protiv nekih religija - eki to
PostPosted: 19. 09. 2008. 10:24 
Moderator

Bila je na temi Exodus ova rasprava. Pošto ista više nije dozovljena od strane moderatora podforuma otvaram ovu pa neka se ovdje nastavi zalamati. Evo šta su neki od forumaša napisali (u slučaju da se izbrše):

NecrodaemoN wrote:
pa da, ali ako fino pogledas text uopste nije o pojedincima, neg muslimanima opcenito, znaci sto se i na mene odnosi. A druga stvar je to krscanstvo, boli mene kurac za njih, tu nek se oni bune.

Conspiracy wrote:
United States of Islam ??? hahahahhahahahaahahhahhhahahhaahahahahah
ok enough...
" http://www.youtube.com/watch?v=2-jLUlG_lRc " molim vas da pogledate taj video do kraja pa cete vidjet ko koga planira da zauzme ili convertuje -_-' i ko kome BRAIN WASHUJE -_-'

NecrodaemoN wrote:
ma ne napisali su totalno glup text, ovo moze biti asmo mrznja prema islamu ili totalno neznanje..kako god pokazali su da su debili

IZUDARAGA wrote:
"Follow us blindly or die like a dog
Blood mixed with sand for this holy war
Your saviors a killer, you die for Allah
You are all children of a worthless god"

Ko me zna zna da nisam nikakav vjernik al ovo fakat nije uredu, prvo, likovi su Amerikenjci, znači nemaju pravo da seru jer nemaju pojma o čemu seru, isti je slučaj i sa The Monolith Deathcult, jebeni gayevi Holanđani ufatili srat protiv muslimana, a nemaju pojma, nikad muslimana u životu nisu vidjeli, šteta dobrog death metala koji prže :( Bogamber ima pravo da podjebava jer žive s tim 24/7, isto tako jedan Dimmu Borgir ima pravo da sere po kršćanstvu jer su u Norveškoj okruženi kršćanstvom.
SODOM buraz ako ti smeta pljuvanje po kršćanstvu slobodno se izjasni, ja ću te podržat.

~°~ wrote:
Vezano uz ovu raspravu o Exodusovoj tematici...

Ja kontam da, recimo, svi mozemo biti muslimani u smislu islamskog ucenja kako ga ja shvacam... Ako smo to, ne ubijamo ni sebe ni druge...

Drugo, potpuno je ok. da se pojavi revolt zato sto marketing radi na trik da su samo muslimani..., sta teroristi? Ali, svi smo spremni da je to marketing, pa kaze,

muzika, religija, muzika, religija, muzika, religija

Metal je takav. Cilj je ocigledan. Dosla na red na Zapadu--------, iscrpi, prodaj.

Metal je muzika koja se slusa van ideoloske orijentacije jer se slusaju gitare... jebena gitarska muzika. U suprotnom, ne bih slusala, odokativno, pola.

Ovakve price se pricaju uzivo. Exodus samo oslikavaju problem, on postoji, oni rekli, zna se. To je provokacija, a o tome se, po meni, mnogo kvalitetnije sere na nekim drugim, nemuzickim forumima, a jos bolje uzivo.

Morgoth1 wrote:
SODOM wrote:
NecrodaemoN wrote:
koja glupost

uopste nije glupost...pa ko su ovi sto se raznose??? "bombasi samoubice", sve jebeni muslimani...

milioni i milioni textova protiv krscanstva i nikom nista a jedna pjesma protiv islama i odmah svi ovdje dignu noseve do boga...

a i pjesma je definitivno najjaca na albumu....

de pathologist ponovi im taj lijepi stih jos koji put :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

SODOME jarane jesul IRA i ETA isto "jebeni muslimani" !?
a sto se tice textova protiv krscanstav ne znam da je i jedan Muslimanski/Islamski bend (kako god hoces) ikad napiso neke od tih textova , sami ih krscani pisu iz "ljubavi" prema krscanstu
Zipa sad...ja gledo Exodus na ovoj zadnjoj turneji i kad je Rob najavljivo Children pjesmu znas sta je reko!?
THIS SONG IS ABOUT FUCKIN MUSLIMS
I znas kako sam se ja ko Musliman osjeco medju 500 dusa (sa mnom je bilo nekoliko amera prijatelje koji su me gledali zabezeknuto)...htjeo sam skociti na binu i opucat ga po sred one ruzne njuske
A tebi jarane ako smeta suzivot s Bosanskim Muslimanima imas gdje da ides jbg...MI nemamo
Sad sto se tice Exodusa sto vise slusam ovaj album sve vise mi se muzicki svidja...sole odvaljuju sto pokazuje da je Holt vrhunski gitarista i uzivo prase u 16

NecrodaemoN wrote:
andrej, covjek je u pravu, makar nije ovdje, ..."THIS IS ABOUT FUCKIN MUSLIMS"??? ma jebem ja njemu mater ovim muslimanskim kurcem i citavo porodicno stablo...

Nameless wrote:
Nije se odnosilo na to sto je taj kreten rekao, vec na ovo drugo.
Uostalom, kako sami sebi mozete srat u zvalje, to nije normalno...Zar vi niste oni giga trve zajebani ateisti?? Sta je sad??Povrijedjen ponos, uvreda, sta??
Ajd drama, brisi ti commente, to svakako i treba da tema ne ode u pm, al sami sebi serete u usta, vjernici ;-)

Profile  

Post subject: Re: Neki metal bandovi protiv nekih religija - eki to
PostPosted: 19. 09. 2008. 10:31 

jao, nisam ni pročitao do kraja... čemu sad panika? ti muslimani se stvarno ne smiju dirat, po krscanstvu se sere non stop i kog boli kurac (ukljkucujuci i mene) al dirni ovdje evo odmah sranja... razumijem ja da nije isto al nemojte pretjerivat jebo vam ja i jahvea i alaha posred šupka. pa mi sad stisni ban.

Profile  

PostPosted: 19. 09. 2008. 10:38 
Moderator

Vezano za ovu raspravu Necrodeamona i na kraju Namelessa:
Gledaj: ovo nema veze sa vjerom, koliko sam i ja uspio skontati ovdje nešto mnogo vjernika nema (mada je preciznije religijoznih ljudi jer vjera je strogo lična i drugima nedokučiva stvar) pa se onda samo čeka da neko izlane nešto poput ovog od Necrodeamona da bi ga se nalijepilo (a nalijepilo ga se, i to po pe-esu). Samo ovdje nije riječ o nikakvoj religioznosti zbog koje bi i Sodomovi i Namelessovi "nalijepi" bili skroz ok. Ovdje je riječ o osjećaju pripadnosti grupi - koji je jedan od najprimitivnijih i jedan od osnovnih osjećaja koje diktiraju ponašanje. Sad, Zapad je kršćanski svijet - Occident naspram islamskog Orienta i naravno da su tamo muslimani manjina - i savršeno je normalno da se Morgoth osjećao ovako kako se osjećao jer mu ovaj iz Exodusa nije pjevao o apsurdnosti tespiha ili povezanosti islama i apstrakcije, šta ja znam, već o jebavanju majke jednoj religijskoj (skoro i etničkoj - kažem skoro, svjestan težine tvrdnje, ok) skupini koje je on dio.

Što se tiče Bosne - ima na onoj temi najgori BH metal bandovi nekoliko postova o onom banjalučkom bandu koji je pjevao o nacionalizmu ilitiga o ovdašnjim muslimanima pa si imao isti efekt. Znači, hoću reći da sa religijom kao religijom koju ovdje svako ko upražnjava nema mnogo veze, ima možda samo posredne i to je sve. Ako je neko ateista ne mora značiti da se ne osjeća (ili da nije) i dalje pripadnik religijske skupine kojoj, barem nominalno, pripada.

Ovakav isti efekt bi proizvelo da smo imali muslimansku verziju Exodusa u npr. Iranu ajd i da su tako opjevali kršćanstvo ili judaizam. Hoću samo reći da je koncept uvijek isti bez obzira na pojedinosti slučaja.

Profile  

PostPosted: 19. 09. 2008. 10:45 

ima smisla, samo se moram potrudit da razumijem reakcije budući da men takve stvari nikad nisu smetale... meni možeš pljuvat i po naciji i državi i jebenoj religiji i neće mi zasmetat nimalo... :) da se nebi još i time opterećivao :)
al ajde, kužim da se neki zapale malo...

Profile  

PostPosted: 19. 09. 2008. 11:28 

mrzim svaka religijska preseravnja a pogotovo nametanja

Profile  

PostPosted: 19. 09. 2008. 11:42 
Moderator

SODOM wrote:
vidi nesto...znam ja da to nisu muslimani ali kada nemuslimanski svijet dobije tonu snimaka na kojem ljudi koji kolju druge i koji se raznose i ti isti ljudi spominju ime Allah onda taj nemuslimanski svijet doboiva sliku da su to muslimani...kontas sta htjedoh rec (jbg ne baratma rijecima kao sion)....

jos nesto...

Necrodaemone ako ti smeta omalovazavanje muslimana onda nije u redu da slusas bogambera iako oni imaju pravo pljuvati po tome i iako se samo zajebaju...preispitaj se malo...

i jos nesto,zasto ako je neko musliman pjeva antikrscanke stihove...ako si pripadnik bilo kakave vjere ona ti nalaze da postujes druge vjere.a to nije postivanje...

znaci boli me kurac hocel neki bend jebat isusa u supak ili ce silovat meleke i muhameda...svi se hvataju antikrscanskih textova pa to vise i nije fazon.ajmo malo po ostalim...ukoliko si musliman a mozes pjevat stihove tipa Kill the Christian onda ti ne smije smetati stih u kojem se Allah spominje kao bezvrijedan Bog.ako ti ipak smeta onda nisi pravi vjernik.a ako ne volis ni jedne vrste bogohunlnih textova onda u redu....

i ko sto je napisao azrael, ZIVIO ATEIZAM...

Profile  

PostPosted: 19. 09. 2008. 11:44 
Shiteater black wrote:
jao, nisam ni pročitao do kraja... čemu sad panika? ti muslimani se stvarno ne smiju dirat, po krscanstvu se sere non stop i kog boli kurac (ukljkucujuci i mene) al dirni ovdje evo odmah sranja... razumijem ja da nije isto al nemojte pretjerivat jebo vam ja i jahvea i alaha posred šupka. pa mi sad stisni ban.

tako je care.
pa vidjeli smo sta je bilo za onu jebenu karikaturu???

PostPosted: 19. 09. 2008. 11:55 

jebo vas religija
vjeruj u svog boga..dan mu ime i izmisli norme..
pusti allahe i isuse... zbog njih samo belaj u svijetu

Profile  

PostPosted: 19. 09. 2008. 11:56 

Bio sam ateist dok nisam skonto da sam ja Bog :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 19. 09. 2008. 12:04 
ja imam 2 Boga

jedan se zove ŠPORET a drugi FRIŽIDER

PostPosted: 19. 09. 2008. 12:25 
Moderator

@Nameless-andrej majke ti kad sam ja za sebe izjavio da sam retardirani ateista?????
ja nisam religiozan, ne klanjam, ne ucim, ne postim, al se osjecam kao musliman, rodjen sam tako u takvoj porodici, imam svoj nacin praktikovanja svoje vjere..Psujem bogove u 16 istina, al opet to je moj nacin. I ne mogu bas ostati ravnodusan kad neko tim svojim neznanjem ili mrznjom direkt ide da vrijedja mene i moju porodicu, ( da ne idem braniti sve muslimane svijeta) koja jest cisto muslimanska.I sta neki levat se popne na binu i pljuje mi u facu, jebe mi majku smatra me ovakvim, onakvim, i ja treba kao da skacem za njima, to extra, to je ok, wauu dobar riff. Smijesno. Dalje, Bogamber, kako bolan moss porediti te likove s ovim, dje bogamber govori o" jebenim muslimanima", oni to rade iz zajebancije, i nisu protiv islama direktno neg se protive religiji opcenito, osim toga znas i sam njihove textove tu se u 5 textova pojavi neka glupost, sta Black mewlood?-lol...
A sto se tice krscanstva, meni ne smeta nijedan text o krscanstvu, zato sto me boli kurac,
jel vrijedja mene?-Ne!. Isto tako kosto ni Sodoma ne vrijedja Exodusov text. A druga je stvar sto on slusa Deicide(uzecu samo njih za primjer), pa mu to ne smeta, to mu je ok. Boli me kurac..

Profile  

PostPosted: 19. 09. 2008. 12:30 

sve je to metal :mrgreen: nek se pljuje, ja podržavam, što se više ljudi razjebe, ja sretniji :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 19. 09. 2008. 12:34 
@Morgoth: Exodus je bend iz amerike,svi znamo sta se desilo 11-og septembra i ko je kriv za to i koliko to amerikance boli i grize.zar to nije dovoljo da se zamrze muslimani i napise pjesma protiv njih.ponavljam "muslimani" kakve oni vide.
i kad covjek kaze u stihu "ju daj for allah" odmah skontas da se pjeva o tim samoubicama a ne o cisitim i pravim muslimanima.

PostPosted: 19. 09. 2008. 12:36 

svi ste vi licemjeri

Profile  

PostPosted: 19. 09. 2008. 12:39 

al kako su nek teme uvijek aktualne, to je nevjerojatno :lol:

Profile  

PostPosted: 19. 09. 2008. 12:46 
Moderator

Sodome, prvo si napisao:
"vidi nesto...znam ja da to nisu muslimani ali kada nemuslimanski svijet dobije tonu snimaka na kojem ljudi koji kolju druge i koji se raznose i ti isti ljudi spominju ime Allah onda taj nemuslimanski svijet doboiva sliku da su to muslimani...kontas sta htjedoh rec (jbg ne baratma rijecima kao sion)...." a onda

@Morgoth: Exodus je bend iz amerike,svi znamo sta se desilo 11-og septembra i ko je kriv za to i koliko to amerikance boli i grize.zar to nije dovoljo da se zamrze muslimani i napise pjesma protiv njih.ponavljam "muslimani" kakve oni vide.
i kad covjek kaze u stihu "ju daj for allah" odmah skontas da se pjeva o tim samoubicama a ne o cisitim i pravim muslimanima.

I mislim - koga boli kurac za prave muslimane - Exodus po meni samo nastavlja generirati stereotip o muslimanima ovakav kakav jeste. I cijela ova priča oko provociranja (Yitland Posten i karikature, film Fitna, ako hoćeš i ovo sa Queer Festom) jeste priča vrlo jednostavne strukuture - "prikaži nešto po mojim vrijednostima (zapadnim) opravdano i onda svijetu koji me puši prikaži koliko su ovi zaostali" i cilj koji se očito ispunjava - ovdje više nije riječ o religiji kakvom je znamo - ovdje je riječ o diranju u identitet koji se u prvom redu veže za religiju, ali i za druge stvari - cijelu kulturu na kraju krajeva. A ovo što Necrodeamon kaže - religija povezuje mene kao muslimana u Bosni sa onim u Iraku mada između nas ima mnogo više razlika nego sličnosti ali hoću li ja reći: boli me kurac - komforno gledati kako se priča (o muslimanima jeli) razvija jer sam ateista ili imam poštovanja prema svom porijeklu, tradiciji, onom u čemu sam odgojen pa reć: nabijam ja Zapad na kurac a kad neko kaže "nisu to pravi muslimani" bude kao da je ispustio dah u oluji i šta sa tim - to je jedno veliko i beznačajno ništa - to je stvar izbora. Čast onima koji ne vjeruju ali čast i onima koji vjeruju ;-) . Za sada toliko.

Profile  

PostPosted: 19. 09. 2008. 12:49 
+Abigail+ wrote:
cekam neleta da se javi u vezi s onim gore oko bogambera :lol:

samo sam htio rec da ako je neko pravi musliman kojem smeta exodusov text onda mu moraju smetati i textovi bogambera iako su zajebancija...logicno je jbg.
zamisli muslimana kako se dere :"DZAMIJA U PLAMENU IZGARA" nidje veze...

PostPosted: 19. 09. 2008. 13:33 
Moderator

haha, zamisljam odmah Osmana :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 19. 09. 2008. 15:34 

+Abigail+ wrote:
jebali bi, al da vam ne udje, jel?

Nisam bas najbolje skonto, na koga se ovo odnosi na muskarce ili zene? :lol:

Profile