Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 08. 2025. 08:07

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 137 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next
Author Message
 Post subject: Evo glavnog grada..
PostPosted: 25. 09. 2008. 08:31 
Moderator

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7634901.stm

Fuj.

Profile  

Post subject: Re: Evo glavnog grada..
PostPosted: 25. 09. 2008. 09:40 

Eh nek je na Zapadu med i mlijeko. Eto gay populaciju tamo niko ne dira.... ahaaaaaaaaaa

Ustvari najbolje i govori slika... posjetilaca festivala - plato ispred Akademije; protestanata - sacica!

Pa nek' mi neko kaze da nismo najtolerantniji narod na planeti!

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 09:46 
Moderator

pa sta je dobro su prosli

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 09:53 
Moderator

PROVOKATOR wrote:
Eh nek je na Zapadu med i mlijeko. Eto gay populaciju tamo niko ne dira.... ahaaaaaaaaaa

Ustvari najbolje i govori slika... posjetilaca festivala - plato ispred Akademije; protestanata - sacica!

Pa nek' mi neko kaze da nismo najtolerantniji narod na planeti!

Vehabije tolerantne? Volio bih da ih ima više od šačice?

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 10:05 
Moderator

A u pičku maternu više! Ne opravdam nasilje ni sekunde ali se tačno znalo kako će biti. Da se razumjemo - ja sam normalan i tolerantan i mjeren standardima branitelja "Q festa, ljudskih prava, galaksije i svega ostalog" prolazim. Ali koji je više kurac vama, to mi nije jasno nikako. Dajte razmislite kako bi ovo prošlo da je lokacija bila grad Beograd! I čuj naše društvo? Koje društvo? Misliš skupine? Naše društvo je podijeljeno i toliko čudno da se stvari ne mogu generalizirati tako jednostavno. Ko kaže: evo to je naše društvo - nek se govana napuca.

Ko je pročitao zadnji tekst Muhe Bazdulja u Danima nek toj misli posveti 5 jebenih minuta i neka pokuša cijelokupnu sliku sagledati u različitim perspektivama - što se kaže - budite realni - koga mi zavaravamo, vi što branite, ovi što napadaju, what the fuck!

Mrzim što je ispala frka, što se uopće priča o ovoj pizdariji - i to samo o površinskim reperkusijama a ne o pozadinskim mehanizimima koji je pričaju. Ma bljak - sve mi se ovo gadi. Nabijem na kitu sve.

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 10:15 
Moderator

Ma daj, mali..sad Muharem Bazdulj da mi otkrije tajne života. :shock:

Ako ti se gadi- razguli. Ignorant je gori od privrženih.

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 10:40 

Evo pokazalo se kolko pederski fest nema smisla, kome se pravi? Da mene čuva kordon policije ja bih se zapitao jel sve uredu sa mnom :shock:
Jedino mi je krivo zbog onih plakata.

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 10:57 
Moderator

Arinoe wrote:
Ma daj, mali..sad Muharem Bazdulj da mi otkrije tajne života. :shock:

Ako ti se gadi- razguli. Ignorant je gori od privrženih.

Ja ti ega nisam kontrolor - ako ti se ne sviđa drugačije mišljenje šta da ti kažem. A to je problem sa tobom i ostalima koji (i) sada dižu famu - previše ste jebeno tvrdoglavi, slijepi od neke vizije (hegemonijske) univerzalne harmonije i jednoperspektivni. Kažem - sa tobom i sličnima ti se ne isplati razgovarati. Na traženje da se razmisli ti odgovaraš u najtipičnijem maniru - koji nije ništa drugo do odbacivanja mogućnosti za gledanje stvari iz druge perspektive i mahalsko odbacivanje tuđeg mišljenja uz potkrepljenje nekom konfučijanskom mudrosšću do kojeg se tek treba doći a ne koristiti u plastičnom omotu u govoru i argumentaciji. Još jedan razlog što mi se gadi ova priča. Tebi lično - prije nego li riječi prevališ preko tastature i usta razmisli o mogućnosti da se shematski odgovori koje koristiš i koje si sad ovdje iskoristila nisu ništa drugo osim običnog kvazi-intelektualnog naprđivanja koje se danas i gradskim papcima loše prodaje ;-) . No guts - no sport! Gadi mi se i neću razguliti hoću i ja da budem kontraverzan ali bar znam razgovarati - boli me kurac :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 11:35 
Ma ja bi na ove pedere pustio stado najnaprednijih junadi pa da i satru ko balege...mater im poremecenu

PostPosted: 25. 09. 2008. 11:49 

A gledaj koliko su sluga rezima angazovali da ih stite, valjda im se svidjaju novi dugacki i tvrdi pendreci.

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 11:55 
Moderator

Joj eno ga opet, pocinje :roll:

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 11:58 

I to četvrti put :lol: hehehehe

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 11:59 

Problemi su bili logicna posljedica pompe koja je nastala prije festivala.
Dogodine ce vec manja frka biti, kad se ljudi polako naviknu. Stvari idu naprijed. Mozda presporo. Ustvari, sigurno presporo, ali ipak idu.

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 13:57 
Moderator

Stargazer wrote:
Problemi su bili logicna posljedica pompe koja je nastala prije festivala.
Dogodine ce vec manja frka biti, kad se ljudi polako naviknu. Stvari idu naprijed. Mozda presporo. Ustvari, sigurno presporo, ali ipak idu.

Kao što je i potpuno logična stvar da se tradicionalne i nove vrijednosti sukobljavaju te je nužan izvjestan period da taj proces ima progres u smislu prihvatanja tih novih vrijednosti - tolerantcija. Ali moj problem koji ja imam sa ovim jeste da je sada u toku bukvalno RAT. Mediji, neke političke stranke, organizacije, ovi naši uber-liber naprednjaci (e upravo te Muha Bazdulj opisuje u posljednjem tekstu koji preporučavam da pročitate) su previše agresivni u promociji tih "novih" vrijednosti (to se vidjelo na forumu - mislim da je Izudaraga to najbolje skontao) a na drugoj strani imaš ljude, vjerske organizacije, javne ličnosti koji ne razmišljaju fundamentalistički (iako i mene ovi plakati zabrinjavaju - hem što su idiotski hem što su bukvar za seljake i papane maloumnike) već konzervativno. I ovi drugi negoduju ali da li su svi sinoć išli razbijati? Naravno da nisu - samim tim što se većina ljudi u sebi saobražava sa modelom nasilnog blokiranja prodiranja "novih, zapadnih" vrijednosti a govore da im je ok ili da o tome ne razmišljaju, da ih se ne dotiče je nešto oko čega bi se trebala povesti diskusija a ne oko ovih trivijalnih (znam, i boli me kurac, mogu objasniti) stvari branit neke stavove, nešto. Ma uglavnom - dok se ozbiljno i trezveno ne počne o ovome voditi rasprava svaka priča je suvišna a svaki komentar je samo još jedan dio Priče o Q festu, Priče o nama - Barbarski spjev kamenom obličju - Pagan Mixtape No. X.

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 14:12 

na vjestima nas predstavljaju kao zaostali narod,kako je lafo ovdje pederi tabu tema,a nije li provokacija organizirati taj queer baš kad je ramazan?
Dobro su prošli, da sam bio u Sa. juče pridružio bi se raji naravno !!!

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 14:13 

@ artredis
U sustini se slazem sa vecinom stvari koje si napisao. Ali dijalog izmedju dvije "umjerene" frakcije, liberlane i konzervativne, je veoma tesko ostvariti jer do izrazaja dolaze samo oni sa ekstremnim stavovima. Ovi umjereni, iako vecina, uglavnom su nezainteresovani za diskusiju, ili kada nesto kazu to ostaje nezapazeno. Drugim rijecima, u online diskusijama ostajes nijem ako nisi jasan i eksplicitan, pa cak i ekstreman u svojim stavovima. Takva su pravila igre.

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 14:18 
Moderator

Stargazer wrote:
@ artredis
U sustini se slazem sa vecinom stvari koje si napisao. Ali dijalog izmedju dvije "umjerene" frakcije, liberlane i konzervativne, je veoma tesko ostvariti jer do izrazaja dolaze samo oni sa ekstremnim stavovima. Ovi umjereni, iako vecina, uglavnom su nezainteresovani za diskusiju, ili kada nesto kazu to ostaje nezapazeno. Drugim rijecima, u online diskusijama ostajes nijem ako nisi jasan i eksplicitan, pa cak i ekstreman u svojim stavovima. Takva su pravila igre.

Smatram se umjerenim ali na forumima po kojim pišem nisam baš primjer deciznosti :( . Samo mi je krivo što i ovi što brane Q fest ne prihvaćaju da su u istoj mjeri ekstremni kao i ovi drugi te što će prije doći do izražaja. I problem mi je to što se bukvalno između njih sada vodi RAT - dok BBC izvještava o: "Pagan and wild-life primitive society of Bosnia" :evil: . Pa zar nije dovoljno što sami sebi to govorimo?

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 14:18 
Moderator

Zayne wrote:
na vjestima nas predstavljaju kao zaostali narod,kako je lafo ovdje pederi tabu tema,a nije li provokacija organizirati taj queer baš kad je ramazan?
Dobro su prošli, da sam bio u Sa. juče pridružio bi se raji naravno !!!

Pa i jeste zaostao narod. Jedini gori u Europi su jos siptari i sandzaklije, ako te sta tjesi ;-)

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 14:36 

Quote:
Samo mi je krivo što i ovi što brane Q fest ne prihvaćaju da su u istoj mjeri ekstremni kao i ovi drugi te što će prije doći do izražaja. I problem mi je to što se bukvalno između njih sada vodi RAT - dok BBC izvještava o: "Pagan and wild-life primitive society of Bosnia" :evil: . Pa zar nije dovoljno što sami sebi to govorimo?

Iskreno, ne smatram da se radi o istoj klasi ekstremizma. Ovi hoce da organizuju festival, bez velike pompe, bez drzavnih sponzora i novca poreskih obveznika, na sasvim legitiman i demokratski nacin. Na stranu sto taj festival ne promovise vrijednosti koje nisu u sporu sa zakonom. Sa druge strane imas ljude kojim ova demokratska inicijativa smeta, i voljni su primjeniti nedemokratske mjere da je sprijece. Takvim lijepa rijec i objasnjenje ne pomazu. Steta samo onih "obicniih" ljudi, konzervativaca koji se u cijeloj situaciji priklanjaju strani nasilnika i fundamentalista. Al' ko im je kriv kad reaguju kao ovce.

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 14:49 

IZUDARAGA wrote:
Evo pokazalo se kolko pederski fest nema smisla, kome se pravi? Da mene čuva kordon policije ja bih se zapitao jel sve uredu sa mnom :shock:
Jedino mi je krivo zbog onih plakata.

sutra kad vehabije dođu na metal fest ( a doći će) i kada te bude čuvao kordon policije, hoćeš li se isto ponašati?

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 137 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]