Stargazer wrote:
Problemi su bili logicna posljedica pompe koja je nastala prije festivala.
Dogodine ce vec manja frka biti, kad se ljudi polako naviknu. Stvari idu naprijed. Mozda presporo. Ustvari, sigurno presporo, ali ipak idu.
Kao Å¡to je i potpuno logiÄna stvar da se tradicionalne i nove vrijednosti sukobljavaju te je nužan izvjestan period da taj proces ima progres u smislu prihvatanja tih novih vrijednosti - tolerantcija. Ali moj problem koji ja imam sa ovim jeste da je sada u toku bukvalno RAT. Mediji, neke politiÄke stranke, organizacije, ovi naÅ¡i uber-liber naprednjaci (e upravo te Muha Bazdulj opisuje u posljednjem tekstu koji preporuÄavam da proÄitate) su previÅ¡e agresivni u promociji tih "novih" vrijednosti (to se vidjelo na forumu - mislim da je Izudaraga to najbolje skontao) a na drugoj strani imaÅ¡ ljude, vjerske organizacije, javne liÄnosti koji ne razmiÅ¡ljaju fundamentalistiÄki (iako i mene ovi plakati zabrinjavaju - hem Å¡to su idiotski hem Å¡to su bukvar za seljake i papane maloumnike) već konzervativno. I ovi drugi negoduju ali da li su svi sinoć iÅ¡li razbijati? Naravno da nisu - samim tim Å¡to se većina ljudi u sebi saobražava sa modelom nasilnog blokiranja prodiranja "novih, zapadnih" vrijednosti a govore da im je ok ili da o tome ne razmiÅ¡ljaju, da ih se ne dotiÄe je neÅ¡to oko Äega bi se trebala povesti diskusija a ne oko ovih
trivijalnih (znam, i boli me kurac, mogu objasniti) stvari branit neke stavove, neÅ¡to. Ma uglavnom - dok se ozbiljno i trezveno ne poÄne o ovome voditi rasprava svaka priÄa je suviÅ¡na a svaki komentar je samo joÅ¡ jedan dio PriÄe o Q festu, PriÄe o nama - Barbarski spjev kamenom obliÄju - Pagan Mixtape No. X.