Zenevski Dekret
Par kurioziteta vezani za rad banda, jer uvijek su se desavale dosta zanimljive stvari vezane za ime ovog kontraverznog, legendarnog i na â€svoju ruku†banda.
Snimanje drugog albuma u Sarajevu, studio â€Vogâ€, Zeljka Mandica.
Band obara sve rekorde, snima materijal za rekordnih 45 minuta, muzika sve iz prve(svi instrumenti odjednom + vocali), a u medjuvremenu , zahvaljujuci Dudi i ostalim sarajevskim pankerima unose se velike kolicine alkohola u studio i konzumiraju. Studio je bio zakupljen cijelo popodne pa u nedostatku inspiracije trose se sve vece kolicine alkohola. Negdje pri kraju u studio ulazi Mandina zena i sva izbezumljena, ljuta, isprepadana sa rijecima: Pa pobogu Zeljko jesi li pomahnitao, sta ti je, umjesto ti da ih opametis ti gori od njih, ako ga je i mogla vidjeti kroz dimnu zavjesu od cigareta .Manda pijan ko indijanac,samo se smije, Golub i Djoko skinuli se skoro goli od vrucine i alkohola sto je izbijao iz njih, sjede u sorcevima, bosi i sviraju i cackaju po mixeti, Mujic spava na bubnjevima u bubnjarskoj sobi, na samom ulazu, na podu Adem mrtav pijan spava i gomila sarajevskih pankera u studiju, koji su ulazili kako i pice sa njima.
Epilog :
Zaboravili snimiti jednu cijelu pjesmu: Moja generacija. !!!
Zaboravili uraditi backing vocale za buducu himnu: Necu da budem dio jebene mase !!
Koncert u Dubrovniku :
Band dolazi legendarnim Golubovim stojadinom na metal/hc festu da bi svirao u discu na Stradunu, poznati disco Baccus.Baccus pun ko sibica. Atmosfera mrak. Palice za bubnjeve su nedostajale i pozamljujemo neke zajebane i skupe od Crne udovice ili nesto u tom stilu. Band je bio strasno primljen imali smo i jedan bis i na kraju pomentog bisa bubnjar Tocha sav u transu, baca palice u publiku !!
Epilog
Dolazi njihov bubnjar placuci i pita Djoku i Goluba gdje su moje palice. Tocha gleda u Goluba i kaze u stilu: Jebi ga brato, pošlo nas bilo !!
Pola dnevnice otišlo za troškove palica i smirenja duhova !!
Koncert u Sarajevu :
Prva greška je napravljena da smo došli relativno rano u Sarajevo taj dan pa smo dosta raje sreli u parku i...Bilo je tu mnogo raje iz svih gradova, mnogo sarajevskih punkera i skinsa, zenickih punkera.Medju svima njima i Mircez sa punim ruksakom kako para tako i kaseta koje je ponio da proda) pa....
Poslije smo i mi otisli po pare koje smo jedva dobili od organizatora, koji nam nisu vjerovali da smo mi Ženevski Dekret, tek kada smo ih zamolili da ostavimo i opremu shvatili su da smo to mi. Šta su ocekivali, neke uobražene tipove ili...
Svirali smo sa rijeckom grupom Grc, i oni su po obicaju imali neke seanse za nastup, tako da su tada raspalili roštilj u backsteagu, da bi se mogli mazati u crno, ugljem.
Bina na akademiji Scenskih Umjetnosti je bila iz dva nivoa, bubnjar gore,podignut, dole ostatak banda. I tako u pola svirke, dogadja se nesto sto se nece vise nikada ponoviti u Sarajevu. Pjevac jednostavno nestaje!!! Za vrijeme pjesme Mali mozgovi, pjevac Adem, sav u transu, nestaje sa bine !!! Naime propada kroz binu i upada dole na rostilj koji su Grc pripremali za svoj nastup!! Ostatak banda se zgledava Å¡ta uraditi, Ðoko zna pjevati, ali ne zna tekst pjesme, Golub zna tekst, ali ne zna pjevati, a Mujic udara po svom.
Ubrzo, izlazi prvo Ademova glava, polucrna od roštilja i gleda upitno u Goluba, kao je li slobodno da nastavim, je li sve OK

????
Koncert je protekao isto tako u bježanju Goluba od osvete punkera, jer je izašao u metal fazonu, Metallica majica i bermude i cijelo vrijeme su mu pokušavali skidati dlake sa noga !!!
Epilog :
To je bio naš zadnji koncert !!!
Mircez je pobacao, podijelio sve kasete što je kontao da ce ih prodati po Sarajevu jer su mu raja dosadjivala.
Nezaboravna vece kod Dane
Eto raja ko je zainteresovan oko ZD moze da se javi na mail naseg labela:
mailto:DMC_Records@popstar.com