Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 07. 08. 2025. 16:13

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 120 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 08. 03. 2006. 02:00 

Hari puter, ti se zajebavas ili sta?
Rahella se raspala prije 2-3 god, iako se vode pod neaktivnim…
Stara devizna… ajoj kad je to puklo, ima sigurno 3 godine… Ali puklo zasvagda…
Unutrasnja emigracija – 2 clana iz Banjaluke, 2 iz Prijedora, ne znam otkud tebi Mostar?!? Sutra idem u Prijedor na njihovu svirku… Izolanti sviraju, zvao sam ih da dodju u BL, ali se nismo mogli pogoditi oko cijene ;)
Dilan Dog je ovde bio prije nekih pola godine, momci su me odusevili, pankeri koji znaju svirati, svaka cast! \

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 03. 2006. 13:17 

zenevski dekret...koja grupa...hehehehe...istina golub je legenda, ali onaj pjevac je brate bio pijanac samo takav...dobra su raja pravo, a muzika nije losa bila....jednom su u sarajevu bili pregrupa quod massacru[/quote]

Ovo kao izgleda ti poznajes bend. A ustvari samo lupas covjece!
Koji je to pjevac, majke ti?
Mislis valjda na onoga pjevaca koji je bio u grupi samo par mjeseci i izletio jos ´85.
Zenevci tek tada poceli nesto ozbiljnije da rade, jer poslije toga snimili jos dva dema (izmedu ostalog necu da budem dio jebene ...) i jedan album. I koliko sam cuo da oni jos uvijek sviraju.
Uostalom poslusaj njihovu noviju pjesmu Alkohol mozda ti bude jasnije malo.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 03. 2006. 15:31 

as_sun_sets wrote:
Ignjacije: pa revolt nikada nije ni svirao punk, vise neki sporiji hc sa djelimicno rap vokalima. A revolt snima novi album, daleeeko kvalitetniji od prvog, osjete se uticaji neurosis-a Isis-a i slicnih bendova, no i dalje zna uletiti neki energican kec i dvica i jumpovi… Preslusao sam 2-3 pjesme snimane na probama, vrlo dobro zvuci, no, to opet odlazi u domen hc-a.

Cuo sam da ce album biti na engleskom jeziku, za razliku od proslog?
Inace "U kuci bola" je jako dobar album...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 03. 2006. 15:58 

Kad smo kod toga, bilo kakvi domaci albumi na engleskom jeziku su mi bezveze. Po koja stvar na Engleskom nikom ne skodi...ali cijeli album napraviti na jeziku kojeg vise od pola ljudi koji ce ih slusati nece razumijeti je korak unazad. Uz to, strog naglasak i simplicirani teksotvi ucine sve smijesnim.
To je jedan od razloga zasto npr Debeli Precjednik, tj Fat Prezident nikad nisu postigli popularnost na balkanu koju su mogli dobiti.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 03. 2006. 16:34 

Najkvalitetniji su Zenevci i to bez sumnje. Jer im je kako muzika kako tekstovi dobri. I na zadnjem albumu su opet rasturili.
Sto se tice orginalnosti kao nekog mjerila kvaliteta onda su Zenevci i Rupa U zidu u samome vrhu.
O nekoj reputaciji bendova van BiH da ne govorim.
Ostali bendovi su ipak iza njih.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 03. 2006. 04:31 

hari puter wrote:
ma breskva raju vise zanima danasnja scena ja mislim, nemoj se ljutiti

ma ne fali nista ni da se prica i o malo starijim bendovima.

Profile  

Post subject: Zenevski Dekret
PostPosted: 21. 03. 2006. 22:30 

Ženevski dekret Nastao je krajem °83. godine,da bi doprinjeli jacanju, razvoju
tadašnje HC PUNK scene u YU. To je ustvari i bio jedini nacin da
izrazimo neka svoja mišljenja, stavove, a i da bi oborili teoriju
koja vlada u ovim krajevima tj. Da nisu svi PUNXI gomila iskomplexsiranih
kretena.

Ime? Te °83. bili su pregovori izmeðu USA (Regan) i SSSR (Gorbacov)
o potpisivanju tzv. Ženevskog Dekreta koji bi u sebi sadržavao ukidanje
nuklearnog naoružanja , zategnutosti izmeðu dva bloka, uopÅ¡te uzevÅ¡i
nekog mira, blagostanja...pa pošto smo pristalice toga...

Poceli su sa radom daleke ´84, kao HC/ Thrash trio, pod utjecajem finskih bandova iz tog perioda. Zbog cestih promjena postave imali su cesto pauze u radu banda (´87, ´90.). I zvuk banda se naravno sa godinama mijenjao od tog thrash-a preko melodicnog HC do cak crossover-a, kako zahvaljujuci previranjima unutar samog HC, tako njihovim muzickim sazrijevanjem.
Kroz bend je prošlo zaista mnogo ljudi što zbog netradicije sviranja i slušanja PUNKA, što zbog teških uslova za rad benda ovakvog usmjerenja u jednom konzervativnom gradu. Najznacajnija najbolja postava
djelovala je konstantno zadnjih godina(od'87 do rata).
DEKRET su: Golub- bass / Ðoko – gitara / Adam – vokal / Mujic – bubanj.Svirali su 30-ak koncerata (Ljubljana,Sarajevo,Mostar;Dubrovnik...)Pojavili su se
na dosta HC kompilacija od strane nezavisnih izdavaca (Å KUC,PST...).
Izmedu ostalih :» Cudeza ne bo»,»Nasa cetica koraka»,» U Yu sve je dobro»...Pojavili su se i na video kompilalciji °86»Ni strahu»,a i na par inostranih COMP(«So Many Heads»,»***** Vivisextion»).Svakako
najveci uspjeh(zahvaljujuci agilnom i spretnom Tiberiju) do sada je pojavljenje na KOMP. Lp»The Return of Yugoslavia»,gdje su dobili odlicne kritike...
U martu 1997 ponovo ulaze u studio i snimaju novi album
sa postavom : Golub-Bass / Haris-gitara / Adam-vokal / Mujic-bubnjevi...

Highlights:

Live in Mostar,´89, pod imenom ” Gdje je odgovor ” + live in Sarajevo, u sklopu programa ”Sarajevska zima”

Prva mjesta na tadašnjem Omladinskom programu sarajevskog radija, u sklopu emisije Demo Top sa pjesmama ”Novi dan” i ”Necu da budem dio jebene mase”.

Album "10 Godina" izašao 1998.Hitovi-A bili su tako lijepi,Grad bez svjetlosti i NVP.Odlicne recenzije u Close up magazinu...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 22:32 

¤ Zenevski Dekret Diskografija

¤ Album (EP) - Mostar
¤ Studio - Borut Cinic, Ljubljana - Slovenia
¤ Engineer &.production - Borut Cinic
¤ Godina - 1985.
¤ Band - Golub-bass / Kuzma-gitara / Kokic-Vocal / Tocha-Bubanj

¤ Album (EP)- Necu da budem dio jebene mase
¤ Studio - VOG , Sarajevo - BiH
¤ Engineer & Production - Željko Mandic
¤ Godina -1988.
¤ Band - Golub-bass / Ðoko-gitara / Adam-vocal / Mujic-bubanj

¤ Album -10 Godina
¤ Studio - Aktiv, Norrköping - Švedska
¤ Engineer - Andy Sjöstrand
¤ Production - Ženevski Dekret
¤ Godina - 1997.
¤ Band - Golub-Bass / Haris-gitara / Adam-vocal / Mujic-bubanj

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2006. 22:33 

Eto vam Punk....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 03. 2006. 13:11 

Fino! fino! Vidim da znas dosta o radu grupe i za neke informacije nisam ni znao. Ja sam isto tako uspio sakupiti dosta toga uvezi Dekreta.
Zato sto si propustio mnogo vaznih informacija, sto nije dobro zbog kompletnosti slike o bandu:
Nesto iz prve ruke, a sto nisi spomenuo (ili je pogresno):
¤ pjesme sa 1. dema se nikada nisu pojavile kao samostalni EP, kao ni sa 2. dema, jedino su se pojavile na V/A
¤ nisi nabrojao jos dosta vaznih V/A izdanja, na kojima su se pojavili, vec samo izdanja iz 80-tih za koja se vec odavno zna.
¤ zaboravio si napomenuti koncert u Lj ´85 na HC festi, koji je bitan
¤ tacno da grupa je pocela sa radom ´83, ali pod drugim imenom i sasvim drugom postavom. Neznam dali znas za taj naziv, ali ja sam cak uspio da nabavim i njihov prvi plakat, koji ce se kasnije pojaviti i u prvom mostarskom pank fanzinu, kojeg je uredivli Adem i Tanja (mislim da su izasla 2 broja tog fanzina).
1983 godine su promjenili naziv grupe u Zenevski Dekret. Ako znas vise o bendu znas i zbog cega je to uradeno.
Grupu ce napustiti dva clana, (basista i bubnjar) pocetkom ´85, i tad se grupi prikljuciti Golub. Neko vrijeme sviraju kao trio Kokic-bas, Golub-gitara, Adem-bubanj, vokal.
¤ U toj postavi su imali i prvi nastup, sa kojim su sokirali Mostar. Te godine Adem odlazi u JNA, a zamjenjuje ga Tocha i u tom periodu cak mjenjaju ime u "Genevian Decree".
Originalni naziv vracaju ´86 kada se desavaju i najvece promjene u grupi. Uskoro ce se formirati nova postava koja ce poslije snimiti 2. demo.
Ima toga jos dosta... ali ovo sam prvo primjetio.

Last edited by Breskva on 23. 03. 2006. 22:52, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 03. 2006. 16:47 

Nije Zenevski Dekret jedini bend na Balkanu... :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 03. 2006. 21:54 

e da da Unutrasnja svira u sanskom mostu 28-og ili 29=og, kome je usput nek naleti :)

A ja sam zamro, nabavio sam neki bend, izdali su prosle godine album
zovu se Ixodes, iz Maglajana (selo blizu malo veceg sela Aleksandrija, koje je opet blizu mjestasca Laktasi, koj je pak 20 KM od Banjaluke)
Eto, jos jedan bend vise ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 03. 2006. 22:53 

Bad::Brain wrote:
Nije Zenevski Dekret jedini bend na Balkanu... :P

Jes´ vala!
Tema je BiH punk. Ajde pisite!
Meni su od novijih bendova Offsajd najzanimljiviji

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 03. 2006. 12:41 

Jeli neko ima slike, plakate, textove, demos, cass i drugo od punk grupa, fanzine i ostalo (pogotovo stariji materijal) za razmjenu? :)
Od BiH bendova me najvise zanimaju Rupa u zidu, Zenevski D. i Offsajd.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 03. 2006. 14:53 

ewo jedna stranica bh punk banda
http://www.hariputer.cjb.net

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 04. 2006. 00:32 

punk?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 04. 2006. 01:10 

Alkohol rulezzzzz!

http://rapidshare.de/files/17141853/zen ... l.mp3.html

hodas pustim ulicama
neznas kude te vode
hodas pustim ulicama
potpuno si sam
hodas pustim ulicama
trazis izgubljen san
ALKOHOOOOOOOL!!!

zenevski dekret - alkohol (2005)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 04. 2006. 11:04 

Breskva....Moj label "DMC Records" je izdao sve Zenevce i prvi i drugi i treci album...Sada sa Golubovom suradnjom izdaje se kompilacija svih naj pjesama Dekreta... a sto se alkohola tice mi se ogradjujemo od toga...
Mislim iskreno text super ali punk sa ritam mashinom???? snimak kao da je u Rane Kovacevica kuci snimano ma daaj...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 04. 2006. 21:35 

Zenevski Dekret
Par kurioziteta vezani za rad banda, jer uvijek su se desavale dosta zanimljive stvari vezane za ime ovog kontraverznog, legendarnog i na ”svoju ruku” banda.

Snimanje drugog albuma u Sarajevu, studio ”Vog”, Zeljka Mandica.

Band obara sve rekorde, snima materijal za rekordnih 45 minuta, muzika sve iz prve(svi instrumenti odjednom + vocali), a u medjuvremenu , zahvaljujuci Dudi i ostalim sarajevskim pankerima unose se velike kolicine alkohola u studio i konzumiraju. Studio je bio zakupljen cijelo popodne pa u nedostatku inspiracije trose se sve vece kolicine alkohola. Negdje pri kraju u studio ulazi Mandina zena i sva izbezumljena, ljuta, isprepadana sa rijecima: Pa pobogu Zeljko jesi li pomahnitao, sta ti je, umjesto ti da ih opametis ti gori od njih, ako ga je i mogla vidjeti kroz dimnu zavjesu od cigareta .Manda pijan ko indijanac,samo se smije, Golub i Djoko skinuli se skoro goli od vrucine i alkohola sto je izbijao iz njih, sjede u sorcevima, bosi i sviraju i cackaju po mixeti, Mujic spava na bubnjevima u bubnjarskoj sobi, na samom ulazu, na podu Adem mrtav pijan spava i gomila sarajevskih pankera u studiju, koji su ulazili kako i pice sa njima.

Epilog :
Zaboravili snimiti jednu cijelu pjesmu: Moja generacija. !!!
Zaboravili uraditi backing vocale za buducu himnu: Necu da budem dio jebene mase !!

Koncert u Dubrovniku :

Band dolazi legendarnim Golubovim stojadinom na metal/hc festu da bi svirao u discu na Stradunu, poznati disco Baccus.Baccus pun ko sibica. Atmosfera mrak. Palice za bubnjeve su nedostajale i pozamljujemo neke zajebane i skupe od Crne udovice ili nesto u tom stilu. Band je bio strasno primljen imali smo i jedan bis i na kraju pomentog bisa bubnjar Tocha sav u transu, baca palice u publiku !!

Epilog
Dolazi njihov bubnjar placuci i pita Djoku i Goluba gdje su moje palice. Tocha gleda u Goluba i kaze u stilu: Jebi ga brato, pošlo nas bilo !!
Pola dnevnice otišlo za troškove palica i smirenja duhova !!

Koncert u Sarajevu :

Prva greška je napravljena da smo došli relativno rano u Sarajevo taj dan pa smo dosta raje sreli u parku i...Bilo je tu mnogo raje iz svih gradova, mnogo sarajevskih punkera i skinsa, zenickih punkera.Medju svima njima i Mircez sa punim ruksakom kako para tako i kaseta koje je ponio da proda) pa....
Poslije smo i mi otisli po pare koje smo jedva dobili od organizatora, koji nam nisu vjerovali da smo mi Ženevski Dekret, tek kada smo ih zamolili da ostavimo i opremu shvatili su da smo to mi. Šta su ocekivali, neke uobražene tipove ili...
Svirali smo sa rijeckom grupom Grc, i oni su po obicaju imali neke seanse za nastup, tako da su tada raspalili roštilj u backsteagu, da bi se mogli mazati u crno, ugljem.
Bina na akademiji Scenskih Umjetnosti je bila iz dva nivoa, bubnjar gore,podignut, dole ostatak banda. I tako u pola svirke, dogadja se nesto sto se nece vise nikada ponoviti u Sarajevu. Pjevac jednostavno nestaje!!! Za vrijeme pjesme Mali mozgovi, pjevac Adem, sav u transu, nestaje sa bine !!! Naime propada kroz binu i upada dole na rostilj koji su Grc pripremali za svoj nastup!! Ostatak banda se zgledava Å¡ta uraditi, Ðoko zna pjevati, ali ne zna tekst pjesme, Golub zna tekst, ali ne zna pjevati, a Mujic udara po svom.
Ubrzo, izlazi prvo Ademova glava, polucrna od roštilja i gleda upitno u Goluba, kao je li slobodno da nastavim, je li sve OK ?????
Koncert je protekao isto tako u bježanju Goluba od osvete punkera, jer je izašao u metal fazonu, Metallica majica i bermude i cijelo vrijeme su mu pokušavali skidati dlake sa noga !!!

Epilog :
To je bio naš zadnji koncert !!!
Mircez je pobacao, podijelio sve kasete što je kontao da ce ih prodati po Sarajevu jer su mu raja dosadjivala.
Nezaboravna vece kod Dane

Eto raja ko je zainteresovan oko ZD moze da se javi na mail naseg labela: mailto:DMC_Records@popstar.com

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11. 04. 2006. 23:11 

DMC wrote:
Breskva....Moj label "DMC Records" je izdao sve Zenevce i prvi i drugi i treci album...Sada sa Golubovom suradnjom izdaje se kompilacija svih naj pjesama Dekreta... a sto se alkohola tice mi se ogradjujemo od toga...
Mislim iskreno text super ali punk sa ritam mashinom???? snimak kao da je u Rane Kovacevica kuci snimano ma daaj...

Hmmm nisam vidio te albume nikada... ja imam 2 cd. "deset godina" iz 2004 sa nekim plavim omotom i sadrzi 11 stvari.
Promotivni cd iz 2005 pod nazivom "grad bez svjetlosti" je neki best of i sadrzi 14 stvari. Nigdje ne stoji DMC records. ?????
To neki novi label??

Sto se tice "alkohola"...ha ha ha. Pa to nije zvanicna stvar, vec najobicniji demo.
Zvanicnu stvar sa zivim bubnjem moci ce se cuti mislim tek poslije avgusta, kad ovi ulaze u studio.
Stvar je inace sasvim slucajno dosla u ruke nekih ljudi i onda se to tako sirilo... jebi ga iskren punk nikada nije trpio instrukcije kako ces ga svirati. It's punk!! Ko zna shvatice. Zato punk i jeste i zadrzao svoju vitalnost toliko vremena.
Dzaba i najbolji studio ako pjesma nevalja, a dobra pjesma i na rastimanoj akusticnoj gitari moze zvucati dobro.
A koliko mogu da cujem ovi uz to i sasvim dobro sviraju.
Meni se licno stvar dopada iako je obicni demo.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 120 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]