Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 07. 08. 2025. 01:07

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 41 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: TO JE TO LJUDI MOJI !!!!!
PostPosted: 26. 05. 2008. 21:10 

DROTOVI PROBLEM,A ?

http://youtube.com/watch?v=mGm2OxB-nuE
http://youtube.com/watch?v=-BmDX3Xfj78&feature=related

NAZISTI?

http://youtube.com/watch?v=gqo6B32ncFw

:!:

... ovim svime sam samo htjeo reci " SVE SE MOZE KAD SE HOCE "

Profile  

Post subject: Re: TO JE TO LJUDI MOJI !!!!!
PostPosted: 27. 05. 2008. 13:14 

Problem je sto ti za ovo treba momenat koji se rijetko potrefi, moras imati brojku i dobro nadrkanu, nekontrolisanu masu. Kod nas je to, nazalost, jos uvijek nemoguce izvesti, niko ne zeli postaviti svoja ledja pod pendrek...

CHWDP!

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 16:49 

tojes, refrazirano iz tipicnog anarhopankerskog suludog optimizma...u nas to nemere...u nas su PICKE...

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 19:29 
Moderator

stari serator wrote:
tojes, refrazirano iz tipicnog anarhopankerskog suludog optimizma...u nas to nemere...u nas su PICKE...

U nas punkeri gledaju kako mu jarana mlavare u parku trojica nehljebovića od 15 godina. Istog jarana sa kojim sviraju i istog jarana sa kojim su pili 2 minute prije nego je dobio nogu u usta.

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 19:32 

znaci isti Metalci. Samo sto su nasi pankeri nacitaniji, bolji oratori, vise zaludjeni blesavim (citaj: neprimjenjivim) idealima. :mrgreen:

Still no action. Just more words.

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 19:42 
Moderator

stari serator wrote:
znaci isti Metalci. Samo sto su nasi pankeri nacitaniji, bolji oratori, vise zaludjeni blesavim (citaj: neprimjenjivim) idealima. :mrgreen:

Nije baš isto Metalci. Ima par ovih mlađih punksa koji su regulara momci. Ali tužno je da sad više niko ne sjedi u Parku Davorin. Sad je sve izmješteno u park kod Buybooka. Dok opet ne dođe šanerijada i ne raspali nekog. Onda će valjda krenuti u neki novi park.

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 20:12 

Ja grada i kiturine...a i jes vala vakat da vi stariji NADJETE POSLOVE, da malo ZASTEKATE PARA (ne da sve popijete i na kurceve festivale kod zapadnih izrabljivaca spendrecite), pa da se otvori neki punk/metal klub u tom JADNOM gradu.

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 20:14 

Maximum Satan wrote:
stari serator wrote:

Nije baš isto Metalci. Ima par ovih mlađih punksa koji su regulara momci. Ali tužno je da sad više niko ne sjedi u Parku Davorin. Sad je sve izmješteno u park kod Buybooka. Dok opet ne dođe šanerijada i ne raspali nekog. Onda će valjda krenuti u neki novi park.

a jbg jarane fkt ono sta mozemo tu uraditi ? ono fkt, et i da se skupimo da ih prebijemo zovnu djibere odavle, ondavle :? :?
.. ne moze to sranje prestat nikako, nea ljeba! .. sve ide u krug

.... druga bi bila stvar da vise raje slusa punk, metal i tako to,.... al..........

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 21:03 
Moderator

@serator: Ja sam ooodavnooo razmišljao da nešto takvo pokrenem. U Zagrebu sam našao neke veze, ljudi su spremni davati recimo 7'' meni za 8-10 KM (poštarina uključena). Neki dan sam jebote tako dobio ovo:

Image

Limitirana bombona, 400 komada serija žutih sa crvenim mrljama. Ono, genijalna stvar.

Međutim, kome jarane? Uzeo Slaven prije bog zna koliko hrpu CDova od Otta iz Needful Thingsa i pola nije prodao. Drugo pola kupili Grosho i ja. I kome, moj Libijac?

Daj mi samo klijentelu nađi koja je fanatična kao ja (suze mi krenule na oči kad sam dobio ovaj 7'' Toxic Holocausta i BludWulfa), i odmah ću sve svoje pare uložiti u to. Svi koji me znaju, znaju da sam lud, da neću jest hljeba da ljudima nešto ponudim. Ali nema. Nažalost. Sve dok imam 20 ljudi na koncertu dva benda i dok mi ljudi govore: nismo znali, nije bilo na Derneku, ne pada mi na pamet da to radim. Stvar je želje da se sazna, ako im nije ponuđeno na Derneku (pladnju), nema šanse da se raspitaju, jebeš to.

@Thrashdosmrti: Ok sve to što ti kažeš, samo ja ne znam kako su se stariji metalci vazda uspjeli izboriti za ono što su htjeli u ovom gradu?

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 22:02 

Vrlo lako se ljudi organizuju KOJI SE ZELE ORGANIZOVAT. Jebiga par puta cete pojedinacno fasovat al zato se vise te stvari nece desavati.

Kao prvo devedes posto tih malih djibera su pickice. Osini glavnog jednom ostali ce se razbjezat. Poenta je da ti ne treba nikakva snaga, treba ti taktika. Uvjek ides na najglasnijeg. Uzmes neki tezi predmet u saku, kamen, stagod, i samo u arkadu ciljas sakom. Stari trik koji su me naucili matorci. Poenta je da ne skontaju da si u saci imao "nesto". Brzina, vrlina. Da vidis sta ce onda da bude kad krene krv da lije niz cufa...

Al kad se vas deset jednom osili, kad nekog prebiju, pa ih potrazite, tojest nemorate ih ni trazit jer Sarajevo je mali grad, lako se sve skonta, samo ih "poberete" pojedinacno i ugazite. Bice ih strah iz kuce izac.

@Sharan: Hehe najs baj. Jebiga jarane. Mislim da je uglavnom najbitnije imat jebacku garderobu, da se mos u njoj za majspejs uslikat i onda glumit nesto Metal zajebano ovo ono. Prioriteti. Ne branim ja njih, al to je generacija koja je navikla da je muzika dzabe, i sta sad tu treba cinit?

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 22:06 

Maximum Satan wrote:
stari serator wrote:

Onaj sa druge strane dardanije je bio okupiran od strane pankera kad se jos sjedilo na obali uveliko. Davorina ni zglave nije bilo a i nikad nije ona ekipa sjedila u jebenom davorinu sa wannabe kujama i ostalima! Djiberi su naravno bili u mnogo navrata i tamo ali nisu nikad izgurali na svoje! Ono zdravo, ja sa tom ekipom toliko puno u zadnje vrijeme (kao i ikako u gradu) i ne sjedim al ta ekipa je toliko izvan ove price i kritike!

A ono svi znamo da se od panka covjek ljeba ovdje nece najesti ali zajebancija je dobra i zna se da ce neko uvjek gurati. Mi koji smo krenuli sa onim distrom smo nakon mjesec propali ko zeton (nismo jer jos uvjek radimo ali je sizifov posao) ali nismo ni krenuli zbog toga da nest zaradimo vec da pokusamo ono da postavimo da ljudi ako ko hoce ima opciju da kupi bedz, cd sta vec i da imamo i to tu pa ako se razvije razvije mozda i kakav jaci bend dovesti da ljudi pogledaju. Ono meni je dusa bila ko dzamija kad dodjes na IGS i imas kao nekakav distro nekakav kurac da kupis majcu il nest. Et to je mozda jedina nagrada!

A ja mislim da na to serator nije ni mislio vec da neko zaradi pare negdje kao "podli kapitalista" :lol: pa onda da otvori nesto za ove ljude i to ce biti ali za koliko godina. Imalo se sa ovom jednom ekipicom to na umu al jebiga nismo mi ti ljudi a mozda i jesmo a mozda se i uglavimo u kredite pa do kraja zivota otplacujemo kredit da nam troje ljudi konstantno tamo sjedi! :D

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 22:16 

stari serator wrote:
Vrlo lako se ljudi organizuju KOJI SE ZELE ORGANIZOVAT. Jebiga par puta cete pojedinacno fasovat al zato se vise te stvari nece desavati.

Kao prvo devedes posto tih malih djibera su pickice. Osini glavnog jednom ostali ce se razbjezat. Poenta je da ti ne treba nikakva snaga, treba ti taktika. Uvjek ides na najglasnijeg. Uzmes neki tezi predmet u saku, kamen, stagod, i samo u arkadu ciljas sakom. Stari trik koji su me naucili matorci. Poenta je da ne skontaju da si u saci imao "nesto". Brzina, vrlina. Da vidis sta ce onda da bude kad krene krv da lije niz cufa...

Al kad se vas deset jednom osili, kad nekog prebiju, pa ih potrazite, tojest nemorate ih ni trazit jer Sarajevo je mali grad, lako se sve skonta, samo ih "poberete" pojedinacno i ugazite. Bice ih strah iz kuce izac.

@Sharan: Hehe najs baj. Jebiga jarane. Mislim da je uglavnom najbitnije imat jebacku garderobu, da se mos u njoj za majspejs uslikat i onda glumit nesto Metal zajebano ovo ono. Prioriteti. Ne branim ja njih, al to je generacija koja je navikla da je muzika dzabe, i sta sad tu treba cinit?

dobra dobra

...... jes i ti igro warcrafta? :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 22:26 

ma drugo je zapad, tamo pogine jedan anarho panker na demonstracijama pa cijela frka, nista protiv covjeka, al u brazilu tzv bezemljasi, uzmu neka napustena zemljista i zgrade cist da bi prezivjeli a ne pozirali i pravili koncerte, i u napadu policije i vojske ih na desetke izgine, nema nikog da ih broji. bojim se da je nasa stvarnost sve slicnija ovoj tzv treceg svijeta, nemam ja bas interesa vise za te zapadnjacke furke jer one se jednostavno ne mogu tako precrtati ovdje, niti su mi oni bilo kakav uzor.

za bilo sta treba imat na svojoj strani razumjevanje i ucestovanje tzv obicnih ljudi, tjst od njih treba i doci to, inace se to sve ne razlikuje od tog kad navijaci prave nerede. ali sa ovim nasim mentalitetom, gdje nam je sve uvijek kriv bog, amerika, tudja nacija, drzava, a ne mi sami, nista od tog.

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 22:32 

thrashtilldeath wrote:
dobra dobra

...... jes i ti igro warcrafta? :lol: :lol:

Jesam. Cesto. Nisam WoW-a nikad. To mi je "ispod cati" i vrijedja mi intelekt (nabijanje statistika na nekakvom serveru). Dok god ste vi picke, bicete bjeni. Tako da je ova diskusija sto se mene tice zavrsena.

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 22:35 

kktz wrote:
za bilo sta treba imat na svojoj strani razumjevanje i ucestovanje tzv obicnih ljudi, tjst od njih treba i doci to, inace se to sve ne razlikuje od tog kad navijaci prave nerede. ali sa ovim nasim mentalitetom, gdje nam je sve uvijek kriv bog, amerika, tudja nacija, drzava, a ne mi sami, nista od tog.

Ma za neke stvari i ne treba razumjevanje nikoga, kad imas kriticnu masu populacije koja ima interes za odredjenu formu umjetnosti jebiga...al kad su svi do jednog nehljebi, pizde, neradnici, drkadzije, daj meni i mom stomaku...

To drugo ti aminujem.

Profile  

PostPosted: 27. 05. 2008. 22:40 

ma kuzimo se, mislio sam na neko "dizanje revolucije". a i ti sto si napisao, sve stoji.

Profile  

PostPosted: 28. 05. 2008. 16:16 

EBem mu patka, znam da je u Zg hobi i razonoda sminkerima vikendom navece da tuku metalce kojih se dokopaju u gradu... Moj drug je imao desetine okrsaja sa njima, sreca pa je mrcina i trenira borilacke vjestine, pa najcesce iznabija njih, isto logikom - najlajavijeg u usta zvaljava sakom, ostala 2-3 gule... A slusao sam vec prije to za Sa, ne znam sta bih rekao, koliko god bili zajebani i imali ledja, jebeno je pretesko da stojis i gledas da ti gaze druga ili poznanika :/ Mi smo imali situaciju prije god i po da su shabani bacili flasu na jednog naseg, pala par cm od glave i razbila se, fino je nas 20 izletilo bjesnih iz "nase" kafane, i natjeralo njih 50-60, dobilo je par ljudi po labrnji, i samo su masovno nagulili u svoj klub/kafanu i zakljucali se razrogacenih ociju. Nije da ih nije bilo jedno 3x vise, ali bitan je stav.

Profile  

PostPosted: 28. 05. 2008. 18:55 
Moderator

E vala nije.U Zagrebu su metalci,punxi i cjeokupna alternativa mnogo organizovanija i mudatija od nasih nehljeba.
Jbg,mogu na prste dvije ruke nabrojat ljude u Sa koji su alternativa i koji bi se pomaisali da im neko ufati srat.
Ostalima se otimaju pare...
A Park kod Mirze i Davorina je propao,isto kao i park kod Soge,park kod Teatra,Akademija,...

S druge strane,otvorit klub za alt ekipu grada bi bila sigurna propast,znajuci nase.

Profile  

PostPosted: 28. 05. 2008. 19:21 

nema nam pomoci :D

Profile  

PostPosted: 28. 05. 2008. 21:27 
Moderator

ma ima tu pomoci, al dok ovdasnji metalci i slicna govna ne zauzmu neki stav propali smo, iskreno nikad nisam dosao u neku nezgodnu situaciju s tim shanerim, bio sam tu u parku, i nije me nijedan pogledao, osimjednom su me zajebavali za neku trebu prije 3 godine-kad sam ih prvi put vidio da intenzivno dolaze, al to je bilo nest bezze sjecam se i zavrsilo je u stilu, "ajd vidimo se, cuvaj se"...kasnije tek su poceli masovno da se ispred fisa okupljaju i pokazuju svoje misice, al i tad sam kontao ono jebga ljudi ko ljudi, i uglavnom su se druzili s nekim likovima iz umjetnicke, skejterima i tim govnima..eh kasnije su pocela neka maltretiranja ove mladje raje, provokacije, da bi kasnije doslo do toga da samo cekaju da se koji pojavi da ga nalemaju...onda se polako prelazilo u drugi park jer svi su govorili, trebamo se okupiti i razvaliti ih, i na tome je ostajalo...bilo je cak da se medjusobno porokaju ti shaneri pa da neko najebe od druge raje... mislim nikad nisam kazem opet dosao u tu neku situaciju da se zakacim s nekim od njih pa da kontam kako bi reagovao, sigurno je da su to picke napuhane, mogu se kurciti kad ih je masa, al sad bil se i ja iz prve zaletio na najglasnijeg-to cu tek saznati kad-ako dodjem u tu situaciju...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 41 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]