Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 08. 2025. 14:42

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: The Crimson Armada
PostPosted: 03. 06. 2009. 11:31 
Moderator

Evo da otvorim topic i o ovoj sjajnoj ekipi koja je među novijim uzdanicama Metal Blade-a koja postoji od 2007.

Imaju EP Behold The Architect iz prošle godine koji dere guzove ono baš. Desecrated i Final Words su beton i muzički i lirički a cijeli EP je pravo mračan.
Ko ga nema a voli melodic death metal/deathcore muziku punu mraka i lirike da se sjebeš - http://www.mediafire.com/download.php?t3n3jgyjvju

Znači pjesme piše Suad Ahmed, njhov vokal koji je na novom albumu se još popravio. Sinoć smo puštali u emisiji pjesmu sa njega (album se zove Guardians) "The Sound, The Floor, The Truth" (http://www.mediafire.com/?mywhvmaiijf). Imaju na spejsu još i "The Serpent Tongue" - mrvicu slabija ali riffovi ubiše kao i na prethodnoj :twisted: . Ekipa sviraju christian odnosno kako sami kažu na jednom myspace blogu (koji preporučavam da se pročita i to zajedno sa tekstovima za nove dvije pjesme - pravo su dobri) više općenito religijski orijentiran. Znači religijska tematika je kod njih i fakat se dobro slaže ta u tekstovima sa muzikom. Provjerite sami, posebno dvije nove pjesme:

Myspace: http://www.myspace.com/thecrimsonarmada

Profile  

Post subject: Re: The Crimson Armada
PostPosted: 03. 06. 2009. 20:38 
Moderator

Do sada sam ove dvije pjesme 100 puta preslušao. Koja moć, koji vokal, koja atmosfera, koja Black Dhalia u deathcore varijanti!

Jesu me pozitivno iznenadili čovječe, ko bi rekao da će ovaj ovakve pjesme napraviti. Ima da se drogiram sa ovim albumom kad izađe ug jedva čekam :twisted: .

Profile  

PostPosted: 03. 06. 2009. 22:40 

stariii.... ovii su premocniii.. jednostavnoo ovaj Deathcore mi je najdrazi... i to sto kazes... jedva cekam album...! preeeedobrooo... XD a samo sam prvu pjesmu cuooo...:P

Profile  

PostPosted: 03. 06. 2009. 22:42 

i pazi samo lika... jel se zove "SAUD" ili "AHMED" !!! dobar je dobar... :lol:

Profile  

PostPosted: 03. 06. 2009. 22:55 
Moderator

prod wrote:
stariii.... ovii su premocniii.. jednostavnoo ovaj Deathcore mi je najdrazi... i to sto kazes... jedva cekam album...! preeeedobrooo... XD a samo sam prvu pjesmu cuooo...:P

Ja sam spominjao ovdašnjoj new breed ekipi da u utorak imam malo iznenađenje - to je bio ovaj bend i ova pjesma. Baš Adi i Andrej kad su čuli sjebali se živi.

prod wrote:
i pazi samo lika... jel se zove "SAUD" ili "AHMED" !!! dobar je dobar... :lol:

Lik se zove Suad a preziva Ahmed i zaslužan je za tekstove. Vokal mu je napredovao jedno 60% i da se osjetiti da ima mjesta za usavršavanje. Piskavi scream i onaj HC growl/harsh šta je već on izvodi po P.S.-u i svaka mu čast. Bolji vokal bi bio samo Trevor Strnad :twisted: !

"Fall on your knees and prey for mercy" :o :o :o :o

Profile  

PostPosted: 03. 06. 2009. 22:58 

ljudii su pravoo dobri... lik istoo ima strasan vokal... a i svidja mi se u onoj drugoj pjesmi ono predkraj klavijature.. ak se nevaram.. super... uklopljeno... ma najjaci su ovi.. odjednom se pojave i tvoje je da im spusti kapuu...XD

Profile  

PostPosted: 03. 06. 2009. 23:09 
Moderator

prod wrote:
ljudii su pravoo dobri... lik istoo ima strasan vokal... a i svidja mi se u onoj drugoj pjesmi ono predkraj klavijature.. ak se nevaram.. super... uklopljeno... ma najjaci su ovi.. odjednom se pojave i tvoje je da im spusti kapuu...XD

Ma nisu se baš odjednom pojavili. Njih se ekipa baš fino primila kad ih je Metal Blade Records potpisao. Skini ovaj gore EP, poslušaj pa vidi zbo čega :) . I sami ljudi iz MBa su za njih rekli da su među većim otkrićima i sigurno među najvećim potencijalima. A to će se tek vidjeti kad "Guardians" izađe. Tako je npr. i sa Sylosisom, Trigger The Bloodshedom, Woe of Tyrantsom... a u Metal Blade-u je i Black Dhalia i Whitechapel, Unearth, As I Lay Dying i tako te ekipice :mrgreen: .

Profile  

PostPosted: 22. 06. 2009. 13:24 

Image

Genre: Technical | Melodic Deathcore
Bitrate : mp3 | CBR 320 kbps
Size : 94.00 Mb
Release Date : July 7th

1. Guardians [05:36]
2. A Filthy Addiction [04:59]
3. The Sound, The Floor, The Hour [04:30]
4. In The Eyes Of God [04:15]
5. The Serpent's Tongue [04:20]
6. Revelations [02:44]
7. Desecrated [04:03]
8. The Final Words [05:07]
9. The Architect [05:24]
10. Outro [00:35]

http://www.mediafire.com/?mrvmyqod4im

Profile  

PostPosted: 22. 06. 2009. 14:48 
Moderator

Hvala najljepša, ovo će da pojede Suicide Silence po svemu. Jedva čekam da prođe ovaj sat koji treba da mi se skine da uživam u muzici koja je dobra i koja vozi a ne neku koja misli da je brutalna ili madafaka nešto :roll: .

Ali cover - :lol: .

Profile  

PostPosted: 23. 06. 2009. 10:21 

Cover je shit teški... A realno, na moje zaprepaštenje i razočarenje ni album nije mnogo dalje otišao. Kao prvo pjesme su prepreduge (skoro sve preko 4 minute što je puno za ovaj žanr- a 4 su čak 5 minuta duge!!!), vokali totalno isfurani (posebno onaj duboki growl) a ono ubacivanje metalcore vokala je nigdje veze... muzički standardno, mada ima solidnih riffova. a bubljevi su mi očaj. zvuče tako bezlično i kao da ih ne svira nego ih miluje, znači jako mlako (posebno doboš i timpani-činele ajd i nekako...). sve u svemu može se reći jedan fin promašaj Metal Blade-a. :roll:

p.s one dvije pjesme koje smo imali prije ispadoše ubljedljivo najjače na albumu, mada ni one nisu nešto kad ih poslušaš par puta.

Viatrophy ovo jede u svakom pogledu a tek JFC :twisted:

Profile  

PostPosted: 23. 06. 2009. 12:43 

ev ... guardian je bas dobra stvar... "god now show me what is ment to be alive"

tapinga po mom ukusu ima i viska.. a ovo za dobos... stoji to da su "mlaki",tj dobos je plitak... za razliku od DD gdje je dobos pola pjesme...:P ali mislim da je to sve do producenta koji je radio s njima...!
onaj scream.. mi je onakoo..solidan.. i onaj polugorwl ga izvlaci....xD da ga nema,mislim da nebi se ni priblizioo The Crim Arma..xD

Profile  

PostPosted: 23. 06. 2009. 16:34 
Moderator

SEVDAH

Ovako mi je dobro u rijetkim trenucima kad slušam neki bend. Sad bih spomenuo Evading Downfall jer imaju slične riffove - i onu jebenu auru koja bend čini nečim posebnim.

Albumčina!!!

(oj aranžmana na The Architectu uuuuu :D )

Profile  

PostPosted: 23. 06. 2009. 17:57 
imal kakav alternativni link za album, javlja mi stalno neki javascript error u svim browserima, i to samo kod ovog linka :(

PostPosted: 23. 06. 2009. 18:02 
Moderator

Visoka kvaliteta buraz: http://rapidshare.com/files/247360644/T ... -_2009.rar

Profile  

PostPosted: 23. 06. 2009. 18:05 
nea veze, kod tetke sam, flat net, more se :mrgreen:

heheh foka veli ima sevdaha, adi veli preduge pjesme

bice da je nesto ko anterior
odlicne pjesme sa super feelingom al ti dopizdi slusati preko 4-5 minuta haha
samo machine head zna napraviti jebeno duge pjesme a da ne bude dosadno :D

PostPosted: 23. 06. 2009. 18:37 

ja sam ga preslušao jednom i totalno me razočarao... probam još jednom pa ćemo vidjeti hoće li biti bolje išta

Profile  

PostPosted: 23. 06. 2009. 18:41 
Moderator

JohnnyT wrote:
Cover je shit teški... A realno, na moje zaprepaštenje i razočarenje ni album nije mnogo dalje otišao. Kao prvo pjesme su prepreduge (skoro sve preko 4 minute što je puno za ovaj žanr- a 4 su čak 5 minuta duge!!!), vokali totalno isfurani (posebno onaj duboki growl) a ono ubacivanje metalcore vokala je nigdje veze... muzički standardno, mada ima solidnih riffova. a bubljevi su mi očaj. zvuče tako bezlično i kao da ih ne svira nego ih miluje, znači jako mlako (posebno doboš i timpani-činele ajd i nekako...). sve u svemu može se reći jedan fin promašaj Metal Blade-a. :roll:

p.s one dvije pjesme koje smo imali prije ispadoše ubljedljivo najjače na albumu, mada ni one nisu nešto kad ih poslušaš par puta.

Sorry, ali ovo je meni primjer komentara "na prvu" kada uopšte ne skontaš da je ono što slušaš drugačije i uklopljeno kako treba. Poslušaj aranžmane, dužina pjesama je taman. Kao i tekstovi koji se u to uklapaju. Ove dvije pjesme koje su prve izašle su dobre ali ih The Final Words i Desecrated jedu u nekim momentima :) - a to nisu najbolje pjesme - samo najveći sevdah :mrgreen: .

I majke mi ima ED riffova - to samo najbolji moderni melodeath bendovi imaju :mrgreen: :D ;-) .

Profile  

PostPosted: 23. 06. 2009. 18:48 

artredis wrote:
JohnnyT wrote:

Sorry, ali ovo je meni primjer komentara "na prvu" kada uopšte ne skontaš da je ono što slušaš drugačije i uklopljeno kako treba. Poslušaj aranžmane, dužina pjesama je taman. Kao i tekstovi koji se u to uklapaju. Ove dvije pjesme koje su prve izašle su dobre ali ih The Final Words i Desecrated jedu u nekim momentima :) - a to nisu najbolje pjesme - samo najveći sevdah :mrgreen: .

I majke mi ima ED riffova - to samo najbolji moderni melodeath bendovi imaju :mrgreen: :D ;-) .

R U QUESTIONING MY MUSIC KNOWLEDGE???!!! :lol: i ono silno ponavljanje god now show me what is meant to be alive- me je malo iznerviralo. we got the point :roll:

Profile  

PostPosted: 23. 06. 2009. 19:02 
prvi dojam - VISE NEGO ODLICAN ALBUM!!!!
riffovi su noseci element, mislim, ocigledno je
e sad sta je fora
pa riffovi su odlicni

da je nekih sporina, covjece koliko bi se neki eksperimentalniji uleti uklapali na cijeli ovaj album, feeling i sve
fkt ono
sve iscekujem duz pjesme nesto, ne znam, neku sporiju laksu dionicu, cudno nesto, pa da onda zahukta opet

a sevdah jos nije naiso, a inace bi trebao pa cak i na prvo slusanje :( :razz:

dobar album skroz
vidimo dalje
ako mu DH bude dao na playlistu ikako :mrgreen: :twisted:

PostPosted: 23. 06. 2009. 19:37 
Moderator

Poskidao sam i ovaj izmedju malih more albuma koji su izasli zadnjih dana, no samo Darkest pici 24/7, ovaj ode na sušenje skupas Killswitchem i mnogim drugim...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 25 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]