Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 01. 08. 2025. 21:26

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 406 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Next
Author Message
 Post subject: Re: Pritužbe od raje...
PostPosted: 31. 07. 2008. 22:59 

artredis wrote:
Ja bi iskoristio svoju slobodu da kažem da se preseravate u vezi as_the_sun_sets i na njemu, posebno sada u ulozi autoriteta na forumu ispoljavate nake frustracije, koje, kad ih čovjek pročita, vidi da su smislene (ne frustracije već ono sadržaj za koji su vezane, tekst) al motivi za iste...fakat energično branite ideju ovog foruma, vidi se i lične stavove ali na ružan način to radite. Postavljate nake kurčeve normative i onda ih branite nekim opširnijim pojmovima tipa sloboda :lol: još ovi lični napadi na čovjeka...Stvarno nigdje veze, koje jebeno projiciranje :roll: . U ove radnje koji su povod za priču neću ulaziti, samo mi je žao što su na new breed pdf ti komentari izbrisani ali opet, šta da svako ide i piše takve komentare...nebitno.

Moja je sloboda da kazem sta hocu na bilo koju temu. Isto tako je svacija sloboda da mi odgovori na bilo koji nacin. Neznam dali su to "kurcevi" normativi...cemu onda forum uopste? Ide protiv sustine nazalost. Mislim slabo me interesuje, nastavite kruzno drkanje u drustvu istomisljenika ako vam je do toga jebiga...ja na taj podforum ne zalazim, da se mene pita nebi ga ni bilo, jer nemam ni najmanjih simpatija/postovanja prema doticnom muzickom izrazaju, al jebiga, drugi imaju pa bujrum...Pisu se takvi komentari na svakom jebenom forumu. Samo su moderatori sposobni to "iskulirat".

artredis wrote:
I ovo od seratora da je as_the.. totaliratist (isijava iz njega) on mlad naučit će...Jao živote, pa daj jebo ti sam sebe izloži nam svoju filosophia-u vitae-e, svoj normativni sistem i agendu pa ćemo svi zagrist tu "ne briši mi postove debilu , meh, meh (ja da sam moderator namjerno bi vam briso postove, zato me nikad nemojte za moda :mrgreen: ) " rock-planet forum ideju 'arane!" Neću sad da pišem kako ja vas sviju poštujem valjda (serator i Ceca) ste to skontali iz prethodnih postova a ni ovjde ne mogu sve napisati (niti izložiti kako treba) o ovoj problematici. Uglavnom, isfrustrirali ste me, nabijem ja vaše postove na kurac (zanemario sam činjenicu da su standardno smisleno kvalitetni, jašta) i ne dirajte mi moderatora sa MOG (jer mi je ihti za nj prodao licencu) podforuma zato što je lik car (čak i ako je drugačiji pa nije trOO punker i kurci). P.S. Jednog dana ću vam sve postove izbrisat :twisted: . Zašto, zato što tražite da se ne brišu. Let The Chaos rule the upper axis!

Siguran sam da mi je manji ego od njegovog. Dapace, nikad ga nisam krenuo licno prozivati, a to mu je izgleda jedini nacin odbrane stavova. U svakoj nesuglasici autor bjezi sa teme, skrece sa "dnevnog reda", okolisa oko pitanja, i pokusava suknut indirektno. More al maloj djeci, jer nazalost meni nije do toga ;)

Ja se ovdje slabo pitam i za sta. Bio sam protiv svakog bana, cenzure, brisanja, lockanja, ima u moderatorskom podforumu arhiva pa ko ima pristup nek se ubjedi. Moja filozofija je misli, reci, i pusti druge da ucine isto. Ocito da mi informaticari gledamo na slobodu izrazaja drugacije od vas ostalih. Mozda malo previse romantiziramo to sve.

Brisi ti jarane koliko ti kurcu cejf, al znas li sta je direktan rezultat brisanja...ti koje brises ce prestat pisat. I onda ce bit superforum, tri jajana sami u sajberspejsu.

Profile  

PostPosted: 01. 08. 2008. 02:38 

artredis wrote:
de Saussure wrote:
:|

dobro. kad se skontaš odgovori mi ;-)

Joj jesi smor žena. Već sam ti odgovorio. Pročitaj prvi post opet, nije riječ o smijanju slobodi već načinu na koji se ista koristi u napadima na autoriteta as_the_...Btw. na taj post bacam shit!

ja sam sasma pristojno pitala, nema potrebe za vrijeđanjem.

ljudi ti pokušavaju objasnit da samovoljno brisanje nečijeg posta nije okej, jer zadire u slobodu izričaja, čak i kad se moderatoru-počinitelju, AUTORITETU (molim te...) čini da poruka nema vrijednost ili je doživljava neprikladnom.
editovanje je još više u kurcu, jer ti krivotvoriš izričaj osobe koja ju je napisala, a tu izvornu poruku(kakva god ona bila), osim što je kao u prethodnom slučaju poništavaš, namjerno ostavljaš iskrivljenom, nepotpunom i nejasnom.

misliti da je tvoj stav, tvoje mišljenje, zbog tri dugmeta na kontrol panelu, vrijednije, bolje, od stava ili mišljenja bilo koga drugog...saberi se.

Profile  

PostPosted: 01. 08. 2008. 08:34 
Moderator

de Saussure wrote:
artredis wrote:
de Saussure wrote:
:|

dobro. kad se skontaš odgovori mi ;-)

Joj jesi smor žena. Već sam ti odgovorio. Pročitaj prvi post opet, nije riječ o smijanju slobodi već načinu na koji se ista koristi u napadima na autoriteta as_the_...Btw. na taj post bacam shit!

ja sam sasma pristojno pitala, nema potrebe za vrijeđanjem.

ljudi ti pokušavaju objasnit da samovoljno brisanje nečijeg posta nije okej, jer zadire u slobodu izričaja, čak i kad se moderatoru-počinitelju, AUTORITETU (molim te...) čini da poruka nema vrijednost ili je doživljava neprikladnom.
editovanje je još više u kurcu, jer ti krivotvoriš izričaj osobe koja ju je napisala, a tu izvornu poruku(kakva god ona bila), osim što je kao u prethodnom slučaju poništavaš, namjerno ostavljaš iskrivljenom, nepotpunom i nejasnom.

misliti da je tvoj stav, tvoje mišljenje, zbog tri dugmeta na kontrol panelu, vrijednije, bolje, od stava ili mišljenja bilo koga drugog...saberi se.

Ma ti si meni strava, ja tebe ljubim virtuelno digitalno-analogno znaš li ti to? Ono je bio samo način izražavanja...nisam te želio uvrijediti. Ali na ovog moderatora pritisli i previše, sa previše energičnosti na malu akciju što je meni pretjerivanje al ajde, očito je da nam se stavovi razlikuju. Ali skontao sam konačno o čemu i riječ pa nema potrebe više da išta pišem. Pokušao sam djelovati nekako apsurdno, sad zato nemam živaca više. Samo tebe ljubim bona ti meni ne bila hanuma moja!

Profile  

PostPosted: 01. 08. 2008. 11:42 

stari serator wrote:
Siguran sam da mi je manji ego od njegovog. Dapace, nikad ga nisam krenuo licno prozivati, a to mu je izgleda jedini nacin odbrane stavova. U svakoj nesuglasici autor bjezi sa teme, skrece sa "dnevnog reda", okolisa oko pitanja, i pokusava suknut indirektno. More al maloj djeci, jer nazalost meni nije do toga ;)

Druze, ako nesto ne podnosim to je kad mi neko laze u oci i pravi me ludim. Stvarno nije u redu lagati, ali valjda ce se i to proglasiti za ok, kako je krenulo.
Ako koza laze, ne laze rog, imas teme, imas satnice kada je kod postovao, redoslijedom, na temi Hevn+Motherpig si prvi nazvao mene i Gushu idiotima, glupljim od nacista i blek metalaca i zaludjenicima/maltene fasistima. Na to sve sam samo konstatovao ono sto se zna odavno: da ces na skoro sve naci, u najmanju ruku, zamjerku, vjerovatno i nesto teze. Cista konstatacija, nista licno ili uvrijedljivo, a i sam si se slozio sa time.

A na ovoj temi, evo ti hronoloski, post koji si napisao prije mog, a nisam ti se uopste obratio, pa vidi ko vrijedja, ko odlazi u licno i proziva:
Quote:
Amen i tebi i Ljubi...a ti as_the_sun_sets...dobar si ti momak, al si brate mrtvi onaj PiSievac najodvratniji. Sto se ne pridruzis crvenom krstu/krizu/polumjesecu ba...nije ba za tebe ova buka, opijanje i amoralnost...a najmanje SLOBODA u njenom apsolutnom smislu...

Rekoh jednom, rec cu opet, DEBILIZAM je neunistiv. Jeste nesto postigli brisanjem necijeg misljenja, jeste...IZLIJECILI STE SOPSTVENI KOMPLEKS. I naravno, nesposobnost argumentiranja na civilizovan nacin. Potisteni gubitnici...

Na taj post sam ti isto odgovorio opet konstatacijom sta TI radis prema MENI (prozivas bespotrebno i krajne neumjesno), i rekao da stvarno ne bih volio gledati svijet tvojim ocima, jer mi se cini po postovima da si neki crni pesimista, kojem nista ne valja, sve smeta, sve je lose, a ja licno tako ne bih stvarno volio zivjeti.
I sta imam pricati onda sa tobom, kada ces na sve sto kazem naci jos 100 uvrijeda i dijagnoza? Stani malo na loptu, nije ni meni 14 godina da trpim da me svako drka bez potrebe radi svog gusta, izem ti ovaj virtuelni prostor...

Profile  

PostPosted: 01. 08. 2008. 13:28 

ovako. editovanje posta je nesto "najnize" sto 1 admin/mod moze uraditi na nekom forumu. da ne serem sad o nekoj etici itd... brisanje...ja sam za, ali samo ukoliko je u pitanju ocit spam/offtopic ili pravo uvredljiv post (ne tipa, jebote taj tvoj bend, itd...). dalje, onaj koji je uvrijedio, treba da snosi posljedice, da ne se bi to vise ponavljalo (2 zuta -> crveni).

nego, meni samo nije jasno, zbog cega se sada tek digla ovolika halabuka oko brisanja posta?? slozio bi se sa artredisom, u onom jednom djelu, da sad ne trazim (tek sam usto)... i prije je vala bilo brisanja postova i editovanja itd...pa nikom nista, kad bi se ko pobunio svi bi samo rekli "ma de ba, jebote to...pa nije smak svijeta", slegli ramenima i nikom nista, ali ocito kada se nekome "bitnom" izbrise/edituje post, e onda nastaje sranje i onda se raja angazuje ne bi li sve uradili da ocrne nesretnika koji je to uradio... e meni to ide na kurac... vecina vas se ovde javila na temu samo da bi srala as_the_sunu..., a ne zato sto vam toliko smeta brisanje postova. ima vas i onih kojima smeta i brisanje postova, ali zasto se TEK SAD javljate, bilo je toga i prije i to pravo puno... a normalno, ima vas i koji ste se javili i zato sto vam smeta to, ali i zato da serete coeku. zapitajte se malo, kakve ste pizde. "vidite trn u tudem oku, a ne vidite balvan u svom", sto bi nas doni reko :lol: .

Profile  

PostPosted: 01. 08. 2008. 13:53 

sad ti hoćeš da budeš alternativan pa nam prosipaš kontra stav. iššš :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 01. 08. 2008. 14:47 

ne nego hocu da vam pokazem kolke ste pizde i licemjeri.

Profile  

PostPosted: 01. 08. 2008. 14:49 

umri :lol:

Profile  

PostPosted: 01. 08. 2008. 14:56 

e necu sad u inat :D .

Profile  

PostPosted: 01. 08. 2008. 16:09 

Ne, vjerovatno ima istine u ovome sto je bloodflood rekao... trezveno razmisljanje, volim. Nego, kad je vec akcija neka je, stoga, 'ajmo se okoristiti na primjeru "bitne" kuje, pa pokusati naci zadovoljavajuce rjesenje za nesto oko cega, ocigledno, imamo razlicite stavove. Treba ovo ljudski raspraviti i pokusati primjenivati na svakom buducem slucaju.

Profile  

PostPosted: 01. 08. 2008. 18:59 

@Dronevil, nije uludo potrosenih pet minuta, fino si i kulturno objasnila svoje misljenje o tome, sto si mogla odmah uciniti, bez prozivanja glupim i ostalih neugodnosti.

A za ovaj editovani post, pa kao da sam covjeku kucu spalio...
Normalno da ne bih editovao post ukoliko bi to mijenjalo znacenje i sustinu posta, ali sam uklonio iskljucivo uvrijede.

Evo taj post oko kojeg ste digli hajku:

Quote:
HAHAHAHAHAHAHAHAHAH.....HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Da skidam album koji se zove SHOGUN hahahahaha
hej boze i boze...ma da je cisti old skul tres ja ga ne bi skino a kamoli kupio
cuj SHOGUN...podsjeca me na nekog seljaka
SHOGUN :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
i Riot nemoj slucajno da hetfielda omalovazavas ...joj sto mrzim kad neko pljuje po metallici...

Sta fali postu? Nista, osim epiteta DEBILU, i jos jedno Jebo te Matt, koje sam uklonio. Mozda sam ipak treba da ga obrisem zbog vrijedjanja, kao sto vi kazete, ali onda bih osvanuo na banderama "trazi se ziv ili mrtav, bolje mrtav". :D :) ;-)

Last edited by as_the_sun_sets on 01. 08. 2008. 19:04, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 01. 08. 2008. 19:03 

čestitamo uspješno si se othrvao napadima i ostao nepromijenjenog stava. samo tako nastavi i želimo ti još glupih moderatorskih ispada. ja se odjavljujem :D

Profile  

PostPosted: 01. 08. 2008. 19:09 
Moderator

~°~ wrote:
Ne, vjerovatno ima istine u ovome sto je bloodflood rekao... trezveno razmisljanje, volim. Nego, kad je vec akcija neka je, stoga, 'ajmo se okoristiti na primjeru "bitne" kuje, pa pokusati naci zadovoljavajuce rjesenje za nesto oko cega, ocigledno, imamo razlicite stavove. Treba ovo ljudski raspraviti i pokusati primjenivati na svakom buducem slucaju.

Jednostavno ne mogu da vjerujem da je deliberativnost u toj akciji u takvoj "urotničkoj" mjeri. Fakat ne mogu, mislim da bi to isto bilo u bilo čijem slučaju. Previše isforsirani napadi na as_the_sun.... Slažem se sa bloodfloodom. Naravno, svi su imali svoju poentu, tj. iskazali je manje-više. Mislim da bi bilo dosta. Inače ima da brišem vaše postove. Pitate se kako...Pitam se i ja :? :( :| ;-) :) :D :mrgreen: . Aj jebite se sad, jupi!

Profile  

PostPosted: 01. 08. 2008. 19:10 

koji ste vi idioti. dabogda se uvrijedili. aj opet se odjavljujem, zaoprave :p

Profile  

PostPosted: 01. 08. 2008. 19:12 

Sta bi ti, da ja sada shenim pred vama i molim za oprost? Ceci sam se izvinio, ubuduce cu biti daleko pazljiviji oko brisanja i nastojati da do njega uopste ne dodje.
Naravno da necu mijenjati stav oko vdijedjanja, ko bude vrijedjao druge te uvrijedljive rijeci ce biti uklanjane iz postova, kome smeta, neka ne vrijedja na new-breed podforumu, as simple as that.

Profile  

PostPosted: 01. 08. 2008. 19:23 

jab se ope briso :(

Profile  

PostPosted: 02. 08. 2008. 00:39 
Moderator

:mrgreen:

Last edited by artredis on 18. 01. 2009. 21:13, edited 2 times in total.

Profile  

PostPosted: 02. 08. 2008. 00:53 

ajd nemoj :)

Profile  

PostPosted: 02. 08. 2008. 00:55 
Moderator

pih

Last edited by artredis on 18. 01. 2009. 21:13, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 02. 08. 2008. 01:08 

a kužiš...
moja je tuga pregolema :' (

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 406 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]