Hedon wrote:
KoldVoid wrote:
u biti...dok god si sa starcima pod krovom il te finansiraju/hrane, jedino sta dalje sto se treba coek pitat je kako i gdje naci posao.
Stvari se onda iskristaliziraju. Skontas dje si/sta si.
jebeno je jarane u toj situaciji, mislim bit na grbaÄi, naravno ako si savjesna liÄnost, zato nemojte pravit djecu
a jebeno je isto kad pokušavaš da se osamostališ a ne znaš kako gdje šta, vi tamo imate izgleda više privilegije da radite, pretpostavljam, pa bilo šta a moj buraz mortiis ovde ne more kao diplomirani politolog ni na kamenolomu radit
...svuda je to isto sranje, bar kad je rijec o mogucnosti da se nadje pristojan posao...to da ce tvoj buraz, u samom startu, naci posao koji je kompatibilan sa njegovom profesijom pisi propalo...uglavnom, nazalost...jbg, tako ti je to... i ja sam nekom uzela hljeb...dipl. psiholog, a vec sestu godinu radim kao novinar... a, oni, jadni sa zurnalistike svakodnevno izlaze u neogranicenim kolicinama...mozda sam u krivu, al' primjecujem jednu iznenadjujucu (da li?) tendenciju u bh. drustvu u posljednje vrijeme... zenama (naravno, ak' su poslatke i imaju bar koju u glavi) mnogo se lakse zaposliti, mislim da se ne lazemo...mladim muskim akademskim gradjanima ove zemlje zelim svu srecu svijeta, jer ovo je sranje... jest(ne feministicki) da smatram zene jednakim muskarcima, al' da imam tonu prijateljica (ukljucujuci i mene) koje izdrazavaju porodicu godinama, a muzevi ne mogu naci stalan i pristojan posao... to je potpuni shit...jebena diskriminacija...
...stoga rjesenje: budite sponzoruse

... nadjite lijepo i pametno da vas izdrazava... djecu, i onako, ne treba praviti... sto je dosta, dosta je... dosta nas, ba