imaju ameri dobrih bendova, istina. al ja ne slusam samo black il metal, pa ne stignem sve preslusat, nit me bas sve i zanima. KRIEG sam nesto sluso, bas mi i nije pretjerano sjelo, mozd bi morao vise. GBK nisam, iako su stariji bend, malo mi smeta sto su pro nazi, al ak slusam BURZUM, mog i druge, sam da je stvarno dobro, a ne iz te furke.
onak nelose od onog sto sam sluso su PROFANATICA, LEVIATHAN , XASTHUR, CULT OF DAATH, TOXIC HOLOCAUST, etc... ostale bas i nisam tolko popamtio kao nest, al siguran sam da ih ima dobrih. ja volim i avangardni BM, tu su mi uz LURKER od amera zakon noviji BLACK FUNERAL, i naravno stari HAVOHEJ. al nekak vise pratim tu ambijent BM scenu, tipa ABRUPTUM il kasni BEHERIT, tog sad ima isto posvud, al ful volim i rani black/thrash/death zvuk, naravno. uz norveske klasike od kojih mi je ipak najbolji de mysteriis dom sathanas, te ULVER nattens madrigal, pa BURZUM koji bez obzira na sve pravi predobru muziku (u obje faze), pa i npr rani FLEURETY, pase mi dost i francuski BM zvuk, tipa MUTIILATION i sl, a slusam i ove nove techno BM brije ko ABORYM, BLACKLODGE, etc... osim tog mi ful pase BM + funeral doom brija. sori, znam da sam otisao ohoho of topic, ak tek tolko da skuzite gdje sam
WOLD, americki black noise projekt, preporucam onima koje zanima black metal + harsh noise ludilo, mislim da ih je izdo NACHTMYSTIUM lik.